Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Ostatní

Vše, co jinam nepatří

1. Zahájeno uživatelem PS1984,

Zdravím. chcel by som sa spýtať - otec má fabiu II, 1.2tsi 63 kw, 5° MP, r.v. 2013, ktorú servisoval v autorizovanom servise len po dobu "povinnych" intervalov. Potom sa na to vykašľal a menil len olej, brzdovu kvapalinu a nejaký vzduchový filter. proste zanedbané servisovanie. auto má najazdených nieco málo cez 70 000km, v podstate šlape ako hodinky, chytá pri starte hneď, baterka je pôvodná, ziarovky tiež, brzdy v pohode. nič neklepe, netrasie, netecie.... keby chcel tomu autu dat teraz poriadny servis aj podla odjazdenych kilometrov, načo všetko sa treba zamerať? sviečky, palivovy filter, brzdy??? poraďte prosím. viem, ze to bude záv…

• Pozitivní
    • 13 odpovědí
    • 5,7tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem Ras 3,

Dobrý večer, Mám Škodu Fabia 2 1.2htp 44kW 2008. Po nehode je zničený štítok s VIN a homolog. číslom (na pravom stĺpiku) a potrebujem duplikát. V predajni Škoda stojí táto nálepka 89€,čo je pre mňa ťažko akceptovateľné. Našiel som firmu ktorá to dokáže za cca 20€ vyrobiť, len musí mať predlohu. Poprosím vás o radu ako má tento štítok vyzerať (homolog. číslo, hmotnosti, celkové rozmiestnenie údajov) Na nete som našiel mnoho štítkov len neviem ktorý je správny. Ďakujem za odpovede pripadne obrázky.

• 1 odpověď
    • 3,5tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem petryk,

Prosím o radu, jak se zachovat. Byl jsem s Fabií 2 1,6 TDI 66 kW na STK a tam mě upozornili, že mi teče chladič-vlevo dole. Zajel jsem do servisu Škoda a tam mi řekli, že jsem musel potkat nějaké zvíře, protože mám lehce nabořené čerpadlo chladiče a také nabořený za tím umístený kompresor turbo a čerpadlo klimatizace. Cenová nabídka na opravu 21 tis. + práce. Pamatuju si akorát jednu kočku přes cestu, ale myslel jsem, že to stihla a mám pocit, že s tím autem v tom stavu nalítal 2-3 tis. Km a teď ještě nutně potřebuju nalítat tak 1000-1500 km než budu mít našetřeno na opravu. A chladící kapalina nemizí. Co si o tom, prosím, myslíte? Je to nebezpečná závada? Dá se to vyřeši…

• 2 odpovědi
    • 3,3tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem e1.,

Prišla zima a rozmýšľam nad montážou nezávislého kúrenia, resp. alarmu s diaľkovým štartom. Hlavné dôvody sú že nerád šoférujem v bunde, a bez nej to je perfektný spôsob na prechladnutie. Keď už je pod 5°C, tak cítim že auto zohrieva moc dlho. Druhým dôvodom je to že by som rád štartoval s už teplým motorom. Včera ráno boli necelé dva stupne nad nulou a kým sa voda zohriala na 90°C a olej dosiahol 50°C, prešiel som z domu viac a 7 kilometrov. Kým sa motor nezohreje, dovtedy je spotreba tiež dosť na hovno. Včerajšia jazda bola cesta do mesta na otočku, 24 km takmer bez státia, po mestskom obchvate, jednoducho nedeľa ráno. Keď som prišiel domov, priemernú spotrebu som mal 6…

5. Zahájeno uživatelem patrik1177,

.

• 0 odpovědí
    • 4,6tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem stoupa1980,

Čau všem. Mám doma vozík, s nápravou myslím ze Škody 100 nebo 110, s rozměrem pneu 155/R14/80S. Hledám za tento rozměr náhradu ve 14palcích. Jsou již celkem steřilí a chci použít bezdušové pneu takže koupím i nové disky. Jaká je náhrada tohoto rozměru?

• 7 odpovědí
    • 5,8tis zobrazení
  7. Zdravím, mám na Vás pár dotazů. Od roku 2013 vlastním automobil Škoda Fabia 1.4, typ 5J, výkon 63kW, objem 1390cm3, míst k sezení 4, první registrace 2008. Před nedávnem mi přišel z pojišťovny výpočet povinného ručení a rozhodl jsem se, že si sjednám novou pojistku. Aktuálně za ni platím (a měl bych platit dále) něco kolem 2600 Kč a úplně stejný produkt, nově sjednaný na moje RČ stojí něco kolem 1800 Kč (původní byl též na mě - od roku pořízení automobilu jsem jej neměnil). Procházel jsem několik webových stránek pro porovnání cen POV, ale úplně si nejsem jist, jaké údaje mám zvolit. Problém č. 1 - přepážka Začnu tou přepážkou, která s tím …

• Líbí se mi
      • Díky
    • 2 odpovědi
    • 4,3tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem vitezslav2,

Už se někomu z vás stalo, že jste natankovali benzín do nafťáku? Popřípadě kolik stálo vyčištění. Díky za info.

• 9 odpovědí
    • 6,8tis zobrazení
  9. Zdravím, dávám na vědomí, že u mého vozidla Škoda Fabia 1,2 TSI 63kw r.v. 2012 je dělaná servisní akce s označením : "97Z8099001 Upevnění svazku elektrické instalace" Tato servisní akce je v mém případě dělána zároveň při servisní prohlídce, která je v mém případě po 15 000 km. Poslední servisní prohlídku jsem měl před necelým rokem. Servisní akci jsem na tomto fóru nenašel a tak o ni proto informuji. Jestli máte někdo více informací k tématu prosím o více informací do tohoto vlákna. Určitě to nebude zajímat jen mě. Tato servisní akce je zdarma. Zkoušel jsem pro informaci stránky http://www.skoda-auto.cz/mini-apps/test-svolavaci-akce A dle mého VIN kódu není nic v…

10. Zahájeno uživatelem e1.,

Nechce sa mi robiť dôležitejšie veci, tak som začal zapisovať na spritmonitor.de aj všetky ďalšie náklady k autu okrem spotreby, ako poistky, servisné náklady, umytie, príslušenstvo, výmeny pneu, atď. a tabuľka mi vyhodila, že pri aktuálnom nájazde započítajúc kúpnu cenu vozidla sú moje náklady okolo 0,20-0,24 € na km (auto plánujem predať po cca. siedmych rokoch), s tým že tam ale nemám ešte úplne všetky výdaje (nemám už ku všetkému doklad). Vediete si niekto podobnú tabuľku? Ak áno, koľko Vás stojí prevádzka auta na 1 km? Viem, auto nie je iba cena za PHM, ale 2,5 násobné navýšenie nákladov na km nad rámec ceny PHM som nepredpokladal. Po tomto sú zákonom stanovená …

• Pozitivní
    • 21 odpovědí
    • 14,4tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem Pawouk,

Kolega hubo44 našel tento maďarský článek o Roomsteru 1.4 16V s najetým milionem km: http://iho.hu/hir/egymillio-mav-os-kilometer-kozuton-171104

12. Zahájeno uživatelem The_DoctoR,

Kde zjistím, do kdy mám platné STK? Známky mi ze značky někdo strhl a doklad žádný nemám. Dá se to někde najít v nějaké databází podle SPZ? Děkuji. Adam

• Negativní
    • 15 odpovědí
    • 8,7tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem sinjakupre,

Dobrý den. Pokusím se vám touto cestou sdělit osobní zkušenost, jakým způsobem společnost Škoda Auto řeší klientské problémy a snižuje si počet spokojených zákazníků. Dne 16.5.2017, jsem si nechal na vozidlo Škoda Fabia v edici Monte Carlo, odborně namontovat tažné zařízení s typovým listem a zašel na místní úřad přihlásit. Na úřadě mi bylo sděleno, že se v osvědčení o registraci vozidla nenacházejí žádné hodnoty (ani nuly) o hmotnosti taženého přívěsu a proto mi nemohou zařízení zapsat. Bylo mi doporučeno, ať se obrátím na zastoupení výrobce vozidla a nechám si vystavit potvrzení. Potvrzení mělo dle úřadu specifikovat dané vozidlo a oprávněné hodnoty hmotnosti …

14. Zahájeno uživatelem jakub011,

Zdravim. Riesim tu taku "dilemu" s jednym znamym. On mi tvrdi, ze otvaranie kufra na fabii II je mechanicke. Mne sa zda, ze tam je nejaký spínač, a teda je to elektrické... ja už fabiu nemám, takže si to nepamätám A je možné, že niektoré modely to mali mechanické? Alebo ČO sa to vlastne nachádza pod tou gumou........ vďaka!

• 1 odpověď
    • 10,2tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem Ondro TSI,

Čaute, som tu nový, dúfam, že som zvolil správnu tému. Stal som sa hrdým majiteľom skoro novej Fabie II. Auto som kúpil od prvého majiteľa, v servisnej knižke je zaznačená len výmena oleja. Chcel by som Vás preto poprosiť o pomoc, čo vymeniť, resp. aký servis treba vykonať pri daných kilometroch, aby mi autíčko slúžilo čo najdlhšie v dobrom zdraví. Predtým som mal Peugeot 206, 1.9D, r.v.2001, 350 000 km a základný servis ako olej a filtre som si riešil sám. Údaje o aute: Fabia II, rok výroby: 2013 motor: 1,2 TSI, 63 kW, typ motora: CBZA, benzín najazdené: 38600 km Poprosil by som Vás o niekoľko rád: presný typ …

• Pozitivní
    • 2 odpovědi
    • 5,8tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem Petrkiller,

Ahoj, mám na vás dotaz na problém, který jsem za 3 roky co auto mám nevyřešil. Poraďte co je to za pískání viz video. Dělá to při odemčení a všiml jsem si, že i při zamčení někdy po delší době. Někdy to zapíská ihned po odemčení, někdy chvíli po tom. Bývalý majitel říkal, že to jsou zadní couvací senzory, že jsou v pořádku což mě příjde jako blbost. Auto dříve jezdilo přes leaseplan v pronájmu asi 2 roky a má přepínač asi na služební a soukromé cesty. O alarmu nevím. Děkuji za objasnění Zkoušel jsem snad vše a nic mě nepomohlo. A jednou mě auto napsalo asi před rokem, že je třeba vyměnit baterii v klíčku. Ale po dalším startu mě to už nenapsalo tak jsem to neřešil. Sna…

• 5 odpovědí
    • 4,6tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem Akrubek,

Čau děcka! Nemáte někdo pls vrtací šablonu, nebo alespoň výkres pro montáž Contruktu do Fabie II. Ideálně ta šablona (má kód BC 016). Díky předem

18. Zahájeno uživatelem The_DoctoR,

Zdravím.Chci se zeptat, jestli může teoreticky i technicky Fabia II HTP 51kw táhnout vozejk s autem, které váží do 1000kg?

• 7 odpovědí
    • 10,6tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem Milh@us,

Ahoj kluci, celá věc se má asi takhle: Rozhodli jsme se že si pořídíme nové auto. Jelikož jsme měli Škodu Fabii první generace, a byli jsme s ní moc spokojení, neváhali jsem, a šli si do salonu Havex Auto objednat novou Škodu Fabii II generace. Na nové auto jsme čekali 3 měsíce. Po převzetí auta jsme jeli dom celí šťasní, že máme první nové auto. Jenže už během prvních kilometrů vrzala palubní deska před spolujezdcem v oblasti airbagu. Říkám si, že je to nov, ono si to sedne. Jenže během týdne jsem přišel na to, že mám volant nakřivo, je natočen mírně doprava, začaly chrčet zadní repro (plasty dveří) a začalo do auta foukat předními dveřmi. Jel jsem tedy do servisu, že …

20. Zahájeno uživatelem triktrak,

Dnes som bol v Presove v TESCU. Ked som zaparkoval, tak sa tam objavil taky maly somrak a chcel drobne. Kedze som mal iba bankovky a karty, tak som mu nedal nic. Nebol som pri tom nijako vulgarny. Ked som sa vratil z nakupu, tak som nasiel toto:

21. Zahájeno uživatelem tulla,

Zdravím vás mám takový problém něco mi chrčí v autě asi nejspíš někde od motoru. Při jízdě nic neslyším ale, když zastavím a nechám auto nastartované začne to chrčet slyším to až v interieru z pravé strany. Jak mile se zase rozjedu nebo na místě přidám trochu plynu přestane to. díky za každou radu. Bohužel jsem velký lajk takže vůbec nevím díky.

• Pozitivní
    • 2 odpovědi
    • 4,7tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem stoupa1980,

Již mám auto přihlášený. Smazat nebo zamčít.

• 2 odpovědi
    • 4,2tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem martt,

To že nový R nebude je dnes víc a víc jasnější...no ale co místo něj až přijde za cca 1-2 roky čas na výměnu?... Rapid... FIII... Golf new... Golf Sportsvan... Caddy... Nad jinou značkou než koncern nepřemýšlím... A co vy...?

24. Zahájeno uživatelem dandyho,

Ahoj vsem, vybral jsem si Fabii, ale nejsem schopny posoudit technicky stav vozidla. V bazaru mi auto zvednou, ale ja tam tezko neco rozpoznam. Nemohli by jste mi doporucit nejakeho automechanika v Praze? Diky moc!

• 1 odpověď
    • 3,2tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem Jairo,

Novy Roomster Vzhlad noveho Roomstra sa mi zda velmi podareny (vid. odkaz). Zda sa,ze bude mat vzadu posuvne dvere, predna maska je moderna a celkovo to auto vyzera tak viac mohutnejsie a dospelacky

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.