Přejít na obsah

dodělaní neorigo centrálu+DO Rakso


rakso.cz

Doporučené příspěvky

No já nevim... pořídil jsem jako záložní auto FII, která má jen centrál a řešení od rakso mi příjde přijatelnější (i s popisovanými pblm vylamování, které se podle reakcí tady dá poladit), než dát jen za dálku 2600,- + montáž (cca 1000,-) a pak nosit obyč klíč s přívěškem, kterj vypadá jak tamagotchi...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Docela by me zajimalo, jak se da "poresit" to vylamovani klicu, nikde na foru jsem nejakej navod necetl. V instalacnich manualech popisuju, jak upravit originalni komfortku tak, aby se dala pouzit misto jineho DO. Staci k tomu komfortka 799B z Octavie a jeden popripade dva komplet klice. Komfortka se da sehnat starsi bud tady nebo jinde na inzerat cca za 800Kč a jeden komplet klíč novy za 700Kč. Za 1500Kč plus nejaky drobny material dostanete origo vystrelovaci klic, ktery funguje tak jak má a nemusíte se bát, že rupne pri startovani. Navic mate v ruce kvalitni kus plastu a ne ten cinsky bakelit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

po 2 letech používaní se mi klíč ještě nezlomil,ale musel jsem koupit origo planžetu a upravit jí do tohoto klkíče od rakso,protože tu čínskou nechce nikdo frézovat

vím že s prvními verzemi byly potíže s praskáním ale mám od nich tu druhou verzi a v pohodě,navíc ve srovnání s origo klíčem v naší služební oc to je rozdíl,nevím co na těch origo vidíte kvalitnějšího,klíč je rozvrzaný,ulomené logo,vůli to má ve vačce jak prase,ošoupané tlačítka no děs a to je to mr04 se 175 tis/km

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už jsem to tu psal, já mám klíče od Raksa asi 1,5 roku a vše funguje bez sebemenších problémů. Mám také tu druhou verzi, kde nepraskají klíče a opravdu mi žádný klíč ještě nepraskl a i když mi u několikrát ty klíče spadly na zem, tak se nic nestalo. Planžeta se sice trochu vyklá, ale mě to nevadí a na funkci to nemá žádný vliv. Tak když to shrnu, já jsem s klíčema od Raksa na 100% spokojenej ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je divny, v rodine mame 2 Skodovky s origo vystrelovakama, obe jsou cca 4roky stare a vystrelovaky jsou sice omackane ale plne funkcni a bez vuli. Na strarsi octu bez DO jsem koupil novejsi verzi vystrelovaku od rakso a po roce se oba klice rozpadly - vytrhly se vruty ktere klic drzi. Reklamace byla slozita, protoze mi nechteli klic vymenit,ze ho pry spatne pouzivam, pomohlo az uverejneni celeho jednani zde na foru. Pote se mi pan z Rakso ozval a rekl mi,ze kdyz vse z fora smazu, posle mi klic novy. Bohuzel se i tento klic po case rozpadl na dve pulky. S autem se najede cca 12000km rocne. Ted mam doma v pytliku nasypane 3klice a uz mi to nesmi do baraku. Zlatej origo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zdravím taky něcopřidám z máho používaní rakso vystřelováku.Ve vystřelovákách od raksa se mnění baterky minimálně každej rok,což u origo nehrozí. U starejch typu bylo jediná výhoda že se to dalo přehodit do origo obalu.Ale jak píšete ty nové moduly tak že smula. Ale na starou oktu se nevyplatí překopat na jinou generaci aby fungoval origo.Hold někteří kteří koupily ještě staré moduly mají štěstí že si to dají aspoň do origo obalu které jsou určitě kvalitnější.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Měl bych následující dotaz: rád bych do své octávky 1,8 20V, vyrobena 07/1997, nainstaloval dálkové ovládání centrálu (který v autě je, ale bez dálky). Nejraději bych vystřelovací klíče, ale netrvám na nich. Po přečtení této diskuse jsem zavrhl výrobky typu RAKSO a chtěl bych instalovat raději originál. Chtěl bych se zeptat, co všechno se musí vyměnit aby to fungovalo. Je mi jasný, že komfortka (v autě mám asi pouze 1. generaci) a klíče. Musí se měnit a dodělávat ještě něco dalšího??? Jde to vůbec u tohoto modelu, který je jedním z prvních vyráběných octávek??? Případně, dá se sehnat na tento model originál, i když pouze nevystřelovací klíč s dálkovým ovládáním, který by fungoval s nejstarší generací komfortního systému??? Díky za názory.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rád bych se podělil o čerstvou zkušenost s výrobky fy.rakso.

Mám sice fabku, ale to na vysledku nic nemění. Takže cca před necelými dvěma lety v dubnu jsem si do auta namontoval jejich dálkové ovládání Max 686 s vystřelovacími klíči. Po necelym půl roku z jednoho dodaneho klíče začaly vypadávat kousky plastu, klíč vystřeloval jen v zavřenem i otevřenem stavu měl dost velkou vůli. tak sem si řek do konce zaruky ještě čas necham to byt a uvidim až se to úplně vys..e tak to odešlu reklamovat.

No a začátkem ledna mi přestala při zamknutí-odemknutí blikat levá polovina auta(řj. má dva vystupy na směrovky).Tak sem je odpojil vezmu multimetr a při měřeni přímo na konektoru řj jeden výstup KO. Tak sem mailem kontaktoval onen eshop poslal fotky klíče a napsal popis problemu.Nasledně mi bylo odpovězeno, že at jednotku pošlu reklamovat, ale u klíče se na poškození plastu v důsledku vydření reklamace nevztahuje  :smich: .To mě trochu zarazilo,ale řikam si kašlu nato a doobjednam novy obal klíče a nebudu pana prodejce zbytečně dráždit dohady.Nakonec moh se mi klíč ulomit a prodejce mě moh nazvat hnupem ktery točí klíčem při zamknutym volantu... :smich::smich::smich::smich:

A dnes se mi po tydnu vratila reklamovana řídící jednotka a k memu velkemu překvapení pořád blika jen jedna strana(onen vystup stale KO)!!!!!...to mě trochu namíchlo prodejci sem poděkoval popřal mailem hezky den, ale na reklamaci dlabu předělam to na spínaní pouze tím jedním výstupem to už jsem zkoušel a snad to ještě chvíli bude fungovat.

Takto bude vypadat klíč u těch co ho budou každy den používat po necelych dvou letech!!!dle prodejce je to důsledek vydření a na reklamaci zapomente...... :smich:

post-2444-1264510820_thumb.jpg post-2444-1264510828_thumb.jpg

No a co z toho plyne necham na posouzeni já už sem se vyškolil ...... :smich::smich::smich:

Editováno: , autor: raca
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mel jsem s Rakso podobny problem jako raca, v rakso mi nechteli uznat reklamaci, pry jsem s klicem delal neco jineho nez k cemu je urceny ;-) proto jsem tady na foru zverejnil mailovou komunikaci s rakso a kupodivu mi bylo sdeleno, ze mi klic posle novy v pripade, ze smazu svuj prispevek zde na foru. Po smazani, mi opravdu prisel novy klic, ale i ten se cca po pul roce rozpadl, od te doby mam vsechny DO od Rakso nasypane v pytlicku a v aute origo vystrelovaci klic, ktery je vice nez po pul roce stale jako novy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Ahoj kluci,

po poměrně dlouhé době jsem našel tyto příspěvky, a téma bych rád oživil, neb sám řeším DO. Po zdejších zkušenostech usuzuji, že jsou to podvodníci a jejich výrobky stojí za prd (na to jsem byl jedním členem nedávno upozorněn osobně). Neočekávám, že by se cokoli změnilo, už jen dle značně zmatečných výroků prodejce, který jednou tvrdil, že došlo ke zlepšení, ale po nátlaku ostatních posléze uznal, že se ve skutečnosti o žádná zlepšení nejedná. Poněvadž mi mnoho možností nezbývá, chci se zeptat, zda má někdo zkušenosti s těmito klíči:

http://www.tuning-ce...-cz-octavia-key

Jedná se sice o OII, nicméně by to mělo být vylej - nalej a docela by se mi šikla nějaká recenze - kvalita je potřebná, jezdím 7 tis. km/měs.

Díky :kol-47:

Editováno: , autor: _Denis_
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já vím, o tom jsme se bavili a proto jsem to už na fóru řešil, nicméně cenově by mně to stálo 5 tisíc (2500Kč komfortka, 2000Kč klíče, min. 500Kč práce - sám bych se do toho nepouštěl) a to do služebáka zkrátka nedám.. Proto budu mít buď trapný gumový přívěšek (napíšu DO na firmu v origo servise), nebo budu uvažovat nad nějakým neorigo vystřelovákem.. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jestli přívěšek, tak jedině škoda originální příslušenství

http://www.skoda-auto.cz/cze/service/accessories/pages/accessories.aspx?id=BKA600003A&searchcat=0000000108&ref=%3fc%3d0000000108

anebo.. třeba zkus toto:

http://levnealarmy.cz/eshop/dalkova-ovladani/vystrelovaci-klic/dalkove-ovladani-cz-100-key.html

v diskuzi tam dole píšou že na O2 žádný problém.. kdyžtak bychom to spolu zapojili.. nebo ti to udělají i ve škodovce, kdybys to chtěl mít s fakturou no ;-) nebo ti můžu vystavit fakturu i já.. mám živnost

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, právě proto tuto problematiku řeším, neb toto by mi firma zaplatila (dodatečná montáž při klasické 30-ti tis. prohlídce vozu v servise Škoda), jenže nejen, že nechci přívěšek, ale zároveň je ten Škodovácký fakt obludný.. Nic jiného mi sice firma neproplatí, nicméně to jsem ochoten zaplatit ze svého (v rozumné výši cca. do 2 tisíc) výměnou za sklopný klíček s vlastnostmi originálu :)

Nad tím z odkazu jsem přemýšlel, nicméně 1) nevím, jak je na tom kvalitou provedení v porovnání s Raksem a 2) je to vč. alarmu, který nechci = otázkou je, zda by bezproblémově DO fungovalo i bez zapojeného alarmu. Montáž bych měl zvládnout, nemělo by se jednat o nic víc, než přehození imobilizéru a napájení několika kablíků k ŘJ.

Editováno: , autor: _Denis_
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a co tohle?

http://forum.skodaho...__fromsearch__1

a ve škodovce by sis nechal namontovat novou komfortku a nechal vyměnit spínačku, nechal zaslepit zámek ve dveřích a nechal nakódovat immo :-)

EDIT:

a nebo..

http://forum.skodaho...__fromsearch__1

pokud píše originál.. to by šlo ne?

Editováno: , autor: Wojnar
Edituj příspěvky!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, tady je pár potíží. Mít to auto své, neřeším to, koupím jiné zámky, investuju kolik je potřeba a je vymalováno. Jenže v současné chvíli je to trošku složitější:

1) výměna zámků není možná. Náhradní klíče si firma nechává u sebe, asi bych těžko vysvětloval, proč tam náhle nepasují = zámky musí zůstat stejné

2) na fakturu to firmě mohu dát pouze při prohlídce auta.. To však bude jednak docela za dlouho (cca. 3 měsíce) a jednak si to nechám dělat u známého v autoservisu - a nemohu si přinést své zboží se slovy "namontujte mi to" - to by kapku pokazilo vztahy, buď si u nich koupím celou sadu + montáž (ale to se bavíme o tom hnusném přívěsku Škoda), nebo mám smůlu

3) jak jsem psal, nemám potíž si to zaplatit sám. Nikdy však nevíš, kdy ti vymění auto (jsem u firmy docela krátce a kvůli stálým přesunům v pozicích stávajících kolegů mám zatím auto po někom, nové dostanu až se to trošku zklidní, poté, co dojezdím současné), může se samozřejmě také stát, že tam skončím. Proto se mi nechce investovat do cizího auta více, než max. výše zmíněné 2 tisíce, neb by se dost dobře mohlo stát, že bych si zaplatil třeba 5 tisíc a za měsíc bych auto vrátil a firma by mi třeba dala jiné (nečekám, že by se to stalo, ale první rok je v práci vždy všelijaký). Proto je sice ta údajně originální sada fajn, nicméně pořád jsou to skoro 4 tisíce, což je opravdu příliš..

Každopádně jsem rád, že hledáš alternativy, jen tak dál - díky ti za pomoc! :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no hele.. u toho druhého.. cenovka je 2xkompletní vystřelovací klíč ŠKODA,čistá planžeta,immo,dálka 2299Kč

píše čistá planžeta.. tzn si necháš vyřezat planžetu podle stávajícího klíče.. a pak stačí nakódovat immo a hotovka.. máš dva vystřelováky a původní zámky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já myslím, že celá montáž bude spočívat v "napíchnutí se na stávající kabeláž. Pokud tam bude nějaký drát navíc, bude už napinovaný a připravený pro osazení do svorkovnice.

Prostě takové "User friendly".

A každopádně k tomu bude manuál na montáž, která konec konců bude spočívat v připojení tak 5 drátů - kostra, +12V, dva datové a jeden "aby se neřeklo" :D .

Editováno: , autor: Wojnar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...