Shaarky Vloženo 17. Duben 2007 Sdílet Vloženo 17. Duben 2007 Ahojte, byl jsem dnes na testu tlumicu,jelikoz jsem mel poskakane gumy (ale po 5-ti letech a byli to Barumky Bravuris s jednou drazkou, udajne se to u nich stava), takze jsem chtel mit jistotu a zajel na test. Vysledek byl : predni mezi 45%-48%, zadni mezi 35%-39%. Udajne limitni hodnota je pod 20%. Kdo uz jste na takovem testu byl, co vam k tomu rikali a jake jste meli hodnoty? Diky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
barbarosa Vloženo 17. Duben 2007 Sdílet Vloženo 17. Duben 2007 využil jsem zimní prohlídky od škody a tam mi řekli, že předek je asi na 53% a zadek na 60% a že limit pro technickou kontrolu je 50%, ale nevěřím tomu asi chtěli abych si u nich koupil nové. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krysarr Vloženo 17. Duben 2007 Sdílet Vloženo 17. Duben 2007 Ahojte,byl jsem dnes na testu tlumicu,jelikoz jsem mel poskakane gumy (ale po 5-ti letech a byli to Barumky Bravuris s jednou drazkou, udajne se to u nich stava), takze jsem chtel mit jistotu a zajel na test. Vysledek byl : predni mezi 45%-48%, zadni mezi 35%-39%. Udajne limitni hodnota je pod 20%. Kdo uz jste na takovem testu byl, co vam k tomu rikali a jake jste meli hodnoty? Diky. Udelal bych ten test jeste jinde a pokud bude vysledek podobnej, tlumice bych hodne brzo vymenil, jde o bezpecnost na tom nasem ceskym tankodromu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
1.8T Vloženo 17. Duben 2007 Sdílet Vloženo 17. Duben 2007 Test tlumičů je dobrá komedie Se svojí bývalou 1,6 jsem během tří dnů byl na 5ti testech tlumičů. Dva jsem platil a tři byly grátis - byla to akce Elitu. Výsledek? od vše OK přes přední dobrý zadní špatný, zadní dobrý přední špatný, tři dobrý jeden špatný až po vše špatný.... tři přístroje byly shodné, ty dva co jsem platil byly zcela odlišné konstrukce. Takže už žádným testům nevěřím, sázím na pohledovou kontrolu že není oblitý olejem což je spolehlivé znamení že je KO. Dál na klasický zhoupnutí nohou za nárazník (dřív to šlo fakt za nárazník) a pohledovou kontrolu za jízdy z druhého vozu - když je tlumič KO, skáče to kolo docela viditelně. No a taky nějaký ten proběh s ohledem na to kolik nákladu to auto vozí. Jestli na TK kontrolují tlumiče nevím, ale nedělali to - možná jak kde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shaarky Vloženo 17. Duben 2007 Autor Sdílet Vloženo 17. Duben 2007 Test tlumičů je dobrá komedie Se svojí bývalou 1,6 jsem během tří dnů byl na 5ti testech tlumičů. Dva jsem platil a tři byly grátis - byla to akce Elitu. Výsledek? od vše OK přes přední dobrý zadní špatný, zadní dobrý přední špatný, tři dobrý jeden špatný až po vše špatný.... tři přístroje byly shodné, ty dva co jsem platil byly zcela odlišné konstrukce. Takže už žádným testům nevěřím, sázím na pohledovou kontrolu že není oblitý olejem což je spolehlivé znamení že je KO. Dál na klasický zhoupnutí nohou za nárazník (dřív to šlo fakt za nárazník) a pohledovou kontrolu za jízdy z druhého vozu - když je tlumič KO, skáče to kolo docela viditelně. No a taky nějaký ten proběh s ohledem na to kolik nákladu to auto vozí. Jestli na TK kontrolují tlumiče nevím, ale nedělali to - možná jak kde. Tak proc potom tvrdili, ze se meni az pod 20% Pravda, uz jsou tam dost dlouho... na technicke se tedy na tlumice divaji nebo ne ? Ze bych zajel predcasne na technickou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
1.8T Vloženo 17. Duben 2007 Sdílet Vloženo 17. Duben 2007 Že se měni pod 20% tvrdili protože to maj v nějakým manuále od výrobce toho měřícího zařízení. Já jsem spíš chtěl upozornit, že moje zkušenost je, že ty přístroje ukazují totální blbosti. Nevím zda to je způsobeno obsluhou a nebo technickým stavem těch zařízení. Myslím že na technický kontrolují tlumiče jen pohledově na vyteklý olej při prohlídce spodku vozu. Přesně to budu vědět nejpozději 27.5. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VladaTP Vloženo 18. Duben 2007 Sdílet Vloženo 18. Duben 2007 Na STK je jen pohledova kontrola tlumicu, nikoliv kontrola ucinnosti, takze tam Ti nic nereknou, pokud tlumic viditelne netece. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VitaP Vloženo 19. Duben 2007 Sdílet Vloženo 19. Duben 2007 Můj test v Barumce dopadl takhle, ale jestli se mu dá věřit... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shaarky Vloženo 19. Duben 2007 Autor Sdílet Vloženo 19. Duben 2007 Tak takto pro zmenu muj v Auto Horak... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gonzales Vloženo 20. Duben 2007 Sdílet Vloženo 20. Duben 2007 Když už je řeč o tlumičích, kam je jezdíte testovat? Chtěl bych je taky prohnat testem, ale když jsem někam dorazil, tam mi řekli, že to tam nedělají. Asi jsem neměl štěstí Nechci vyvolávat žádné Pragocentrické vášně, ale osobně mne zajímá Praha a okolí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
culda Vloženo 4. Květen 2007 Sdílet Vloženo 4. Květen 2007 tak já byl dnes ve škodovce a přední tlumiče 54 a 58 % a zadní 32 a38 % ,takže pujde novej podvozek sníženej a bude to o.k. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shaarky Vloženo 5. Květen 2007 Autor Sdílet Vloženo 5. Květen 2007 Dneska jsem pri poklepani predni prave pneumatiky zjistil (pri silnem pobouchani vpravo uprostred na pneu), ze mi klepe tlumic.Kdyz na nej zatlacim pres prachovku, prestane to. Vsechny ostatni kola jsou OK a zadne klepani neslysim. Muze tohle tlumic delat ? Mohl by to byt problem s hornim ulozenim, spatne lozisko? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quicksilver Vloženo 6. Květen 2007 Sdílet Vloženo 6. Květen 2007 chaaaa, testy tlumičů je pěknej džop. Je tomu asi 5 let, měl jsem Opel Kadett a elit měl akci testování tlumičů zdarma... 5íkal jsem si, je fakt že mi to při přejezdu nerovností tluče... Zajel jsem na test a všechny tlumiče K.O. Neváhal jsem, koupil jsem 4x nové tlumiče Sachs. Nepociťoval jsem žádné zlepšení, snad jen takové to: mám nové tlumiče, tak je to určitě o hodně lepší než před tím.....znáte to, co si člověk vsugeruje. Za 14 dní přišl leták do schránky od Monroe, na test tlumičů za 99kč. Neváhal jsem a vyrazil jsem na něj. Hádejte co mi pán řekl.... Abych s tím jel důmů opatrně, že to už je fakt o hubu.... Já byl v úžasu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
culda Vloženo 9. Květen 2007 Sdílet Vloženo 9. Květen 2007 tak sem hod graf těch novejch tlumičů ,nehledě na to ,že jestli jsi dal tlumiče nové a bylo ti řečeno ,že jsou špatné tak si je měl reklamovat . Fakt Češi nikdo ničemu nevěří Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dick Vloženo 9. Květen 2007 Sdílet Vloženo 9. Květen 2007 chaaaa, testy tlumičů je pěknej džop. Je tomu asi 5 let, měl jsem Opel Kadett a elit měl akci testování tlumičů zdarma... 5íkal jsem si, je fakt že mi to při přejezdu nerovností tluče... Zajel jsem na test a všechny tlumiče K.O. Neváhal jsem, koupil jsem 4x nové tlumiče Sachs. Nepociťoval jsem žádné zlepšení, snad jen takové to: mám nové tlumiče, tak je to určitě o hodně lepší než před tím.....znáte to, co si člověk vsugeruje. Za 14 dní přišl leták do schránky od Monroe, na test tlumičů za 99kč. Neváhal jsem a vyrazil jsem na něj. Hádejte co mi pán řekl.... Abych s tím jel důmů opatrně, že to už je fakt o hubu.... Já byl v úžasu. mohu potvrdit, že test tlumičů je alchymie-v našem nejmenovaném značkovém Škoda servisu známým raději doporučují, ať jezdí do Barumky, že tam jim to měří lepší-takže chudák zákazník Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
1.8T Vloženo 9. Květen 2007 Sdílet Vloženo 9. Květen 2007 (editace) tak sem hod graf těch novejch tlumičů ,nehledě na to ,že jestli jsi dal tlumiče nové a bylo ti řečeno ,že jsou špatné tak si je měl reklamovat .Fakt Češi nikdo ničemu nevěří A čemu mám věřit? Jak píši výše - během jediného dne jsem byl na pěti testech tlumičů a každý dopadl úplně jinak... tak kterému z nich bys věřil ty? Ano, kdyby čtyři dopadli stejně a jeden jinak - tak jim to tam blbě měřilo... ale pětkrát jinak? A že je měl reklamovat? Jasně že byly v pořádku, jenom ty testery kecaj a spolehnout se dá akorát že pozná že už je tlumič úplně bez oleje.... Editováno: 9. Květen 2007, autor: 1.8T Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shaarky Vloženo 10. Květen 2007 Autor Sdílet Vloženo 10. Květen 2007 Dneska jsem pri poklepani predni prave pneumatiky zjistil (pri silnem pobouchani vpravo uprostred na pneu), ze mi klepe tlumic.Kdyz na nej zatlacim pres prachovku, prestane to. Vsechny ostatni kola jsou OK a zadne klepani neslysim. Muze tohle tlumic delat ? Mohl by to byt problem s hornim ulozenim, spatne lozisko? Chlapi, k tomuto nemate nikdo nic ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quicksilver Vloženo 11. Květen 2007 Sdílet Vloženo 11. Květen 2007 Graf už sem nedám, pač už je to 5 let. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quicksilver Vloženo 11. Květen 2007 Sdílet Vloženo 11. Květen 2007 Dneska jsem pri poklepani predni prave pneumatiky zjistil (pri silnem pobouchani vpravo uprostred na pneu), ze mi klepe tlumic.Kdyz na nej zatlacim pres prachovku, prestane to. Vsechny ostatni kola jsou OK a zadne klepani neslysim. Muze tohle tlumic delat ? Mohl by to byt problem s hornim ulozenim, spatne lozisko? Chlapi, k tomuto nemate nikdo nic ? Popravdě takhle na dálku těžko říct.... může tam klepat něco jinýho, nemusí to být zrovna tlumič... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
culda Vloženo 11. Květen 2007 Sdílet Vloženo 11. Květen 2007 tak sem hod graf těch novejch tlumičů ,nehledě na to ,že jestli jsi dal tlumiče nové a bylo ti řečeno ,že jsou špatné tak si je měl reklamovat .Fakt Češi nikdo ničemu nevěří A čemu mám věřit? Jak píši výše - během jediného dne jsem byl na pěti testech tlumičů a každý dopadl úplně jinak... tak kterému z nich bys věřil ty? Ano, kdyby čtyři dopadli stejně a jeden jinak - tak jim to tam blbě měřilo... ale pětkrát jinak? A že je měl reklamovat? Jasně že byly v pořádku, jenom ty testery kecaj a spolehnout se dá akorát že pozná že už je tlumič úplně bez oleje.... tak v tom případě bych šel na obchodní inspekci . Tak já zainvestuju a nechám uděl 4 testy no a uvidíme Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Vloženo 11. Květen 2007 Sdílet Vloženo 11. Květen 2007 chaaaa, testy tlumičů je pěknej džop. Je tomu asi 5 let, měl jsem Opel Kadett a elit měl akci testování tlumičů zdarma... 5íkal jsem si, je fakt že mi to při přejezdu nerovností tluče... Zajel jsem na test a všechny tlumiče K.O. Neváhal jsem, koupil jsem 4x nové tlumiče Sachs. Nepociťoval jsem žádné zlepšení, snad jen takové to: mám nové tlumiče, tak je to určitě o hodně lepší než před tím.....znáte to, co si člověk vsugeruje. Za 14 dní přišl leták do schránky od Monroe, na test tlumičů za 99kč. Neváhal jsem a vyrazil jsem na něj. Hádejte co mi pán řekl.... Abych s tím jel důmů opatrně, že to už je fakt o hubu.... Já byl v úžasu. Tak to už je síla.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.