Motor 1.5 TSI
1.5 TSi o výkonu 110 kW/150 k
23 témat v tomto fóru
-
Tak jsme si nechali po 5000km v nové Scale vyměnit olej a přejít na fixní interval, abychom motoru udělali béne. Bohužel až doma jsem si všimnul, že za 2800 Kč jsme dostali Shell Ultra Helix 5w40 (dle technika a faktury), který dle mých informací je specifikace vw 502.00 a v 1,5 TSI (asi s filtrem částic) nemá co dělat. To jsme si pomohli. Co radíte? Tušíte jestli je to zásadní problém? Psal jsem na infolinku, tak počkám, co napíší. Ach jo a to máme servis skoro za domem..... EDIT: Shrnutí - 12.8. olej vyměněn bez komplikací za správný (vw 504.00) v témže servisu na jejich náklady
-
-
- 126 odpovědí
- 51,4tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Přeji všem dobrý den Pokud budete někdo přemýšlet o vypnutí dvouválcového režimu motoru, mám jednoduchej postup pro jeho deaktivaci, který jsem dostal od pana Jiří Rückauf,ktery je plně funkční. Odpojení jednoho káblíku nezní moc technicky ale zato je plně funkční. Po odpojení se na panelu rozsvítí kontrolky ECT a kontrolka motoru, no motor jede klidněji a plynule. To hučení při jízdě po městě bylo nepříjemný a neustálé přepínání na dvouválcový režim i při studeném motoru mi nepřišlo zrovna ideální. Odpojení uvedeného konektoru mi přišlo jednodušší než úprava řídící jednotky, což by vzhledem na záruku mohl být problém. Vyzkoušet si to může každý a posoudit zda to má …
-
-
- 15 odpovědí
- 4,4tis zobrazení
- 4 sledující
-
-
-
Prosím ty, kteří mají 1.5 TSI - jaký měl nový motor zvuk na volnoběh? Trošku se mi nelíbí zvuk toho v mé Scale - pokud nehraje hudba, člověk slyší na volnoběh klepání, při středním vytoční klepání ustane. Vím že to může být tím, že je motor nový, ale přesto mi ten zvuk přijde trochu nezdravý. Posuďte sami, příští týden raději pořeším se servisem. motor.mp3 Je to od začátku, 0:06 lehké vytočení, klepání setrvává, 0:13, střední vytočení po kterém to přestane. Za jízdy vše OK.
-
-
- 62 odpovědí
- 50,4tis zobrazení
- 4 sledující
-
-
Měl jsem teď tři dny na test motorizaci 1.5 TSI v automatu, tak mohu napsat nějaké shrnutí a porovnání se silnější litrovou verzí v manuálu. Jednapětku v automatu jsem již měl při předváděčce, ale tam lze tězko udělat nějaký hlubší závěr. Pro ty, kteří chtějí vědět hned verdikt - ten motor se do Scaly hodí a jsem rád, že mám auto objednané právě s ním. A neskákal S přítelkyní jsme si udělali výlet do Krušných hor, takže se projelo město (Praha), mimoměsto, dálnice i horské serpentiny. Takže všehochuť, 2 lidi v autě a lehce naložený kufr. Za mě je super ochota zrychlovat, předjíždení do kopce nedělá Scale problémy a zrychluje velmi ochotně (situace - Němec s…
-
-
- 33 odpovědí
- 36,9tis zobrazení
-
-
Dobrý den, nemáte někdo náhodou pracovní postup ( utahovací moment atd )výměny svíček??
-
-
- 9 odpovědí
- 7,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravim vsechny! 10.3.2025 jsem koupila rocni Skodu Scala s najezdem ca 18 tis.km a do mesice zacaly s autem problemy. Auto ztratilo na chvili vykon, spadlo do nouzoveho rezimu, svitilo EPC a lane assisst nedostupny. Po vypnuti a novem nastartovani vse v pohode a auto jelo dalsich 1000 km bez problemu. V servisu se zavada neprojevila. Toto se zopakovalo jeste dvakrat, ale az napotreti se mi auto podarilo se svitici zavadou dovezt do servisu. Resume vadny poradac vackovych ventilu. Opravili, ale i presto auto obcas pocukava. Po 5 bezproblemovych skodovkach (4x tdi Octavia a 1x tsi fabia) nevim, co si o tomhle aute myslet. Co mi poradite?
-
-
- 2 odpovědi
- 945 zobrazení
- 1 sledující
-
-
https://www.auto.cz/prvni-upravci-jiz-nabizeji-tuning-skody-scala-mala-krabicka-prida-az-29-koni-129609
-
- 11 odpovědí
- 11,1tis zobrazení
-
-
Motor má cca 1800 km a spotřeba příjemná, oproti starší jedničkové Octě 1.6 74 kW jsem na tom minimálně vždy o litr lépe. Super je ta sedmispojka na dálnici, pětikvalit u Octy při 130 nebyl úplně ideál. Po servisu sice vynulovali dlouhodobou spotřebu (byla 6.3), ale většinou se při kombinovaných cestách město/dálnice/okreska pohybuju kolem 6l/100 km. Dnešek Dobříš -> D4 -> lehká zácpa na Strakonické -> Jižní Spojka:
-
-
- 32 odpovědí
- 15tis zobrazení
-
-
Ahoj, neřešil někdo na 1.5TSi, že při plném plynu je slyšet od motoru takové divné cvrlikání, jako když lopatky turba o něco brnkají nebo jak to popsat. Nědělá to vždy, většinou na dvojku a trojku. Dále mi přijde, že auto šíleně duní když je aktivní ACT. Oproti O4 se stejným motorem, kde to je taky slyšet, ale ACT se vypne dřív, než by došlo k nárustu toho zvuku. KDyž koukám na zatížení/růst spotřeby, tak to roste třeba na 7l/100km než auto ACT vypne. Je to rok staré auto, neřešil se to dřív nějakou aktualizací/změnou FW? Díky
-
-
- 35 odpovědí
- 34,1tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Dobrý den , plánuji koupit Škoda Scala 1,5 tsi 110kw manuál . Žádám Vás uživatele a majitele o Vaše názory , které mi pomohou . Moc Vám díky . Roman
-
-
- 2 odpovědi
- 2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, rád bych se zde poradil. Mám roční Scalu 1.5 TSI DSG, najeto 23 tis. km. Poslední dobou si všímám, že mi stojící auto (ať už stojím na brzdě, nebo mám převodovku v režimu P) citelně škube. Jsou to takové nepravidelné záchvěvy (jednou za pár sekund), a to poměrně znatelné. Při jízdě ani rozjezdu auto nijak neškube. Jezdím hodně po městě, ale pravidelně auto protáhnu po dálnici. Olej jsem měnil před několika tis. km (origo předepsaný 0W-20), tankuji jen kvalitní benzin. Dříve se popisovaný problém neprojevoval, respektive určitě ne takto výrazně. Trochu mě to zaskočilo, přeci jen je to zatím zánovní auto. Jsem objednaný do servisu, ale trochu se bojím, …
-
-
- 6 odpovědí
- 2tis zobrazení
-
-
-
Zdravim . Po najazdeni 205000km na scale sa tesne pred vymenou rozvodov objavila chyba motora najprv to len blikalo a potom svietilo dokonca v niektorych pripadoch zasvieti aj kontrolka EPC V servise mi vymenili rozvody a sviecky a chyba sa po troch dnoch vratila ,auto slo zase do servisu a vymenili separator oleja . Poslali mi fotky ze v hlave je karbonizacia . Tak sa chcem spytat ci je mozne ze taka karbonizacia ako je na fotke moze sposobovat takuto chybu ? Popripade ak niekto vie co by mohol byt problem bol by som rad keby poradil WhatsApp Video 2024-06-23 at 10.18.46.mp4
-
-
- 11 odpovědí
- 3,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, mám Škoda scala 1.5 tsi najeto kolem 30tis km. A teďka přes zimu se mi stává, že na studený motor mi to většinou na 3-4 stupni začíná “mlátit” u motoru. Hned jsem to řešil s mechanikem a ten mi řekl, ze to ty 1.0 a 1.5 dělají, aby se rychleji zahřály. Dnes se mi to stalo ale už i na celkem zahřátý motor. Kdyby měl někdo stejný problém a znal řešení budu za to jedině rad.
-
- 7 odpovědí
- 4tis zobrazení
-
-
Má někdo z Vás tuhle potíž? Mám auto z 2020/6 a nedávno jsem ho reklamoval s touhle závadou a bylo mi sděleno, že toto je VLASTNOST automobilu a přijímací technik po konzultaci s ŠA blekotal něco o prohřevu katalyzátoru apod. Čili to svedl na emise a že s tím nic dělat nemůžou a nebudou.
-
- 8 odpovědí
- 8,1tis zobrazení
-
-
Zdravím, Mám úplně novou Škoda Scala 1.5 TSI a najeto 200km. Všiml jsem si, že auto dělá po dojetí ať dlouhé nebo krátké trasy je to jedno, vlastně i když jen vypnu a zoanu motor, tak takové pískání a hučení od přední kapoty prostě po vypnutí motoru, trvá to jak kdy, občas třeba 30s někdy i dvě minuty a pak to přestane. Je to běžný u benzínu obecně? Či se auto prostě zajíždí? Nebo mám to nějak třeba řešit? Děkuji za rady benzín mám takto prvně i Škodovku :).
-
-
- 9 odpovědí
- 4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý večer včera mi na mojej scale vybehla pri štarte hláška skontrolujte stav oleja asi na 2 sekundy na displeji k tomu svieti žltý výkričnik scala má iba cca 11400 km je to normálne?
-
-
- 11 odpovědí
- 9,6tis zobrazení
-
-
Ostatní majitelé Scaly s 1.5 TSI, když otevřete dveře a vypnete motor, neslyšíte někde zespod auta krátké zaklepání? Vevnitř to slyšet nejde. Přijde mi to jako od výfuku. Jdou v něm vidět nějaké klapky, jestli to může být tím. Jak vypnutí motoru probíhá u vás?
-
- 1 odpověď
- 2,5tis zobrazení
-
-
Zapínáte nejprve "zapalování" (zmáčknutí tlačítka bez spojky) a pak až startujete (zmáčknutí tlačítka se spojkou)? Je něčemu na škodu, když se startuje přímo (bez předešlého zapnutí zapalován)?
-
-
- 22 odpovědí
- 9,3tis zobrazení
-
-
ahojte, nedavno som si vsimol taketo hvizdanie zo zadnej, alebo strednej, casti auta. deje sa to ked pridam prudsie plyn, ked ho pridam pomalsie to pocut nieje. deje sa to na roznych otackach, v roznych rychlostiach, na roznom prevodovom stupni. tiez to pocut pri vypnuti motora. co myslite ze to moze byt? mne napadlo ze to moze byt turbo, mozno vyfuk? je to na servis? nesvieti ziadna kontrolka. 1.5 tsi manual. dik VID_20210726_214254.mp4 VID_20210726_214450.mp4
-
- 1 odpověď
- 2,6tis zobrazení
-
-
Zdravím, nedávno som kúpil Scalu s motorom 1,5 tsi, 6 stupňový manuál, mám najazdené cca 2300 km. Všimol som si pri kontrole teploty oleja na palubnej doske, že pri diaľničnom tempe cca 130-140 km/h mám neustále teplotu oleja cca 105-108 °C. Teplota vody ukazuje stále 90 °C, ani sa nehne. Pri normálnej jazde po okreskách cca 100 km/h je teplota cca 100 °C. nie je to veľa.? Porovnávam to preto, že som vlastnil pred tým Fabie 1,0 tsi 81 kw a 1,2 tsi 66 kw a tie mali teplotu na diaľnici cca 94 °C, jedine na na dovolenke v HR v stúpaniach plne naložená max 102 °C. Na okreskách cca 91 °C. Ešte dodávam že od výroby mám namontovanú prípravu na ťažné zariadenie, kde by to malo …
-
-
- 17 odpovědí
- 10tis zobrazení
-
-
ahojte. chcel som doliat nemrznucu zmes do chladica, avsak ostal som zmateny. pri kupe mi v salone odporucili tam davat G13, ale v navode k autu je G12evo. co ste tam davali vy? dakujem.
-
- 21 odpovědí
- 14,8tis zobrazení
-
-
Ahojte, pri predvadzacej jazde som si vobec nevsimol zmeneny zvuk motora v rezime dvoch valcov. Teraz ked jazdim (na 6st. MAN), tak auto, ked prejde do rezimu dvoch valcov, zacnem pocut take dunenie. Deje sa to rozne pri otackach 1800-2200. Vsimli ste si to tiez? Je to normalne, a pri skusobnej jazde som si to proste nevsimol, alebo to je vada? Mam najazdene asi 950km.
-
-
- 28 odpovědí
- 15,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-