Přejít na obsah

Zvýšení výkonu / Chip O2 1,9 TDI PD 77kW


ivan kmetko

Doporučené příspěvky

For šulda moc se ti a všem ostatním moc omlouvám. Tučné písmo nebylo naschvál a bohužel nevím jak se mi to povedlo , protože jsem se o to nesnažil. A nechtěl jsem zakládat nové tema. Jako nováček se omlouvám a slibuju že už sem nebudu asi ani psát. Ale díky za odpověď které se mi v jinem tématu nedostalo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj kolegové,

potřeboval bych radu od zkušenějších - mám motor 1.9. tdi 77kw. Najeto cca 186 000 km, je to dovoz ze Španělska, udělány rozvody a koplet daná do pořádku+ komplet kontrola motoru (vlákno zde: http://forum.skodahome.cz/topic/119601-marova-bila/page-6) Teď se rozhoduji o možném zvýšení výkonu.V plánu mám úpravu cca za 30 000Kč,  a jde mi o vaše zkušenosti - mám raději octu prodat a koupit si RS, nebo investovat právě do 1.9 a jejího zvýšení? Jak je to s výdrží a potom poruchovostí u obou aut?A co kdybych ji chtěl pak prodat, co bude lepší na prodej?

 

Předem díky za názory:)

 

Mára

Instalace noveho turba GT1749VB, snimac plniciho tlaku, zaslepit EGR, pripadne spojka a odladit. 170hp na dobrem motoru by melo jit...

Bez spojky by se to do 30tis (necelych) vlezlo..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No podle tvého vlákna jsem pochopil, že jsi již dosti investoval do přestavby a ta práce je tam vidět. :kol-47: Tvou otázku jsem řešil před pár lety. Já jsem si jen nechal navýšit výkon, protože v té době se mi narodila má dcera a peníze, které jsem měl připravené na ještě větší úpravu tak jsem vrazil do své dcerky. Takže za mě : Vem těch 30 kolíků a jeď k TdiFunovi ať se na to svýma kouzelnýma rukama koukne a poladí. :kol-28:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 1 rok později...

Měl bych dotaz ohledně chipu u motoru 1.9 TDI 77 kW (BLS), tchán si koupil O2FL Combi a je s chipem od firmy, které moc nevěřím. Stačí zajet do autorizáku a aktualizovat řídicí jednotku, aby mělo auto tovární hodnoty výkonu?

 

EDIT: Chip je od firmy Xtuning z Jihlavy

5766_10.jpg

Editováno: , autor: sytic
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 4 měsíce později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 9 měsíců později...
  • o 1 měsíc později...

Spotreba sa ti viac - menej pri rovnakej jazde nezvýši ...plus minus 0,3 - 0,5 l - ale to sa ťažko overuje nikdy nedokážeš íst tú istú trasu v rovnakých podmienkach....

Čo sa ti zvýši a to rapídne je spotreba pri akcelerácii - moj príklad 5 ty prevodový stupeň - aká koľvek rýchlosť ( rozumej 100 - 150 ) plný kotol.....pred chipom 12 - 13 l ...momentálne 17,1 L - čiže ak tomu budeš viac šľapať spotreba pojde hore ( čisto v teoretickej rovine keby ideš celý čas plný kotol tak kludne aj plus 2,3 litre ) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Zdar chlapi chtěl bych se vás tady zeptat a požadat o názor či radu. Jsem majitelem Octavie 2 před facem a je to 2008 tdi 77kw a uvažuju o chipu s důvodu když je někdy potřeba razantnějšího předjetí. Vím že absolutní špička v oboru je tady na to TDIfun( nevím zdali zo píšu dobře) ale toho mám z HK trochu z ruky( vím že na prověřené kvalitě se nemá šetřit) a chci se vás zeptat zdali nemáte někdo zkušenost s firmou powercar chiptuning z HK. Jen sem se jich poptal na kolik by udělali chip na mou octu a odepsali že na 100kw a 80nm. Cena maj za 3000 + tuším 2500kč za brzdu. Píšou že to dělají na míru a nižší cenu oduvodňujou tím že nechtějí hamounit atd( jasně napsat můžou cokoli.) Co si o tom myslíte? Jsou to normální hodnoty? A nebude tímto chipem auto moc trpět? Nechci zavodit jen mít trochu toho zrychlení na předjíždění.  Díky za radu či názor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Podle toho jak jsem ten jejich popis pochopil tak to není o tom že by sáhli do přihrádky Octavia či vozy 1,9 tdi 77kw a podle toho to do auta bouchli. Psali tam něco o měření turba( uznávám že nevím jak a co vše se správně má dělat ) a samo že je pak možnost si za brzdu připlatit. Ale tak jako tak díky za odezvu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 1 měsíc později...

  Zdravim, mam Octavii II, 2008,1,9tdi 77kW,nechal jsem ji čipnout na 99 KW,spotřeba během cca dvou měsíců podle počítadla šla dolů z 5,5 l na 4,3 l. Po změření při tankování je ale spotřeba 6,1.Dá se to nějak z kalibrovat? Kde a jak? 6,1 l je ale dost velká spotřeba na tento motor,najeto 120 tis.

Měl jsem čipnutou 2,0 na 128 KW a brala 6,5 l.

Editováno: , autor: Pavel 5
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A co chceš zkalibrovat? Jenom aby PP ukazoval reálnější hodnoty? Tak v tom případě hledej - na foru se to určitě někde řešilo, nejspíš v sekci "Elektrika". Pokud se dobře pamatuji, lze upravovat hodnotu spotřeby v intervalu +- 15%. Toto není správné téma pro tento problém. Pokud chceš řešit vysokou spotřebu, viz Motorpowerova nabídka - nejspíš nepříliš povedený čip?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Trochu to tu oživím.

Po vyčištění regulace turba, kdy manželky octávka přestala padat do nouzáku přemýšlím o chipu a chtěl bych vědět pár věcí.

1. Mám najeto 196.000km - turbo po vyčištění OK, spojka jde ve spodní půlce jak u nového auta ... nevidím tedy důvod chip nedělat, případně mě opravte.

2. Firma - vím, že jsou tu lidi jako TDIfun a nebo motorpower, můj dotaz je jestli máte někdo zkušenost s firmou PowerTEC - www.chiptuning.cz  mají válcovou zkušebnu, měří před i po chipu, jsou známí, i recenze jsem na ně slyšel pozitivní, ale nechci to nějak uspěchat či se unáhlit, mají to tedˇza nějakých 4900kč, ale mívají právě občas akci chip za 3900,-

Díky za případné informace.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...