Přejít na obsah

Na kolik foukáte zimáky?


Jendoslav

Doporučené příspěvky

Zdar všem, zajímalo by mě na kolik foukáte svoje zimáky a bylo by super, kdyby se tu psaly hodnoty všech možných rozměrů kol. Já osobně mám zimní 17" v rozměru 225/45 a fučím je na 2,4 Bar všechny. Zdá se mi to akorát, nevím jestli by nebylo lepší třeba 2,5 bar. A co vy? Zdarec :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No zrovna dnes jsem zimáky dofoukal na 2,3 vpředu a 2,65 vzadu - i když momentálně nejezdím plně zatížen.Takže předek by měl mít určitě o něco méně.

Zimní pneu 195/65 R15

Jendoslave a co máš k rozměru pneu napsáno za tlaky na štítku co je víčku nádrže?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No na víčku nádrže mám právě: předek 2,1 a zadek 2,2, v případě letních 18" tam mám předek 2,0 a zadek 2,1. Ale to se mi zdálo málo a i auto vypadalo, že jsou gumy málo nafouknutý. Myslítze teda, že mám ještě ty zimáky dofouknout na 2,5 bar ALL nebo třeba 2,4 předek nechat a zadek dát na 2,5? Jezdím cca polovinu času sám, a druhou polovinu s přítelkyní a 3letou dcerou, takže zatížení ne nijak drastické. Jo a ještě 5Kg psíček :D Ty tlaky tam jsou pro standartně zatížený auto. Pro plně zatížený auto je na víčku myslím 2,4 předek a 3,0 zadek, u zimních možná zase o desetinu více.

Editováno: , autor: Jendoslav
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych je fouknul na 2,5 bar. Pokud je budeš mít podhuštěné tak při té měkčí směsi si je zničíš. Budou osekané(větší hluk), nebudou mít správný záběr(špatný odvod bláta a sněhu) atd. Opravdu se musí počítat, že když nastanou nižší teploty, tak tlak spadne opravdu o 0,2 baru.

A trošku my nejde do hlavy, že jsi 18" kola nafoukal jen na 2,1 bar. Mám kolegu ten má 19" a fouká 2,8 bar - léto. Takže 18" bych řekl taky kolem 2,6 - 2,7 bar - léto.

Editováno: , autor: Sniper_2003
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No na víčku nádrže mám právě: předek 2,1 a zadek 2,2 ... Ale to se mi zdálo málo ... Myslítze teda, že mám ještě ty zimáky dofouknout na 2,5 bar ALL nebo třeba 2,4 předek nechat a zadek dát na 2,5? Jezdím cca polovinu času sám, a druhou polovinu s přítelkyní a 3letou dcerou ...

Já bych zadek nechal 2,2 a jen předek dohustil na 2,4.

Platí to, co sám uvádíš - není důvod mít na méně zatížené nápravě vyšší tlak v gumách.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

195/65 R15 sava eskimo S3 foukal jsem minulou zimu okolo 2.4-2.5 a když jsem je tedka daval na auto měril jsem je posuvkou které kam teda dam a zjistil jsem že je mam sjete prostredkem skoro o mm nez na kraji tak jsem je teda nafoukal na 2.2 priložil rovnou posuvku a opravdu na krajise krasne opírala merka a uprostred mm díra takže jsem je ještě upustil na cca 2.1 podle štítku a snad se srovnají.

btw jak se hodne prodavají levné sady ke kompresoru ofuk, plnění pneu s manometrem a 3m hadící tak jsem zjistitl že ten muj podměřuje 0.3 kPa vuči druhému měřáku který ma atest.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem se nějak naučil dávat 2,5 všude, nemusím pak řešit kolik vzadu a kolik vepředu, pneumatiky vypadají, že jim to nevadí, auto nehučí, zatáčí, není tvrdé a gumy se sjíždějí dobře. Ještě se ale podívám, jestli jsou všude stejně sjeté, ale s tím jsem nikdy problém neměl.

Na novém autě jsem měl od prodejce (nebo kdo připravuje pneu před prodejem) asi 3,2 na R16 u Fabie, to už bylo pravda trochu tvrdší. :D

EDIT: Rozměr klasika R15 u Octy.

Editováno: , autor: samurai
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...
  • o 1 rok později...

Fajn, zajedu s tim do pneu, kde syčí dusík:) 

Jinak jsem to chtěl změřit klasickým měřákem který se napíchne na ventilek a koukal jsem, že nemám koukající ventilky, ale jakoby utopené otvory, kde je matička,...Má s tím někdo zkušenost?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Fajn, zajedu s tim do pneu, kde syčí dusík:)

Na co? Dusík je jeden z nejlepších pneumatikářských taháků na peníze. Aby to mělo smysl, museli by před plněním vytáhnout všechen vzduch z pneu, nebo obouvat pneu ve vakuu, nebo v prostředí se 100% dusíkem. Napsáno je toho po netu o tomto mýtu dost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...