Přejít na obsah

Máte problémy s řízením? Nefunguje servo?

Martin 3500

Doporučené příspěvky

Měnil jsem řízení a s výměnou řízení nějak odešlo čidlo, které předtím 12 let bez problému jelo.

Dnes jsem ho vytáhl a zjistil jsem, že v místě řízení je nějaký zelený mazací tuk, který u starého řízení není.

Může toto způsobovat problém s čidlem?

Zkoušel jsem čidlo očistit, dal jsem ho zpátky, chvíli se to zdálo ok, posilovalo to korektně - proudová zátěž řízení lítala od 4A do 6A, což asi moc ok není ale.

Po asi 5 minutách, už se to rozjelo naplno a lítalo to od 1A do 30A, zcela nahodile.

Takže teď uvažuji co s tím, chci čidlo zkusit tzv. upéct v troubě, jestli ho to neomladí. A potom výměna, nicméně jsem nervózní z toho zeleného mazacího tuku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mám fábiu 1.2 rok 2005 servo koyo a ked idem do zákruty stuhne mi servo alebo aj hoci kde nielen do zákruty oleja je dost ,kontrolka nesvieti ona ako keby raz išlo a raz nie :( ak niekto viete pomožte a dajte sem svoje nazory 

Chlape, na poruchy serva je tady VYVĚŠENÉ vlákno (jak píše Drewie). To ho nevidíš? Příště si na to dej pozor. Vlákna jsem sloučil.

Odkaz ke komentáři

• o 4 týdny později...

zdravím chlapy...mám frs I a problem se servem mám taky....ale jen v zimě...nebo spíše když mrzne....jindy se mi to nestává, jen jakmile začne mrznout. zatím jsem jel vzdy chvilku bez serva...pak sjem to zhasnul a pri dalsim startu bylo vše ok....myslíte že to bude servo ? nemuze to byt jen slaba baterka ?

Odkaz ke komentáři

Tak ja som to neriešil,ale elektrikar mi menil kabelaž nie pod filtrom,ale pod stieračmi,pod tym plastom ,proste kde budeš mať chytnutu kabelaž,droty boli sprachnivele a trhali sa ako nitky :),po čase som mal zase problemy a to mi robilo,tak,že ked bolo viac - teplota ako -3,tak mi servo nefungovalo,až kym neboli plusove teploty,to mi robila voda v servooleji,asi sa tam nejako dostala,alebo ked som striekal kontakty,to už neviem,ked som vymenil servoolej,tak odvtedy mám zatial asi 2 roky pokoj...snáď Ti to pomože.....inak to servo ma už natrapilo dosť..:)

Odkaz ke komentáři

ešte čo si pamatam?,vyskušaj,ked ti nejde servo,či sa napojiš na wagu s jednotkou,lebo mne ked nefungovalo,tak som sa nespojil,ale ked mi servo zaplo,tak som sa s jednotkou spojil a to podla mna bude určite kabelaž,mam tu niekde na fore aj linky,ake som mal problemy so servom,ked  to niekde najdeš,prajem veľa trpezlivosti.....

Odkaz ke komentáři

no dneska jsem nastartoval a nešlo servo...ale zadna kontrolka nesvitila...tak jsem zhasnul motor a kdyz sjem chtelk zase nastartovat tak uz to baterka nepobrala...nakopénul jsem to pres kabely a kdyz jsem jel svitily mi vsechny chyby co snad na aute jsou :D po 200 metrech vse zhaslo a servo zacalo normalne fungovat :-D :-/

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...