Únor 19, 20205 r před 1 hodinou, DušanV napsal: Maximální rychlost dána indexem musí být vyznačena formou nálepky v zorném polit řidiče. Nálepka může být nahrazena zařízením, které bude trvale nainstalované ve vozidle (např. palubní počítač, který vám zobrazí upozornění s max. rychlostí). A toto umí Fabie pokud má infotaiment s barevným LCD, lze v něm nastavit upozornění na max rychlost, takže ani nálepka nemusí být viditelně v interiéru :)
Únor 19, 20205 r @Martab: nastavit upozornění na překročení rychlosti, myslím, umí všechny FIII s palubním počítačem. Zcela určitě moje Fresh (s PP, bez maxidotu) ano.
Duben 28, 20205 r Zdravím měl bych dotaz. Zakoupil jsem v lednu u autorizovaného prodejce novou Fabku a dokupoval jsem si hned origo obuté zimní kola na plechových discích, a zajímalo by mě jestli disponuje v infotainmentu kontrola tlaku pneu. Nebo to mají pouze letní alu disky zakoupené s vozem? Mám Fabia combi style 1.0 TSI 81 kW. Všem moc díky za odpovědi. Upraveno Duben 28, 20205 r od ESkaba
Duben 28, 20205 r Fabia používá nepřímý způsob měření v závislosti na měření obvodu kola. Tedy v disku nemusí být čidlo tlaku a ať nazuješ jakákoli kola, systém funguje.
Květen 13, 20205 r Ahoj,nemá náhodou někdo zkušenosti se zimními pneu Michelin Alpin 5 ?Ted se dají sehnat za výprodejové ceny tak nad nima uvažuji.
Květen 13, 20205 r Osobnú skúsenosť nemám, ale Michelin patrí medzi to najlepšie na trhu a nemal by si byť nespokojný. Otázny je vek pneumatiky, ktorý dostaneš za výpredajovú cenu - či nebude ešte zo sezóny 2018/2019, prípadne staršej.
Květen 13, 20205 r Podľa vyjadrenia Continentalu sa pneumatika môže predávať ako nová do troch rokov od výroby za predpokladu správneho skladovania...
Květen 13, 20205 r Tak ja mám ted letní Michelinky a jsem max. spokojen oproti Bridgestone.Tak koukám ted po zimních ktere budu muset bohužel taky koupit nove.Ano měly by to byt rv.2018,což mi v podstatě nevadí.Michelin Alpin 5 skončil z výrobou a ted už je 6.Cena je za rozměr 215/45 R16 2300 kč kus.
Květen 13, 20205 r Alpin 6 sa podľa heuréky predávajú od 3300-3500kč vyššie, čiže 2300kč za Alpin 5 je podľa mňa slušná cena. Ak ich zjazdíš za pár sezón, nemal by byť problém... si myslím! @stafa áno, to je teória - ale máš dôkaz, že tie pneu boli naozaj celú dobu správne skladované? Ja až takú dôveru voči skladom nemám....
Květen 13, 20205 r To je vyjadrenie výrobcu. Predajcovia sú iná liga. Už som videl predávať ako nové 12-ročné pneu, ktoré stálo vo výlohe. Na otázku, či nevadí že sa z bočnice drolí guma, odpoveď: na funkciu to nemá vplyv...
Květen 14, 20205 r Možná by někoho zajímalo.Je ta za vinikající cenu. https://eshop.skoda-auto.cz/cs_CZ/kompletni-zimni-kolo-15-rapid-fabia-iii-dot-2018/p/CAX185605POL5L nebo https://eshop.skoda-auto.cz/cs_CZ/kompletni-zimni-kolo-15-rapid-fabia-iii-dot-2018/p/CAX185605WRD3L Upraveno Květen 14, 20205 r od dusan.k
Květen 14, 20205 r No tak to je opravdu dobrý kauf, kdo potřebuje na další zimní sezónu, tak bych neváhal. Já mám smůlu, zimu jezdím na 14" a mám je skoro nové, ale jak jsem se díval na e-shop, tak i ty slevněné 14" se tam dají pořídit za dobrou cenu. Upraveno Květen 14, 20205 r od DušanV
Květen 14, 20205 r Tak Michelin Alpin 5 nebude,včera objednáno a dneska psali z E-shopu že už nejsou schopni dodat,tak mám prostě smůlu.
Květen 19, 20205 r V 14. 5. 2020 na 9:44, DušanV napsal: No tak to je opravdu dobrý kauf, kdo potřebuje na další zimní sezónu, tak bych neváhal. Já mám smůlu, zimu jezdím na 14" a mám je skoro nové, ale jak jsem se díval na e-shop, tak i ty slevněné 14" se tam dají pořídit za dobrou cenu. Cena je pěkná to jo, problém je, já měl Nokian WR D3 na základě testů a fandil jsem jim, zkouším často nové pneu a musím říct, že horší gumy jsem na autě neměl. Conti je překonávají o parník, mám teď na zimu na zkoušku Barum a je to +/- stejné jako ty Nokiany a to jsou Barum o polovinu levnější. Naštěstí letošní zima vyhovuje těmto značkám. Upraveno Květen 19, 20205 r od los pakos
Květen 19, 20205 r Cena super, loni mi při koupi rapida dali sadu wrd3 15" za 9.000 a jsem s nimi spokojený i v podhorské oblasti. Na O1 mám wrd4 a ty už zažily skutečnou zimu. Barum nebo Matador ani náhodou a testy mě nezajímají.
Květen 19, 20205 r Prave jsem objednal TS860 15" za 7000,- Puvodni TS850 dojizdim ted.... (uz se jim to ale asi krati. Jakmile otevrou hranice naplno, dam tam nove letnaky…)
Květen 19, 20205 r Jestli bude zima stejná jako ta poslední, může nechat letní. Sníh jsem neviděl po celou zimu.
Květen 19, 20205 r muze byt, ze pujdou rovnou zimni za zimni... ja letos snih videl nekolikrat, dokonce jsem musel davat retezy, abych ten kopec vyjel ?
Květen 23, 20205 r V 19. 5. 2020 na 9:24, los pakos napsal: Cena je pěkná to jo, problém je, já měl Nokian WR D3 na základě testů a fandil jsem jim, zkouším často nové pneu a musím říct, že horší gumy jsem na autě neměl. Conti je překonávají o parník, mám teď na zimu na zkoušku Barum a je to +/- stejné jako ty Nokiany a to jsou Barum o polovinu levnější. Naštěstí letošní zima vyhovuje těmto značkám. Tak to my v Krkonoších žijeme asi po desetiletí v omylu, že používáme jedině Nokiany, protože se jiné zimáky u nás v horách nechytají. Ovšem pokud u vás v zimě neklesne teplota pod 5 st. Celsia tak žádné zimáky ani nepotřebujete.
Květen 23, 20205 r WR D3 jsou dobré na sněhu a v břečce, ale jinak ukrutná bída. Mně to s nimi stačilo jednu zasněženou pražskou zimu - hlučné až hrůza, za mokra a hlavně vlhka to na nich dost klouzalo, za sucha zase nedržely v zatáčkách... S ničím podobným jsem se zatím u jiných zimních pneu ještě nesetkal.
Květen 23, 20205 r spíš než na WR D3 bych kouknul na D4 je to novější model, na ty D3 jsou rozporuplný reakce.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.