Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Motor 1.6 MPI

1. Zahájeno uživatelem bobocop,

Ahoj, neviem kde mám problém s autom, ohľadom kolísania otáčok, už som rozhodnutý kúpiť aj novú škrtiacu klapku. NAšiel som na nete podľa čísla pôvodnej škrtiacej klapky túto : KLAPKA SKRT.FEL/OCT.1,6/55 CN 030133064D/CN / 030133064F. - Cena 99,50€. Viem, že originál je originál a ten pôjde na 100%, ale zaujímalo by ma, či má niekto skúsenosti s takouto klapkou, či mu riadne funguje a podobne.

• 11 odpovědí
    • 2,2tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem Vladajs,

Ahoj všem. V poslední době jsem si všiml melého poškubávání na Oct 1.6 74 Kw. Zejména pokud přeřadím na na jakýkoli rychlostní stupeň. Např. Jedu po městě řadím 2 na 3 a začne poškubávání pak přestane. V rychlosti to nedělá a auto táhne jak má jen při tom přeřazování. Tankuji jedině Shell V-POWER nic jiného moje auto nevidělo. Nádrž jsem nikdy neměl na suchu. Palivový filtr měněn minulý rok. A ještě jedna drobnost sem tam nemohu nastartovat musím dát plyn na zem a pak nastartuji.ale nemám jako by plný výkon. jeví se to kdybych táhl přívěsný vozík tak musím na neutrálu prošlapat otáčky ihned klíček vypnout a hned jej zapnout aby auto nechcíplo.Pak auto je ok a má výkon…

• 6 odpovědí
    • 2,4tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem alonso84301,

pporSTE MI PROSIM MAM POZICANU FELICIU A STRASNE MI PPISKA KLINNOVY REMEN ALE KED TAM STRIEKNNEM WD40 TAK NACHVILU PRESTANE A ZA 5MIN NAM TO ZACNE ZAS

• 1 odpověď
    • 1,4tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem mates 219,

Zdravim mam motor 1.6/74kw rano pridu normalne bez problemu nastartuju bez plynu sami vyleti otacky kolem 1500-2000 otacek pak to zdechne ale potom to zas nastartuju normalne ale porad to same kdyz se zahreje tak uz je to v poradku nevite co s tim je myslel sel lambda sonda tak sem ji vymenil a nic pored to same uz si nevim rady diky ze odpovedi.

• 0 odpovědí
    • 1,2tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem Jaroslav H.,

zdarec chlapi mám oc.1.6 55kw a nemožu se sní domluvit.Začalo mi to cukat za tepla a při předjíždění mi to přestalo jet uplně.Odtahl jsem to do škodovky a vyměnili zapalovací modu cena 3000kč.Auto stamo odjelo ale cuká to dál,tak jsem začal měnit jeden díl za druhým např.svíčky,potom kabely,potomvýčko+palec rozdělovače a furt nic.Toš jsem vyměnil palivový filtr prohlidl hadice jestli si to nepřisává fal.vzduch a zase nic.Vag ukazuje bez závad jo a lambda je taky nová.Vymontoval jsem s tamo svýčky čtyř kontaktové značka neznámá a nahradil je svýčkami NGK a auto v tahu už netahne vubec cena 750kč,tak jsem koupil další svýčky Bosh namontoval a furt nic.Prosím o radu co vyměn…

• 17 odpovědí
    • 4,4tis zobrazení
  6. Ahoj na iných fotografiách ale aj v príručke som videl, že škrtiaca klapka je ukostrená. Ja ju nemám a nemám tam ani kábel na jej ukostrenie. Teraz neviem, či je potrebné toto dorobiť alebo nie a či to môže byť príčinou nepravidelných voľnobežných otáčok. Ďakujem.

• 5 odpovědí
    • 5,6tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem karoozo,

Zdravím všetkých.. POtrebujem poradiť od vás skúsených. Dokazal by mi tu niekto vymeniť stieracie semeringy na ventiloch na mojom motore 1.6/55KW AEE... po prípade poradit nejaký dobrý servis na Slovensku, alebo v Čechách, kde robia tieto veci kvalitne a za rozumnu cenu?? Dakujem pekne za kazdy ohlas.. S pozdravom Karoozo

• 0 odpovědí
    • 1,9tis zobrazení
  8. Zdravim Vás všetkých, prosim o radu. rano som isiel do garaze pre moju oktavku 1,6 74kw 1999 a nastal mi doteraz nepoznany problem.na prvykrat nenastartovala a pri konci zapistal starter ale to som zvyknuty to mi robi obcas ked je chladno.potom uz chyta na supu ale tentoraz nie.toci, toci ale neodpali ked som to uz skusal ale piatykrat a dlhsie som ho podrzal tak naskocil a to som mu musel pridat plyn tak strasne nepravidelny chod to som este nezazil totalne dusivy ako keby bolo nieco vo vyfuku a zacitil som taky zvlastny smrad ako keby olej.tak som to radsej vypol.dnes mi mechanik povedal ze to mohlo byt nedokonale spalovanie alebo bordel v benzine ze aby som to este sk…

• 17 odpovědí
    • 3,6tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem AcidRain 1.6 55kW,

Dobrý den, Mám Octavii 1,6 55kW r.v.2000 Studený motor nastartuji, ale když někam přijedu a auto chvíli schladne a já pak potřebuji jet dále, někdy se stane že auto nenastartuje. Motor spočátku má tendenci chytnout, ale vzápetí chcípne a když chcípne tak musím točit cca 10s, nekdy déle než se mu podaří naskočit a otáčky kolísají na volnoběhu a auto škube. Vše se po chvíli běhu motoru uklidní. Dalším příznakem je, že když studený motor nastartuji, tak než se teplota motoru dostane někde kolem 60° otáčky při volnoběhu nechtějí klesat, když vyřadím nad 2000ot. Když zařadím rychlost a spomalím a otáčky klesnou pod 2000ot tak pak po vyřazení otáčky klesnou normálně. Když se…

• 5 odpovědí
    • 2,9tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem Sklenar,

Nazdárek, mám Octávku 1.6 74 kw a mám neustále problémy s Halovým snímačem. Když přidám plyn, auto nejde do tahu, až tak po pěti vteřinách jakoby poskočí a začne táhnout. To samé se děje, když pustím plyn, opět jakoby skočil zpět. Do prudkého kopce se s tím ale skoro vůbec nedá vyjet. Na Vagu ukazuje Halův snímač G40 - nesmyslný signál. Ve škodovce mi snímač vyměnili, ale pořád nic. Teď mi i vyměnili snímač na klikovce G 28, protože jsou prý spojený a můžou se rušit. A co myslíte, žádná změna a na Vagu stále stejná chyba. Nemůže být vadná ŘJ? A když ano, zjistí to VAG? Díky.

• 14 odpovědí
    • 21,5tis zobrazení
  11. Zdravim odbornikov, potreboval by som poradit s nasl problemom; ked klesne mnozstvo benzinu v nadrzi pod cca 10 l (blizi sa k cervenej zone) dochadz obcas k zhasnutiu motora tak za jazdy ako aj na volnobeh. Normalne idem konstantnou rychlostou, zhasne motor a po 4-5 sekundach naskoci. Garazmajster nema sajnu co to moze byt. Nutne povedat ze som kedysi tankoval "na doraz", dnes uz to nerobim ale ziadna zmena ... OI 1.6 74 kW rok vyroby 2000

• 6 odpovědí
    • 2tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem Ladyly,

Zdar lidicky,prosim o pomoc a o radu... Mam Octu 1.6LX,55kw,r.v. 1998,asi tak tri tydny vicemene stoji u baraku,obcas par kilaku sem,par tam...,dneska jsem ujel tak tri ctyri kilometry a zacal vynechavat motor,jako kdyz dojde benzin,vzdycky tak na 1-2 vteriny,pak zase kus v pohode,na peti kilometrech tak 5x,je skoro vybita baterka,ale predpokladam,ze to by na to mit vliv nemelo,napada me voda v benzinu,je mozny,ze kdyz to tak dlouho stoji,ze by se v nadrzi nejak zkondenzovala voda,do takovyho mnozstvi? Nebo to dela cerpadlo? Diky za kazdej napadik!

• 7 odpovědí
    • 2,3tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem Dejvas,

Ahojky, potřeboval bych pomoct zjistit co je tohle za potrubí jak se to jmenuje ? Je tam díra, potřebuji koupit druhé a nemužu si vzpomenout co to je zač.a nevíte náhodou kolik stojí ? Děkuji

• 8 odpovědí
    • 1,9tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem yockey,

ahojte , chcel by som sa spitat či nema niekdo skusenosti s vimenou ? ventil mi strašne cvaka počujem to až v nutri vozidla. vimiena sa len ventil alebo cela nadržka pri takomto klepani? dakujem.

• 4 odpovědi
    • 1,7tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem Radektuning,

zdravim,kamos ma octavii 1.6i ,motor bezi na volnobeh kdyz seslapnu plyn tak u motoru neco jakoby zasyci a nekdy to i strely,ne z vyfuku ale u motoru neco,nevite co by tam mohlo byt v pr*eli?

• 2 odpovědi
    • 1,9tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem prtko5,

Testoval jsem v týdnu maximálku a do 180 mi ručička pěkně leze, mezi 180-190 se to mírně zpomalí a na 190 se to zastaví jako by jí někdo držel nerozjede se víc ani z kopce. Čím to může být?????

• 36 odpovědí
    • 6,5tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem marty.x,

Ahoj všem majitelům Octávie,chlapy mám problém,který se snažím vyřešit už delší dobu.Mám po výměně vahy vzduchu a škrtící klapka je také nová,ale bojuju s problémem.Když je motor studený tak drží volnoběch,ale v momentě zahřátí mě kolísají otáčky a někdy i chcípne.V momentě když drží otáčky nekouří,ale jak začne kolísat začne,ale to bude špatnou směsí,protože olej nežere.Byla mě řečena varianta,že může být nečistota ve škrtící klapce,ale ta se mi zdá spíš nereálná,protože při staré klapce a nové klapce stejný problém.Jestli někdo máte nějaké zkušenosti a mohl by jste mě pomoci aspon navést kde je zádrhel tak předem díky. Mám Octávii 1,6 , 74kw ,98 r.v. kombi

• 4 odpovědi
    • 2tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem Petr M99,

Ahoj, dal jsem auto na technickou a emise do servisu a volali mi že se nemužou vejít do emisních limitů, že měnili svíčky a že pořád nic, že mejí podezření na pístní kroužky ale že měřili tlaky (předpokládám kompresi) ale ta že je dobrá a že prý "ráno moudřejší večera" a tak podobně. Mám pocit že tam hledají problémy kdy nejsou, protože při příjmu ještě auto ani neviděli a už věděli že bude v háji motor na světlech. Autům nerozumím, tak se chci zeptat čím by to mohlo být a jakou na mě mužou vytasit cenu. Octavia benzím má najeto asi asi 260000 zdá se mi že šlape dobře. Díky

• 6 odpovědí
    • 2,6tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem oktintin,

Ahoj. Potřeboval bych radu. Mám Octavie I 1,6 74kW a čas od času drží na volnoběh cca 2000 otáček. Při tomhle stavu často zdechá na křižovatce a následný start trvá dýl a musím přidat plyn aby chytla. Nevíte čím tomůže být? Nechci jet do servisu uplne hloupej at mě neodrbou. Dik Michal

• 2 odpovědi
    • 2,5tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem kus,

ahoj, musim vymenit svicky, octa 1,6 74 kW rv98, prvni meneny v 60 prvnim majitelem ve skoda servisu, ted mam 120, jaky typ je vhodny? - respektive co takovy brisk extra, jsou v pohode?

• 20 odpovědí
    • 11,9tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem amada,

dival sem se tady,ale nikde sem nenasel postup vytazeni cerpadla z nadrze. odpojil sem eletriku,2 hadicky potrubi,odsruboval tu velkou plastovou matici,ale cele to vytahnu jen asi 5 cm. a dal to nechce ven. samozrejme s tim trosku pootacim,ale vubec to nechce dal... je tam neco co tomu brani??? neschci to nejak zlomit... poradte pls.

• 4 odpovědi
    • 1,9tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem Davson,

Prosim o radu: dneska jsem si vsimnul ze mi z boku motoru (1.6 55kw) vyteka chladici smes. Je to v mistech pod prirubou v ktere je termostat na prave strane. Je tam vydet nejaky spoj bloku motoru. Nevim co to je za spoj. Myslel jsem ze pod hlavou valcu uz zadnej spoj neni. Nevim odkud to tam muze vytekat. Tece to docela dost . Cca.0.5l-100km.Doufam ze to nekdo z vas pochopil jde to spatne popsat.

• 2 odpovědi
    • 3,8tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem jsmolda,

Tak jsem měl blbej nápad, opláchnout motor, kdy už jsem měnil svíčky. Nechal jsem to oschnout, normálně nastartoval a přeparkoval. Ale druhý den nic. Startér točí, ale zapalování ani ťuk. Byla vadná pojistka zapalování - výměna a při zapnutí zapalování opět vypadla. Při kontrole zapalovacího modulu jsem zjistil, že má zespoda rozpraskaný plášť a vlhkost mohla krásně dovnitř. Vyměnil jsem tedy zapalovací modul, pojistku, ale opět nic - nenastartuje, pojistka OK, jiskru nehází, po pár pokusech byl cítit benzin. Na VAGu jsem žádnou chybu nevyčetl. Tak se začínám bát, že mi se zapalovacím modulem odešla i řídící jednotka. Mám tam ŘJ 06A906019F. Poradí někdo co stím, případně …

• 9 odpovědí
    • 6,2tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem tommys,

Dobrý den všem, nevíte někdo jestli je možná záměna rozdělovače typ Magneti Marelli za rozdělovač BOSCH? Mám v autě Magneti a mám vůli na palci, je to na výměnu komplet rozdělovače, ale rozdělovač BOSCH je levnější, rád bych to vyměnil kdyby to šlo.

• 8 odpovědí
    • 5tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem exit.,

Skúsenejší, prosím vás o názor. Najazdil som 285 tis. km na SDI a TDI. Teraz mám novú octaviu tour 1,6 75kW. Zatiaĺ 3 tis. km. Motor má pre mňa nové zvuky. Pri rozbehu na 1 a 2 v otáčkach okolo 2000 počujem zvláštny zvuk, také škrabanie, plastové vrzanie. Po zohriati motora sa zvuk stratí.

• 4 odpovědi
    • 2,2tis zobrazení

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.