Přejít na obsah

DCC - klepání


Oto Suk

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

 

máme Škodu Superb 4x4 s adaptivním podvozkem s motorem 1,4 110 kW s vypínáním válců (nyní najeto 600 km). Auto je velice pohodlné a motor překvapivě silný a pružný. S autem jsou ale potíže při pomalých rychlostech po městě na nerovné cestě, kde se ozývají podivné zvuky (klepání, bouchání) jakoby od podvozku nebo od kol. Ve větších nebo i v běžných rychlostech mimo město je jízda bez těchto zvuků.

Příští týden budeme problém s boucháním od podvozku při jízdě na nerovnostech reklamovat. Uvidíme, jak s reklamací pořídíme. Bouchání od adaptivního podvozku nepatří do komfortního vozu, kterým by jinak Superb III určitě byl. Takto se však auto projevuje jako stará rachotina, kterou je potřeba zavést do servisu na opravu. Snad s reklamací uspějeme a budeme s jinak povedeným vozem spokojeni.

Jízda s adaptivním podvozkem je jinak velice příjemná. Máme většinou zvolen režim Comfort a je to parádní svezení. Škoda těch obtěžujících zvuků při jízdě v malých rychlostech (ve městě).

 

S pozdravem

Suk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Mam novu SIII Combi 110kW DSG s DCC (januar 2016), pri pomalych rychlostiach na nerovnostiach jemne klepanie a buchanie od podvozku - skor zo zadnej casti. Zvoleny mod DCC nema  na to vplyv.

Pri rychlostiach mimo mesto bez problemov.

 

Oto Suk - ako si dopadol pri reklamacii?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už je to měsíc a reklamace ještě stále není vyřízená. Servis zjišťoval možnou příčinu v Boleslavi, kde jim doporučily výměnu ramen zadní nápravy. Auto je opět v servisu a podle posledních informací výměna ramen problém nevyřešila. Nyní hledají další způsob řešení. Jinak pokaždé, když dáme auto do servisu, dají nám náhradní Superb III a tam je podvozek bez těchto zvuků a dokonce se nám zdá, že předváděcí vůz i lépe filtruje nerovnosti. Zapůjčený Superb III má podvozek OK. Snad se toho také dočkáme a budeme s novým autem konečně spokojeni. Již se s náma spojilo více lidí, kteří si na podivné zvuky ze zadní části podvozku ztěžují. Každý říká, že mimo město potíže nevnímají, ale jen ve městě při jízdě na běžných nerovnostech. Doufáme jen, že problém nemá žádný vliv na bezpečnost. Při větších rychlostech na to občas myslím, zda od podvozku něco neupadne. V servise na tento dotaz pokrčil chlápek rameny a řekl, že na bezpečnost by to vliv mít nemělo, ale že na 100% on osobně nemůže nic vyloučit ani potvrdit, když zatím neznají příčinu, která způsobuje bouchání a klepání. Máme i nahrávku těchto zvuků, ale neumím jí dát na internet.

Editováno: , autor: Pawouk
Odstraněna citace.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mam novu SIII Combi 110kW DSG s DCC (januar 2016), pri pomalych rychlostiach na nerovnostiach jemne klepanie a buchanie od podvozku - skor zo zadnej casti. Zvoleny mod DCC nema  na to vplyv.

Pri rychlostiach mimo mesto bez problemov.

 

Oto Suk - ako si dopadol pri reklamacii?

 

Nahrávku se my na internet nepodařilo dát a mailem nejde pro velké množství dat poslat. Nyní jsem ale zkusil na Youtube zadat: Superb bouchání podvozku a našel jsem nahrávku Superb III a bouchání podvozku. Tak další, kdo má problémy s příplatkovým podvozkem. Zde zasílám odkaz na to video: https://youtu.be/fFNwa8p4ocw

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak netřeba to prozatím hnát dvěma kanály, auto je v servisu a servis určitě komunikuje s továrnou, nezačínal bych paralelní diskuzi přímo do fabriky. Až ve chvíli, kdy servis bude v koncích a bude chtít vrátit auto bez nápravy majiteli, pak bych začal tlačit přímo zákaznické centrum

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Problemov klepotu od zadnej napravy pribuda. Pri navsteve SKODA servisu mi oznamili ze som druhy s tymto problemom, prvy je L&K verzia.

Problem je v rieseni s vyrobcom, kedy bude dostupne riesenie tazko povedat.

Link na forum BRISKODA ( rovnaky problem):http://www.briskoda.net/forums/topic/384277-noise-in-rear-suspension/

Aj tam sa zmienuju o tom , ze vyrobca o probleme vie, bohuzial permanentne riesenie zatial nie je.

Dufam, ze im to dlho nebude trvat.

Editováno: , autor: marosd
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Díky za link na forum BRISKODA. Problém tam popisují přesně tak, jak se projevuje i na našem autě. Díky těmto komentářům je my už jasné, proč je někdo s podvozkem spokojený a jiný nikoliv. Problém totiž popisují výhradně majitelé Škody Superb III, kteří si připlatili za adaptivní podvozek. Ten kdo má běžný podvozek problém s boucháním od zadní nápravy nemá. Komentáře na výše uvedeném odkaze popisující hučný podvozek jsou napříč Evropou. To je pěkná ostuda pro Škodu. Na fóru zákazníci píší, že podle informací jejich prodejců Škoda o problému s bouchajícím podvozkem ví a že Škoda hledá řešení. Jelikož máme auto už podruhé v servisu a už je to zase skoro měsíc, tak asi řešení stále nenašly. Poprvé reklamace trvala 29 dnů. Náš prodejce je také nešťastný, jelikož máme jeho Superb jakou náhradní vůz a on ho normálně má jako předváděčku.  

Editováno: , autor: Pawouk
Odstraněna citace.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To klepání máte u L&K, kde je DCC v základu, nebo u ostatních modelů, kde je za příplatek? Motorizace, či 4x4 nemá vliv?

Nebo to je otázka náhody? Dopředu z toho mám hrůzu, čekám Supa za měsíc, to abych si nechal starého SII jako náhr. vůz   :skoda:  Na tom mám najeto 85.000 km bez jediného problému. Akorát tam leju naftu a dolil jsem 0,5l oleje za celou dobu, samo kromě výměn.

Editováno: , autor: petrys22
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Odpoved na email ktory som posielal na info@skoda-info.cz, ohladne tohto problemu:

 

 

Dobrý deň,

 

ďakujeme Vám za dôveru s ktorou ste sa na nás obrátili a je nám ľúto, že Vám vznikli komplikácie s užívaním Vášho vozidla ŠKODA.

O uvedenom prejave výrobca vie a na jeho odstránení intenzívne pracuje. Výrobca vozidiel túto informáciu zverejnil prostredníctvom elektronickej dielenskej príručky pre autorizované servisy ŠKODA (ELSA) 13.1.2016. Požiadajte Váš autorizovaný servis aby Vás informoval keď výrobca zverejní postup odstránenia Vami reklamovaného prejavu za účelom dohodnutia si termínu odstránenia prejavu.

Poprosíme Vás o Vašu trpezlivosť a ospravedlňujeme sa Vám za vzniknuté komplikácie s užívaním Vášho vozidla ŠKODA.

 

 

S pozdravom

 

 

After Sales Technika

ŠKODA AUTO Slovensko s.r.o., Sabinovská 6, 821 02 Bratislava, Slovak Republic

T: +421 2 48 247 100

servis.info@skoda-auto.sk, www.skoda-auto.sk, www.skoda-auto.com

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Skor ma zaraza tento prispevok na Briskoda (nizsie):

Rovnaky problem na Golfe a za dva roky to nebol schopny servis/vyrobca opravit.

Predpokladam, ze DCC na Superbe je prevzate od VW.

 

Posted 16 February 2016 - 15:35

Prior to my current car I had a 13 plate Golf GTI with DCC. It had exactly this problem and over two years of ownership VW could never fix it. There was always some new part in the pipeline that would sort it out, but it never materialised. Gave up on it in the end and it was one of the reasons I sold the Golf. 
 
Editováno: , autor: marosd
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ne nejedná se o kombi. Klepání je u krátké verze s pohonem 4x4, kde je adaptivní podvozek za příplatek (nemáme LK, kde je tento podvozek v základu). Řešení asi stále nemají a spíše zkouší metodu pokusu a omylu. Nám vyměnily nějakou součástku, kterou nechaly vyplnit jiným materiálem, než kterým je tato součástka běžně vyplněná. Zajímavé ale je, že se klepání od zadní nápravy neprojevuje všem s adaptivním podvozkem. Možá může mýt vliv pohon 4x4 a nebo je to otázka náhody. Je to vlastně jedno. Hlavně aby se jim podařilo najít řešení. Možná jsou podobné problémy běžné u nových modelů bez ohledu na značku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrý den,

mám L&K přední náhon a také klepe zadní náprava. Je jedno jak je podvozek nastaven, klepe to jenom na nějakých hrbolech a klepe to při nižších rychlostech. Možná, že to při rychlejší jízdě zaniká v ostatním hluku. V mojí ulici je hrbolatý povrch a ihned jak vyjedu, je to okamžitě slyšet. Předtím jsem měl Superb ll a ten i když měl tvrdší podvozek tak to nedělal. Je to velmi nepříjemné. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...