Přejít na obsah

Koupě Octavie II


Lancelot

Doporučené příspěvky

Tak to netuším,ale já na to narazil při využití záruky mobility při rozhovoru na lince Škoda assistance. Kde mě operátor řekl,že nemají poslední servisní prohlídku s potvrzením mobility zanesenou v databázi a dotazoval se,jestli mají poslat technika,protože bych měl výjezd zacálovat. Navíc,koncern postupně zavede elektronickou servisní knížku,kdy majitel vozu již nebude mít papírovou v ruce,jen nějaký protokol z prohlídky,či co. Píše se o tom na OC.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když jsem zjistil že v databázi nic není tak jsem se obrátil na Cébia a ta toho opravdu dost zjistila.Po zaslání ofoceného razítka servisu dokonce kontaktovali i ten servis a zjistili co se na autu dělalo.Zaslali i kompletní protokol o celé výbavě auta.Tak jsem nakonec zjistil že tam byl Columbus,tažné,hf jiná jednotka,anténa,kola a další co bylo vyměněné,zda v německu nebu u nás to se zjistit nedá.Auto se ale prodávalo tak jak bylo a že to někdo vyměnil stím nic nenadělám. :kol-32:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele da se koupit i v bazaru relativne slusne auto, chce si sebou vzit nekoho kdo tomu rozumi nejlepe mechanik, nechat proverit vin, popr sebou vzit diagnostiku. Pokud je vse ok tak proc ne. Rozhodne slepe neverit i kdyz je to nejaky dealer aut... Ps jinak ta octavka ma sport paket, volant je stejny jako rs akorat bez plakety a nema perfor. kuzi a sedacky jsou stejne jako rs ale v latce;-)

Editováno: , autor: Arlo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak u nás je to národní sport, co píše Pavel 5 tak bych řekl že to dovezli, odlehčili a prodali dál. Mě zajímá jak je to s tím zapisováním do databáze, kdy, co a jak. Jinak to co na mojem autě bylo odpovídá, byla to verze Classic a spíš naopak toho měla ve výbavě víc, podle VIN vše z výroby. Do Německa byl prej Classic víc než k nám, no a navíc Tempomat a HF. (chtěl sem vyšší výbavu ale stav motoru rozhodl)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Hmm, klasický nájezd "130 000 - 150 000". :) To vždy budí důvěru, zvlášť u naftového RS...

Na nákup vezmi někoho, kdo tomu technicky opravdu dobře rozumí - dokáže odhalit zamaskovanou bouračku, stočené kilometry. Nedočetl jsem se nic o servisní knížce - pokud tam je, tak zavolat do posledního uvedeného servisu a zeptat se na auto. Pokud není, je to alespoň pro mě mínus...

Plus projet VIN třeba přes www.zkontrolujsiauto.cz - nebo tedy nějakou slovenskou obdobu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo máš pravdu, stačilo to porovnat s nabídkou AAA, která je totožná a zvětšit podložky pod spz., všem díky za reakci !

 

Jen malá připomínka, AAA si je zřejmě vědoma své"pověsti"když se takto maskují na stránkách kde je nelze identifikovat, jsou to šmejdi !

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdyz jsem pred cca pul rokem resil nakup auta, byl jsem se mrknout i tady. Jejich pristup mi prisel velmi vlezly, proste klasicke AAA... Nakonec jsem auto koupil v bazaru Autocar Tichy. Jsou jen kousek od techto AAAcek, pristup o poznani lepsi a meli tam i slusny vyber. Muzu doporucit.  :kol-47:

 

http://www.mapy.cz/#!t=s&x=17.524934&y=49.189644&z=17&d=user_17.524942%2C49.189525%2CKlikn%C4%9Bte%20do%20mapy%20pro%20z%C3%ADsk%C3%A1n%C3%AD%20bodu~_1&l=15

Editováno: , autor: LucasCZE
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Zdravím,

našel jsem inzerát na Octavii II v luxusní výbavě r.v.2010, najeto 30000km, ale bojím se, aby to nemělo háček, problém vidím hlavně v:

 

Auto nemá servisní knížku - otázkou je, proč ji nemá, měl bych se bát?

Jedná se o komisní prodej - jde nějak ověřit, že auto není např. jako záruka při smlouvě o půjčce atd?

 

Jde mi hlavně o to, aby to nebylo kradené auto, jestli má najeto opravdu 30000km nebo 50000, je už celkem detail. Myslíte, že by pomohlo vzít s sebou někoho, kdo se v autech vyzná, a auto zkontrolovat?

 

Děkuju moc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli tam není servisní knížka, tak sis odpověděl sám, ano boj se. Nevidím jediný logický důvod, proč by ji tam legitimní prodejce vyhazoval.

 

Zeptej se prodejce, jestli ti dá VIN a zajdi do nějakého servisu autorizáku škody at ti vyjedou ukony co se na tom autě dělali.

 

mrkni na vin na všech místech a vem si někoho zkušeného ideálně s diagnostikou. projedeš se stím řekněmě 10km a pak zdiagnostikovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim Vas, chcel by som poprosit o radu skusenejsich. Mam zaujem o kupu OII po dlhom premyslani som sa rozhodol pre 2.0 TDi aj ked nazory na tuto motorizaciu su rozne. Vzhladom na to ze moj rocny najazd je minimalne 25 tisic a cca 80% po dialniciach a tam sa uz ta 6ka zide, tak nic ineho na vyber nemam. Momentalne som si nasiel jeden inzerat, vybava je velmi lakava L&K, motor je 2,0 TDi BKP kedze je to modelovy rok 2008, tak ak dobre viem uz problemy s praskanim hlav take neboli, myslim ze to bol hlavne v rokoch 2004-2005, kedze aj vstrekovace su Bosch, nema to DPF, tak je nieco coho by som sa mal v tychto rocnikoch zvlast obavat? Poprosim Vas aj o nazor na tento inzerat, viem podla fotiek je to samozrejme tazke odhadnut ale ludia co sa vyznaju si niektore detaily vsimnu. Co sa tyka km malo by to sediet.

 

Momentalny favorit na kupu je teda tento inzerat:

http://skoda-octavia.autobazar.eu/ii-20-tdi-lk-id4728464.html

 

Za rady Vam dakujem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...