Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Motor 1.2 TSI

1. Zahájeno uživatelem Tominek16,

Myslel jsem si, že nákupem nové fabie (auta obecně) budu mít od kontrolek nějaký rok pokoj. Včera při průjezdu ostřejší zatáčkou do prudšího kopce se rozsvítila kontrolka EPC a jelo to na nouzový režim. Po dalším nastartování a ten den byly ještě tři a ujetí cca 100 km již nic nesvítilo a auto jelo normálně. No po jednom rozsvícení asi nemá cenu navštěvovat servis ale stejně se tam na začátku ledna 2016 chystám na výměnu oleje, takže jim to povím. A další věc bude pískání při jízdě ustálenou rychlostí a otáčkami, které po přidání nebo ubrání plynu mizí... Jestli to může mít souvislost nevím. MR 2016 pořízení 6-2015, najeto 14 000 km.

2. Zahájeno uživatelem octavia_66_tdi,

Chtěl bych se zeptat, jestli FABIA III 1.2tsi 66kw 2015 má benzínový fitr. Koukal jsem u nádrže ze spoda a nic. Díky

3. Zahájeno uživatelem Fero74,

Zdravím. Mal nikekto taky problém ? Nepravidelny chod motora na volnobehu a pri otáckach do 3000 trhá. V servise Skoda chybu nevypísal. Teraz uz vypisuje hlásku chyba Startstop. Mal niekto pofobny problém ? 1.2 Tsi 81 kW r. 2017

4. Zahájeno uživatelem MystiqSVK,

Caute tento tyzden som bol na STK a nepustili ma cez emisnu... Vraj nieco s chudobnou zmesou ci nespalenym uhlikom... stretol sa s tym niekto? V com by mohla byt chyba?

• 4 odpovědi
    • 2,4tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem Zlotroch,

Ahoj, motor vydává děsný zvuky při zahřátým volnoběhu. Fábka 2014, najeto 17 tkm, pravidelný olej po 12 měsících. Přestavovač vačky kontrolován OK, altík taky OK. Možno poslechnout na videu v odkazu. Dík za rady co by to mohlo být. https://youtube.com/shorts/5-lMxRTVm5s?feature=share

• 0 odpovědí
    • 1,7tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem zakut,

Ahoj, dnes sem si měnil olej a šel cítit benzínem, nějaká rada co by to mohlo být případně jak moc to je nebo není normalní? díky

• 6 odpovědí
    • 4,6tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem Tomas427,

Chtěl bych se zeptat na vaší spotřebu oleje u 1.2 TSI 81 Kw. Já měnil olej při 7 300 a nyní mám najeto 17 000 a jsem kousek nad minimem. A ještě bych se chtěl zeptat jestli si někdo mění olej sám nebo ho všichni necháváte měnit ve škodovce.

8. Zahájeno uživatelem kkaktus_Baxton,

co si myslíte o tomhle ? http://ifaster.cz/nabrousena-skoda-fabia-12-tsi-od-bsr/ Ale ta cena je asi 18 tisíc kč

9. Zahájeno uživatelem Dominik Oravec,

Zdravím, hádzal som svoju fabku na diagnostiku a tá mi vypísala dané chyby priložené na obrázku.... F3 2015 1.2 TSI 66kw Jedná sa o vadnú lambda sondu?(kontrolka motora nesvieti, prejav motora pri jazdení normálny(iba ak spotreba je zrejme vyššia na danom motore(na plnú nádrž cca v priemere okolo 7-8 l/100km), ale to asi zrejme nie je chyba)

10. Zahájeno uživatelem Petrulin1,

Přátelé dotaz.Mám motor 1.2 TSI 81 kW EA211 CJZD Potřeboval jsem koupit nový filtrbox,resp spodní polovinu.Mám tam ulomenou jednu tu packu na zacvaknutí, resp. ten zámeček, do kterého packa zacvakne a ten je na spodní polovině filtrboxu. Protože jsem vůl a neuvědomil jsem si jistou skutečnost, objednal jsem tohle: https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/04e129611h-obal-vzduchoveho-filtru-44828.html Jenže v autě mám tohle: https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/04e129611h-obal-vzduchoveho-filtru-32428.html Došel k mému překvapení celý filtrbox a je v něm i nasazený filtr, nevím jaké kvality,ale použitelný určitě je. Rozdíl je tam v tom…

• 0 odpovědí
    • 1,7tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem Jarda3,

Zaznamenal jsem asi po dvou letech provozu min. únik chladící kapaliny - musel jsem dolít, pod autem žádné skvrny , žádný viditelný únik- opakovaně několik let a po záruce zvýšený únik chladící kapaliny a nutná výměna vodní pumpy. Proto doporučuji při zjištění úniku i min. množství kapaliny tuto závadu reklamovat, abyste pak výměnu vodní pumpy neřešili na vlastní náklady po záruce jako já.

• 1 odpověď
    • 3,9tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem Ejkejej008,

Ahoj Mohu se zeptat?Mel jsem vymnenu Lambdy a od te doby mne dela auto to ze mne skace nahoru volnobeh mezi razenim vyskoci volnobeh treba na 2,5tisice a pomalinku jde dolu.Nebo vyradim pod kopecek a zase treba 3 tisice otacek 3,4 vteriny a pak zase dolu.Umite poradit co by to mohlo byt??Dekuji za ochotu.

• 5 odpovědí
    • 4tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem Tkl,

Zdravim, mam Fabiu III 1.2 tsi 66kw. Najazdene mam 8-tis km. Teraz som si vsimol, ked je vonku cca. 0 stupnov, pri startovani citim akoby nespaleny benzin. Je to iba pri studenom starte, inak to vobec necitit. Myslel som ze to moze byt lampda sonda, no ziadna kontrolka nesvieti. Cital som ze tieto motory prvych 40s pri studenom starte zahrievaju katalyzator, tak ci to nemoze byt tym... Mate niekto podobnu skusenost? Dik.

• Pozitivní
    • 16 odpovědí
    • 15,8tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem mixso fab,

Ahojte Priatelia, Prosim Vas kto mal problém z netesnostou v oblasti vodnej pumpy? Tlačí tam odkadesi olej. Dakujem za info.

• 1 odpověď
    • 2,5tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem Galaxy64,

Zdravim. Nemenil jste si nekdo sam lambdu za katem na 1.2 Tsi? Mam koupenou orig, ale koukam ze tam neni nijakej extra pristup shora. Musi to na zvedak? Diky.

16. Zahájeno uživatelem cisarnero,

Martin Vaculík ze Světu motorů radí nevypínat spojku při startu (pokud lze). https://www.auto.cz/startovat-motor-se-spojkou-nebo-bez-martin-vaculik-vysvetli-proc-je-jen-jedna-moznost-spravne-138312 Neví někdo, jestli je to možné zařídit u Fabie III čtyřválec 1,2 ?

• Líbí se mi
      • Pozitivní
    • 7 odpovědí
    • 7,4tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem zwan,

Ahojte, nemáte někdo zkušenost s čištěním škrtící klapky. Jde mi o to jak se k ní nejjednodušeji dostat. Chci použít sprej. Tuším že se rozběhne debata že je lepší klapku vytáhnout celou ale mi opravdu stačí přístup pro sprej a jednou ročně preventivně vyčistit. Dík

18. Zahájeno uživatelem Slámič,

Zdravím, čím víc častěji se mi stává toto - jedu dejme tomu na pětku do mírného kopce sedmdesát, rychlost jejen příklad.... Přidám na plynu, začne mi přeskakovat indikace řazení, třeba z té pětky najednou na tři, pak zase hned na pět, motoru začnou kolísat otáčky... Po přidání plynu, nebo přeřazení to zmizí. Připadá mi to trochu podobné jako v tématu prosakovani oleje do spojky. Fabia 3 Combi 1,2 66kw rok výroby 2016. Auto bylo na diagnostice. Nic. Ale to jsem si myslel, že to je dejme tomu snímač otáček motoru. Za dva měsíce mi končí pětiletá záruka. Díky za postřehy, Marek. ....

• 5 odpovědí
    • 3,6tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem Re..,

Zdravím. Mám dotaz ohledně oleje Castrol EDGE Titanium FST 5W40. Pravidelně ho používám do motoru 1.2tsi 81 kw. Kupuji ho stále u stejného e-shopu, akorát ted mi přišel ten samý olej ze stejným označením a obalem ale s jednou podstatnou změnou. Na zadním obalu už chybí specifikace VW 502 00..je tam jen 505 00 a 505 01. Znamená to tedy že už ho nemůžu použít do svého motoru? Ještě v loni říjnu tam to označení 502 00 přitom bylo. Nevíte někdo jestli Castrol nějak změnil označení toho oleje?

• 6 odpovědí
    • 3,8tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem deerwe,

Ahoj, mám FIII 1.2 TSI CJZD a mám dilema. Plánuji na jaro měnit rozvody, ale otázka je, zda měnit i vodní pumpu. U ostatních motorů, kdy je pumpa součástí hlavního rozvodu je to samozřejmost a vždy jsem to měnil preventivně. Otázka je, jak k tomu přisoupit u CJZD. Vodní pumpa je na druhé straně motoru a má vlastní rozvod.. Měnili jste (případně máte servisní info, zda to dělat) pumpu při rozvodech? Nebo je zde jiný interval, který je třeba dodržovat? Díky všem za odpovědi

• Pozitivní
    • 2 odpovědi
    • 11,2tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem Re..,

Zdravím..už delší dobu mi píská drážkovaný řemen(klínak).Dělá to hlavně teď když je chladnější a deštivé počasí. Mám najeto přes 123tis, takže předpokládám že už bude zralý na výměnu.. Je ta výměna nějak složitá svépomocí..? Předpokládám že stačí povolit napínací kladku a sundat řemen. A přístup lepší ze shora nebo spodkem..? Předem díky za info

22. Zahájeno uživatelem vit.petrik,

Zdravím, na mé fabii (MR2016, 81 kW, manuál 6st) se mi včera rozsvítila kontrolka systému kontroly výfukových plynů (check engine). Diagnostika (bluetooth OBD) mi vyplivla chybu P0740. Mělo by se jednat o "Spojka měniče točivého momentu Porucha obvodu" (ten v tom autě není ne?). Nesetkal se s tím už někdo? Auto jede v pořádku, spojka neprokluzuje. Jenom tedy vrže spojkový pedál, ale to už delší dobu. Jde mi o to, jestli to mám řešit ihned, nebo jestli s tím mohu počkat na olejový servis za 3 tkm. Díky za radu

• 1 odpověď
    • 2,5tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem jardaptak,

Podělte se i s vašimi názory na TSI, stejné téma založeno na 1.0 MPI...

• Pozitivní
    • 16 odpovědí
    • 12,9tis zobrazení
  24. Zdravím, chcem sa opýtať na istý zvuk v motorovej časti škoda fabia 3 12tsi. Keď pridávam plyn na 5 a 6 prevodovom stupni, tak počujem v pozadí taký zvuk ako keby tiekla, resp. srkanie vody cez slamku. Jazdné vlastnosti sa nezmenili, tak neviem či to je normálne alebo nie. Auto má za necelé 4 roky najazdených 93000 km. Ďakujem.

• 2 odpovědi
    • 3,2tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem lac1kam,

Ahojte chlapci, ake mate standartne volnobezne otacky pri studenych startoch? Vsimol som si, ze mne obcas vybehnu az na 1000-1100 a postupne padaju na 900-800 Potom ked sa motor trochu zohreje, uz su pri tych 700 Kde moze byt chyba? Sviecky? ? Diki

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.