ferokulda Posted April 13 Share Posted April 13 U plechů píšou pro kotouč 232x9, což na Fabii III vzadu jsou. Tedy těžko říci, zda budou stejné. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suri. Posted April 13 Share Posted April 13 tieto nové autá nemajú medziplechy , to mala F1 , O1 a pod aj to nie vzdy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shrek_85 Posted April 13 Share Posted April 13 (edited) @suri.To jsem nevěděl. Tak aspoň ušetřím, až ty destičky jednou budu měnit. Akorát je zajímavé, že v dílenské příručce Brzdové systémy pro Fabii III se o nich pořád píše: "18 - Držák třecího segmentu; při výměně třecích segmentů vždy vyměnit; přiřazení --> Elektronický katalog originálních dílů" Edited April 13 by shrek_85 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suri. Posted April 13 Share Posted April 13 chlapi neprezivajte to tak , rubali to tam hocjako to prišlo , na starých autách tam boli vždy tie pliešky a raz išli raz nie ... minule som dával origo platne podla vin na F1RS a boli bez plechov a plechy na aute samozrejme boli ... v nudzi sa daju pouzit aj stare , su nerezove a idu kefou ocistit ... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tonda-B Posted April 14 Share Posted April 14 V 9. 4. 2023 na 15:01, ferokulda napsal: Jaké destičky byste doporučili ke kotoučům Brembo? Destičky Brembo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrik1971 Posted April 20 Share Posted April 20 Takto vypada po 10 000km kombinacia kotuce-platnicky zimmermann....napocudovanie lacnota a funguju skvelo,funkcne,akusticky,aj vzhladovo 1 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrulin1 Posted April 22 Share Posted April 22 I já dnes měním kotouče a destičky. Meziplechy jsem tam neměl, když jsem to rozdělal. K destičkam Ferodo jsem je v sadě dostal. Ale když je nasadím do držáku tam, kde by měly být, destička mi tam už nevleze. Bez plechů je v držáku usazena tak akorát. Takže navzdory dílenské příručce, na moje auto (2015) určitě nepatří. 🤷 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bruno47 Posted April 22 Share Posted April 22 V 20. 4. 2023 na 18:44, Patrik1971 napsal: Takto vypada po 10 000km kombinacia kotuce-platnicky zimmermann....napocudovanie lacnota a funguju skvelo,funkcne,akusticky,aj vzhladovo Tak to jsem překvapen, já jsem nemam s Zimmerman moc dobře zkušenosti Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martinak34 Posted April 25 Share Posted April 25 Mám zažité z BMW kotouče Brembo+desky Textar a nikdy nebyl problém. Ale co dával "kolega" ty fotky na předešlé stránce, tak nic moc. Právě chci měnit přední kotouče a ty zimmermany vcelku překvapily dle fota. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
do.mo Posted June 5 Share Posted June 5 Ahojte, prosim, uplne zakladna otazka, kde zistim aky mam rozmer prednycha zadnych kotucov? A ci mam alebo nemame signalizaciu opotrebenia. F3 Combi 1.2TSI, 66KW, kotuce vzadu. Vdaka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shrek_85 Posted June 7 Share Posted June 7 Myslím, že zadní kotouče na Fabii mají vždycky stejný rozměr. Přední brzdy se dělají ve dvou provedeních: FS-III a FN-3. Ty první mají na třmenu vyražené FS-III z vnější strany, to jsou ty menší. Na FN-3 je z vnější strany vidět drátová pružina a jsou od pohledu větší. Na FN-3 se nedají nasadit 14" kola, protože se tam ty brzdy nevlezou. 15" kola tam pasují tip ťop. U té signalizace opotřebení si nejsem jistý. Mám 1.0 TSI 81kW v téměř plné výbavě s prodlouženými servisními intervaly a signalizaci opotřebení tam nemám. V dílenské příručce o tom nějaké zmínky jsou, ale tipl bych si, že většina vyrobených Fabii to neměla. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FFA Posted June 7 Share Posted June 7 Ja mám na skoda-diely.sk nahodene v garazi svoje auto s VIN cislom a tam ti pekne napise, ktory diel je vhodny pre tvoje auto alebo nie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wirer Posted June 7 Share Posted June 7 F3 ziadny snimac nema, v DP by mala byt zmienka o tom, ze kabel sa jednoducho striha/odstranuje 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
houmr Posted June 8 Share Posted June 8 @do.mo F3 1,2 TSI 66kW ma predne kotuce 256mm priemer, mensie t.j. FS III. Vzadu ma 1,2 66kW ak bola kupena na SVK, tak kotuce v zaklade. Boli krajiny, kde boli bubny a kotuce sa priplacali ak niekto chcel. Signalizacia opotrebenia nie je. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts