Motor
Podfóra
123 témat v tomto fóru
-
Ahoj, pořídil jsem si ojetou, ale zachovalou Octavii 3 RS 245 (rok výroby 2018) s nájezdem 45 000. Stává se mi, když vytočím druhý kvalt do vyšších otáček, třeba při nájezdu na dálnici, tak se mi spojkový pedál po sešlápnutí nevrátí do původní polohy. Zdá se pak být o dost tužší. Po chvilce se dá vše do pořádku. Nicméně, jednou se mi stalo, že se pedál tak zaseknul, že se při přidání plynu nic nedělo, a i když vyskočili otáčky, tak se auto nehnulo. Předpokládám, že spojkový pedál byl tak zaseklý dole, že to bylo jako přidávat "naprázdno", protože řadit normálně šlo. Chtěl jsem vás požádat o radu, kde by mohl být problém a případně jak rozsáhlé by moh…
-
-
- 3 odpovědi
- 1,8tis zobrazení
-
-
-
Ahoj, potřeboval bych poradit ohledně ohledně úniku oleje nejspíše přes gufero pravé poloosy. V AS jeden mechanik doporučil bezokladnou výměnu, ale druhý doporučil počkat, že prý takový únik je normální. Co doporučujete? Vyměnit nebo dál jezdit a zatím neřešit. Pro mě je nepříjemné, že vlastně nevím, kolik oleje z převodovky uteklo, i když kaluž pod autem není, jen drobný mastný flek na krytu na který kape z držáku převodovky viz foto. Díky moc za radu Jedná se o OIII Combi 2015 1.6TDi 5stup manuál.
-
-
- 12 odpovědí
- 19,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
lKdyž šlápnu na spojku před zařazením rychlosti dojde někdy k přechodnému zvýšení otáček motoru na cca 1200 ot. Ničemu to nevadí. Jen se chci zeptat jestli se to děje i někomu dalšímu a jestli je to vlastnost nebo závada. Neděje se to pravidelně, ale jen někdy. Nevím jestli už se to tu někdy neřešilo, nemohu to najít. Děkuju.
-
-
- 60 odpovědí
- 36,8tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Zdravim, mám RS 245 2018 s automatickou převodovkou DSG7, auto má najeto 137 xxx. Je to výměně oleje v dsg před hranicí 120tis km, pravidelně servisováno a využíváno především na dálnicích a okreskách Závada: Při podřazování z 4 na 3 před křižovatkou nebo kruháčem auto škubne - popsal bych to asi tak, jako když někdo pustí u manuálu rychle spojku... mírné škubání pak cítím i při podřazování z 6 na 5 apod. Auto řadí krásně 1...2... a při trojce zvláštně připoskočí a pak zas 4 ok... Hodně jsem slyšel rekalibrace DSG či novější software?
-
- 0 odpovědí
- 1,7tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny. Mám Scouta 2.0TDi 135kW tv.2016, nájezd 91tis. Teď se mi objevil problém s DSG. Při zařazení R do kopce se auto pomalu rozjede, zacuká a ozývají se silné kovové zvuky. Není to vždy, ale dost mě to znervózňuje. Na diagnostice Carista žádná závada není. Jinak je převodovka ok, dopředu rádi krásně. Olej byl měněný před třemi lety na 57tis km. Čím by to mohlo být? Dneska jsem zkusil v prudkém kopci zastavit, dal jsem R a nechal to na volnoběh jet. Auto se plynule rozjelo, bez žádných divných zvuků. Po pár metrech klesly otáčky, auto zpomalilo na nula a pomalu se rozjelo dopředu. Po přidání plynu bez zvuků jelo normálně vzad. To je mi záhada…
-
- 2 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
-
-
Zdravím, Vlastním Octavii 3 starou 1,5 roku (1,2Tsi, najeto 27tis.). Poslední dobou slyším při akceleraci na 6 rychlostní stupeň takové jemné pískání. Někdy je slyšet víc, někdy méně, někdy skoro vůbec. Začíná kolem 90km/h, tón se zvyšuje s rychlostí a kolem 120km/h se vytrácí. Jak sundám nohu z plynu, přestane to, při přidání zase píská. Při udržování rychlosti nic slyšet není. Jen při akceleraci. Do kopce je to horší, z kopce zase téměř neslyšitelné. Dělá to jen na šestku. Mám pocit, že je v převodovce načaté nějaké ložisko. Chystám se do servisu, Auto je ještě v záruce, tak ať se na to podívají. Hlavně, aby mi netvrdili, že nic neslyší. Nebo, že to nic není. …
-
-
- 21 odpovědí
- 20,4tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Ahoj, chtěl bych u Ovce z roku 2018 1,6 tdi 85 KW zaměnit jednohmotu za dvouhmotu. A to kvůli vibracím, které má podlě mě na svědomí jednohmota. Chci se zeptat, zda to někdo dělal a pokud ano, co použil za díly. Případně nezkoušel někdo zaměnit 6 kvalt místo originálního 5. Díky za postřehy
-
-
- 5 odpovědí
- 3,8tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám Škodu Octavií třetí generace před Facelift rok 2015 DSG , a potřebuji poradit když jedu třeba 100km/h a mám zařazeni 6 rychlostní stupeň a Šlápnu na plynový pedál až dolů sepne čidlo A podřadící to o 2 rychlostní stupně a poslední dobou to začne cukat když držím plný plyn , jak když člověk pustí rychle spojku v manuálu, a už se mi dvakrát stalo když jsem se rozjížděl tak auto samo chcíplo , vůbec nevím co s tím ?? budu rad za každou radu.
-
- 0 odpovědí
- 2tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdravím, chci se zeptat, zda se někdo nesetkal taky s mým problémem. Při podřazení, převážně ze 4 na 3 mi při pouštění spojky něco lupne ve spojce. Cca tak 4cm od maximálního zmáčknutí pedálu. Zvuk není moc intenzivní, člověk musí mít vyplé rádio, aby to slyšel a neudělá to vždy, na neutrál a mačkání to nedělá, takže pedálem to nebude. Pedál jen v mrazech vrzal. Při řazení nahoru jsem to nezaregistroval. Zkoušel jsem při zaregistrování cvaknutí znova vymáčknout spojku a povolovat a udělá to taky jen s menší intenzitou při dalším vymáčknutí zase méně až to nedělá nic. mám 1,6TDI, 77Kw, cca 156t km
-
- 0 odpovědí
- 2tis zobrazení
-
-
Dobrý den, Mám Octavii 3 RS 230 a zajímalo by mě jak nastavím aby při řazení pádly pod volantem zůstal režim D nebo S. Prostě aby to nepadlo do manuálu. Vím že mi to před servisem v autorizáku fungovalo.
-
- 4 odpovědi
- 8,4tis zobrazení
-
-
-
Zdravím, u mé Octavia 2,0 TDI 110kw se mi objevil nepříjemný zvuk (viz.příloha 5-6 sekunda) který je nejvíce slyšet ve volnoběžných otáčkách , při sešlápnutí spojkového pedálu zmizí , přemýšlím zda li je vadná dvouhmota či něco na převodovce ? Děkuji Octavia 3 2,0 TDI.mp3
-
-
- 16 odpovědí
- 17,3tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdravím, Mám motorizaci 1,4 g-tec, U mého auta už od začátku, co jsem jej koupil pozoruji, že když řadím zpátečku, tak opravdu často o sebe nepěkně škrkne ozubení v převodovce. Potom, co se mi tohle stalo vícekrát po sobě se to tak nějak uklidnilo (asi se to více sedřelo?) ale stále se to periodicky opakuje. Řazení rychlostí 1-6 je víceméně bez problému. Předpokládám, že to značí nějaký rozjetý vnitřní problém? Řešil už někdo tohle u 6-st manuálu?
-
-
- 7 odpovědí
- 12,7tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdravím vsechny. Jsem novym majitelem ŠO 1.4 tsi. Mám maly problém, a to, že při pomalém pouštění spojkového pedálu okolo 3. stupně se pedál jakoby 1cm přilepí. Spojka funguje perfektně. Neprojevuje se ro pravidelně. Hlavně při podřazování z 3 na 2 a ze 4 na 3. Pedál je jakoby přilepený a najesnou malý cuk.... a v pohodě. Auto mám v záruce. Poradí prosím někdo, co by to mohlo být? Děkuji všem. Honza
-
- 0 odpovědí
- 2,9tis zobrazení
-
-
Ahojte, Mam Octaviu RS TDI s DSG prevodovkou a objavili sa mi pri nej divne zvuky. Ked stojim na mieste a mam zaradenu rychlost R alebo D a pomaly spustam brzdu, auto sa este nepohne, tak mi z motora, prevodovky vychadzaju divne suchotave zvuky. Spojka uz zabera ale auto sa este nehybe. Zvuk sa podoba na to ako keby sa nejake dve veci suchali o seba. Moze spojka vydavat taketo zvuky? Dakujem
-
- 2 odpovědi
- 7,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahojte, vazne zvazujem kupu jazdenej OIII s DSG (asi facelift verziu), ale zaujimalo by ma ako rozlisit, v ktorych motorizaciach je mokra a v ktorych je sucha spojka. Pokial viem tak pred faceliftom mala OIII mokru spojku pri 6° DSG verzii (DQ250) a suchu pri 7° DSG (DQ200). Niekde som ale narazil na informaciu, ze po facelifte su uz aj 7° DSG v oleji. Je to pravda? Maju teda vsetky DSG v OIII po facelifte mokre spojky, alebo len niektore? Dakujem pekne.
-
- 3 odpovědi
- 8,2tis zobrazení
-
-
Čaute, Posledné dni som si všimol keď ráno, proste s chladným motorom vychádzam z garáže na R a pri následnom zaradení do D, autom ako keby trhne a počuť aj taký divný zvuk. Z P do R nič necítiť. Pri pustení brzdy a pridania plynu je radenie prevodových stupňov v poriadku, bez trhania. Ale jedna zaujímavá vec je tá, že po čiastočnom zohriatí, problém zmizne. len stále z P, R alebo N do D, trošku cítiť to trhnutie, ale fakt len trošku, ale to si myslím že bude vlastnosť DSG, pretože podobne to robí aj na firemnom Touranovi. Na aute mám 127000km, DSG olej menený pri 121000km, Octavia III 2015 2.0TDI 110kw. Máte nejaké rady, alebo to bude len týmto počasím? …
-
- 1 odpověď
- 6,4tis zobrazení
-
-
Zdarec, u DSG 7st (1.6TDI 77kw) mám problém s hučením. Jakmile převodovka zařadí rychlost, začne se ozývat konstantní hučení (vyšší tón). Přijde mi to, jak nějaké ložisko, ale těžko říct. Pokud auto jede rychleji, hučení se stále ozývá, ale hlučnost se s měnící se rychlostí nijak nezvyšuje. Pokud není zařazená rychlost, je ticho - jakmile pustím brzdu, začne se hučení ozývat. Hučení není nijak velké (žena si toho ani nevšimla). Ale rád bych problém vyřešil hned zpočátku. Pokud bych nejezdit ještě jedním totožným autem (stejná motorizace), tak bych si skoro možná i myslel, že je to normální. Jinak vše funguje normálně, převodovka řadí be…
-
-
- 8 odpovědí
- 13,5tis zobrazení
-
-
zdravim, potrebujem radu mal som vybratu bateriu z octavie 3 2.0tdi, Dsg 6, r.v. 2014, pocas toho som menil aj olej v prevodovke ..po nahodeni vsetkych veci som si auto len tak napojil na diagnostiku a v prevodovke som nasiel tychto 12 chyb... chod prevodovky je ako predtym, ziadne sklbania, radi ako predtym, kickdown, vsetko proste funguje, tip top, len vzdy sa zobrazia tieto chyby (vid foto) aj ked ich zmazem (niekedy sa zobrazi len 6chyb) ...da sa to dako riesit alebo si to nevsimat ked to nema ziaden vplyv? vdaka za rady
-
- 0 odpovědí
- 3,3tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Dilema...p.Sixta nedoporucuje ziadnu nahradu,vyhradne len original.Volal som do autorizaku kde za liter pytaju 67€ (napln 2,3l) a za 2-3deci z posledneho 3tieho litra je to uz dobre predrazena pálka.Kolega daval pri 150tkm Millers 75w80,na ktorom zatial bez problemov odjazdil 25tkm.Pri vypustani ten povodny bol na pohlad (zlty) este v celkom dobrom stave.Páni,pri akom najazde ste menili vy...original,nahrada?
-
-
- 3 odpovědi
- 2,9tis zobrazení
-
-
Pokud se rozjíždím ve sportovním režimu s touto převodovkou a 1,4 tsi 110 kw děje se rozjezd při vyšších otáčkách motoru než je běžné na D a pak se mi rozjezd zdá delší a ne tak plynulý. Je to tak v pořádku. Píšu to proto, že ve městě mi vyhovuje kvůli podtáčení spíše jízda na S, ale rozjezdy jsou mám pocit horší a ne tak plynulé.
-
- 4 odpovědi
- 8,3tis zobrazení
-
-
Zdar. Pri rozjazde mi prevodovka hučí, keď púšťam spojku a pridávam plyn to iste pri spatecke. V servise mi povedali že to bude asi ložisko v prevodovke. Cenu a pod. Nie mám to dať robiť niekomu kto robí prevodovky. Takto jazdím už rok nezhoršuje sa to vôbec sem tam zahučí pri rozjazde potom už nie. Viete mi povedať koľko tak beru bez materiálu za výmenu takého ložiska ? Samotné ložisko nieje drahé no oprava asi áno a veľa ľudí mi povedalo že mám radšej kúpiť druhu prevodovku. Do toho sa mi nechce keď ide fakt len o ložisko.
-
- 0 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
-
-
Zdravim, vedeli by ste mi povedat, ktore hodnoty si mam cez vcds skontrolovat aby som vedel v akom stave cca je dsg prevodovka? Diky
-
- 0 odpovědí
- 2,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dnes jsem byl na výměně oleje v převodovce a mechanik mě upozornil, že moje DSG neřadí uplně "správně". Jedná se o to, že když se rozjíždím na D1, v podstatě hned jak se dá auto do pohybu přeřadí na D2. (Jízda po rovině se zahřátým motorem a lehkou nohou) Říkal mi, že by mezi D1-D2 měla být aspoň 3-4s prodleva. Jak řadí Vám DSG?
-
- 5 odpovědí
- 3,8tis zobrazení
-
-
Octavie III r.v. 11/2014 s motorem 1.4 TSi 103 kW (6-stupňová, manuální převodovka kod PEQ). Už od novotí pozoruji tuto závadu asi někde z oblasti spojka, převodovka. Jedná se o hlukové projevy hučení, při jízdě brzdění motorem, hluk je nejvíce slyšet u 4,3,2 a 1 převodového stupně, ale je slyšet i na vyšší stupně, jen zaníká v ostatním hluku (aerodynamický, kol atd.) Když přidám plyn na 1-ku skoro zmizí, na vyšší rychlosti není slyšet, pustím plyn opět se objeví, vyřadím rychlost, nebo sešlápnu spojku zmizí úplně. Nejvíce je hluk pozorovatelný když jedu na 2.rychlostní stupeň z mírného kopečka bez plynu, při velmi nízké rychlosti se přidá ještě takové lehké skřípání nebo…
-
- 14 odpovědí
- 20,8tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Dobrý den, jen dotaz pro zkušenější lze zaměnit prevodovku manuální s kódem PFL za jinou PGN, PFNatd neznám ty kódy ? Ptám se kvůli případně výměně mám vůli na mrkvi a dělá pazvuky při brzdeni motorem. Abych věděl které vybírat děkuji za rady
-
- 0 odpovědí
- 2,4tis zobrazení
-