Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Upinaci system je v pohode. Mam je asi 3 roky a prakticky celou zimu na aute s rakvi. Zadny problem s nima neni. Rakev drzi a packy jsem taky jeste neulomil.. Spis to povolovani je obcas o prsty. 

• o 2 měsíce později...
Vloženo (editace)

cau lidi,  tak nakoniec som kupil MENABO strešný nosič DOZER 1200, maximalna spokojnost :) a nestalo to celu vyplatu :D 

Editováno: , autor: lac1kam
  • o 3 měsíce později...
  • o 1 měsíc později...
Vloženo

Ahoj, hoši mám dotaz, jelikož nejsem moc v tomto znalý.  Pokud koupím origo příčníky na combi s hagusy , mohu k těmto koupit nosič lyží od hakru s t držáky. Nechce se mi dávat za origo držáky takovou raketu. Pokud budu přidělávat nosič lyží s t držáky tak musím gumu co je na příčníkách vyndat? Díky

Vloženo

No mělo by to tak být, jak píšeš v dotazu. Já osobně ty orig. příčníky na svém Fabia combi III nemám, ale prohlížel jsem si to v autosalonu a ta vrchní guma je sundávací a pod ní je drážka na ty T-držáky/šrouby.. A HAKR nosiče lyží  s těmi T držáky by měli být kompatibilní s origo Škoda příčníky.  Škodovka, ale hlavně  HAKR by si na rozdíl od nějakých noname výrobců nedovolili, aby to dohromady nepasovalo. Jen nevím jestli nemusíš dokoupit origo šrouby pro tu T-drážku, ale u HAKRU to asi bude v ceně toho nosiče.

Já používal obdobnou kombinaci orig. příčníku a nosiče kol HAKR na své předchozí krátké Fabii II a vše v pohodě.

Vloženo (editace)

Investoval jsem do origo příčníků. Mám Thule nosiče kol. Gumu jsem vyndal. A nosiče kol zasunu do T drážek. Investice do origo příčníků nelituji. Rychlost a manipulace při montáži je výtečná. Mám srovníní s Menabo příčníky z Lidlu. 

Editováno: , autor: suntour
  • Líbí se mi 1
  • Díky 1
  • o 8 měsíců později...
Vloženo
před 15 hodinami, Čečulák napsal:

Sedi to na F3 Combi dobre, instalace a deinstalace chvilku, jen od 80 km to piska, vozim to spis na VW Caddy, ale hned to sundavam. U me dobry ?

IMG_20200921_171703.jpg

Má to pod tou vrchní gumou i drážku na T- šrouby ?

Vloženo (editace)

Díky za info. Ano je to T-drážka, na tzv. T- šrouby, které jsou potřeba na některé typy nosičů kol apod.,  i když dimenzace (síla) materiálu by mohla být lepší, ale co už za ty peníze. Nakonec na přepravu  třeba OSB desek z OBI apod. ten nosič asi bude stačit.

T- adaptér.jpg

T- adaptér2.jpg

Editováno: , autor: DušanV
Vloženo

Na OSB a 2x 2m preklad stacil obycajny stary Thule co mal skoncit v kosi ? znamy stratil kluc ked dobre pamatam, tam ho odrezal (skratil) a na Audinku uz mu bol uzky. Pouzivame na F2/F3/Room. Sice na F3 je v prednej casti uzky, tak pri jazde davam dole konce. Drzi ale dotiahnuty poriadne

IMG_20200911_103834.thumb.jpg.cc1062f64581de1eeefb8c0836fcd36c.jpg

Vloženo

Ano, zatim jsem na Lidlovkach prevezl vse co jsem potreboval a nebylo toho zase tak malo. Za par korun super, jen to piskani mi fakt vadi, takze po odvozu to demontuju hned, ale je to opravdu zalezitost tri minut. 

Vloženo

Ono těch T- šroubů má více výrobců a jsou i různé délky a šířky patek těch šroubů, takže problém si vybrat by asi nebyl. Jinak to pískání větru při jízdě s nosičem jsem zažil u své dřívější Fabie II i s originálním nosičem Škoda, takže si člověk moc v tomto směru asi nevybere. 

Vloženo (editace)

Hmm, ten piskot ma prekvapuje... na F3 používam prastaré originály Škoda by Thule určené ešte pre F1 - nepodliehajú žiadnym módnym ani aerodynamickým vplyvom, ale nepočuť ich ani pri 140ke. Samozrejme na T drážky môžem zabudnúť, ale zatiaľ mi to nechýba.

923629606_2019-01-1915_05_56.thumb.jpg.58a12ea16e5645dfdbcf0635eada58fd.jpg

Jednu zimu som používal aj Hakr kupované pre i30, ale tie tyčky už sú na môj vkus bárs dlhé. Samozrejme ani pri nich žiadny aerodynamický hluk.

Spoiler

5a68f242ccfe7_2018-01-2412_20_24.thumb.JPG.9d01ef285dd1df7eae894bd322b93a80.JPG

Editováno: , autor: brrrrm
Vloženo

S tim piskanim, mam firemni VW Caddy jezdici gratis, takze nemam duvod neco tahat na domaci F3, ale predpokladam, ze to bude hvizdat i na Fabii, ze zakopany pes bude v konstrukci toho hagusu. Zkousel jsem i zaplnit malou diru v uchyceni a nemelo to vliv, pomaha pouze radio. 

Na odvoz neceho ok,

na dovolenou bych s tim nejel. 

Vloženo

Pro moje občasné použití mám taky příčníku z Lidlu a za ty peníze spokojenost. Jak už bylo psáno výše, je třeba počítat s tím, že nejsou kompatibilní s T šrouby Thule a hučí. To bylo stejné i s originálními příčníky co jsem měl na předchozí Octavii I. Zlepší se to, pokud je na nich namontovaný nosič na kolo. Kvůli parkování na sídlišti ho bohužel musím hned sundavat.

IMG_8866.JPG

• o 8 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...