Přejít na obsah

Máte problémy s řízením? Nefunguje servo?


Martin 3500

Doporučené příspěvky

  • o 3 týdny později...

Takže jsem si Fabku  1.4  16v 55kw r.v. 2002 . Mám ji 4 dny a šechno celkem v cajku jen když byla tma jsem si všimnul že že poblikávají světla a uplně nesmyslně se zapínalo servo řízení a z toho duvodu při ubytku napětí blikala ta barevná hudba. Dnes jsem kontroloval stav oleje a  je to v normě, manžety jsou suché takže jsem sundal přední mlhovku a zkusil odpojit všechny konekroty k servu očistit vysušit a nastříkat kontaktolem.Plast kolem serva se loupal jako perník a molitan byl asi jako houba na tabuli celý nasáklí vodou tak šel všechen prič :-)  bohužel po zapojení všech konekrotů žádná změna zase barevná hudba :-(  Odpojil jsem čidlo a po nastartování žádné blikání sice se rozsvítila kontrolka že je chyba na servu ale servo šlapalo na nouzový režim bez čidla. Šlo sice huře otáčet volantem ale da se to. Takže asi je po čidlu nebo je tam nějaká vlhkost. Ještě jsem kontroloval kabely v nosníku byly sice mokré ale ne steřelé ani přerušené. Takže čidlo jsem nechal odpojené radši at jede servo v nouzovem režimu než aby spínalo nesmyslně a kazilo se jak servo tak praskali žárovky tím poblikávánm. Až bude čas zkusm vytáhnout čidlo pokud se mi to v tom prostoru podaří a zkusm ho vysušit a jinak asi nové podle toho co jsem se tu dočetl :-(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,žes dal pryč ten molitan to je jen dobře. Sice je servo malilinko hlučnější,ale nedrží se vlhkost,která způsobuje hodně problémů. Chtělo by to auto ted do suché garáže do tepla nech vše vyschne a snad se problém vyřeší sám. Jinak to bude asi čidlem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A ještě ta odtoková hadička kdoviodkud usti přimo u serva takže mokry musi byt asi každy servo. Hlučnější to sice je ale když člověk sedí v autě slyšet to nejde. Kddyž bylo čidlo připojeno a volantu se nikdo ani nedotkl servo se spínalo samo a dost rázně že se celé otřásalo a bylo nahlas. Ted když je čidlo odpojeno je i servo tiší jede na nouzový režim sice nevím jak ví co má dělat ale funguje a rozáčí se pomalu ne trhaně jak s čidlem ani u řízení není zase tak velká změna. Nedalo by se nějak proměřit čidlo? A na jakem principu funguje servo když je v nouzovém režimu ? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No to bych chtěl taky zkusit dat to na par hodin do trouby a pak to pořádně přetěsnit a zasilikonovat. Ještě jsem kontroloval svazek drátu v nosníku a ty byli OK.  Ještě musm vyměnit lambda sondu ale nevm kterou takže musím čekat na kabel na diagnostiku abych se dozvěděl kterou vyměnit. škoda že se nedají proměřit takovýhle prvky :-(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ha... já už mám celou novou elektroinstalaci v motoru novou  (hlavní kab. svazek), zkusili jsme vyměnit čidlo otáčení volantu, vyměnili jsme čidlo rychloměru, a servo doopravdu v háji... když jsem viděl cenu nového dílu, opravdu jsem se zhrozil... hrozný... Teď aby mi fungovalo alespoň trošku, tak trošičku funguje s nastavením na invalidní řidiče... jsem zklamaný z té ceny nového serva... :( :( :( 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak dneska operace čidla a jeho pečení 2h na 50stupnů až do zlatova

 

post-92456-0-76107300-1423323047_thumb.j

 

Dá se tam dostat i bez vymontování podběhu ale kvuli dratum musel stejně pryč

 

post-92456-0-28034700-1423323101_thumb.j

 

Přístup fakt geniální

 

post-92456-0-04479300-1423323134_thumb.j

 

špeciální turbo nádstavec abych se tam dostal 

 

post-92456-0-25195300-1423323189_thumb.j

 

Takže vymontováno, upečeno, vráceno na místo, odskoušeno, a je funkční.  prozatím jsem jen popojížděl ale kontrolka nesvítí a servo se uplně nesmyslně nestartuje naplno jen si hezky přede když se pootočí volantem. Snad to vydží :-) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No pokud se servo nesmyslně spouští na plno bez pohnut volantem a poblikávají světla začal bych svazkem drátu v nosníku. Jestli je ten OK tak to bude pak čidlo dost častá závada. napřed bych ho zkusil odpojit co na to bude říkat servo jestli se hodí do nouzáku nebo ne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám Fabii 1.9 TDI 2005 a když auto nechám přes noc v mrazu, tak druhý den ráno nejde skoro vůbec zatáčet. Stačí projet pár zatáček s větší silou při zataceni a pak postupně povolí, ale furt to není ono. Po odstavení v teple běží bez problémů, olej byl na spodní hraně merky, tak jsem provedl "výměnu", několikrat jsem odsal z nadobky a dolil nový, tak dnes v noci snad bude mráz a uvidí se jestli to pomohlo. Měl někdo podobný problém? Kontrolka nesvítí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vcera som nasiel inzerat na snimac riadenia a dnes uz mal ist pren, no len tak som este povolil aa dotiahol matice na hlavnych poistkach a zo servo cerpadla vytiahol konektory a strekol na ne WD40 zmazal som chyby VAGom a momentalne presiel asi 6km zatial bez zavady, neviem ci tam bol len studeny spoj ale zatial je to ok

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...