Podvozek
134 témat v tomto fóru
-
chci se zeptat, neslysite obcas od levyho predniho kola, resp nekde z leve strany vepredu takovy lupnuti nebo klepnuti? u mne se objevuje pri zarazeni rychlosti a naslednem pusteni spojky. nevim jestli to je tim, ze se prenese ten raz do motoru a nasledne do silentbloku. za jizdy neni slyset vubec nic, ale obcas kdyz jedu po hodne rozbite silnici v mensich rychlostech tak to slysim anebo jak jsem jiz zminoval, po zarazeni rychlosti a naslednem pusteni spojky. jel jsem kolem myho autorizaku, tak jsem se tam stavil a samozrejme technik pri projizdce neslysel nic co by se mu zdalo divny. neni to nic drastickyho, jen mne zajima, jestli nekdo neco podobnyho slysi ve …
-
-
- 1,5tis odpovědí
- 265,8tis zobrazení
- 4 sledující
-
-
-
Ahojte, poradte prosim. Presiel som na 17" elektrony. Chcem kupit letne pneu 215/40 R17. Mam rozpocet do 250€. Dobre znackove pneu su velmi drahe tak som sa vybral inou cestou a mam dilemu ci kupit jazdene jednu sezonu Dunlop za 200€ alebo jazdene Continental za 220€? Je tu este moznost novych Matador MP46 Hectorra 2 za 250€. Poradte, lebo lacnu cinu urcite nechcem. Vdaka
-
-
- 125 odpovědí
- 52,5tis zobrazení
- 4 sledující
-
-
Pomalu začínám řešit zimní obutí pro své Rapid přibližovadlo. Jelikož jsem nejlevnější plecháč (5x100 6J R15 ET38) našel asi za 1050 Kč a určitě bych k plecháči chtěl alespoň poklice, přemýšlím, že by se už dalo koupit na zimu i ALU kola. Nejsem v tom ale žádný odborník a nevím jestli to není blbost (nikdy jsem neměl na autě ALU kola až nyní s Rapidem). Poradíte mi? Děkuji za pomoc
-
-
- 243 odpovědí
- 87,9tis zobrazení
-
-
Dobrý den dají se tyto zimní pneumatiky 195/55 R15 použít na škoda rapid? Pokud ne jaké jsou určené rozměry dekuji jedná se o tento model škoda rapid 1,2 tsi 63KW
-
-
- 373 odpovědí
- 126,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím ,potřebuji poradit ohledně hučení od přední nápravy u vozu škoda rapid 1.2 TSI 77kw ložiska na kolech jsou vyměněný a furt to hučí
-
-
- 21 odpovědí
- 991 zobrazení
- 2 sledující
-
-
Ahooj lidi, chtěl bych se zeptat, nevíte někdo jakej je průměr kotoučů na přední nápravě? Případně když bude mít někdo info, tak i na zadních? Díky za info!
-
-
- 28 odpovědí
- 6,6tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Zdravím chci si na svem rapidu 1.0 103kw nechat vymenit desky a kotouce za nejake lepsi (rád se svezu na okresce svizneji) nemá někdo nějaké zkusenosti. Uvazuju o drazkovanych kotoucich brembo max a desticky ebc greenstuff
-
- 0 odpovědí
- 206 zobrazení
-
-
V jakém stavu máte uložení předních tlumičů? Tohle jsem měl už na OI, že jedno lůžko bylo v karoserii hodně nakřivo, nepamatuju se ale jestli levé nebo pravé. Tady je to horší vpravo. Hlavně je větší ta mezera mezi dorazem a karoserií, takže pravý bok je vpředu níž. A teď jestli je to od výroby, otlačené časem (autem parkuju na ulici s dost velkým spádem k obrubníku) nebo je to po tom loňském nakopnutí kol, kdy pravá strana šla natvrdo na dorazy. Každopádně tohle může být taky příčinou proč mám pořád vpravo špatně odklon..... Mohli byste někdo vyfotit svoje auto, jak to máte vy? Stačí odklonit plast torpéda a sundat plastové krytky.
-
-
- 42 odpovědí
- 28,9tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Ahoj, nemá někdo návod jak v domácích podmínkách vyměnit brzdovou kapalinu? Předpokládám, že se musí odblokovat ABS na diagnostice nebo stačí jen šlapat pedál a od každého kola upouštět do lahvičky? Podle nádržky se dává brzdovka DOT 4. Stačí obyčejná DOT 4 nebo musí splňovat nějaké další požadavky? Díky za rady
-
-
- 4 odpovědi
- 3,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
V TP mam zapisany rozmer kolies215 40 R17.Chcem sa opytat ci mozem dat gumy 215 45 R17.Nebude to problem? Nebude to niekde suchat,driet a podobne? Mam Rapid 1.6tdi 66KW rv 2015
-
-
- 14 odpovědí
- 4,3tis zobrazení
-
-
-
Zdravím, mam Rapida r.2016,1.2 l, 81kw benzín. najeto cca. 48tis. Chci se zeptat na radu co by mohlo způsobovat bouchání při točení volantem jak je slyšet na videu. Dělá to jen někdy, přišlo mi že když auto dýl stálo a po ujetí nějaké vzdálenosti to přestalo. Většinou to dělalo když jsem stál na místě a točil volantem jako by tam byla nějaká vůle, někdy to udělalo i při jízdě. Chci se na to zeptat v servise ale je mi jasný, že když tam dojedu tak to dělat nebude a nejsem si jistej jestli mě se soukromým videem neposlou do háje. Díky za různé rady a nápady. ;-) VID_20190221_073730.mp4
-
- 4 odpovědi
- 7,6tis zobrazení
-
-
Zdravím mám spacebacka a chci snížit pružinami eibach -30mm ale tím budou kola zapadlejší tudíž bych chtěl rozšiřovací podložky pod kola ale nevím jakou šířku, má stím někdo zkušenosti? Děkuji
-
- 1 odpověď
- 509 zobrazení
-
-
Ahoj, rád bych se zeptal mám nové zimní pneu, které jsem dostal od prodejce při koupi. Staré jsou zapsány v TP, nicméně jsou dezénem nevyhovující. Rád bych se tedy zeptal, jestli tyto kola můžu použít. Samozřejmě je nechám zapsat. Než se pustím do něčeho bezhlavě, tak bych rád věděl, zdali nebudu pro ostatní řidiče nebezpečným...
-
-
- 9 odpovědí
- 802 zobrazení
-
-
Dobrý deň idem si k vám po radu. Mám taký problém počas jazdy keď prechádzam cez nejaký hrbol ale vymol pocut zvuk ako keby som šuchal plast o asfalt. Mal som auto postavené na kanáli ale nič tam nieje také čo by som mohol šúchať o zem. Vedeli by ste mi poradiť? Ďakujem vám pekne a ak už je tu takáto téma vopred sa ospravedlňujem som tu nový. Škoda Rapid 1.2tsi 63kw
-
- 2 odpovědi
- 546 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, uvažoval už někdo z Vás o snížení Rapida? Docela se nad tím rozmýšlím. Žádný brutus, 20-30 mm max!! Co si o tom myslíte? Můžete doporučit nějaký produkt?
-
-
- 98 odpovědí
- 45,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím vás , Chtěl bych se jen optat kolik podle vašich zkušeností stojí v servisu vyměna předních brzdových kotoučů a destiček, nejspíše už bude potřeba je vyměnit tak se raději zeptám i zde. Poptávku do servisu jsem již poslat , tak abych nebyl překvapen. Děkuji
-
- 18 odpovědí
- 16tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Mám najeto cca 19600km, tak už je to celkem pozdě, ale ošetřovali jste někdo podvozek nějak extra proti korozi? Co vím tak u Rapida nejvíce rezne nápravnice. Po jízdě v soli se snažím co nejdříve vystříkat celý podvozek vapkou, ale plánuji natírat červenou barvou čelisti brzd, tak mě napadlo, zda nekoupit plechovku třeba Bitumenu a natřít exponované části kolem kol. Tedy uložení, ramena atd. Celý předek mám krytý plastovým krytem, tak přemýšlím, že to rozeberu a natřu i tu nápravnici. Problém bude sehnat kanál.
-
-
- 14 odpovědí
- 13,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, visml jsem si na Spacebacku teto "hadice" vdouci k zadnim kolum, muzete mi, prosim, rict, k cemu slouzi? Pripada mi totiz, ze neni videt na kazdem Rapidu. Nesouvisi treba s kotoucovymi brzdami na zadnich kolech? Puvodne jsem po jejim vyznamu zacal patrat pote, co jsem si ji vsiml na nasem aute a mel jsem podezreni, ze visi nejak povazlive nizko, tak jsem zacal koukat po ostatnich Rapidech - jelikoz je to pozorovatelne i u dalsich vozu, tak je asi vse spravne, ale jen by me zajimalo k cemu tedy slouzi... Na prilozene fotce je oznacena cervenou sipkou. Jeste doplneni: foto je z pohledu na leve zadni kolo Diky!
-
-
- 20 odpovědí
- 11,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, v poslední době se mi na autě RAPID Spaceback 1,6tdi 85kw objevil problém, nejčastěji při 30-80km/h. Nájezd 90tis. km.. Při této jízdě cítím vibrace na volantu, pedálu.. a taky hučí takovým dunivým hlukem. Slyším to i když zpomaluju. Nejvíce jsem to zaznamenal když mám volant nalevo, tedy že odbočuju doleva, jak jedu rovno, je to míň ale furt to jde slyšet. Když odbočuju doprava to hučení zmizí a vibrace nejdou cítit. Auto bylo na zvedáku, kolo u spolujezdce (PP) při manipulaci nedělal žádný zvuk, kolo u řidiče LP při otáčení jakoby cvakalo. Bude to závada ložiška nebo např poloosy? Či něco jiného ?
-
- 1 odpověď
- 743 zobrazení
-
-
Zdravím, chcel by som sa s vami podeliť o môj problém s rapidkou. Mám taký problém , že pri vytočení volantu buď do jednej alebo druhej strany mi niečo buchne pri ľavom kolese(počuť to ako keby aj v celom vozidle, cítiť na pedáloch) Vozidlo bolo v servise. Vymenili mi poloosi , horné uloženie tlmiča a skontrolovali stabilizačné tyče, čapy. Skratka prešli na zdvíháku celý podvozok. Už nevedia čo by to mohlo robiť. Raz mi to robí , potom nie… najhoršie je to na parkovisku, keď to neskutočne buchne. Nerad by som dával spraviť náhodné veci , ak to nie je treba. ak by mal niekto skúsenosti s podobnou situáciou , budem rad, ak sa podelí. Ďakujem
-
- 8 odpovědí
- 1,7tis zobrazení
-
-
Ahoj, mám rok výroby 2013 (Toledo) a najeto 90tis. a uvažuji o výměně destiček i kotoučů na obou nápravách. cena v autorizáku cca 9300. Chtěl jsem se zeptat, kolik vydří brzdy ostatním, jestli už někdo měnil a příp. za kolik.
-
-
- 15 odpovědí
- 18,3tis zobrazení
-
-
Ahoj, nesetkal se někdo z vyšší hlučností pneu, přezul jsem zimní (R15) na Letní r17 a po přezutí pozoruji o dost vyšší hlučnost, pneu jsou originální Dunlop sport maxx se vzorkem okolo 4-5 mm hluk se zvyšuje i když zatačím do prava (to by mohlo být i ložisko) jenže když auto zvednu tak žádnou vůli necítím (auto má kolem 52tk) děkuji za odpoveď
-
-
- 19 odpovědí
- 7,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahojte, teď jsem si lehal pod auto a celkem mě vyděsil stav koncového dílu výfuku. Je mi jasno že vnější vzhled nic neříká o tom jak je zničený uvnitř, ale jako dobrý hospodář ho asi odrbu a natřu. Jak jste na tom vy? Už jste to někdo dělal?
-
-
- 47 odpovědí
- 23,1tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Zdravím, poprosil bych o radu. Trápí mě nepříjemné zvuky (takové vrzání) od zadní části pozvozku (možná kufru) když přejíždím nerovnosti (retardér atd, když doje k většímu zhoupnutí). Zajímavé je, že kdy je venku mokro, pak to nedělá nic. Mám to najeto cca 95 000, tak snad byt to neměly být tlumiče. Máte s tímto někdo zkušeností, resp. jak to vyřešit..? Děkuji za rady.
-
- 9 odpovědí
- 16,4tis zobrazení
-
-
Zdravim, Pouzivam svojho rapida prvy rok. Pocas leta som s tlakom v pneu nemal ziadny problem (v lete mam R17). Zaciatkom mesiaca som prezul na zimne pneu (R15). Pred 2 tyzdnami som siel z Brna do Nitry a prechadzal som cez Pezinsku babu, boli sme viac nalozeny a v jednej zakrute mi vyskocila kontrolka tlaku v pneumatikach, zastavil som, tlak som skontroloval a pokracovali sme dalej. Od tej doby nic az na dnes, ked som siel len par km z domu do prace uplne sam bez batoziny. Rano bolo -0.5C a na rovnej ceste zas vyskocila kontrolka senzoru tlaku v pneumatikach. Prisiel som do prace a na oko pneu vyzeraju ze drzia, pockam a ked pojdem z prace opat skontrolujem tlak v p…
-
-
- 66 odpovědí
- 36,7tis zobrazení
- 2 sledující
-