Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Pavouku mušíš pořád ty hříšníky hanlivě titulovat, delší dobu si toho všímám, a vůbec se mi to nelíbí, toto není cesta napravovat zlo zlem. Můžeš jim to napsat normálně a titulovat je blbcema v SZ.

Vloženo

Kolego, na tebe to platí také - pravidla fora zapovídají jakékoli veřejné polemiky o rozhodnutích administrace fora (článek č.7), tak je laskavě respektuj a dodržuj! Mimochodem, já tady nikoho nijak hanlivě netituluji! Stoupa je totiž nickname dotyčného člena fora, kterému je určena moje výtka, a ne nadávka! Když už někoho chceš za něco kritizovat, tak si napřed pořádně přečti a pak si řádně rozmysli, na co vlastně reaguješ...

Vloženo

A co zvedat takto ? Jen jsem si koupil druhý originální zvedák a pro jistotu ještě ten univerzální uprostřed. Ten je ale jen lehce přitisknut k prahu, protože toto místo není určeno na zvedání a zvedák ani nemá patřičnou drážku. Výhoda je v tom, že se zvedá celá polovina auta najednou - nekroutí se karoserie a je menší riziko spadnutí auta.

WP_20181030_14_06_53_Pro.jpg

WP_20181030_14_10_04_Pro.jpg

WP_20181030_14_13_29_Pro.jpg

Vloženo

.Honza.  S každým rokem co jsem starší si chci práci ušetřit, Honzo s tímto zvedáním se v 50 ti letech zblázníš a vykašleš se na to. Zvedám auta heverem jedním již cca 20 let( tím co máš uprostřed) tak vím o čem je řeč ale jako mladej kluk bych to řešil stejně. Jako nápad dobrý.

Vloženo (editace)

Dobrý by byl nějaký adaptér, který by se nasadil na hlavu hydraulického zvedáku a tlačil by najednou v obou zvedacích bodech na jedné straně auta. Po zvednutí by se pod tento adaptér vložily pevné podpěry a auto by bylo bezpečně a rychle zvednuto. Potom by bylo možné např. očistit dosedací plochu kol, nakonzervovat střed apod.

Ale jednodušší je asi použít dva hydraulické zvedáky, páky směrem k sobě a použít obě ruce. Karoserie se nekroutí a můžu měnit dvě kola najednou.

Jenom něco mezi hlavou zvedáku a prahem - aby se nezdeformoval lem a nezačalo to korodovat.

Editováno: , autor: .Honza.
Vloženo

No, pokud ti vadí, že se karoserie kroutí, to aby jsi se bál zastavit na nerovném povrchu.....

Nedělal bych z toho zase vědu. Pro běžný domácí zvedání bohatě stačí malej hydraulickej 2 t podjížďák co prodávají v globusu apod. za nějakých 5 - 6 stovek.

Stačí na dosedací plochu heveru dát uřízlej silentblok aby se neotřel práh a není co řešit. 

• o 1 měsíc později...
Vloženo (editace)
V 15. 4. 2013 na 18:36, onegear napsal:

Voice: prvni obrazek predni podperny bod - podeprel jsem prkynko pres zobrazene zatky v podlaze (blizko viditelne zebrovani pro opreni vybavoveho heveru)

druhy obrazek zadni podperny bod - opet prkynko pres zatku. Zvedani bez problemu a viditelnych skod na nateru. Jedina potiz - mam hever s max. zdvihem 335mm a pri tloustce podperneho prkynka cca 1.5cm stale kolo jen kousek na zemi - tedy vice podlozit (jiz bych se bal nestability) nebo vyssi zdvih heveru

nejjednodussi by opravdu asi bylo (jak jiz bylo doporuceno) pod napravu ale co pamatuji, vsechny poucky rikaji - nezvedat za motor, prevodovku, napravy - nemam se bat o poskozeni (obzvlaste predni) napravy ? prece jen rameno je konstruovano na jine namahani nez tlak zespodu (napr. geometrie ?)

post-63388-0-42451800-1366043953_thumb.j

post-63388-0-41421100-1366043993_thumb.j

Zvedal jsem F2 presne za tyto body kde jsou ty gumove krytky a bylo  to v pohode. Na zvedak jsem dal puk.

U F3 jsem takove mistata  nenasel tak jsem pouzil tohle.

https://www.ebay.com/itm/Universal-Frame-Rail-Floor-Jack-Stands-Pad-Block-Durable-Rubber-65X33mm-NEW/123236387386?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2060353.m2749.l2649

image.png.74ff5e00d18bf302bb9841428fee9434.png

image.thumb.png.082f4b7a2bd07511a84d7b8f3e4464d9.png 

Vzkouseno na F3 a Rapidu.

Originalni  jednonozku bych pouzil leda nekde na ceste, pokud menim kola tak ne...

Editováno: , autor: zwan
  • o 2 roky později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...