kysa Vloženo 27. Březen 2012 Sdílet Vloženo 27. Březen 2012 nejhorší je, že to dělá jen někdy, takových chyb co to dělá jen někdy mám bohužel na autě víc a víc mě to deptá, že nemůžu s tim někam zajet, když to nedělá furt Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
galeo Vloženo 5. Duben 2012 Sdílet Vloženo 5. Duben 2012 Dnes ráno po naštartovaní sa retiazka opäť pekne predviedla a "štebotala" zaujímavejšie a dlhšie ako zvyčajne.. Som zvedavý, či to bolo iba dlhším státím alebo je zase v p... 4000 km po výmene. Ešteže je v záruke :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KubinoPv Vloženo 5. Duben 2012 Sdílet Vloženo 5. Duben 2012 Dnes ráno po naštartovaní sa retiazka opäť pekne predviedla a "štebotala" zaujímavejšie a dlhšie ako zvyčajne.. Som zvedavý, či to bolo iba dlhším státím alebo je zase v p... 4000 km po výmene. Ešteže je v záruke :-) Neboj, já dnes našel další perlu motoru, vypadá to že mi jde benzín do oleje. Smrdí jak kráva a je zpěněný.....Já to s.ru... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
galeo Vloženo 5. Duben 2012 Sdílet Vloženo 5. Duben 2012 (editace) Nebojim a toto uz mam davnejsie. Ale zda sa mi, ze len ked bolo vonku chladnejsie.. Editováno: 5. Duben 2012, autor: galeo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Misko123456 Vloženo 4. Květen 2012 Sdílet Vloženo 4. Květen 2012 To poriadne nahnevá, mne to robí od cca. 8200 km, teraz 11500 km, a stále iba sporadicky, v servise som bol meniť sw za nový už dva krát, druhý krát skrz to že sa mali odstrániť tie divné štarty, ale nepomohlo. V servise to nezadrnči a nezadrnčí. Januári idem na prvú garančnú po 15tis. dúfam že vymenia rozvody. záruka mi tiež končí za rok a nespadám do tej zvolávačky podľa VIN. Treba obehat servisy, ja som bol v jednom , tam sa tvarili, ze to v zivote nepoculi, v druhom som povadal, co je vo veci, a rovno objednali rozvody... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luke46 Vloženo 23. leden 2013 Sdílet Vloženo 23. leden 2013 Po dlouhé době zase něco napíši... Aktuálně mám 1.2 TSI Fabii 2 roky 2 měsíce! Před rokem první posun s hlučným startem k horšímu. Začalo to 15 dobrých startů 1 hlučný a zhoršovalo se. 1. návštěva servisu - před rokem - závada se neprojevila 2. návštěva servisu - před půl rokem - nastartoval to, celý servis se otočil jak to zachrastilo a hlásí "pane hlasitější starty u TSI jsou normální" 3. návštěva servisu - aktuální stav - momentálně stav 15 špatných a 1 dobrý studený start při necelých 30Tkm, velice naštvaný jsem podal svůj problém a bylo mě řečeno že od automobilky byli podány nové faktory podle kterých se to řeší a posuzuje. Auto prý spadá do kategorie ve které je možnost výměny řetězu. Teď jen sedím a stále čekám na vyrozumění od servisu jestli rozvody budou vyměněny nebo ne! Doufám v lepší řešení aktuální situace! Je tedy nutnost při výměně rozvodového řemenu vyměnit také filtry a olej? Dostanu tak i štítek s ověřením výměny oleje jako na garančce i když jsem na ní byl před 2 měsíci a olej byl měněn?? Vyžádali jste si někdo formulář o opravě kde byla výměna řemene, oleje a filtrů zahrnuta?? Díky za rady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zbek Vloženo 23. leden 2013 Sdílet Vloženo 23. leden 2013 Vyměň servis. Mam už druhou výměnu řetězu auto krasně ztichlo celkově při výměně řetězu zjištěn problém s vodní pumpou tak ji taky vyměnily a auto zůstalo přes noc v servisu jiak vždycky na vyžadani dostanu co se s autem dělo . Při posledni výměně řetězu vyměněn i olej s filtrem . Bohužel co mě mrzi je že podle čísla sem dostal stejnou sadu jako před rokem tak nevím jak dlouho vydrží Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luke46 Vloženo 23. leden 2013 Sdílet Vloženo 23. leden 2013 Už druhá výměna? V jakém servisu to bylo provedeno, mohu-li se zeptat (klidně SZ)? Počkám jak se k tomu celkově postaví co se všech výměn týká a případně navštívím jiný servis. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oggy Vloženo 24. leden 2013 Sdílet Vloženo 24. leden 2013 Já už mám výměnu za sebou cca v 6 tis. Před 14ti dny jsem nechal auto v servisu 4 dny, aby si ty studený starty sami poslechli. To co prý slyším je normální zvuk napínáku. Když je to tedy normální, tak jsem chtěl vysvětlit proč to nedělá při každým startu, ale jen někdy. Odpověď žádná. Jen kdyby prý byl problém, tak ať zajedu. Momentálně najeto něco přes 15 tis. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KubinoPv Vloženo 22. Únor 2013 Sdílet Vloženo 22. Únor 2013 Už druhá výměna? V jakém servisu to bylo provedeno, mohu-li se zeptat (klidně SZ)? Počkám jak se k tomu celkově postaví co se všech výměn týká a případně navštívím jiný servis. Klid. Já už to budu řešit potřetí..... A to mám 52000..... K.rva Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zbek Vloženo 22. Únor 2013 Sdílet Vloženo 22. Únor 2013 tak to už si necháš vyměnit i kolečka když už maji konečne řešení Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 22. Únor 2013 Sdílet Vloženo 22. Únor 2013 Jediné skutečně funkční konečné řešení je .... zbavit se toho. Tak hodně úspěchů Jakube. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KubinoPv Vloženo 23. Únor 2013 Sdílet Vloženo 23. Únor 2013 Ještě dva roky to budu splácet, tak musím trpět... Ale poletí, neboj. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tavič Vloženo 3. Duben 2013 Sdílet Vloženo 3. Duben 2013 a nebude ten drnčivý zvuk,rozvoďák v p.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin_TDi Vloženo 22. Duben 2013 Sdílet Vloženo 22. Duben 2013 Byl jsem na 1.garančce a tam mě ubezpečovali že rachtavý zvuk je pro tyto motory normálním jevem a nic zlého se nemůže stát. Podle VIN-ka mi vyjel z databáze, že já už mám poslední verzi rozvodů, tudíž nemám nárok na bezplatnou výměnu. Tak a teď babo raď. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KubinoPv Vloženo 22. Duben 2013 Sdílet Vloženo 22. Duben 2013 Do 2 vteřin to JE normální. Jsou to kok.i, když tvrdí že to je v pořádku a binec to dělá neustále. Ach jo. Riskují, že jim utečeme k jiným značkám. Osobně já jen "přezbrojím" v rámci Š-A, ale až bude 211ka trochu vyzkoušená. Do té doby, což bude +- dva roky do dosplácení této boudičky snad ty prvotní masařky vychytají.. Ostatně výš je to napsáno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tavič Vloženo 22. Duben 2013 Sdílet Vloženo 22. Duben 2013 Martin_TDi: co to je za blbost, pokuď máš auto v záruce měli by ti je přece grátis vyměnit, nebo se pletu? Jestli je to skutečně tak, skus navštívit jiný servis, tam to třeba klapne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 22. Duben 2013 Sdílet Vloženo 22. Duben 2013 Taviči,nastuduj si problematiku motorů 1.2 TSI v příslušných vláknech,než sem něco vypustíš. Jinak bys musel vědět,že výrobce vydal příslušnou instrukci,která se shoduje s tím,co napsal Martin_TDi...bohužel... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KubinoPv Vloženo 22. Duben 2013 Sdílet Vloženo 22. Duben 2013 (editace) Asi tak, jde teď o to, zda-li mít toho kriplíka co mám já, doufat v pozáruční jakoustakous kulanci a nebo s modifikací zapomenout na jakoukoli "spolupráci" se servisem, potažmo Š-A i v záruce. Od modifikace s tím nikdo NIC dělat nebude. Tam je to opravdu VLASTNOST motoru a zákazník s tím je obeznámen a rachocení neuznají i kdyby se stavěli na hlavu. Zarachocení hold bude častým jevem. On ten upravený řetěz dělá napínáku vrásky na čele. No a dnes "pětkovaná" Editováno: 22. Duben 2013, autor: Jakub Nabel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin_TDi Vloženo 23. Duben 2013 Sdílet Vloženo 23. Duben 2013 Pokud to bude i do budoucna jen takto rachtat pči startu a nic jiného "horšího" se dít nebude, tak se s tím dát žít. Jen doufám, že se ten řetěz v budoucnu neroztrhne ! Mám dilema, chtěl jsem doporučit ke koupi fabii TSi sestře, tak nevím jestli ji to nerozmluvím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KubinoPv Vloženo 23. Duben 2013 Sdílet Vloženo 23. Duben 2013 O roztrhnutí bych rozhodně strach neměl. Diagnostikou jsou schopní zjistit nadměrné rozhození a to už by dělalo megabordel a nevšiml by si toho hluchý, ovšem za své a to je taky důvod mého , nikoli všelidového názoru. Nic proti sestře, ale tento motor bych, ač třeba moje bytná jezdí slušně, jí do rukou bez dozoru nebo řádném poučení nesvěřil. Na jízdy pro děcka do školy, školky, na nákupy, tzn.hromada startování a chcípání je to přepych. Na vyloženě městské ježdění Hbité Tři Pomocníky. Má to kratší převodovku, od spodu to taky jede, rozjezdy s kratší převodovkou jsou pohodlnější, celkově je to "měkčéší motor" a dnešní, tyto tříkastrůlky jezdí bez původního prskání a syčení jako projevu odporu k jízdě. Měl jsem ho jako náhradní kdysi dávno při opravě svého mistra silnic a vibrace odpovídají např čtyřválci clia mé bytné. Zvuk samozřejmě postrádá čtvrtého do party, ale osobně za mne do města je to pro TSI trápení. Má mnoho potencionálních věcí na pokažení.Já bych mohl povídat. :kol-26: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 23. Duben 2013 Sdílet Vloženo 23. Duben 2013 já jsem naivní a řekl bych, že tenhle motor ve funglovce už je vpohodě Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KubinoPv Vloženo 23. Duben 2013 Sdílet Vloženo 23. Duben 2013 (editace) Nejhorší je pro ten motor minimální sebeohřívání díky přímému vstřiku a olej je statečně nařeďován, viz "anketa poruchovosti", případně jinde. Je tu toho dost. Pokud se ten motor alespoň trošinku neohřeje,což je tak 4-5km, tak bude trpět a uživatel s ním. Editováno: 23. Duben 2013, autor: Jakub Nabel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pandora Vloženo 23. Duben 2013 Sdílet Vloženo 23. Duben 2013 Jakub Nabel - a jak je vhodné TSI na dojíždění do práce, 1 jízda 10 km? To už s ten olej ohřeje? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KubinoPv Vloženo 23. Duben 2013 Sdílet Vloženo 23. Duben 2013 ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.