Přejít na obsah

Hladina oleja v novom aute


mixso fab

Doporučené příspěvky

Zdravím priatelia,

mám Fabiu 1.2 TSI kombi  66 kW. Hladina oleja v novom aute je pri studenom motore nad max. cca 7-8 mm . V Škodovke mi povedali že je to ok. Oni nič nerobia z náplňmi tak ako je to naliate od výroby tak je to do servisného intervalu. Má s tým dakto skúsenosť ?

 

Opravil som pôvodný text, kde som písal že pri studenom motore je na max. Asi ešte nebol riadne stečený olej.

 

ďakujem

Editováno: , autor: mixso fab
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Olej se zřejmě teplem roztahuje. Po zastavení stačí pár minut počkat a všechen steče do vany. Těch pár kapek co někde zůstane, už pak velký rozdíl neudělá. Sice nemám F3 ale u svého Rooma mám teplý olej (80 stupňů) na měrce o 5mm vejš, to samé na služebním HTP. Problém spíš vidím v tom, že máš olej po zahřátí nad max. jelikož podle návodu je rozhodující hladina oleje právě při ohřátém motoru. Z výroby zřejmě spoléhají, že si to při záběhu něco vezme, ale nechal bych to trochu odsát. Co jsem tady četl, tak by mohl jít časem do háje katalyzátor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V návodu na F3 se píše " Hladina oleje nesmí být v žádném případě nad nebo pod oblastí A, hrozí nebezpečí poškození motoru a výfukového systému", měření se provádí u zahřátého motoru na provozní teplotu.

Editováno: , autor: mkaba
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bol som v Škodovke ale v inom meste a tam mi odsali tých cca 6 mm oleja. Vraj to už párkrát riešili ,že v novom aute bolo viac oleja tak to proste odsajú.  Teraz pri teplom motore je na max a pri studenom tak 2 mm pod max.Tak dúfam že to bude ok. Zatial najazdené 1420 km.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 1 měsíc později...

To měření oleje při zahřátém motoru mě teda sejří. Taky tam bylo po koupi cca 7mm nad maximem, ale při studeném. Tak sem pro jistotu něco přes půl litru odsál aby se hladina dostala alespoň na maximum (při studeném). Měření po krátké jízdě ukázalo hladinu na polovině šrafovanýho pole. A po čtvrt hodině už tam bylo třičtvtě. Přesně se to dá změřit jedině na studeném, to je hladina ustálená. Jenže návod říká na zahřátém. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...