pimbol Vloženo 5. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2011 Dobrý den,chci se zeptat čeká mě výměna expanzní nádržky .Mám Fabii 1,4 Mpi rv 2001.Abych ji mohl vymontovat a dát tam novou tak potřebuji nejdříve vypustit část chladící kapaliny aby mi nevytekla při demontáži.Tak se Vás chci zeptat kde přesně najdu výpustný ventil a jak se k němu nejsnadněji dostanu.. Díky za rady... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Whitefabia Vloženo 5. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2011 dostanes sa zo spodu u a ja na pravej spodnej strane v rohu na chladici ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiri92 Vloženo 5. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2011 A nejdřív musíš odmontovat spodní kryt motoru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Albín Vloženo 5. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2011 Spodní kryt odmontovat nemusíš,dostaneš se tam krásně i zvrchu,ruku tam prostrčíš a otočíš kohoutem,po odpuštění požadovaného množství vody opět zavřeš. Kohout je na straně baterky,pod levým světlem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pimbol Vloženo 5. Červenec 2011 Autor Sdílet Vloženo 5. Červenec 2011 ok skusím tam strčit ruku zatím díky ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RadekHahn Vloženo 6. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 6. Červenec 2011 výměna na 5 min. Nic zádným ventilem nevipouštěj, 1- odpoj horní(ta tenčí) hadici 2- otevři expansku 3- vezmi si nějakou nadobu (uříznutá petfaška) šoupni pod spodní tlustou hadici na expansce a sundej hadici (Do fašky ti vyteče jen obsah expanzky který pak zase naleješ naspět). 4- vyněň expansku 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mili11 Vloženo 24. leden 2013 Sdílet Vloženo 24. leden 2013 jak moc narocny je vymenit expancku? kolega co se ji pokousel vymenit v lete rikal ze tam nejde zapojit sterk..ze tam jsou jine,sirší dratky nez ve stare nadobce..nacpu to tam kdyz zaberu?nerad bych neco pos*al Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 24. leden 2013 Sdílet Vloženo 24. leden 2013 ako ju vymeniť máš napísané o príspevok vyššie...ak použiješ správnu nádobku,tak nemôže byť problém s konektorom.. len žiadne násilie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
THORIN Vloženo 24. leden 2013 Sdílet Vloženo 24. leden 2013 Použitou chladící kapalinu nenalévej nazpět. Vždycky je lepší dolít novou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Popu Vloženo 24. leden 2013 Sdílet Vloženo 24. leden 2013 prace na 30 min. max. expanzky jsou na FI vsechny stejny takze v tom by problem bejt nemel na doliti se taky priklanim k novy kapaline Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 24. leden 2013 Sdílet Vloženo 24. leden 2013 mal som na mysli,aby nekupoval nejaký šmejd,ked už na prvý pohľad je vidieť,ako keby to niekto vyrábal na balkóne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Popu Vloženo 24. leden 2013 Sdílet Vloženo 24. leden 2013 jo jo,..... ja nejdriv obednal druhovyrobu TOPTRAN ale kdyz sem to pak videl,... poslal sem to nazpatek a obednal a priplatil radsi o 100 kc vic za origo kvalita nekde jinde,... hlavne zpracovanim Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 24. leden 2013 Sdílet Vloženo 24. leden 2013 presne toto som mal namysli Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrurbi Vloženo 5. Únor 2013 Sdílet Vloženo 5. Únor 2013 (editace) Mam stejný problém, koupil jsem fabii 12/2002 1.4 MPI. upozorním, že má nalítáno už 250tis km. co se týče nádobky, tak není uplně průzračná, ale není to tak strašné. Jinak kontrolka mi třikrát zapípá při každém nastartování a pak celou dobu jen bliká. Je to velká patlanina měnit tu nádobku? koukal jsem na net, a v obchodech stojí i 200Kč. To stačí vyměnit pouze to? Jde mi o to, jestli ji vyměním sám bez problémů. Měl jsem do ted felicii a tam to byla paráda- vše se dalo opravit a vyměnit doma ale u fabky jsem ještě na nic nešáhnul. ještě se zeptám, kolik se do auto vejde cca kapaliny. bylo tam méně, tak jsem dolil něco cca přes litr, ale furt je to málo. s hadičkama by snad nic být nemělo - po dolití jsem pod autem nic nenašel. přece tam nebudu lít celý barel chladící kapaliny Všem moc děkuji za jakoukoliv pomoc Editováno: 5. Únor 2013, autor: petrurbi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 5. Únor 2013 Sdílet Vloženo 5. Únor 2013 ako ju vymeniť máš napísané v príspevku č.6 ...to si nečítal celé?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
THORIN Vloženo 6. Únor 2013 Sdílet Vloženo 6. Únor 2013 V návodech píší, že se do tohoto motoru vejde 6 litrů chladící směsi. Já když jsem ji měnil. tak se mi tam vešlo něco málo přes pět litrů. Z toho plyne, že ti stačí koupit ve Škodovce tři litry origo chladící kapaliny a smíchat napůl s destilovanou vodou, a ještě ti nějaká zůstane na případné dolévání. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pedas.urbi Vloženo 9. Únor 2013 Sdílet Vloženo 9. Únor 2013 Tak nádobka je vyměněná. žádným kohoutkem jsem to nevypouštěl, prostě jsem odpojil ty hadičky a vypustil ji. vyměnil, dolil do limitu (cca 2l) a kontrolka přestala blikat. najel jsem asi 50km a po opětovném startování druhý den už na mě zase bliká. kouknul jsem do motoru a nádobka je uplně prázdná. Můžou to být jen ty blbý hadičky někde? ale pod autem jsem zase nikdy nic nenašel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 9. Únor 2013 Sdílet Vloženo 9. Únor 2013 možná to budeš mít jen zavzdušněné, dolij a uvidíš. Pokud to bude opět pryč, tak máš prdlé těsnění pod hlavou a jde ti voda do spalovacích prostor, teda pokud ti to nejde do oleje (zkontroluj). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 9. Únor 2013 Sdílet Vloženo 9. Únor 2013 pedas kolko ti vytieklo tej vody? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pedas.urbi Vloženo 9. Únor 2013 Sdílet Vloženo 9. Únor 2013 včera byla vytekla po jednom a pul dni cela ta nadobka. rano jsem dolil a jel do kramu. kdyz jsem prisel k autu, tak byla mala kaluž kapaliny pod autem. takže snad jen někde spatny spoje nebo hadicky. tesneni pod hlavou bude teda snad ok Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Popu Vloženo 9. Únor 2013 Sdílet Vloženo 9. Únor 2013 ....... vodni pumpa prinejlepsim TESNENI PUMPY ( cca 30 kc ) ...... prinejhorsim rovnou cela pumpa ( cca 1500 kc ) ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 9. Únor 2013 Sdílet Vloženo 9. Únor 2013 Projdi všechny hadice,stahovací sponky bývají zoxidované a když kontroluješ utažení tak to vypadá že jsou OK,ale někdy nejsou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pedas.urbi Vloženo 9. Únor 2013 Sdílet Vloženo 9. Únor 2013 no v pondělí ji tam zase doliju, zahřeju motor, a budu čekat pod autem, kde to začně vytékat. a pak se teda uvidí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 9. Únor 2013 Sdílet Vloženo 9. Únor 2013 pozri či to netečie pod termospínačom na chladiči... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pedas.urbi Vloženo 10. Únor 2013 Sdílet Vloženo 10. Únor 2013 (editace) tak dnes jsem se valel pod autem, a zjistil jsem, že musím vyyměnit celý chladič. doufám že po výměně budu mít alspon na nějakej měsíc klid s opravama Editováno: 10. Únor 2013, autor: pedas.urbi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.