Přejít na obsah

"zazimování" TDi


tommasAHC

Doporučené příspěvky

Potřebuju radu. Zanedlouho na několik měsíců opouštím svoje bydliště a budu se pohybovat po světě. Musím nechat svoje OI-TDi v garáži (výhledově 3-9 měsíců).

Zvažuji uložení TP do depozitu, abych neživil tu vyděračskou pojišťovnu. A taky pokud to nechám rodičům, tak mi to akorát dorasujou.

Jakým způsobem na tak dlouhou dobu „zazimovat“ autí? Je jasný, že baterka půjde ven a občas na nabíječku (to zaúkoluju tátu), ještě vyměním před odjezdem olej.

Ale o co se mi ale jedná: Nádrž nechat plnou, nebo prázdnou? Je to nafta a o ní se říká, že nějak rychle stárne.

Co s motorem? Neměl by se nějak nakonzervovat, aby vložky nezačaly korodovat?

A taky co po návratu? Hnedka zase vyměnit olej, nebo nechat ten původní atd.

Možná to zbytečně řeším, ale jsem zvyklý, že moje auto nestojí déle jak 24 hodin a minimálně dvakrát týdně beru plnou:-)))

Auto se mi prodávat nechce, dost věcí mám vyměněných, dobrá barva, technický stav a výbava. No a po návratu budu zase auto okamžitě potřebovat k výdělku.

Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

3-9 měsíců není žádná katastrofa. Jen bych vyndal baterku, pro jistotu trochu přefouk pneu a nechal minimum nafty s tím, že doplním nádrž před bodoucí první jízdou.

Kvůlivá soli bych auto umyl - hlavně spodek a nechal vyschnout.

Olej, pokud není v nejbližší době na výměnu, motoru určitě neuškodí. Jestli ho chceš měnit, tak si to nech až přijedeš. Máš-li v garáži vlhko, tak bych asi ještě prostřík zámky silikonovým olejem.

Editováno: , autor: Alibaba I
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono ani tak moc nepůjde o vodu, jako spíš o "pryskyřice" z biosložky (čím víc nafty, tím víc pryskyřice). Skladovatelnost nafty je cca 3 měsíce, takže bych se krom přídavku aditiv do nádrže zajímal o možnost nákupu nafty bez biosložek (pro arktické podmínky). Ta by ti pak měla těch 9 měsíců vydržet v pohodě. Zkus Čepro a.s.

Víc asi nevymyslím..... -_-

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sorry že se tady do toho pletu. Ale mám na prodej super jemnou nylonovou plachtu na kombíka 510x178x119 cm - Zrovinka vhodnou na takové zazimování. http://www.rinder.cz/sortiment.php?id=643 Na mojí limo je moc velká, potřebuji ne "XL" ale jen "L"! Je úplně nová, rezepnul jsem jí až teď na toto focení!!! Cena je 490,- kč.

post-453-1233517014_thumb.jpg

Editováno: , autor: Milan II
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...