Přejít na obsah

ALARMY, KOMFORTKY, OKNA - dotazy, diskuze


Dusik

Doporučené příspěvky

Chalani, mám dotaz - mám fabiu 1 a alarm META. Včera sa mi stalo, že začal sám od seba húkať a nijak to nešlo vypnúť, ani servisným kľúčom, ani normálnym, ani naštartovaním, až sa nakoniec vypol sám po nejakých 8 húkaniach. Dá sa nejako odpojiť siréna alarmu, ale aby bol alarm funkčný? Alebo poraďte nejaký iný. díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Mam kompletne zapojeny alarm Jablotron CA-02 Fox ve fabii kombi elegance(vyroba rijen 2005). Jedine co chybi je zapojeni vstupu LCK/ULK na dalkove ovladani. Navod na alarm CA-320 / CA-321 s bilou 6-ti polovou svorkovni(5.pin zeleny vodic) nefunguje. sad.gif Mam neco spatne nebo se v aute neco zmenilo a musim to zapojit jinak?

Prikladam fotku svorkovnic ve dverich spolujezdce.

Diky za rady

Jak se dostanu takhle blízko k té svorkovnici ? Nemůžu se tam dostat za žádnou cenu, je tam špatný přístup. Je na to nějaká finta ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ahojte, dnes jsem si na jablotronu vypnul to hrozné pípání při odemykání a zamykání... Jen mi nejde přehodit impulz z alarmu na výstražné světla. Nechci to mít ve světlech. Dočetl jsem se diod měl jsem za to, že dám kabel z alarmu na kabel od vypínače výstražných blinkrů, ale to nejde. setkal jste se někdo s tím? díky za rady...

Editováno: , autor: davcatuma
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak zde jsem se toho moc nedozvěděl, tak jsem kontaktoval prodejce a napsal mi toto: nechápu to zanášení chyb!!

Dobrý den,

zapojování světelné odezvy na obrysová světla u vozů Škoda Fábia se historicky dělalo kvůli zanášení chyb do elektroniky vozu, která snímala napětí na vodičích blinkrů v době kdy tam nemělo být. Pokud by jste ji tedy chtěl připojit na blinkry, musel by jste tuto potencionální nepříjemnost vzít v potaz.

Jinak blinkry jsou u vozů Škoda většinou černý vodič s bílou proužkou a černý vodič se zelenou proužkou, což si můžete ověřit nejprve na lampách. Poté bych tyto vodiče hledal někde v A sloupku prahu vozu, tak aby se připojení provedlo v interieru.

Nicméně znovu opakuji, že toto zapojení nedoporučujeme.

--

S pozdravem

Petr Matura

technik prodeje CAR

T: 483 559 935 | F: 483 313 993

maturape@jablotron.cz | www.jablotron.cz

Editováno: , autor: davcatuma
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj. koupil jsem Fabii Combi COMFORT r.v. 2001. 50KW.

dostal jsem k ní 2 originál klíče s 2 originálními ovladači na dálkový centrál, ale dálka nefunguje. jde jed odemykat a zamykat klíčem. auto má jen jeden zámek u řidiče. baterie v ovladačích jsou dobré. baterie v autě ma 12,3V. neví někdo, kde je problém? co mohlo odejít. prošel jsem ty větší pojistky a ty jsou taky dobré. auto nějakej čas nebylo používáno s centrálem. nemohli se smazat kódy nebo tak? neni v autě přepínač, kterým se auto přepne s m´du otvírání klíčkem na dálku? Dík...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zkusil bych znova sesynchronizovat dálku diagnostikou, jinak jsou špatné dálky.. žádný přepínač tam není

mám tedy zakoupit tento kabel: ?

http://aukro.cz/diagnostika-usb-kkl-vag-audi-skoda-vw-seat-zaruka-i2342358836.html

jaky sw stáhnout do PC? jak opravit problém s dálkovým centrálem? máte nějaký návod? Díky...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim, mámF1 2001 comfort., A jeden specifickej problem se stahováním okna u řidiče. Občas jde a občas nejde druhá poloha spínače (rozuměj: jednou zmáčknu, nedržim a okno jede). Spínač mám generálkovanej. Změna mezi jde a nejde se vždy uděje po vypnutí a znovuzapnutí klíče, jenomže ne pravidelně. prostě někdy to jde třeba desetkrát po vypnutí, zapnutí a někdy třeba třikrát nejde. Setkali jste se stim někdo? Tady jsem hledal a nenašel. Snad jsem to popsal srozumitelně... Za pomoc předem dík.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ahoj. tak jsem koupil KKL kabel. podle návodu zkouším vlézt do komfortního nastavení 46 - pak přizpůsobení. potom mám smazat kanál 00 což nejde a do kanálu 01 zadat hodnotu 00002(2 klíče) a uložit což také nelze. píše to že potřebuji HEX-CAN kabel. jak na to? musím se nějakm přihlásit? PIN nemám icon_sad.gif neni to chyba SW? dík

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

kostitras: na F1? tak hex-can nepotřebuješ.. otázka je cos koupil.. jestli nějaký čínský šmějd za dvě stovky, tak s tím neuděláš nic..

na přizpůsobení klíčů pin není potřeba.. ještě existuje návod úplně bez diagnostiky.. hledej, je tu několikrát

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ahoj škodováci,

mám problém s patrně originálním alarmem. První je ten, že se mi někdy spouští sám od sebe v noci. Co jsem kde různě vyčetl, tak to může dělat špatně seřízená citlivost pohybového senzoru u vnitřního osvětlení auta. Ve škodováckým servisu mi ale řekli, že se tam nic takového neseřizuje, že maximálně, co u Fabií pomohlo bylo to, že se opatrně tento senzor vyfoukal od prachu a bylo vše OK. Má s tím někdo podobné zkušenosti?

Další dotaz na alarm je spojený s odemykáním auta. Zejména při chladnějších a sychravých dnech se mi stává, že při odemknutí zůstanou výstražňáky svítit a pak se většinou spustí alarm, někdy ani výstražňáky nesvítí. Deaktivace pomocí otočeného klíčku ( jak uvádí manuál k vozu) do polohy ,,I,, nepomáhá a pro mě to znamená, že musím počkat, než se alarm vypne. Někdy pomůže opakované zamknutí, či odemknutí. Ale nevím, nenašel jsem stabilní způsob, jak tento problém rychle odstranit, než stihnu všechny probudit. :kol-28: Neřešil někdo podobný problém? Čeho jsem si všiml, tak při nastoupení do auta a někdy i během jízdy procvakává relátko někde u přístrojovky a blikají červená světla v bočních dveří. Nemá toto na to nějaký vliv. Jelikož se rád učím novým věcem, tak bych se rád vyhnul originálnímu servisu a to taky proto, aby oprava nebyla, pokud teda nemusí, moc drahá. Zajímá mě teda, na co všechno originální alarm reaguje. V origo servisu mi taky řekli, že se nechá z kontrolky v postraních dveří zjistit, co alarm vyvolává. Legenda k tomu je prý v návodu k alarmu. Ten jsem ale nikde na netu nenašel. Může mi někdo poradit co s tím?

PS na závěr: Alarm ze svýho hlediska moc v autě nepotřebuju, protože já osobně ho neslyším, takže kdyby mi s autem někdo chtěl ujet, tak to nezaregistruju. Maximálně tak to některé šmejdy odradí. Na jeho odpojení se tady ani ptát nebudu, neboť chápu, že moje slova nestačí k tomu, aby čtenáři tohoto příspěvku věřili, že ho nepíšu s kuklou na hlavě :kol-28: Proto bych byl moc rád alespoň za radu, jak alarm vrátit do ,,normálně,, funkčního stavu,,

Díky předem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mtv: musíš to nastavit.. po odpojení baterie.. sjet oknem úplně dolů, promáčknout vypínač, vyjet nahoru, promáčknout znova a je to..

ne e, tahle chyba to neni. mě to někdy jde a někdy nejde. A to jestli to jde, nebo nejde neni na ničem závislý... :(
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zdravim SKODA-majstrov potreboval :help: by som radu zakupil som si dialkove ovladanie RC 202 key so sklapacim klucom 3 tlacidla a chcem ho namontovat do mojej Fabie r.v.2000 komfort 1.4mpi len podla prilozeneho navodu som z toho jelen a podla ludi ti na fore sa to ma pripojit nejak takto vid schema

ide mi o to ze ci staci pripojit len COM 1 a COM 2 (cez 180 ohmovy odpor) a pripojit ho na 6 polovy zasuvku v soferovych dverach pin 5. a ostatne NC1 NO1 NC2 NO2 nepripajat ??? len tolko dakujem kazdemu za radu

Ahoj, pozeral som si ten obrazok zapojenia co si zverejnil. Mám otázku ohladne fabie po roku 2004 a dovierania okien. Píše sa tam ze to treba zapojit na kontakt vo dverach spolujazdca. Ja to mám zapojené na svorkovnici spolujazdca a dovieranie okien mi nefunguje. Mohlo by to byt tím? Aký je rozdiel ked to zapojím až vnutri vo dverách?
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...