Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo
před 1 hodinou, DušanV napsal:
  • Maximální rychlost dána indexem musí být vyznačena formou nálepky v zorném polit řidiče. Nálepka může být nahrazena zařízením, které bude trvale nainstalované ve vozidle (např. palubní počítač, který vám zobrazí upozornění s max. rychlostí).

A toto umí Fabie pokud má infotaiment s barevným LCD, lze v něm nastavit upozornění na max rychlost, takže ani nálepka nemusí být viditelně v interiéru :)

• o 2 měsíce později...
Vloženo (editace)

Zdravím měl bych dotaz. Zakoupil jsem v lednu u autorizovaného prodejce novou Fabku a dokupoval jsem si hned origo obuté zimní kola na plechových discích, a zajímalo by mě jestli disponuje v infotainmentu kontrola tlaku pneu. Nebo to mají pouze letní alu disky zakoupené s vozem? Mám Fabia combi style 1.0 TSI 81 kW. Všem moc díky za odpovědi.

Editováno: , autor: ESkaba
Vloženo

Fabia používá nepřímý způsob měření v závislosti na měření obvodu kola. Tedy v disku nemusí být čidlo tlaku a ať nazuješ jakákoli kola, systém funguje.

• o 2 týdny později...
Vloženo

Osobnú skúsenosť nemám, ale Michelin patrí medzi to najlepšie na trhu a nemal by si byť nespokojný.

Otázny je vek pneumatiky, ktorý dostaneš za výpredajovú cenu - či nebude ešte zo sezóny 2018/2019, prípadne staršej.

Vloženo

Tak ja mám ted letní Michelinky a jsem max. spokojen oproti Bridgestone.Tak koukám ted po zimních ktere budu muset bohužel taky koupit nove.Ano měly by to byt rv.2018,což mi v podstatě nevadí.Michelin Alpin 5 skončil z výrobou a ted už je 6.Cena je za rozměr 215/45 R16  2300 kč kus.

Vloženo

Alpin 6 sa podľa heuréky predávajú od 3300-3500kč vyššie, čiže 2300kč za Alpin 5 je podľa mňa slušná cena. Ak ich zjazdíš za pár sezón, nemal by byť problém... si myslím!

@stafa áno, to je teória - ale máš dôkaz, že tie pneu boli naozaj celú dobu správne skladované? Ja až takú dôveru voči skladom nemám....

Vloženo

To je vyjadrenie výrobcu.

Predajcovia sú iná liga.

Už som videl predávať ako nové 12-ročné pneu, ktoré stálo vo výlohe. Na otázku, či nevadí že sa z bočnice drolí guma, odpoveď: na funkciu to nemá vplyv...

Vloženo (editace)

No tak to je opravdu dobrý kauf, kdo potřebuje na další zimní sezónu, tak bych neváhal. Já mám smůlu, zimu jezdím na 14" a mám je skoro nové, ale jak jsem se díval na e-shop, tak i ty slevněné 14" se tam dají pořídit za dobrou cenu.

Editováno: , autor: DušanV
Vloženo (editace)
V 14. 5. 2020 na 9:44, DušanV napsal:

No tak to je opravdu dobrý kauf, kdo potřebuje na další zimní sezónu, tak bych neváhal. Já mám smůlu, zimu jezdím na 14" a mám je skoro nové, ale jak jsem se díval na e-shop, tak i ty slevněné 14" se tam dají pořídit za dobrou cenu.

Cena je pěkná to jo, problém je, já měl Nokian WR D3 na základě testů a fandil jsem jim, zkouším často nové pneu a musím říct, že horší gumy jsem na autě neměl. Conti je překonávají o parník, mám teď na zimu na zkoušku Barum a je to +/- stejné jako ty Nokiany a to jsou Barum o polovinu levnější. Naštěstí letošní zima vyhovuje těmto značkám.

Editováno: , autor: los pakos
Vloženo

Cena super, loni mi při koupi rapida dali sadu wrd3 15" za 9.000 a jsem s nimi spokojený i v podhorské oblasti. Na O1 mám wrd4 a ty už zažily skutečnou zimu. Barum nebo Matador ani náhodou a testy mě nezajímají.

Vloženo

Prave jsem objednal TS860 15" za 7000,-

Puvodni TS850 dojizdim ted.... (uz se jim to ale asi krati. Jakmile otevrou hranice naplno, dam tam nove letnaky…)

Vloženo
V 19. 5. 2020 na 9:24, los pakos napsal:

Cena je pěkná to jo, problém je, já měl Nokian WR D3 na základě testů a fandil jsem jim, zkouším často nové pneu a musím říct, že horší gumy jsem na autě neměl. Conti je překonávají o parník, mám teď na zimu na zkoušku Barum a je to +/- stejné jako ty Nokiany a to jsou Barum o polovinu levnější. Naštěstí letošní zima vyhovuje těmto značkám.

Tak to my v Krkonoších žijeme asi po desetiletí v omylu, že používáme jedině Nokiany, protože se jiné zimáky u nás v horách nechytají. Ovšem pokud u vás v zimě neklesne teplota pod 5 st. Celsia tak žádné zimáky ani nepotřebujete.

Vloženo

WR D3 jsou dobré na sněhu a v břečce, ale jinak ukrutná bída. Mně to s nimi stačilo jednu zasněženou pražskou zimu - hlučné až hrůza, za mokra a hlavně vlhka to na nich dost klouzalo, za sucha zase nedržely v zatáčkách...  S ničím podobným jsem se zatím u jiných zimních pneu ještě nesetkal.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...