Pepa007 Vloženo 12. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 12. Říjen 2013 Asi ti nezbude než vyzkoušet jiný servis. Já když jsem tam byl poprvé tak to bylo taky s velkýma obtížema. To bylo v roce 2010. Napřed museli aktualizovat VAS a potom až telefonát do MB a pak teprve . Po pár měsících stejný servis , stejný mechanik a kolegova Fabie do které jsem tempomat nainstaloval. A opět to už jsem věděl jsem ho musel vést , že ne tovární nastavení, ale deaktivovat výrobní mod. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
utur Vloženo 15. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2013 Tak v jiném servise proběhlo vše ok sice se s tím také trápili ale už vše funguje. Díky za radu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
utur Vloženo 15. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2013 Ještě bych si rád ujasnil co mi po výměně BCM jednotky kvuli tempomatu ta nejvyšší možná tedy v mém případě 87H nabízí za další možnosti. Tady z informací na foru jsem pochopil toto: 1. Ovládání stěračů dle indikace deště na předním skle a intenzita stírání stěračů v souvislosti s intenzitou deště a rychlosti vozidla -pro tuto funkci je nutné domontovat deštový senzor natáhnout kabeláž pro napájení a k BCM jednotce viz. samostatné téma a návod od Konga -mimochodem mám doma deštový senzor ,který se montoval do OI ,nevíte zda by byl kompatibilní pro tuto domontáž k jednotce 87H v mém Roomsteru? -a samozřejmě po zapojení nakodovat 2. Funkce CH/LH -pokud jsem to správně pochopil funkci nelze aktivovat tzv. natvrdo tedy napořád ale je závislá také na domontáži dešt. a světelného senzoru,pokud je senzor namontován lze tyto funkce také nakodovat? 3.Automatické rozsvěcení hlavních světel po setmění -opět je tato funkce závislá na namontovaném senzoru deště a světla - co je však potřeba dále ? od senzoru stačí stále ten jeden kabel do BCM? Je ale potřeba nějakým způsobem změnit zapojení vypínače světel a pokud chápu dobře je nutné ho i vyměnit za ten z OII ,Yeti a použít nějaká dodatečná relé?Schéma zapojení znáte?. 4. Corner funkce mlhovek - tuto funkci jednotka také umožňuje ale museli by být ve voze instalovány mlhové světlomety s integrovanými motorky pro natáčení paroboly?Také je myslím nutné k mlhovkám natáhnout další kabeláž ,je to tak? 5. Funkce natáčení hlavních světlometů do zatáčky při jízdě - tady nevím zda to je vůbec řízeno jednotkou BCM ale předpokládám že ano,ovšem musely by být do vozu namontovány reflektorové světlomety s natáčením , předpokládám? Ne že bych se chtěl pustit až do této přestavby ale ptám se jen pro úplnost informací ,případně zda je při takové výměně nutná také nová kabeláž k světlometům,což také předpokládám? 6.Další funkce a možnosti dovybavení? Zřejmě alarm,hlídání prostoru ve vozidle,samozatmavovací zpětné zrcátko,.....? Ale některé z nich zřejmě podporuje už i ta nižší jednotka tedy 86H a vím že na to jsou tu další témata otevřená myslel jsem jen tak pro přehled co umožní ta výměna za tu BCM 87H Děkuji za odpovědi případně odkazy a tipy na montáž zejména se chystám dodělat semzor deště a světla ,možná i corner mlhovky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 17. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2013 Senzor deště z O1 určitě nelze použít. U F II jdou povely po Lin Bus. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dusan.k Vloženo 19. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2013 Zeptám se možná hloupě.Na kolik mě vyjde tempomat s prací do Fábie fresch ambition r.v- 2013. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fili Vloženo 15. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2013 (editace) Odpovím si sám, kdyby tu byl podobný koumák jako jsem já... Modro červený do spínače nad spojku. Do ř.j. motour je jeden bílý v případě tvého motoru benzin TSI PiN 45.Vyměníš BCM nakodovat podle původní jednotky a navíc nakodovat tempomat a v ř.j. motoru taky nakodovat tempomat.BCM pokud je nová bude zřejmě ve výrobním modu a ten se musí deaktivovat. Ten nákres neznamená nic jiného než to, že se má kabel ze spojkového pedálu, pozice 2 vyndat, nahradit kabelem od tempomatu a původní kabel + ta odbočka se spojí tou dodanou plastovou spojkou. Konektor do BCM je zajížděci do sebe, takže stačí lehce zatlačit a rozdělí se rozdělí na dvě části a je to. Editováno: 16. Únor 2014, autor: fili Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
joqpo91 Vloženo 7. leden 2014 Sdílet Vloženo 7. leden 2014 zdarec ale asi už často pokládaná otázka ale procetl jsem cely téma ale odpovědi na mé otázky jsem nenasel ... mam fabii 1.2 tsi 63kw r.v.2012 s výbavou ambition s maxi dotem nevite jaka by tam mohla byt ridici jednotka? a jaky tempomat by tam sel dat ? a ještě jedna věc když mam auto porad v zaruce a necham si to namontovat ve skodovce tak tu záruku porad budu met nebo tou montazi záruka pada ? a mate někdo zkušenost z mechanikama ze skodovky zda to opravdu umi ? jsu kousek od brna takze auto by slo asi do skodovky v brne ... diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
steev. zv Vloženo 9. Únor 2014 Sdílet Vloženo 9. Únor 2014 Ahojte potreboval by.som radu ohľadom tempomatu mám FII 2009 už sú káble namontované a aj packa tempomatu ale nepracuje mi tlačítko set+. Tlačítko on off a res fungujú. Ale tempomat mi nefunguje. Otázka znie môže to byť tím že to tlačítko set+nefunguje? Vpád vám ďakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
steev. zv Vloženo 9. Únor 2014 Sdílet Vloženo 9. Únor 2014 Má niekto schému zapojenia tempomatu skoda F II alebo montážnu príručku na ňu ďakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 9. Únor 2014 Sdílet Vloženo 9. Únor 2014 Nemáš problém s tou diodou? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sprajtek Vloženo 5. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2014 Dobrý den, poptávám někoho šikovného kdo by mi byl ochotný pomoc nebo sám namontovat dodatečně tempomat do roomstra r.v. 2012 po faceliftu. Jsem z Plzně, klidně si zajedu do Prahy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 5. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2014 V Praze zkus zavolat rolbaře. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jakudo Vloženo 27. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2014 Zdravím, Chtěl bych do Roomstera (rv 2012 s palubnim počítačem) dodělat tempomat. Jelikož nový je dost drahý (dle stránek škodovky cca 6tis) a náhodou jsem na netu narazil na inzeráty bouraných fábií a roomsterů rozprodávajících se na ND. Chtěl bych se zeptat, na co mám koukat. Stačí mi jen třeba kouknout na to, jestli jsou páčky s ovládáním PP a je to Fabia II po faceliftu nebo musím koukat ještě na něco? Je mi jasné, že prvně si musím zjistit, jakou BCM mám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tachos Vloženo 8. Září 2015 Sdílet Vloženo 8. Září 2015 Odpovím si sám, kdyby tu byl podobný koumák jako jsem já... tempomat-spojka.jpg Ten nákres neznamená nic jiného než to, že se má kabel ze spojkového pedálu, pozice 2 vyndat, nahradit kabelem od tempomatu a původní kabel + ta odbočka se spojí tou dodanou plastovou spojkou. Konektor do BCM je zajížděci do sebe, takže stačí lehce zatlačit a rozdělí se rozdělí na dvě části a je to. Mě by zajímalo jak zapojit právě tu BCM jednotku? Podle Elsy schématu je tam nějaká blokovací dioda a nevím zda nebude toto problém? Nevíte někdo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jakudo Vloženo 6. Březen 2016 Sdílet Vloženo 6. Březen 2016 Ahoj, dokázal by mi někdo rozepsat, co obsahuje sada 5J1 054 690A (http://eshop.skoda-auto.com/cz/cs/b2c/Komfort/tempomat-pro-vozy-fabia-ii--roomster-5j1054690ax/22/2/24/43/1001) - předpokládám, že jen páčky a kabeláž, ale ne jednotku. Někdo také zmiňoval sadu 5J1 035 623A - jaký je mezi nimi rozdíl? Mám Roomster rv 2012 (po FL) s jednotkou 086M. Dokázal by mi někdo poradit kde kopupit potřebné věci (páčky a kabeláž jsem na netu našel, ale tu jednotku ne). Popřípadně někdo, kdo by mi to namontoval a zprovoznil (Kladno, Praha, středočeský kraj,...)? Dík, Jakub Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misiak242 Vloženo 19. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2016 Zdravím, zhanam packu a kabelaž na F2 FL 2011. nemá niekto na predaj? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanR25 Vloženo 23. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2016 V 19. 7. 2016 at 20:43, misiak242 napsal: Zdravím, zhanam packu a kabelaž na F2 FL 2011. nemá niekto na predaj? kabeláž bych ještě někde měl mít. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mary Vloženo 20. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 20. Říjen 2016 Zdravím, poptávám kabeláž na tempomat FII facelift. Nabídněte SMS 723015050. Diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dadyka Vloženo 5. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2016 Ahojte.nevedel by mi niekto poradit objednavacie cislo pinu do RJ motora do fabie 2 facelift htp.diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JiVi Vloženo 24. Březen 2017 Sdílet Vloženo 24. Březen 2017 Ahoj, mam 2011 s MaxiDOT a jednotka z VAGu 6R7937086H. Obsahuje tato sada vsechno, co potrebuju k dodelani Tempomatu? https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/5j1035623a-tempomat-oe-23608.html Pripadne, je v okoli Pardubic nejaka dobra duse, ktera toto dela? :-) Diky za odpovedi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milhausek Vloženo 29. Březen 2017 Sdílet Vloženo 29. Březen 2017 můžu udělat v Humpolci, materiál dodám Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Heicker Vloženo 14. Únor 2018 Sdílet Vloženo 14. Únor 2018 Ahoj, mam fabku 2 facelift, bez PP, potreboval bych dodělat tempomat, Praha a okoli, prosim cenu za komplet, packy, material , kodovani.Diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milhausek Vloženo 15. Únor 2018 Sdílet Vloženo 15. Únor 2018 není problém, máš přisvicování mlhovkama do zatáček? v ceně bude i palubní pc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fsociety19x Vloženo 13. Květen 2018 Sdílet Vloženo 13. Květen 2018 ahojte, prosim vas nemate niekto aktualne 87 BCM na predaj? pretoze na skoda parts je za 2600 a na inzeraty co som pisal nikto neodpisuje, potrebujem ju celkom surne, mam objednany tempomat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 13. Květen 2018 Sdílet Vloženo 13. Květen 2018 skús poľské allegro.pl Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.