Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Exteriér

Dotazy a zkušenosti s exteriérem

Sponzor sekce: Autolepky.cz

Podfóra

1. Zahájeno uživatelem Jan1989,

Zdravím všechny. Nevěděl by někdo číslo barvy šedé části nárazníku na dvojkového scouta? Potřebuji zaretušovat odřeniny od předchozího majitele. Díky 🙏

• 1 odpověď
    • 456 zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem palan,

U řidiče přestal stírat stěrač, po demontáži stěračů a krytů jsem zjistil, že je urezlý jeden malý kulový čep u táhla stěračů. Jde o Fabii II combi hned z počátku produkce. Podle mého VINu vyjede ve Škodovce díl, který stojí několik tisíc, protože se dodává i s motorkem stěračů (ten ale mám v pořádku). Pátral jsen tedy na internetu a našel díl, který potřebuji https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/5j1955113c-nahon-stiratek-tahlo-steracu-oe-18428.html. Objednal bych ho, ale v popisu je uvedeno "Při objednání náhonu stírátek je potřeba pro systém Valeo doobjednat díl 5J0955326 a vyměnit jej." Podle značky na mých táhlech soudím, že mám bohužel Valeo. Neřešil…

3. Zahájeno uživatelem Jindra1919,

Zdravím vás škodovkáři,pasují přední blatník a přední dveře fabie ll z modelu předface na model poface?Děkuji za odpovědi.

• 0 odpovědí
    • 646 zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem lukas513,

Ahoj má někdo skušenost s demontáží stávajících hagusu... prej se urvou zobáčky na krytkách co kryjou šrouby a nevím zda se dají koupit náhradní ..... skušenost někdo má dík

5. Zahájeno uživatelem burdda,

Ahoj lidičky prosím moc nemáte něakej návod jak zabránit tumu aby neoxidovaly ty hágusy prosím prosím docela to to auto hyzdí

6. Zahájeno uživatelem jakub.facelift,

Zdravím, nemá někdo zkušenost nebo neviděl už tuto závadu? Je to fólie z levého sloupku mezi předními dveřmi od řidiče a zadními dveřmi.

7. Zahájeno uživatelem e1.,

Ahoj, na nejaké dva týždne sme vymenili so svokrom autá, lebo mu nevychádzali kilometre do servisu. Ako na mojom začal jazdiť a hlavne parkovať vonku, začala sa rosiť ľavá predná hmlovka. Vizuálne som nevidel žiadne poškodenie. Máte s tým niekto skúsenosť, že kde sa tam dostáva vlhkosť, prípadne či sa to dá riešiť bez výmeny?

8. Zahájeno uživatelem djpetr,

Mám FII classic,poslední dobou se mi na ostatních FII/R víc líbí lakovaný zrcátka/co si budem povídat,je to hezčí/.Já na classicu mám jen černej plast.Napadlo mě si zrcátka dát do laku sám,praxi jako lakýrník mám,vtom by problém nebyl,ale sundat zrcátko se zdá jako problém.Jak zrcátko odmontuju,nebo stříkat na autě?

• 19 odpovědí
    • 16tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem Krupp,

Zdar borci, jdu si k Vám pro radu. Máme v rodině Fabii II, HTP. Zakoupena jako nová, v ČR v r. 2008. Teď má najeto něco okolo 250tkm. Celou dobu (kromě přezouvání na zimní) se jezdilo s veškerým servisem do autorizáku v Ostravě. Až na lehčí ťukanec do tažného a tím pádnem prasklý nárazník (pojišťovna, výměna) žádný větší problém nebyl. Bohužel letos v zimě se z ničeho nic objevila díra pod předními dveřmi v obou prazích a ne ledajaká. Délka 30-40cm, šířka 6-7cm. Prostě práh KO. Na podzim jsem ještě přezouval a ničeho si nevšiml. Problém je, že loni v srpnu uběhlo oněch 12 let záruky. Auto u nich bylo naposledy na větší prohlídce loni v srpnu. …

10. Zahájeno uživatelem vitezslav2,

Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli se něčím maže mechanizmus zámků dveří. A nezalepí se tím třeba mikrospínač v zámku? Děkuji za info

• 0 odpovědí
    • 1,4tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem TraCker,

Tak jsem se rozhodl na toto téma založit nové vlákno. Mám tento problém. Dveře od řidiče mi nesignalizoval na palubní desce, že jsou otevřené. Vypadalo to na mikrospínač v zámku. Dveře jsem rozdělal, zámek vytáhl a zjistil, že mi doma chybí malý torx, kterým bych se dostal dovnitř zámku. Čas nebyl, venku se stmívalo, tak jsem se rozhodl raději dveře složit s tím, že to pořeším jindy. Vše jsem poskládal, zapojil... Vypadalo to, že je to OK. Dveře šly zavírat, otevírat. Vše bez problému. Ale jak jsem auto zamkl DO, tak nastal problém. Po odemknutí už nejdou otevřít. Ani klíčem, ani DO. V zámku je slyšet, že cvaká jakm á, ale dveře zůstanou zamčené. Otázka zní. Dá se to teď …

• Pozitivní
    • 9 odpovědí
    • 22,4tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem jimmyjek,

Ahoj všem, potřeboval bych poradit co s mým nabouraným autem. Je reálné, že by to někdo opravil např. v Praze nebo mám začít hledat náhradní díly a vyměnit to celé? Mechanik zmínil, že vzhledem k tomu, že je to na bourané na hraně tak to již nepůjde narovnat. Auto bych chtěl nejpozději do roka prodat a koupit si větší. Netuším zdali se to vyplatí nebo to prostě prodat jak to je se ztrátou. Děkuji moc. Našel jsem podobný model, který by asi pasoval na můj https://auto.bazos.cz/inzerat/176039700/skoda-fabia-2-12htp-44kw-chf-rok-2010-barva-cerna-9910.php Děkuji, Jakub.

• 3 odpovědi
    • 2,3tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem Napster050,

toto som našiel na jednom nemeckom fore, ide o pridanie nejakych pružin na plynove vzpery kufra. Je to dobry napad, zaujimalo by ma čo za pružiny to su a ako sa to potom zatvara. Video: http://www.myvideo.de/watch/7238670/Automa...kklappe_Fabia_2

14. Zahájeno uživatelem R.Parsley,

Zdravím Vás, Pořídil sem Roomster 2006 s panoramou , a samozřejmě při prvním dešti mokrá Stropnice u řidiče a pod volantem kapalo. nevíte jak resit ? Nějaký návod? Postup? Jde nějak to okno zatmelit natvrdo aby tama neteklo? Nebo jak vyčistit kanálky ? diky moc 🙏

• 0 odpovědí
    • 1,6tis zobrazení
  15. Zdravím, fórum jsem prohledal, ale téma, které chci řešit, jsem tu nenašel, pokud tu ale je, omlouvám se a vlákno smažu a přesunu se jinam. Dnes se mi povedlo nabourat mou Fabii 1.2 HTP 51kw (CGPA). Stav je takový, jako na fotce. I s tímto motorem mám auto a rád a nechci ho poslat pryč, ale odhad opravy v servise s origo díly byl mezi 35-45 tisíci, což je nesmysl, když jsem auto koupil za 40. Odnesl to vlastně celý čumák - kapota, blatníky, nárazník, chladič a chladičová stěna, světla. Nehoda byla moje chyba, ač se to nezdá, v rychlosti 25 km/h jsem nedorbrzdil (mokro) a ťuknul auto přede mnou, které prudce brzdilo, protože mu někdo nedal přednost…

16. Zahájeno uživatelem TraCker,

Zdravím vespolek. Měl jsem nehodu a servisák mi po opravě řekl, že se mu podařilo místo klasiky sehnat světlomety s čočkou. Zdá se mi ale, že svítí méně (slaběji), hlavně do stran. Je to klam nebo to tak opravdu je.

• 22 odpovědí
    • 27,6tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem Emppu,

Zdravím všechny, Během rychlejší jízdy proti ve zhoršených povětrnostních podmínkách jsem si všiml rádoby "uvolněného" skla ve zpětném zrcátku na straně řidiče, kdy se sklo v zrcátku vlivem proudění větru "klepe" do všech stran (byť vyjma klepání drží nastavený úhel), zatímco sklo v pravém zrcátku drží pevně na místě. Při bližším prozkoumání jsem zjistil, že sklo v zrcátku drží (tudíž snad nehrozí jeho vypadnutí), nicméně má jaksi příliš mnoho stupňů volnosti pohybu. Levým sklem tak lze bez problému otáčet pouhým dotykem ruky, zatímco pravé sklo drží na místě a lze s ním hýbat pouze prostřednictvím motorku elektrického naklápění. Elektrické naklápění však fung…

18. Zahájeno uživatelem Jered,

Nazdar Lidi. Jak poznam, že mám na roomikovi vyhřívané trysky. Daval jsem za ne priplatek, ale nevim jestli tam jsou. A s čím se vůbec zapínají. Se zadním sklem a nebo s vyhřívanými zrcátky.

19. Zahájeno uživatelem Hobel,

Zdravím ,potřeboval bych poradit. Nedaří se mi identifikovat šroub co drží omezovač. Originál je černý zakulacený tisícihran. Díky za pomoc ✌️

• 3 odpovědi
    • 3tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem michal222,

Ahoj, prosím o informaci (návod) jak vyměnit trysku ostřikovače u předního skla. Děkuji. Michal

21. Zahájeno uživatelem Ph0b14_II,

Zdravím všechny. Před časem mi pár inteligentních lidí kopalo do auta a vyrazili několik žeber prostřední mřížky předního nárazníku na mojí Fabii II (2007). Mřížku jsem koupil novou, ale nemůžu přijít na to, jak demontovat tu původní. Nemám možnost dát to na jámu a technik za to chce víc než stojí mřížka samotná. Neví někdo, jak na to?

22. Zahájeno uživatelem 3dclub,

Ahoj, potřeboval bych rychlou radu jak demontovat levý světlomet. 2x šroub na světle, pak sundat podběh, povolit nárazník a tam třetí šroub od světla? Díky:) Fabia II před FL

• 1 odpověď
    • 11,4tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem Hobel,

Zdravím vespolek , řeším problém.. Ve zkratce poničil jsem si dveře. Fabia 2 1.4 16V Jde mě o to , můžu použít dveře i z fabie před faceliftem? Nebo by mi to haprovalo, děkuji přeji fajn den ✌️✌️

• 1 odpověď
    • 3,2tis zobrazení
  24. Zdravím vás, Vlastním Roomstera rv 2007. Natáčecí projektorové světlomety H7 + mlhovky s funkcí comer light. Na poslední STK jsem dostal zápis ,že světlomety špatně svítí doporučují výměnu. Našel jsem na internetu značku Hella za 5 tis oba světlomety. Vyplatí se světlomety vyměnit ? Pomůže to ? Roomstra mám z druhé ruky a svítil vždycky hrozně ,úplná katastrofa už jsem nechal přeleštit světlomety koupil jsem ty nejlepší žárovky a nechal vyměnit kabeláže ke světlům . Nic nepomohlo.

25. Zdravím všechny, mám velký zájem oživit svojí Fabii, myslím tím "pro oko". Moc a moc se mě líbí přední nárazník z Fabie 2 RS. Moc dobře vím, že jen tak přehodit nárazník za nárazník nepůjde. To se již rozebíralo v jiných tématech. No a abych jen kvůli nárazníku překopal celou Fabii na facelift, to se mě rozhodně nechce. No a pro všechny, co by chtěli provést podobnou úpravu své Fabii jako já, mám jeden návrh. Nakontaktoval jsem jednu firmu, která mimo jiné dělá úpravy nárazníků, a jsou ochotni udělat formu a vyrobit tak přesnou kopii nárazníku RS s uchycením pro Fabii před face. Podobně již tak udělali nárazník pro Fabii I. Celkem povedené. …

• Pozitivní
    • 133 odpovědí
    • 63,5tis zobrazení

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.