škoda Vloženo 17. Únor 2015 Sdílet Vloženo 17. Únor 2015 Jak Vám zabírá spojka? U mne v Rapidu zabírá spojka až v horní úvrati. V servisu mi bylo zděleno že to je normální.Rapid 1,2 TSI 63 kw najeto 28 000tis. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Casy Vloženo 17. Únor 2015 Sdílet Vloženo 17. Únor 2015 Zabírá ti před koncem úplného uvolnění spojkového pedálu nebo kdy! Horní úvrať je výraz - poloha pístu motoru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
škoda Vloženo 17. Únor 2015 Autor Sdílet Vloženo 17. Únor 2015 Ano přesně jak píšeš, před koncem úplného uvolnění. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Casy Vloženo 17. Únor 2015 Sdílet Vloženo 17. Únor 2015 že by zavzdušněný spojkový válec? Alee nový, málo najeto. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
basso Vloženo 18. Únor 2015 Sdílet Vloženo 18. Únor 2015 Takhle nahoře spojka zabírá, když už je opotřebovaná (slabá) lamela. Zavzdušněná ne, to by špatně vypínala. Ale pokud by měla bejt lamela slabá, to bys musel jezdit a hlavně rozjíždět se jako prase. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Supermarine_Spitfire Vloženo 18. Únor 2015 Sdílet Vloženo 18. Únor 2015 Ale i to je možné. Můj děda měnil na F1 častěji spojku než žárovky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 18. Únor 2015 Sdílet Vloženo 18. Únor 2015 no tak to byl borec, protože spotřeba žárovek je konkrétně v F1 enormní. Mně se nezdá moc normální, aby spojka po 28 tisících byla opotřebená. Když to bylo nové, tak to zabíralo kde? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
škoda Vloženo 18. Únor 2015 Autor Sdílet Vloženo 18. Únor 2015 Rapida mám týden, vyměnil jsem ho za Oct. tam bylo nalítané přes 100 tis spojka OK. Teď mi spojka zabírá až tak ve 3/4. Jak jsem psal výše autoriz. servis tvrdí že to tak u Rapidů a nových aut je běžné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SkodaRapid Vloženo 18. Únor 2015 Sdílet Vloženo 18. Únor 2015 Ja myslim, ze kolega Skoda se na zacatku blbe vyjadril. On to podle mne mysli tak, ze seslapne spojku a zabere az ve 3/4 a ne driv. Coz me taky zabira cca ve 3/4. S tim ze pri 4/4 mam nohu uplne na podlaze a 0/4 nemam na spojce nohu vubec. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Supermarine_Spitfire Vloženo 18. Únor 2015 Sdílet Vloženo 18. Únor 2015 Já pochopil terminus technicus horní úvrať v rámci toho tématu jako že zabírá nahoře. A jestli opravdu, tak je něco špatně. Stejně jako tankové eso M.W. si myslím že to úplně normální není. Na rapidu mi zabírá spojka dole. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
škoda Vloženo 18. Únor 2015 Autor Sdílet Vloženo 18. Únor 2015 Ano , zabírá nahoře. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
basso Vloženo 18. Únor 2015 Sdílet Vloženo 18. Únor 2015 Tos to koupil jako ojetinu? Ta opotřebovaná spojka by mohla být důvodem předchozího majitele k prodeji. To co ti tvrdí v servisu je blbost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SkodaRapid Vloženo 24. Únor 2015 Sdílet Vloženo 24. Únor 2015 (editace) Tak jsem to napsal blbe. Ja mackam spojku vzdycky az na podlahu, takze jsem vlastne poradne ani nevedel kdy zabira. Kdyz si zaradim jednicku nebo zpatecku, a pomalu poustim spojku bez pridani plynu, tak spojka zabira (a auto se samovolne rozjizdi) az kdyz je skoro uplne povolena. Takze jestli tomu dobre rozumim, tak stejne jako kolegovi Škoda. Editováno: 24. Únor 2015, autor: SkodaRapid Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vikyviky Vloženo 10. Březen 2015 Sdílet Vloženo 10. Březen 2015 Mi taky spojka zabira asi v polovině zhupu pedálu , mám najeto 36451 Km , a od novoty nepozoruji žadný rozdil v pozici zaběru spojky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effective Vloženo 13. Březen 2015 Sdílet Vloženo 13. Březen 2015 Jojo zabírá nahoře oproti jiným autům Je to vlastnost, jak se dnes s oblibou říká Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmr Vloženo 25. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 25. Srpen 2015 Presne tak, spojka na Leone 1,2 TSI zebera hore od novoty, teraz som mal Rapid 1,6 TDI a zaber bol tiez hore. Dnes je to simulator, to nie ako kedysi, ze kladla odpor. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomasrapid Vloženo 28. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2017 Rapid 2016 najeto 29tkm spojka zabírá nahoře a prokluzuje. Počítám s tim, ze na zaruku to asi nepůjde. Najezdil jsem predtim 120 000km na Fabii a žádnou spojku jsem neřešil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
z-e-v-l Vloženo 30. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2017 Pokud máš auto v zaruce, tak bych spojku urcite reklamoval. Mam Rapid 1.2 81kw vyrobeny 10/2016, najeto 45000 a menili mi tento mesic spojku v zaruce prave z duvodu, ze prokluzovala. Jde o vyrobni vadu, kdy na spojku prolina kolem setrvacniku olej z motoru. Ta potom prokluzuje. Me se to projevovalo temer od novoty, ale mel jsem cas to resit az ted. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomasrapid Vloženo 30. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2017 Děkuji za velmi cennou informaci a vse tomu nasvědčuje. Posledních 300km se prokluz neobjevil a vse funguje jak ma, to znamena ze olej se z lamely nejspíše dostal pryc ale je otázka času kdy se tam dostane znovu. Bylo mi divne ze by odešla spojkami takhle brzy. V duchu jsem si rikal jestli olej nahodou nejde pres gufero klikove hřídele na spojku a ted jsem o tom skoro přesvědčen. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
z-e-v-l Vloženo 31. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2017 Me to taky nedelalo stale. Vzdy v urcitych intervalech. Byl treba mesic klid a potom par jizd klouzala a takhle se to opakovalo nepravidelne. Do servisu na reklamaci jsem mel pripraveny video s otackomerem, kde to bylo jasne videt. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
touareg3 Vloženo 31. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2017 To myslíte vážne s tým zavzdušneným spojkovým valcom? Však to nie je Škoda 120:) Rapid má predsa spojku ovládanú mechanicky, lankom, ktoré sa ale ovšem nedá nastaviť, čiže pri zodranom kotúči, len výmena za nový. Či ? 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 31. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2017 Rapid má spojku hydraulicky ovládnou. Při výměně brzdovky se dokonce spojkový válec odvzdušňuje jako první. Ale jestli jde nastavit krok, to asi ne, resp. nemám to z DP nastudováné. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomasrapid Vloženo 31. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2017 Ja video natočené mam taky a všiml jsem si toho prokluzu az po výměně oleje kdy ho dali celkem dost max az mírně nad max takze tam byl i větší tlak a mohl se olej provalit. Jak dlouho jsi to mel v servisu kdyz měnili tu spojku ? Ja jsem objednány do Autostylu v Praze a jediný čeho se bojim aby neřekli ze je spatna lamela a neplatil bych zbytečně 15tisic za spojku kdyz vlastně ted funguje dobre takze je to dilema. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ČudlR Vloženo 1. leden 2018 Sdílet Vloženo 1. leden 2018 Tuareg3 se do toho trochu zamotal ne ? To spis ta 120 mela lanko, ale rapid ma hak uz tu psal vejs Miklisek hydrauliku stejne tak jako to ma octavie a fabie i starsich generaci. Co vim tak lanko sme stelovali naposled na facku, nebo felde :-D 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oct Vloženo 1. leden 2018 Sdílet Vloženo 1. leden 2018 Š 105/120 měly hydrauliku info třeba zde 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.