Přejít na obsah

Vyšší spotřeba


Paul

Doporučené příspěvky

Zdravím,asi půl roku vlastním načipovanou OI 66 kW(ALH) a trošku mě zaráží spotřeba za kterou jezdím.Je pravda že nejčastější vzdálenost kterou jedu je asi 10 km do práce a zpět.A spotřeba (PP i reálná) je 6,2 litru.A to v žádném případě nejezdím brzda plyn.Ve většině případů jezdím jako člověk a i když jedu delší vzdálenost tak dostat se pod 6 litrů je docela kumšt.Neptám se ani tak proto že by mě půl litra na sto kilometrů nějak vytrhlo ale spíš kvůli nějaké závadě která by to mohla případně způsobovat...Protože když čtu recenze kde majitelé píší spotřebu okolo pěti litrů tak jen kroutím hlavou.Za názory děkuju

Kdo to čipoval(pouze SW?)? Máš k tomu nějaký grafy? 165tkm je reálných nebo spíš je to víc? Ta spotřeba je měřená na určitý km (po dotankování)? Já jezdím do práce 8 km městem a spotřeba cca 6 litrů (po dotankování do plna). Jinak mi PP ukazuje po ujetí těch 8 km od 5,5 do 6,5 litrů, podle toho jak chytnu kolonu. Mimo město se dostávám na vzdálenost 50ti km cca na 5 litrů (dle PP). Mám najeto 145tkm(ale spíš víc-je to z 2. ruky). Taky záleží co bereš za naftu, jak je motor zajetej, jakej tam máš olej atd. Závěrem: 6,2 ve městě bych řekl normál, 6 mimo město už je horší, ale dá se to :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám najeto 260tis,jezdím do práce taky 8km a spotřeba 6L.Když delší trasu 100km,tak jedu kolem 5.2L.Když jedu do Německa 1500km tak se dostanu na 4,8 při 130km\h.Jinak co zaznamenává počítač,tak dlouhodobá průměrná ukazuje 5,3.Takže buď v klidu.Navíc za 8km nezahřeješ ani pořádně motor,takže to pápne o něco více.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čipovala to profesionální firma a dělala jenom soft,grafy nemám,akorát jakejsi certifikát.Kilometry na 90% sedí (serviska sedí s databází ve Škodovce).Spotřeba je měřená na dojezd plné nádrže.Naftu beru u Benziny a přidávám i aditiva.Olej mám Shell.Já to chápu že dyž je motor studenej tak že to žere víc,akorát se mě nechce věřit že každej kdo má nafťáka jezdí denně 100km a víc a tudíž má spotřebu pět litrů...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To chápu:)Ale přece nebudu jezdit o 20km denně navíc jen aby mě na počítači svítilo o pět desetin menší číslo na spotřebě:)Ale je teda pravda že když sem si to auto kupoval tak že sem počítal s menší spotřebou...ale kdyby to byl jedinej "problém" kerej mě potká tak bych se tomu asi jen smál:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zdravim,prosim o pomoc.Mam O1,r.v.2001,1,9Tdi-66kw-n147000km.Problem je ten ,ze aj ked je predvstrek v poriadku,mam stale vysoku spotrebu,nedostanem sa pod 6l.Pred tyzdnom menene tlakove hadicky a vaha vzduchu.diagnostika nic nepise,egr ventil ok,akurat blbla vaha-preto vymena.ak mate nejake napady,nazory-dajte vediet,uz neviem ,kam to auto dat.Ak je niekto dobry na skodovky v Prahe,napiste kontakt.Dik(uz to bolo aj v skodovke podbabska a nic)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 4 týdny později...

Zdravím mam Octavia 1.8 20V r.v.97 a má velkou spotřebu paliva. Pokud vím tak její spotřeba by měla být od 6 do 7,5 /100Km. Auto se dalo na diagnostiku, kde to ukázalo lambda sondu, škrtící klapku, katalyzátor byl oddělanej. Lambda sonda se dala nová, škrtící klapka se opravila a katalyzátor taky novej. A spotřeba je pořád vysoká pod 9,5 s tím nejdu. Nevím mě se zdá, že to bude ta škrtící klapka opravila se sice ale jak se opravila a co s ní bylo to nevím teď to na diagnostice žádný problém s motorem neukazuje tak čím to může být? A taky je to auto dost líný nechce vůbec jet. Když jedu a a přibrzdím pak a mam tam zařazenou 2 tak by to normálně na tu 2 mělo jet a ono mi to pomalu chcípne otáčky úplně padnou dolů a nechce se to rozjet. Na diagnostice to píše vysoká horní hranice v zadu. Ale co to znamená?? Když jsem se ptal v servisech tak mi řekli, že neví co to může znamenat ta vysoká horní hranice v zadu. Tak já nevím nemáte s tím někdo nějaké zkušenosti? Děkuji za odpovědi

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 9 měsíců později...

nech to diagnostikovat může to byt hodně možností proč to zvyšuje spotřebu ale mám doma 66kw v sedanu tdi a běžně se spotřeba pohybuje pod hranicí 4litrů, jde o větší čast provozu v rovinatém terénu ale vloni jsem s ní byl v chorvatsku přes madarsko a pří dodržování rychlostních limitů danych zemí se celková spotřeba pohybovala na hranici 3,5-3,6L a to jsem najezdili skoro 3000 km takže žadná kratka trasa.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...