extreme Vloženo 29. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2010 Dobrý den, prosím o radu ohledně nefunkčního denního svícení Roomstru r.v. 2006. Přestalo fungovat a nevim čím to je.. prý to může být řídící jednotkou.. je to prý nastavené přímo v ní.. nezdá se mi to.. je tam nějaka jiná možnost kde by byl problém.:? Vše ostatní co se týká předních světel funguje. A vypínač co je dole na přepínání denního svícení se také zdá že funguje. Má prosím někdo nějaký nápad...? Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zattrix Vloženo 29. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2010 Taky mi blbne denní svícení (FII r.v. 2007). Nejsem si jistý přesně čím to je, ale tipuji to na relé anebo špatné dobíjení - malé napětí při startu. Někdy denní svicení jede i několik startů po sobě bez problému, jindy nesepne vůbec a někdy sepne až 5-10 sekund po nastartování. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrumr Vloženo 29. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2010 druhé relátko shora Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jikra Vloženo 29. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2010 U těchto aut to mohou být dvě věci.... 1. studené spoje v relé deního svícení .... je jich tam plno = propájet obě relátka + vývody k svorkovnici. 2. povytažený konektor ve svorkovnici relé.... kolikrát to není vidět , je třeba vyndat BCM a zatahat za dráty zezadu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
extreme Vloženo 30. Listopad 2010 Autor Sdílet Vloženo 30. Listopad 2010 (editace) Prosim vas a muzete mi nekdo poradit jak se k tomu panelu s relatky co jsou pod palubovkou pod volantem dostanu..?? Je to ono ne ten panel o kterem mluvime ty relatka. Jinak v mem pripade denni sviceni nejde vubec. Dekuji ********************************************************** Pravidla rikaji - necituj posledni prispevek! Natoz svuj vlastni. ********************************************************** Editováno: 27. Duben 2011, autor: Blacky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrumr Vloženo 7. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2010 odděláš ten boční kryt nebo vypínač světel,zděláš pojistkovou skřínku a protáhneš zespodu ruku a budeš se dívat tym otvorem vypínače světel.Akorát nechápu,kde je to druhý relé,já mám jedno druhé zleva horní řada. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomDesire Vloženo 18. Březen 2011 Sdílet Vloženo 18. Březen 2011 Mám uplně stejný problém (Roomster 1,2 2006). Při jízdě mi zničeho nic přestanou svítit světla. Otočím spínačem do polohy svícení a dál to neřeším. Pak to zase funguje. Dle známého je to špatné relé, jak uvádíte v ostatních příspěvcích. Nevíte někdo kolik stojí oprava? Díky za odpověď. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 20. Březen 2011 Sdílet Vloženo 20. Březen 2011 Relé je zastrčené do patice, dá se koupit a stojí míň jak stovku - pokud ho najdeš, vyměníš si ho sám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dany01 Vloženo 27. Duben 2011 Sdílet Vloženo 27. Duben 2011 druhé relátko shora Cau, ja mám tiež problém s denným svietením , najskôr som to hodil na vypínač - vymenil som a nepomohlo - vždy ked sa vypnú svetlá je počuť z pod palubky cvakanie - predpokladám , že to je relátko - hovoríš druhé zhora - relátka sú za bočným kritom palubky?, lebo dole pri poistkovej skrini ich nevydim. Dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jikra Vloženo 27. Duben 2011 Sdílet Vloženo 27. Duben 2011 Nejlíp ho uvidíš když vycvakneš levý boční kryt a spínač světel... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MaVac Vloženo 12. Červen 2014 Sdílet Vloženo 12. Červen 2014 Ahoj! Nějaký šikula mi ukradl mlhovky s denním svícením na Fabii II (05/2010). Vyndal žárovky mlhovek a nechal mi je viset na kabelu, ovšem zbytek (dva dráty) urval. Oplakal jsem to :-) a koupil jsem nové originál mlhovky a nechal jsem je namontovat. Ovšem pánům servismanům se nepodařilo ani po několika pokusech oživit denní svícení. Napadá někoho po čem začít pátrat? A navíc mne napadá, nemělo by náhodou být na MaxiDOTu signalizováno, že mi někdo ukradl (respektive nesvítí) denní svícení? Symptomy: Mlhovky v pořádku fungují, tlačítko zapínání denního svícení pod volantem je zapnuté (zkoušeny obě polohy :-)), na diagnostice prý vůbec není vidět "jednotka denního svícení", při měření není ani na jednom drátu žádné napětí. Předpokládám, že když mi to ten chytrák urval, tak mohl přetrhnout/natrhnout kabel ve svazku a bude potřeba to asi zkusit hledat dál. Jo a jak je to tedy se signalizací poruchy žárovek? Ukazuje to každá výbava, nebo jen nějaká? Mám Fabku 1.2TSI s MaxiDOTem a výbavu Ambiente (Plus?). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 12. Červen 2014 Sdílet Vloženo 12. Červen 2014 Hlídání denního svícení maxidot nemá. Je to jednoduché zapojení od vypínače světel, který musí být v nulové poloze, dál zapnutý vypínač DS vedle pojistek, a napětí by se mělo objevit na pojistce 17. Odtud už jde přímo k žárovkám. Takže po otočení klíčku do 1, vypínač světel v 0, a zapnutý vypínač vedle pojistek, na pojistce musí být napětí. Předpokládám, že tam být chyba nemůže, tak už jen ty utržený drátky. Průřez 0,5mm2, asi jde lehce přetrhnout. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
japato Vloženo 25. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 25. Srpen 2014 Můžete mi někdo poradit, jak dostanu to relátko ven? Oddělal jsem pojistkovou skříňku, ale na to relé s číslem 484 nejsem schopen dosáhnout, natož ještě odspoda odjistit relé z patice. Opravdu neskutečný přístup. Díky za odpověď. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FikoCZ Vloženo 25. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2014 Tak hlásím se do klubu s problémem s denním svícením. Fabia II 2008. v poloze 0 se mi světla po nastartování nově nerozsvítí (dřív jo), ale když pomalu točím na polohu parkovaček, tak v jedné poloze se mi rozsvítí potkávací světla a když dojedu na parkovačky, tak mi potkávací zhasnou a svítí jen parkovačky. Když točím až na poslední polohu potkávacích světel, tak se rozsvítí v pořádku. Otázka. Relé? A nebo vypínač? rady porady? Na co se mám kouknout. Díky!!!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 25. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2014 Vždyť jsi to perfektně vyzkoušel sám. Když pootočíš kousek od nuly, tak se denní rozsvítí. Tak to bude tím vypínačem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka toledo Vloženo 20. Červen 2015 Sdílet Vloženo 20. Červen 2015 (editace) čau mám taky dotaz , romstr 2006 H4 přestaly svítit denní světla a zadní mlhovka (kontrolka normálně svítí) na palubce bliká kontrolka oranžová naklápění světel nesetkal jste se s tím někdo ?? na vagu to píše Editováno: 20. Červen 2015, autor: jirka toledo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 20. Červen 2015 Sdílet Vloženo 20. Červen 2015 Asi ja som mal takyto problem u roomstra ked manželke policajti opačne dali štartovacie kable ked chceli pomocť. Ale ta kontrolka len chvilku blika pri štarte. http://forum.skodahome.cz/topic/92862-k%C3%B3dovanie-bcm-u-faceliftu/page-9#entry1857532 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
buchty_s_makem Vloženo 13. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 13. Červenec 2015 Ahoj, jak se prosím dostanu k relátkům? návod/fotka? díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dula Vloženo 16. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2015 http://forum.skodahome.cz/topic/132231-denní-svícení/page-3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FikoCZ Vloženo 2. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2015 (editace) Tak po roce jsem se odhodlal opravit denní svícení. Nakonec to bylo v tom relé 484 - studený spoj bez kontaktu viz foto. Ze všeho nejhorší bylo vyndat to relé a dostat ho zase zpátky. Pájení byla sranda. Editováno: 2. Listopad 2015, autor: FikoCZ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Vloženo 6. leden 2018 Sdílet Vloženo 6. leden 2018 (editace) Editováno: 13. Květen 2020, autor: Návštěvník Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jozo1667 Vloženo 2. Červen 2019 Sdílet Vloženo 2. Červen 2019 ako zistím ten studený spoj .....ja som pohľadom nič nezistil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hasimali Vloženo 10. Květen 2020 Sdílet Vloženo 10. Květen 2020 (editace) Loni (2019) mi začalo zlobit denní svícení, Fabia 1 Combi, 7/2006, koupená nová, relé domotoval prodejce. Podle rad zde jsem tipnul relé, což se ukázalo jako pravda. Dostat k němu se poměrně dá snadno, je potřeba tahem sundat "lištu" před budíky a dekl nad pojistkami - pod oběma se skrývají šrouby držící tapecírunk, další šrouby jsou dole. Tapecírunk stačí povytáhnout za mírného kvedlání a pak už jsou relé vidět, U mne jsou čtyři zleva doprava: jednoduché spínací relé 53, hledané relé denního svícení, řídicí jednotka 393, další relé 53. Ono relé denního svícení v mém případě nebylo označené číslem (484), ale splést se nedá. Později jsem zjistil, že má boční potisk včetně kódu výrobce, zapojení patice atd. úplně stejný nové relé s číslem 484. Relé jsem rozmontoval a opravdu jsem objevil studený spoj u přívodů (ještě jednou díky zkušenějším :-)). Propájel jsem jej a užíval si komfortu, ale letos se problém s denním svícením objevil zase - někdy nenaběhlo vůbec, jindy ano, ale po nějaké době přestalo, pak zase naběhlo - evidentně další studený spoj. Opět jsem relé vyndal, prozkoumal spoje pod silnou lupou ... a šel koupit nové relé. Objevil jsem další evidentní studený spoje, tři jiné ve stádiu vytváření, a u naprosté většiny pájených míst degradovanou pájku, tedy "cín". Místo aby byl povrch pěkně hladký a lesklý, byl matný, roztrhaný do šupinek a mezi nimi různě hluboké trhliny. Jistě, mohl jsem všechno propájet znovu, ale jsem z práce zvyklý nefušovat. Čím uvedený efekt nastal se lze jen domnívat - možná technologická nekázeň při výrobě, ale dost možná důsledek zákazu EU používat osvědčené olovnaté pájky, který od roku 2006 platí. Ty správné, ekologické, bezolovnaté, jsou po všech stránkách horší. Obsahují téměř čistý cín (přes 96 %) s příměsí stříbra a někdy i mědi, mají výrazně vyšší teplotu tání a vyžadují tudíž jiné pájecí postupy. U spojů z téměř čistého cínu někdy začaly vyrůstat tenoučké jehlice ("whiskery"), které následně púsobily zkraty; čistý cín také nesnáší nízké teploty ("cínový mor"). Relé denního svícení (moje neoznačené i 484) z boku Sada relé pod palubní deskou. Editováno: 10. Květen 2020, autor: hasimali 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 11. Květen 2020 Sdílet Vloženo 11. Květen 2020 Píšeš, že nejsi zvyklý "fušovat". Ale kdyby jsi nahradil nekvalitní bezolovnatý cín kvalitnějším, bys to zfušované opravil. Takhle jsi to nahradil jen dalším zfušovaným, který časem zase udělá to samé. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spajky007 Vloženo 13. Květen 2020 Sdílet Vloženo 13. Květen 2020 Ahoj mam dotaz. Má FII 2013 taky to relé 484 dle fota a popisu ho tam nevidím. Do vypínače dolů proud jde do světel už ne. Dík Slávek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.