Přejít na obsah

prevodovka olej


jaryn.11

Doporučené příspěvky

550 za litr :feve: je me nejak spatne... No kazdopadne to kdyztak objednam tady http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/g060726a2-prevodovy-olej-sae75w-1l-fabia-fabia-2-roomster-octavia.html

Je jasne, ze Skodovka si prirazi mrte pesoz navic, takze tem kseftik z principu neudelam :)

Dam pak vedet jak jsem se rozhodnul a co jsem nakonec koupil ;)

Jinak diky za rychlou odpoved, bo jsem mel v planu tam zitra nalit ten Mobil. Jeste popremyslim kam ho ted naliju, kdyz uz ho mam za tak peknou cenu a do octavi ho dat nemuzu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sry chlapy,já kupoval právě do 6 kvaltu :worthy ,řadí to ted ůplně super,bylo tam něco jiného. Nevím co v tom je, ale každopádně bych tenhle olej dal i do 5 Kvaltu,zvlášť když je po chipu a je víc namáhaná převodovka. Synchronům to taky prospěje. Těch pár stovek nikoho nezabije.

Editováno: , autor: juke.box
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Celkem me dneska zmohla kocovina, takze pisu az ted :feve::smich:

Psal jsem Sebo-vi ohledne toho oleje, a on me doporucil zajit primo do Skodovky, bo tam ted maji levnejsi olej dokonce nez na netu.

Takze jsem v patek zasel do Skodovky a chtel olej do prevodovky pro moje autko. Podle roku vyroby atd tam podle jejich tabulek v PC patri tento olej : http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/g052512a2-prevodovy-olej-1l-octavia-octavia-2.html

Kdyz jsem se ptal na olej co zde uvadite G 060 726 A2, tak podle jejich tabulek ten olej je predepsany do zadni napravy pro 4x4

Sam jsem se mohl podivat do pocitace, a bylo to tak. Celkem me to zmatlo, ze je vyrobenych tolik druhu prevod oleju :wacko:

Takze jsem teda zakoupil olej G 052 512 A2 ktery je predepsany do tehle prevodovky. Cena ve Skodovce je 205,-Kc za 1 litr.

Dam za parset KM vedet, jak to radi ;)

Ps. Kdyz jsem vypustil stary olej, tak nevypadal teda jeste nejak hnusne, ale byl uz takovy tmave hnedy , oproti tomu novemu ktery je pekne zlutounky to byl rozdil.

Oleje vyteklo presne 1,3 litru, takze jsem rad ze jsem ho vymenil a nalil tam kolik autko potrebuje.

Edit: Jeste doplnim ze oleje jsem tam soupnul 1,8litru. Ty 2 deci jsem pouzil na pruplach prevodovky. Nekde jsem to drive cetl, tak snad jsem neudelal blbost a nepatri do prevodovky presne 2 litry?

Jelikos jsem mel predek auta na najezdech, tak jsem nemohl pouzit kontrolni nalivaci otvor ke zjisteni hladiny oleje, takze jsem to proste napustil 1,8 litru oleje a hotovo.

Pred chvilkou jsem byl auto projet do Kauflandu na akci Coca Cola, a kdyz jsem radil dvojku, tak to slo mnohem lepe, nez predtim, doufam ze to teda nemam jen vsugerovany pocit :D

Editováno: , autor: Grym
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Dotaz : Dneska jsem menil olej v prevodovce na Fabii 1,4Mpi a celkem me udivilo, ze pri nalivani jedna flaska oleje byla podstatne svetlejsi barvy nez druha. Oboje litrove flasky byly zapecetene a koupene normalne v obchode. Olej mel dost svetlou barvu, a druhy uz mel normalne nazloutlou. Dival jsem se na obal a ten svetlejsi byl vyrobeny asi o 9mesicu drive nez ten zlutejsi !

Tak se ptam, jak je to mozne ze oba oleje stejnych parametru a vyrobce maji rozlisnou barvu !?

Jedna o olej Paramo Gyrol 75W LF.

Osobne si myslim, ze je to asi tou jinou sarzi a nejspis pouzite trosku jine primesi..Nebo neco zmenili ?!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Do převodovky přijde 1,5litru,pouze po kontrolní šroub,takže si auto postav na rovinu a zavčas odpusť.Já tam dal taky cca 1,8litrů,jak mrzlo nešlo řadit než se to ohřálo.Po odpuštění na správnou hladinu bylo vše ok.Kamarád mechnik mě říkal pokud bych tam toho nechal tolik delší dobu odrovnal bych převodovku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Taky bych se podělil o moji zkušenost. Mám Seat Toledo II 1.9 TDi 81kw 5 kvalt manuální převodovka vlastně stejné jako Golf IV případně Octavia 1, taky jsem si měnil olej v převodovce a dal jsem tam Valvoline 75W-90 SYNPOWER GEAR OIL TDL kde je výrobcem určena specifikace GL-3, GL-4, nebo GL-5 za 422,- kč. A také mi to dělalo neplechu, že to hned po výměně začalo špatně řadit. Trochu jsem si začal číst různá fóra a opravdu jsem usoudil, že to je 100 % olejem. To, že vám někdo tvrdí, že se olej nemění, je asi blbost, ale hlavně je důležité dát správný olej. Musí tam prostě být s označením G50, 501.50, GL4 případně GL4+ jak píšete, ale já sehnal nakonec ten originál s označením G060 726 A2 a hned to je tak jak má být a navíc se jeho cena pohybuje o hodně níže než ten co jsem tam dal. Potom jsem ještě prstem zkoušel rozdíl a zdálo se že ten originál je o něco málo řidší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

to si myslím, že není tak docela pravda, jen je třeba zjistit přesné označení oleje, což není vždy jednoduché a pokud to výrobci dodržují, tak to musí klapat i s jiným než originálem, ... jinak zjistil mi to kámoš podle VIN jaký olej tam přesně patří

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Tak chlapi, dneska jsem sháněl převodový olej do tej svej octy,prošel jsem několik for a nejdřív jsem nadiktoval obj.č.: G05 272 6A2, neměli - pán ve Škodě že ho objedná ... pak mi to nedalo, tak jsem tam volal znovu a poprosil o ověření dle VIN a ejhle - dle výroby tam má být G06 072 6A2 a vejde se mi tam 1,6L. Ve Slaném u Myslivce 1L = 212,-Kč.

Takže doporučuju si vše raději ověřit ve Škodě, alespoň přes tel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...

Zdravím lidi

Potřebuji radu ohledně převodového oleje do Octavia 4x4 Tdi 66kW 5.kvalt. V příručce od škody je napsáno typ G50 SAE 75W-90, píše se že je jak do převodovky tak do zadní rozvodovky. Jde mi o to, že jsem šel koupit olej do autorizáku, kde mi začali cpát 75W-70 za 650Kč. To jsem řekl, že je blbost a šel jsem o důl dál.

Máte někdo zkušenost jaký koupit konkrétně? Nenašel jsem zde ani jednu fundovanou odpověď. Hlavní je pro mě správný typ, na ceně mi zas tolik nezáleží. Díky

Editováno: , autor: mi5
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Dneska jsem byl koupit 2L origo predovodoveho oleje. Doporucuju kupovat original po nahlaseni VIN nebo kodu prevodovky. Na original oleji jsem nedohledal ani viskozitni tridu ani vykonovou specifikaci, vsechno je asi zahrnute v jejich specifikaci G 060 726 A2.

 

Pokud zvolite alternativu, ktera splnuje jak viskozitu, tak vykonovou specifikaci, porad to nebude ono, ve smyslu komfortu razeni. Original olej je navic jeste doplnen prisadami, ktere zlepsuji razeni, znizuji hlucnost, ... A cena originalu taky neni likvidacni, za 1L 212,- s DPH

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 11 měsíců později...
  • o 10 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...