Elektrika
Kabeláž, klima, topení, el.spotrebiče, alternátor, centrál, alarmy, GSM+GPS, VAG, airbagy, parkasistenty..
278 témat v tomto fóru
-
Chcem sa spýtať či niekto neplánuje dodatočnú montáž SmartGate. Niečo som prečítal aj tu na fóre. Dosť ma to láka a ľúbila by sa mi takáto vecička v aute. Cena je 127,20 € (3117 Kč) plus cca 40 € montáž (v origo servise). Na porovnanie pri objednaní s autom 102 € (2200 Kč).
-
- 6 odpovědí
- 4,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, dnes jsem měřil napětí na baterce s nastartovaným motorem. Hned po nastartování jsem naměřil 15.18V, po jízdě 2x10km jsem naměřil 14.6V. Nění těch 15.18V nějak moc? Nebo po nastartování to může být - a snaží se čím jak nejrychleji dobít baterku? Nějak nemůžu dohledat správnou informaci. Právě mám po servisní prohlídce a akorát mi řekli, že nebylo možné udělat zátěžový test, protože baterka je úplně vybitá nebo vadná. Ale jinak nemám žádné potíže. Kdyby mi to neřekli, tak to ani neřeším. Baterka má 5 let. Předem díky za jakékoliv nasměrování.
-
- 1 odpověď
- 1,7tis zobrazení
-
-
-
Z minulého auta jsem byl jsem zvyklý, že mi kontrolka upozorní na nutnost doplnit vodu do odstřikovačů. Zjistil jsem, že to Rapid MR16 ani ve výbavě Style nemá. V palubce je vše připraveno, dokonce popsáno v manuálu, v kódování také, máte prosím někdo zkušenost s doděláním této funkčnosti? Díky.
-
- 3 odpovědi
- 3,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, Bratr vlastní škodu rapid rv 2013. Původní sedačky (bez výhřevu) měnil za verzi z monte carla (s výhřevem). Po výměně se rozsvítila kontrolka airbagu a diagnostika píše : odpor příliš silný . Ostatní bagy mají odpor 4,5 ohmu. Závada nejde smazat . Jedná se mu pouze o svítící kontrolku bagu. Výhřev nemá v plánu řešit. Neví tu prosím někdo jak tento problém řešit (napájení odporu, deaktivace bagů v sedačkách)? Nejlépe Morava. Předem díky za jakékoliv rady.
-
- 3 odpovědi
- 6,5tis zobrazení
-
-
Nema nekdo schema/diagram zapojeni blinkru vc. barvy kabelu? Pripadne kde muzu sehnat schema palubni site?
-
- 8 odpovědí
- 10tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
-
Cau, nema nekdo nejakou prirucku, kde jsou vypsany barvy kabelu a jejich vyznam?
-
- 3 odpovědi
- 4,6tis zobrazení
-
-
Cau, dneska sem zkousel zmerit na svetle v kufru napeti. Pri mereni SS napeti sem nameri 12V. Pri mereni stridaveho sem nameril 24V. Je tedy potreba pripojit diodu pro usmerneni v serii k tomu, abych dostal 12v a neposkodil tak zarizeni pripojene k palubni siti?
-
- 8 odpovědí
- 2,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Cau, pod kterou pojistkou muzu najit trvalych 12V po otocenim klice jeste pred startem motoru? 1.6 TDI 2014 Diky
-
-
- 8 odpovědí
- 3,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím páni, vlastním Rapid 1,2TSI 66KW, Ambition, r.v.5/2016,naj. cca. 19000km, vlastním ho 11mesacov od 10500km, auto kúpené zo salónu škoda, vlastnili ho VW finančné služby, jazdené jediným finančným agentom, auto som preberal od neho, mal zaňho hmotnú zodpovednosť. Auto nebolo nikdy búrané ani nijak opravované. A mám taký problém, že čidlo vonkajšej teploty mi ukazuje rôzne údaje, pozorujem to od kedy ho mám. Ráno sadnem do auta ktoré stálo celú noc vonku, palubák ukazuje -5 stupňov, po prejdení 17 km, ukazuje stále -5 stupňov, čo je aj reálna hodnota, motor zohriaty na 90, olej 88 stupňov. Po hodine prídem k autu a vonkajšiu teplotu ukazuje +4 stupne, no reálne…
-
-
- 8 odpovědí
- 6,7tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Ahoj, o víkendu se mi stalo, že mi na MFA přestalo ukazovat stav paliva a další info jako spotřeba atd. Prostě tam nesvítilo nic. Palivo jako bych měl úplně prázdnou. Všimnul jsem si toho asi po 500m, tak jsem zaparkoval, vypnul motor, znovu zapnul, tak naskočilo info ohledně spotřeby atd, ale stav paliva pořád ne. Tak jsem tedy jel. Pak když jsem se vracel zpět, tak naskočilo všechno. Nevíte čím by to mohlo být? Bude něco na diagnostice?
-
- 8 odpovědí
- 3,6tis zobrazení
-
-
-
Ahoj vespolek, prosím dá se z diagnostiky zjistit, kolikrát, kdy, případně v kolika km v minulosti signalizovala kontrolka stavu oleje jeho nedostatek a potřebu ho doplnit? Jedná se o Rapid, 1.2 TSI MR 2016. Děkuji.
-
- 0 odpovědí
- 1,4tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny, Chtěl bych se zeptat, zda se již někdo pokoušel dát na Rapida neoriginální led mlhovky, které jsou rovněž s blinkry, např. viz. nize. https://autobazar.hyperinzerce.cz/svetla-xenony-zarovky/inzerat/13341438-led-mlhovky-denni-sviceni-skoda-rapid-nabidka-louny/ Zajímalo by mě co by zhruba obnášela montáž - tahání nových kabelů atd... Předem díky.
-
-
- 1 odpověď
- 1,4tis zobrazení
-
-
Mám Rapida AMB TS77/1.2 M6F (10/2014) a občas se stane, že po zastavení motoru zůstane aktivní posilovač řízení (volantem lze točit jedním prstem). Posilovač zůstane aktivní i po vytažení klíče ze spínací skříňky. Zkoušel jsem auto zamknout a odemknout, zapnout a vypnout zapalovaní, ale posilovač zůstane stále aktivní. Pokud nastartuji a vypnu motor, tak už je vše v pořádku. V servisu nic nezjistili a mám vozidlo přistavit, až se závada projeví. To je ale vzhledem k předchozímu popisu nereálné. Setkal se s tím někdo? Psal jsem na infolinku kousavý dotaz, zda je to vlastnost, nebo jak to řešit a poradili mi, že mám reklamovat a reklamovat...
-
- 3 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
-
-
Dobrý den,mám dotaz ohledně 1.2 63kw rapid spaceback.Po nastartování vozu po několika vteřinách něco lehce cvakne v palubce někde vlevo od volantu a pozhasnou světla,takhle to udělá v rozmezí několika sekund vícekrát.Všiml jsem si že to občas udělá i za jízdy,vždy to je spojené s lehkým cvaknutím.Poradíte co to může být?Děkuji
-
-
- 21 odpovědí
- 4,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
ahoj, nikdy jsem v autech nemel vyhrivany zrcatka, tak bych mel dotaz ohledne jejich funkce. v manualu se o tom moc nepise. pro aktivaci je nutne otocit ovladac nastaveni do polohy vyhrivani, coz mimochodem mam pocit, ze ten ovladac nebude mit dlouhou zivotnost. je potreba prekonat odpor pruziny a nasledne zaaretovat. dost blbe se to ovlada. hlavni dotaz ale mam, zda ty zrcatka zacnou topit po prepnuti na vyhrivani, nebo musi byt jeste zapnuto vyhrivani zadniho skla? pokud to funguje oddelene od vyhrevu skla, je tam nejaka funkce automatickeho vypnuti po nejake dobe, stejne jak u toho skla?. v zime bych ten ovladac zrcatek chtel nechat trvale v poloze vyhrevu z duvodu, kt…
-
-
- 31 odpovědí
- 16,8tis zobrazení
-
-
Ahoj, mohl by mi někdo poslat fotografii nebo schéma (raději fotografii s barvičkama jako pro blbce) konektoru za rádiem? Když mi měnili rádio za neoriginální vím, že tam něco měnili a když jsem teď vrátil Swing nejde mi USB, jen nabíjí. Díky moc.
-
- 1 odpověď
- 1,3tis zobrazení
-
-
Prosím o radu, auto nastartuje a hned chcípne, nefungují budíky, jen dalkove zamykani funguje. Na diagnostiku nešlo pripojit. Byla tam odpojena baterka ( muze a nemusi souviset, nevim) Děkuji za rady.
-
- 9 odpovědí
- 5,3tis zobrazení
-
-
Svítí brzdová světla při vypnutém zapalování? Zjistil jsem, že u mojeho Rapia ne. Pokud to není vada, překvapilo mě to.
-
- 6 odpovědí
- 2,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý den, chtěl bych se Vás borců zeptat, zdali máte nějaké zkušenosti se zvuky při otáčení volantu. Při otáčení slyším z venku zvuk "malých elektrických motůrků", předpokládám, že je to síla posilovače. Nejsem žádný expert přes vozidla, ale rád bych to chtěl vědět a jestli v tom mám hledat závadu. Děkuji za Vaše odpovědi
-
- 2 odpovědi
- 2tis zobrazení
-
-
Rapid prestal kúriť. V nedeľu som sa vybral do obchodu cca 10 km a motor normálne po zohriatí začal kúriť. Odstavil som auto, nakúpil a odchádzam cca po 15 min. a z kúrenia studený vzduch. Zastavil som vypol motor a opäť naštartoval a stále nekúril. Pri dome som skúsil zaradiť spiatočku (predpokladal som že sa neotvorili klapky) trochu som zacúval a klapky sa pohli. Od tej chvíle auto začalo kúriť. Stalo sa mi to v Senci a cesta do Martina v pohode. Kúrilo bez problémov. Dnes návšteva AS a zistili chybu v motorčekoch,čo ovládajú klapky. Prehrali mi SW a že by to malo byť OK.
-
-
- 49 odpovědí
- 32,5tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Jak moc máte hlučný ventilátor chladiče když sepne ? Mě oproti Fabii přijde že to řve jak kráva... A není to vyloženě zvuk proudění vzduchu, ale spíš mechanický...
-
-
- 36 odpovědí
- 13,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím pánové. Netušíme jak, ale podařilo se nám nějak "vypnout" funkci SAFE u centrálního zamykání. Tj. vylezu ven, auto zamknu dálkou, ale pokud někdo sedí uvnitř, jde auto klasicky kličkou otevřít. Tj. auto se chová jako když ho zamknu tlačítkem zámku uvnitř auta. Z různých fór, návodů a manuálů jsme vyčetli, že by se to mělo opět aktivovat po dalším odemknutí auta, ale to se nestalo. Paměť závad je čistá. Nesetkal se s tím někdo? Přes VCDS jsem koukal na 09 jednotku, ale v kódování položka "SAFE" není. Auto nemá orig. alarm.
-
- 9 odpovědí
- 11,4tis zobrazení
-
-
Dobrý den, měl bych dotaz na obsazení pojistek v motorovém prostoru. V pojistkovém boxu nemám pojistku na pozici 2 - Ventilátor chladiče. Má být, nemá být?? Nikde jsem žádné přesné informace nenašel. Doposud jsem žádné problémy s autem neměl (po ujetí cca 6tis. km). Jak to máte ostatní?? p.s Motor 1,2 TSI, rok výroby 1/2015, koupeno přes Škoda Plus.
-
- 1 odpověď
- 3,4tis zobrazení
-
-
Zdravím, máte někdo zkušenost s dodatečnou montáží MDI do Rapida? Blbec jsem si to do výbavy nedal a teď bych si za to nafackoval - tahat furt CD je otrava. Zajímá mě jestli to vůbec jde, kde koupit samotný díl (na eshopu náhradních dílů jsem to konkrétně pro Rapida nenašel) a kde jsou ochotni to namontovat. No a samozřejmě taky na kolik to vyjde cenově. P.S. radio mám Swing. Předem díky za reakce.
-
- 6 odpovědí
- 5,1tis zobrazení
-