Přejít na obsah

Vyhřívaná zrcátka


vormen

Doporučené příspěvky

ahoj, nikdy jsem v autech nemel vyhrivany zrcatka, tak bych mel dotaz ohledne jejich funkce. v manualu se o tom moc nepise. pro aktivaci je nutne otocit ovladac nastaveni do polohy vyhrivani, coz mimochodem mam pocit, ze ten ovladac nebude mit dlouhou zivotnost. je potreba prekonat odpor pruziny a nasledne zaaretovat. dost blbe se to ovlada. hlavni dotaz ale mam, zda ty zrcatka zacnou topit po prepnuti na vyhrivani, nebo musi byt jeste zapnuto vyhrivani zadniho skla? pokud to funguje oddelene od vyhrevu skla, je tam nejaka funkce automatickeho vypnuti po nejake dobe, stejne jak u toho skla?. v zime bych ten ovladac zrcatek chtel nechat trvale v poloze vyhrevu z duvodu, ktery jsem uvedl vyse.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud vim, vyhrev zrcatek funguje nezavisle na vyhrevu zadniho okna.
Navic neni casove omezen, bezi dokud mas joystick v poloze vyhrevu. Vypina se pouze pri vnejsich teplotach nad 20°C.
U nove OIII je to dokonce az nad 35°C - udajne kvuli ulehceni servisnich praci, aby bylo mozne vyhrev zapnout i ve vyhrate dilne... :kol-32:

 

Je pravda, ze odmrazeni/odmlzeni skla zrcatek je veci nekolika desitek vterin, taky jsem to nikdy nemel zapnute permanentne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ovladač vydrží,to se bát nemusíš. Výhřev zrcátek funguje nezávisle na výhřevu zadního okna. Alespoň to tak mám u OII FL a FII FL. Zmínku o vypnutí při venkovní teplotě vyšší než 20°C mám ale jen v návodu k OII FL. U Rapida a FII FL to tam není nikde zmíněno.  :kol-32: 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen můj postřeh. Po Starém Opelu jsme tenkrát pořídil OCtavii v Ambiente výbavě a jak jsme později zjistil, je tam i vyhřívání zp. zrcátek. Pecková věc,ale co jsem chtěl říct je to, že to mám vlastně permanentně zapnuté, nikdy jsem to neřešil, pač jsem auto takhle koupil a myslel jsem si, že je to nulová poloha :D říkal jsem si, že se vyhřívání řídí nějak samo. Každopádně se s tím nic za ty 2 roky nestalo, ale už to otočím mimo, fakt je zbytečné, aby to stále jelo :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to ďalší spotrebič, takže ak ho netreba, tak určite vypínať. Ja osobne na to niekedy zabudnem a potom vyhrievanie aj niekoľko dní zbytočne zapnuté. Odsledované to nemám, ale tak isto ako vyhrievanie okien, sedadiel, alebo svietenie, aj toto určite málinko zvyšuje spotrebu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Tak s mojí FII mám vyhřívání zrcátek v podstatě nonstop zapnuté celoročně (prostě to neřeším), s vypínačem vergluju jen při parkování k obrubníku, nikdy s ničím žádný problém nebyl. Autu je pět let a všechno funguje jak má. Takže bych se toho moc nebál a neřešil to...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Ovladač vydrží,to se bát nemusíš. Výhřev zrcátek funguje nezávisle na výhřevu zadního okna. Alespoň to tak mám u OII FL a FII FL. Zmínku o vypnutí při venkovní teplotě vyšší než 20°C mám ale jen v návodu k OII FL. U Rapida a FII FL to tam není nikde zmíněno. :kol-32:

ovladac nevydrzel. dnes mi zustal v ruce, navic to budu uset asi zacvakat, protoze mech. poskozeni. stoji prej asi litr

post-21737-1415949976,7373_thumb.jpg

post-21737-1415949987,0392_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možná že by stačilo ho nechat prostě zapnutej pořád. Já takhle jezdím už 3. auto a nikdy nebyl problém, když je léto tak to nevyhřívá a když zima tak ano, popřípadě na jaře vypnout a na podzim zase zapnout.

Já koupím auto, zapnu výhřev a už na to nesahám...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...