Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Podvozek

Vše o podvozku - kola, nápravy, tlumiče...

1. Zahájeno uživatelem jozo1667,

Zdravím páni. Menil som brzdové obloženie.Nevedel som nastaviť ručnú brzdu a tak som si povedal ,že obloženia musia sadnúť a potom ich doštelujem. Počas jazdy som zatiahol ručnú a bolo počuť súchanie a rozsvietilo sa mi ABS. Mohol som tým poškodiť niečo na ABS? Myslím tiahlom ručnej na pakniach krúžok ABS na ložisku?

• 2 odpovědi
    • 2,9tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem Pavlos86,

Ahooj...mám takovej dotaz. Mám fabii II r.v.2010 Od domu jsem chtěl odjet do obchodu a jak jsem vyjížděl tak jsem před barákem najel levým kolem na led a pravý kolo bylo na vyschlým místě žadný led ani sníh, prostě suchá zem. Když jsem se chtěl rozjed, tak jsem vytočil volant do leva a jen hrabalo levý kolo a druhý se ani nehlo..Tak se ptám neměly by zabírat obě kola? Pač kdyby zabralo i to pravý, který bylo na suchým místě, tak bych se rozjel...trošku mě to vrtá hlavou..dík za odpovědi

3. Zahájeno uživatelem e1.,

Brzdy na mojom aute po 140 tisíc km občasným jemným pískaním už dávajú o sebe vedieť, takže čoskoro ma čaká výmena platničiek. Nakoľko ale brzdy (a tiež aj pneumatiky a dobré stierače/čisté čelné sklo) považujem za základ bezpečnej jazdy, rozhodol som sa aj pre výmenu kotúčov. A keď už mením aj kotúče, tak prečo nedať väčšie, že? Celý rok jazdím na 16" kolesách, takže môžem aktuálne 288x25 kotúče vpredu vymeniť za 312x25 mm a zadné 232x9 (alebo 239x9, všade píšu inak) by som rád nahradil kotúčmi 256x22 mm. Musím dodať, že som zvažoval aj možnosť, že by som dal iba nejaké lepšie platničky, ako napr. Ferodo DS2500, alebo EBC Yellow Stuff, ale nakoniec som sa rozhodol, že…

4. Zahájeno uživatelem Jarek1985,

Zdravím,poprvé jsem mněnil destičky,kotouče a odvzdušnoval.Trošku pozdě jsem si přečetl,že v třmenu se válečky šroubují,ale brzdy fungují dobře.Problém mám s ruční brzdou,po dvoudenním utahování matky pod popopelníkem jsem dotáhl ruční brzdu, která brzdí na nejvyšším kopci na čtvrtý zub.Přijde mi ale ,že se kotouče přehřívají. Chtěl bych se zeptat jak má být napnutý třmen po zatažení a jak po povolení.Druhý problém mi přijde ,že když povolím brzdu,tak ve předu se odlepí destičky od disku,ale vzadu jsou na disku pořád,zda je to vpořádku či nikoli.A třetí problém vidím ten,že pokud auto zvednu a zatáhnu ruční brzdu,tak z pravým kolem neotočím a levé jde v klidu.Pr…

• 20 odpovědí
    • 6,2tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem Kalenak,

Zdravím, mám takový problém, po výměně tlumičů a pružin a následné geometrii. Při otočení volantu úplně doprava necítím "mechanický" doraz a volant jde otočit o něco více než by měl. Při otočení volantu doleva je doraz cítit normálně. Jak má toto fabia 2 (r.v.2008) řešené? Kde může být chyba. Díky moc za případnou radu!

• 7 odpovědí
    • 3,8tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem xriderx,

Ahoj, naše Fabie začla dělat následující: při jízdě kolem 100km/h vibruje volant. To by se dalo přisuzovat vyvážení kol, ty jsou ale vyvážená. To co mě ale štve víc je, že při brzdění z rychlostí nad 100km/h, pokud šlápnu na pedál jen lehoučce, tak se roztřepe volant a i celé auto, pokud pedál sešlápnu víc důrazněji, brzdí to relativně hladce. Opět mi to nesedí na klasický problém, tedy křivé kotouče, to by mělo vibrovat při intezivnějším brzdění taky. Byl jsem dlouho pryč a s autem jezdila moje přítelkyně, kterej nepřijde nic divnýho :D. Na jaře ještě na zimních pneu jsem nic takového nepozoroval. Jinak přední brzdy jsou měněné před 10000km, zadní bubny a obložení n…

• 13 odpovědí
    • 7,3tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem xriderx,

Ahoj, mám takový problém. Auto tahalo do prava, ale v podvozku byly vůle, mlátily čepy, tlumiče před smrtí atd. Mechanik vyměnil čepy řízení, tyčky řízení, spodní čepy, tlumiče včetně uložení a zadní silentbloky ramen, uložení stabilizátoru a tyčky stabilizátoru. Oprava za balík peněz. Auto potom bylo na geometrii, hodnoty nastaveny podle databáze. Auto ale pod plynem stejně trochu tahne do prava. Při brždění jede krásně rovně, při volnoběhu z kopce taky. Kola nepřibržďují. Jediný co, tak řikal mechanik, že vzadu vpravo je načatý ložisko (ale nehučí). Muže ložisko vzadu ovlivnit směr auta pod plynem? Na co jiného se zaměřit? Díky.

• Pozitivní
    • 13 odpovědí
    • 8,4tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem lukino200,

Byl sem s fábkou na servisu...automechanik vyměnil mi pouzdra stabilizátoru a prasklou prachovku na poloose. Říkal že jak v prachovce byla díra tak měla míň maziva už.....od tý doby co to měl automechanik na opravě tak když sešlápnu plyn a auto de do tahu tak mi jakoby to pravý kolo klepe ..ale pouze v tahu...když sešlápnu spojku nebo nepřidávám plyn tak mám klid.......on říkal že jak se povolil středovej šroub tak mohlo odejít ložisko..ale to se projevuje jinak ne? Pak mě napadá že by to mohl dělat ten kloub že už měl málo maziva a jak mazivo doplnil nebo se s tim hnulo tak je zničenej ten kloub..říkal že tam toho už moc nebylo...co myslíte? dělá to opravdu jenom když de…

• 22 odpovědí
    • 19,7tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem mato.lapsi,

NIekedy ked mam zaradeny spatny chod ( spiatocku resp. R ) po zacuvani nemozem vyradit spiatocku naspat do neutralu. Normalne ide nasilu cez nejaky odpor. Auto stoji na rovinke zaparkovane a nejde vyradit. Nie vzdy sa to deje asi tak 50-50. Ked drzim spojku a vypnem motor tak potom ide lahko vyradit do neutralu. Este dalsia anomalia ked cuvam a pribrzdim tak z prednej napravy sa pri pribrzdeni ozve zvuk akoby som narazil do popelnice :-) . Mate s tym niekto skusenosti hlavne s tym ze tazko ide vyradit spiatocka??? Fabia 1,2TSI 63 KW, 9/2011....... ASi s tym zajdem do servisu....

• 16 odpovědí
    • 5,3tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem czechys,

Zdravím Škodováky, na Roomsteru 2008 HTP (BZG) mám problém s valivým zvukem od levého předního kola. Zvuk je slyšet nejvíce mezi 20km/h až 50km/h, nejvíce při zatočení do prava. Ložisko? Brzdy? Uložení tlumičů? Jen ať vím s čím počítat v servisu. Případně jak moc vážné to je? Tip na levný servis v Praze, který by to dokázal opravit "na počkání? :D Jezdím s autem každý den, takže bych potřeboval auto odevzdat a ten den ještě vyzvednout. Díky moc!

• 3 odpovědi
    • 3,2tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem Blažejik,

Ahoj, cca před rokem a čtvrt jsem dostal možnost za super peníze koupit nového Roomstera 1,2TSi (2014 - 63kW). Výbava byla docela dobrá, ale už jsem jí trochu doplnil. Místo manuální klimatizace dodělán Climatronic, dále multifunkční volant, navigace Columbus, bluetooth jednotka, vypínání airbagu spolujezdce a vyhřívání zadních sedaček. Doplnili jsme se softwarové úpravy (navigace + telefon na MaxiDOT) a 77kW. Auto jelo hezky, ale nakonec jsem výkon nechal zvýšit na 93kW. S výkonem jsem spokojen, spíš musím být, výše to hnát nebudu, ale brzdy mě docela trápí. Zadní nápravu s bubínkama chci vyměnit za zadní nápravu z OI RS, ale přední nevím. Nacpu tam brzdy z O2, nebo …

• Líbí se mi
      • Pozitivní
    • 42 odpovědí
    • 12,4tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem TraCker,

Zdravím. Je jasné, že klepat tam může kde co. To je ten problém a jen tak lehce to asi nezjístím, ale přece jen se zkusím poradit. :-) Měl jsem to štelované po bouračce. Hned jsem si všiml, že trochu trčí z podběhu levé kolo. V servise řekli, že to ještě jednou proměří a poštelujou na nápravdnici (netuším jak). Nevím co přesně udělali, ale po tomdle to začalo na dírách klepat. Jde to jakoby z levě strany, ale přechází to na střed. Čepy to asi nebou, že? Je to takové spíše kovové zaklepání vždycky. A hlavně ne vždy. Spíše myslím, že se ptám zbytečně, že to takhle asi neodhanete, jen to zkouším. Díky

• Pozitivní
    • 41 odpovědí
    • 22,2tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem petrsmr,

Ahoj. Prosím o radu - v pravém zadním podběhu je jakási hadička (viz foto). Tipuji, že slouží na odtok vody odněkud, jelikož brzdy brzdí a ostřikovače stírají :D Problém je, že při jízdě se z pravého zadního podběhu ozývá klepání a nic jiného než právě tahle hadička to být nemůže. Vlivem vzduchu co jde pod kola se rozkmita konec ktery je protazeny tim okem a klepe to.. Mohl by mi prosím někdo říct, k čemu slouží a jestli ji mohu trochu zastřihnout příp. co s ní? A ještě druhý drobnější dotaz - všiml jsem si, že u posledního dílu výfuku chybí u (asi hliníkového) těsnění, co je mezi výfukem a kufrem auta, 2 matky. Mohl byste mi prosí…

• Pozitivní
    • 4 odpovědi
    • 3,7tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem petrsmr,

Ahoj. Mám doma Fabii II combi, vyrobena 2009. Když šlápnu na brzdu, tak v podstatě hned začne brzdit. Teď jsem dostal služební Fabii II combi, vyrobena unor 2008 a aby začala víc brzdit, tak musím nejdřív docela dost prošlápnout brzdu (tak do půlky). Když se sešlápne trochu, tak asi brzdí, ale opravdu minimálně. Od půlky sešlápnutí brzdy už mi přijde "odezva" pedálu stejná jako u mojí. Dřív jsem jezdil s Fabii I a tam se taky musel pedal vic proslapnout, nez to zacalo brzdit, ale ta mela vzadu bubny. Tady obě auta mají 1.4 16V a kotouče i vzadu. Když na to ve 40km/h dupnu, tak obě auta brzdí stejně razantně, u obou zabere ABS. Brzdy jsou podle mě ok, jen…

• Pozitivní
    • 9 odpovědí
    • 5,6tis zobrazení
  15. Prosím o radu co s tím. Když jedu nad 140 km/h, tak mě začíná vibrovat zadek auta a jde to cítit do sedaček, sem tam to přechází do volantu. Zda se mě, že to jde cítit i z podlahy. Už jsem řešil vibrace s výsledkem srovnání jednoho křivého kola a všechny vyvážené někdy před měsícem. Potom byl klid, moc sem ani na dálnici nejel a teď zase to začalo něco dělat. prosím poraďte.

• 9 odpovědí
    • 7,1tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem h60p,

Ahoj ,při jízdě se mi ozívají divné zvuky ze zadní části vozu,zní to jako když se dostane do vzorku třeba štěrk a jak odléta tak to tluče do spodku auta,nevíte někdo co stím. Díky za info. Petr

• 2 odpovědi
    • 4,3tis zobrazení
  17. Ahoj. Jakým způsobem by se daly oživit starý ocelový ráfky? Prvotní příprava je jasná- důkladně odrbat rez a starou barvu až na kov. Ale co potom- jaký zvolit povrch vzhledem k životnosti, odolnosti proti naklepávacím vyvažovacím závažím a aby to vypadalo hezky i bez poklic. Kdo už si takhle nějak hrál. Kolik co stojí. Své zkušenosti mohou připojit i ladiči disků z lehkých slitin. Dík Pavel...

• Líbí se mi
      • Pozitivní
    • 43 odpovědí
    • 19,6tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem palan,

Ahoj, Měl jsem 2 roky služební Fabii II combi 1.6 77kW s originálními sportovními tlumiči (a pružinami). V knížce k autu jsem se akorát dočetl, že jediný rozdíl mezi klasickými a těmi sportovními tlumiči je vyšší tuhost a snížení výšky celého auta. Četl jsem poměrně dost negativních názorů na podvozek F II. Že prý vychází z F I a na nerovnostech odskakuje. S autem jsem jezdil zejména po okreskách a v zatáčkách i na nerovnostech drželo velmi dobře a rozhodně zadní podvozek neodskakoval. Mám dost naježděno s krátkou i combi F I a tam stačilo v 90 km/h trochu víc střihnout zatáčku a zadní podvozek byl celkem nejistý. Teď mám nabídku na ko…

• Pozitivní
    • 1 odpověď
    • 2,4tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem Marek1806,

Máte ho někdo už daný na svém voze(foto)? Docela o něm uvažuji, ale nevím, kde ho koupit(odkaz). Je výfuk stejný jak na FI tak na FII? Díky za odpověď

• 22 odpovědí
    • 6,7tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem juraj07,

Vopred sa ospravedlňujem ak tu podobná téma je, no nenašiel som... Ide o to že napr. pri státí v kolóne začne syčiaci zvuk od brzdového pedálu, neviete čo by to mohlo byť? Dúfam že nie posilovač... :/ Roomster 2014 1.2 TSI aktuálne najazdené 52 000km

• 0 odpovědí
    • 1,9tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem Mipal,

Hledal jsem topic ale nenašel, kdyby náhodou někde bylo, prosím o přesunutí... Při geometrii jsem zjistil, že kolem středního dílu výfuku jsou černé saze, už to má za sebou. Poohlížím se po novém a nevím po čem sáhnout ceny jsou různé od 400 Kč (polsko) až po 2500 Kč. Bosal, Tyll, Polmostrow, Walker, MTS..., Hlavní pro mě je ať není větší hlučnost. Máte nějaký tip po čem šáhnout, něco co už na autě máte alespoň 3 roky? Příští rok, před STK budu muset řešit i přední část - svody včetně katalyzátoru, a tam už je to cenově celkem dost drahé 8-12 tis - vyplatí se koupit z vrakáče? Kat byl vyjmut protože se prý ucpal krátkými trasami a odeš…

• 6 odpovědí
    • 3,5tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem The_DoctoR,

Začalo se mi ozývat nepravidelné pískání od zadních brzd, hlavně když jedu pomalu...I pokud zastavím a vylezu z auta (jako když auto odlehčím) tak v tom zapíská. Myslel jsem si, že to jsou tlumiče ale to je nejspíš nesmysl že? Mám zadní bubnové brzdy, najeto přes 250tis., je možné, že to mají bubny za sebou a co se případně mění? Musí tam být něco, co se obrzdilo a musí se vyměnit...?

• 3 odpovědi
    • 6,4tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem czmirage,

Mám problém s brzdami. Auto nepravidelně začne pribržďovat až se to někdy i kousne. Vyměnil jsem nejdříve brzdový válec ale po chvíli zase. Pak i posilovač brzd. Měsíc klid a zase. Pedál začne brzdit hned. Je natlakovany. Přes noc zase povolí. Ale někdy nájezdu 50km a vpoho. Někdy jedu 10km a už cítím jak je pedál tvrdý. Pak jen povolim kovovou hadičku k ABS odstrikne se trocha brzdovky a je to O.K. už nevím co s tím. Brzdový posilovač jsem bral z druhé ruky. Pribrzduje vždy právě přední kolo. Někdy je disk až červený

• Pozitivní
    • 9 odpovědí
    • 7tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem crazyduke,

Ahoj, začalo mi "vrzat" něco na předku, je to při propružení např. retardér a vydává to zvuk jako guma o kov. Mám podezření na horní uložení tlumiče. Lze to nějak prostříkat WDčkem nebo tak něco? Řešil tu někdo něco podobného? Jinak když se snažím zahoupat autem růčo tak to nedělá...

25. Zahájeno uživatelem marfan,

Zdravim, chcem sa spytat ci neviete o nejakom servise v okoli PN, kde vedia spravit dobre geometriu a nezaplatim za to kopec penazi. Robia to aj v araver Piestany ?? Kolko to tam asi stoji ??

• Pozitivní
    • 21 odpovědí
    • 7,9tis zobrazení

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.