mario1977 Vloženo 24. leden 2009 Sdílet Vloženo 24. leden 2009 Ahojte, chcem sa opytat, ze ked prejdem cez vacsiu mlaku, tak niekedy sa mi na pristrojovke rozsvieti baterka ale potom zhasne. je to zavada? diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomina Vloženo 24. leden 2009 Sdílet Vloženo 24. leden 2009 Je Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mario1977 Vloženo 24. leden 2009 Sdílet Vloženo 24. leden 2009 tak diky za odpoved, teraz uz viem, ze je to zavada a niekto, kto by mi o tom nieco blizsie napisal? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milda.J Vloženo 24. leden 2009 Sdílet Vloženo 24. leden 2009 kontrolka znamená, že ti to nedobíjí... když projedeš KALUŽÍ buď se namočí řemen a klouzne, nebo se ti voda dostane na altík a vyskratuje Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mario1977 Vloženo 24. leden 2009 Sdílet Vloženo 24. leden 2009 ok, dakujem Milda.J Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juro sdi Vloženo 25. leden 2009 Sdílet Vloženo 25. leden 2009 Mas v poriadku bocny plast ,co zakryva remene a alternator? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mario1977 Vloženo 27. leden 2009 Sdílet Vloženo 27. leden 2009 neviem, ktore kryty myslis, nejake foto by sa nenaslo?? diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juro sdi Vloženo 27. leden 2009 Sdílet Vloženo 27. leden 2009 Foto nemam, ale jedna sa o plastovy kryt namontovany na pravom nosniku. Staci, ked otvoris prednu kapotu a pozries sa zhora na remen co pohana alternator-priestor smerom ku kolesu musi byt oddeleny plastovym krytom.Je na nom zaroven pripevneny hlavny spodny kryci plast motoroveho priestoru.Ja som tam tie plasty po kupe auta nemal a odniesol si to sponovak remena a volnobezka na alternatori. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik10 Vloženo 18. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2009 Zdravím, chci se zeptat jestli se někdo nesetkal s tím že ráno nastartuju a po asi 500 metrech mí blikne dobíjení a hned zhasne, pak to udělá třeba ještě jednou a pak nic. Odpoledne to sámé. Udělalo mi to ted když začlo dost mrznout, nevíte někdo co to může být?? Jen chci dodat že byla teď měněna volnoběžka na altiku jestli to nemůže mít na to vliv. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vladimír Vloženo 18. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2010 Dobrý den! Rád bych někoho z vás požádal o vysvětlení následují hlášení závady. Po studeném startu OCTAVIA I TDi 81kW začala pravidelně blikat na kontrolním panelu červená kontrolka dobíjení. Asi po 2 minutách jízdy přestala blikat a zhasla. Auto stále jelo, jak mělo. Má najeto 270tis.km, r.v. 1999. V Servisní knížce se o blikání této kontolky nepíše. Poradí mi někdo? Děkuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cartmanko Vloženo 18. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2010 skontroluj alternator. pravdepodobne nedobija. bud odpadnuty alebo odhnity kabel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 18. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2010 CARTMANKO: Keby bol poskodeny kabel tak ti kontrolka stale svieti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cartmanko Vloženo 18. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2010 ok zle som sa vyjadril. ak by bol odtrhnuty tak svieti stale. ak je poskodeny, moze len blikat a pri rozbehnuti alternatora moze zhasnut. alebo sa mylim? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stukator Vloženo 19. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2010 tipujem to na koniec zivotnosti uhlikov v alternatore uz budu dost kratke.Treba rozobrat alternator a budes mudrejsi aby ta to niekde nesklamalo prave vtedy ked to budes najmenej cakat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lusl Vloženo 22. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 22. Červenec 2010 Neviem odkial si, ak z BA, hoď to do štartexu bude ako nový Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdeba Vloženo 2. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2011 Zdar chlapi, kontrolka se chová asi tak: po delším stání se konrolka normálně rozvítí, během startu se divoce rozbliká pak normálně zhasne.. když už je auto ohřáté tak se po zapnutí klíčku nerozsvítí vůbec nebo se rozbliká až při startu. Takže to vidím na studeňák, otázka je jestli proletovat jenom LEDku kontrolky nebo něco dalšího? Je to MR 99, takže všechny kontolky v prostředku. Padlý ručky už to má za sebou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FilipV Vloženo 3. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2011 Nejdřív zkontroluj svorkovnici na startéru, je hned zvrchu, jestli není volná nebo zoxidovaná ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdeba Vloženo 3. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2011 možný to je, že je zaoxidovaná, poadž nevím co kdo s tím autem dělal, ale v mot. prostoru je všechno poznamenaný oxidem a rzí, ale zas by to asi blbě dobíjelo ne? Blbne to už cca 10 dní a auto normálně startuje, takže předpokládám, že dobíjí.. každopádně provedu kontrolu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdeba Vloženo 5. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2011 tak svorkovnice je OK, ale je upadlý drát na svorkovnici na svazku od alternatoru k té svorkovnici... takže to jdu nějak opravit, ale už to nebude nikdy 100% dá se ten svazek koupit nový? to bude asi darda co? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hawlator Vloženo 10. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2011 Zdravim!!! Mám problém s kontrolkou dobíjení, otočím klíčkem a kontrolka nesvítí vubec nebo jen slabě což je vidět jen ve tmě. Nedávno jsem vyměnil alternátor a dělá to pořád! Nevíte náhodou co a kde mám hledat nebo co to může dělat? Dík za rady.......... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdesim Vloženo 11. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2011 u alternatoru jsou tenky kabliky, kabel s oznacenim D+ odpoj od alternatoru, zmer na nem napati, melo by tam byl 12v, kdyz ho spojis se zemi, tak se rozsviti kontrolka na palubce jestli tohle bude ok, tak je chyba v regulatoru alternatoru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hawlator Vloženo 19. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2011 Tak mám auto po týdnu konečně doma a zkusil jsem to změřit, mám tam jen 7V. Tak kde je ted chyba? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hawlator Vloženo 28. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2011 Tak to je asi složitější problém, když nikdo neví =( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdesim Vloženo 28. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2011 zkontrolovat u budiku, modra svorkovnice, 12. pin, modry drat, odpoj od budiku a od alternatoru a zmer odpor vodice vuci zemi - musi byt nekonecno zmer napeti na tomto vodici se zapojenymi budiky a zaply klice pokud bude mit drat nejaky svod na zem, tak je jednodussi natahnout drat novy, nez hledat kde je problem, jestli je vodic ok, tak je problem v budikach Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pfujara Vloženo 29. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2011 (editace) Též musím prozvonit drát, kontrolka dobíjení mě taky nesvítí! Drát od alternátoru ke konektoru nad starterem OK, dioda v budíkách OK, víc jsem zatim nezkoušel, když to nebude mezi budíkama a konektorem nad startérem tak je to v elektronice budíků a to se nevyplatí opravovat. Ale díky za typ: modra svorkovnice, 12. pin Editováno: 29. Prosinec 2011, autor: pfujara Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.