Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Motor

Vše o motoru, a výfucích, poruchy, úprav

1. Zahájeno uživatelem vladoRS,

Ahojte mozem poprosit nazor ? ( skusenosti ) Uvazujem o Karoq Sportline len sa neviem rozhodnut ktory motor vybrat 2.0 TDI 140kW alebo 2.0 TSI 140 kW oba su 4x4 DSG rocne najazdim cca 12-15 tis km dakujem

2. Zahájeno uživatelem Pawouk,

Před založením nového Tématu se přesvědčte, zda-li se Váš problém neřeší v již dříve založeném tématu (viz Pravidla fora). Pokud ano, pokračujte tam! V opačném případě bude zbytečně nově založené téma uzamčeno a posléze odstraněno! Pokud se Váš problém zatím nikde neřeší, zakládejte nová Témata podle níže uvedených instrukcí: - Poruchy, závady a problémy týkající se přímo motoru, řešte v sekcích příslušných motorizací (např. 1.5 TSI, 2.0 TDI CR)! - Poruchy, závady a problémy týkající se převodovky, spojky, a pod., a dále obecně o motorech a co nejde zařadit pod jednotlivé motorizace, řešte v obecné části sekce Motor!

• 0 odpovědí
    • 5,6tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem Vlado3003,

Mám škodu karoq 1.5 TSI v automatu a trápí mě chrastění při jízdě například 40 km/h maličko přidám plyn abych udržoval rychlost a ozývá se kovové chrastění. Přijde mi, že to chrastí hlavně v rozmezí otáček, když automat přehazuje z D2 na D3. Auto je v záruce,ale ve škodovce diagnostika bez chyb, takže čekám jestli se to bude zhoršovat. Nemáte zkušenost? Děkuji

• 0 odpovědí
    • 237 zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem Octavius,

Ahojte, neviete aký ma rozmer O krúžok na spínači neutrálu prevodovky G701 (02T 906 207 D). Ďakujem.

5. Zahájeno uživatelem kubasta,

Ahoj,jaký typ spojek (MOKRÉ-SUCHÉ) má 7 st DSG V Karoqu 2.0 TDI 110 KW? Díky.

• Díky
    • 15 odpovědí
    • 15,1tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem HannibalCz,

Zdar , nedávno jsem pořídil Škoda Karoq 2018 1.6 TDI s automatem DSG7 (suchá), najeto 93tkm. Než jsem koupil auto neměl jsem s automatem žádné zkušenosti a četl jsem o DSG 7 hodně článků o spolehlivosti, někdo je spokojen a bez závad, druhý zase závady pořád. Je mi jasné že to je kus od kusu. Reálně bych se chtěl zeptat kolik kdo má nájezd z převodovkou DSG7 a kolik vás případně opravy stáli převodovky? Přeji hodně najetých kilometrů a snad bez závad.....:D

• Pozitivní
      • Líbí se mi
      • Díky
    • 6 odpovědí
    • 24,6tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem Klokan.Jack,

Zdravím. Chci se zeptat jak hodnotíte prvek volnoběžky který nejde vypnout. Já tedy velice negativně. Podle mě je to zase system, který je kontraproduktivní. V našich podmínkách akorát zvyšuje spotřebu, tím pádem emise a zatěžuje nadměrným opotřebením brzdové destičky. Misto toho aby člověk mohl brzdit motorem a tudíž s nulovou spotřebou, tak to jede na volboběh se spotřebou volboběhu a jeste pak musí brzdit. Navíc to je náhodné, takze se tomu nedá ani přizpůsobit jizda. Nedá se to nějak odblokovat? Jezdí se s tím příšerně.

8. Zahájeno uživatelem Aleš124,

Dobrý den, mám problém s aut. převodovkou . Když přeřazuje ze 3 na 4 tak v převodovce něco zapíská , ale pouze když je v tahu . Dokážete mi prosím poradit co to může být? Moc děkuji

• 0 odpovědí
    • 833 zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem STOCKER,

Ahoj, nemáte někdo zkušenost, nebo jste někdo neslyšel o šelestu spojkového ložiska? Mám na karoqu 1,5tsi, 4 x 2, 04/2021 najeto teprve 11tis. km a začíná se ozývat šelest od spojky (nepravidelně, za studena i po zahřátí). Po vyšlápnutí spojkového pedálu to ztichne. Dík za každý postřeh. video.mp4

• 20 odpovědí
    • 14,4tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem BNI,

Ahoj u mé š. Karoq 2TDI jde špatně řadit 2 a 3 převodový stupeň někdy dokonce počítá zuby, má někdo taky takový problem díky

• Pozitivní
    • 20 odpovědí
    • 11,9tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem Jay Kay,

Ahoj. Ví někdo kolik oleje má obsah manuální převodovka u 2.0 TDI 110kw. A jaký máte názor na výměnu oleje v manuálu? Mám r.v.2019 a naj. 200tkm. Šli by jste do origo oleje nebo do olejů od BG?

12. Zahájeno uživatelem tomot,

měl bych dotaz kolik stojí cca výměna oleje v převodovce u Karoq 1,5 DSG v autorizovaném servisu, díky

• 3 odpovědi
    • 4tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem pigo,

Pánové chtěl bych navázat na téma převodovek u těchto motorů,které se řeší i u O4. Jelikož se jedná pravděpodobně stejný problém... S kamarádem máme 1,5 MR 2021. Po najetí cca 7000km byly slyšet kovové zvuky z převodovky na 1 a 2 r. stupeň. Stačilo převodovku zahřát jízdou okolo 10- 15km vzdálenosti a hluk se začal projevovat. Postupně s vyšším nájezdem km se stupňovala i síla zvuků podobných vylágrovaného ložiska.Za studena nic slyšet nebylo. Zvláštní,že i při jízdě i při vyřazené rychlosti.Po vyšlápnutí spojky zvuk ustal (jelikož se přestane točit jedena z hřídelí). Na ostatní r.stupně se nic podobného neukazovalo. P…

14. Zdar, měl bych dotaz ohledně oprav automatických převodovek DSG, mám konkrétně typ DSG DQ200. Je to někdo do by věděl kdo se zabývá opravami DSG převodovek v Pardubickém a Hradeckém kraji? Na Googlu jsem samozřejmě našel některé servisy, ale spíše bych chtěl vědět jestli někdo má osobní zkušenosti nebo doporučení.? Převodovka mi funguje v pořádku, ale kdyby nastal problém tak ať vím kam zajet..:D Předem díky za odpovědi....

• 1 odpověď
    • 2,2tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem chanzy,

Zdravím, mám Karoqa 2017 1.6 TDi 85kw, který je ještě rok v záruce. Vůz jsem kupoval před 3 měsíci a od té doby se mi několikrát stalo, že jsem nemohl podřadit (zejméne 5->4 a 4 -> 3). Nemožnost podřazení se projevuje tak, že páka mi prostě nepovolí ji na daný stupeň zařadit. Všiml jsem si, že silou to jde, ale raději to neriskuji. Vůz jsem již dával do servisu s tímto problémem na záruční opravu, kde mi bylo sděleno, že se závada neprojevila. Já nechával vůz projet známým jestli není chyba mezi volantem a sedačkou, ale i známému se tato závada projevila. Řekl bych, že se to převážně děje ze začátku jízdy (tedy se studeným motorem) na dálnici u sjíždění…

• 1 odpověď
    • 1,6tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem dafro,

Zdravím všechny. Mám DSG v kombinaci s 1.5 TSI (MR 2020, DPCA), najeto 15 tis. km. Opakovaně se mi v poslední době stalo, že po delší jízdě po dálnici (teplota oleje nad 100 st.) došlo při přeřazení z 1. na 2. rychlostní stupeň k nepříjemnému škubnutí. U běžných jízd podobný jev nepozoruji, rozjezdy jsou plynulé. Máte někdo podobnou zkušenost? Stojí to za reklamaci nebo je to vlastnost? Dále by mě zajímalo, zda pozorujete nějaký výrazný rozdíl v plynulosti řazení při změně režimu na "S"?

• 0 odpovědí
    • 2,4tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem Wjencik,

Zdravim Po roku a pol jazdenia som si uvedomil asi nezmysel nastavenie driving modu. Ked sa navoli rezim eco tak pri automate sa zvoli rezim prevodovky E (rychlosti E1,E2,E3) t.j. Pri zdvihnuti nohy z plynu ostane iba rychlost E a zasvieti ECO tip (auto akoby slo na neutral). Pride mi to ako super eko tip kedze auto nebrzdi motor a vie sa pohybovat plynulejsie. Problem ale je ze po vypnuty zapalovania a dalsej jazde sice ostane navoleny ECO Mod ale prevodovka je uz v standardnom rezime D a vtedy ekotip nieje aktivny cize pri zdvihnuti nohy z plynu motor sam brzdy auto (prip.rekuperacia) Mate to aj vy takto odpozorovane ?? Je to original umysel skodovackych inzinierov al…

18. Zahájeno uživatelem Martin Rušaj,

Mám takový dotaz. Jedná se tento motor, ale i o převodovku. Tak jsem to tady dál. Používáte u této kombinace ruční řazení? Přijde mi praktické s důvodu, že se při lechtáni plynu nepodtáčí motor.

• 3 odpovědi
    • 4,9tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem martin.seb,

Dnes jsem měl mít opět půjčeného Karoqa (1,5 TSI, Style, automat. převodovka). Přijel jsem si pro něj ke kamarádovi. A neodjel jsem. Ať jsem se snažil rozjet dopředu nebo dozadu, nezařadila se žádná rychlost a auto se ani nepohnulo. Nepomáhalo vypnutí a zapnutí motoru, laborování s řadící pákou, pádly, …. Po asi 5 min se kamarádovi podařilo se rozjet a vypadalo to, že vše funguje jak má. Jenže po asi půlhodinovém stání a vychladnutí auta se problém zopakoval, jen teď netrvalo tak dlouho, než se "zařadila" rychlost a auto se rozjelo. Nakonec auto skončilo v servisu, oprava tak do týdne. Prý to není první auto s touto závadou. Setkal se někdo z Vás s popsaným prob…

20. Zahájeno uživatelem batoh,

Chcem sa Vas tu vsetkych opytat chcem kupit Karoq 1.5 tsi v dsg automate.Zvecsa budem jazdit kratke trasy to jest mesto.Zaujimalo by ma ci je vhodne ist do dsg alebo zvolit manual. Budem rad ak sa tu na fore dozviem co najviac nazorou tak vam vopred dakujem.

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.