zkr72 Vloženo 16. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2017 Kolik vám servis naúčtoval litrů oleje při jeho výměně. Jedná se o motor 1,2 TSI 81kW typ CJZD? Mě 4 litry, to si mi zdá moc, čekal jsem tak 3 litry. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nseries100 Vloženo 16. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2017 Když jsou pro tento daný motor určeny 4 litry, tak holt 4 litry... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brrrrm Vloženo 16. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2017 Pre ilustráciu, pri domácej výmene oleja bolo potrebné reálne naliať nejakých 3,5l oleja.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
los pakos Vloženo 17. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2017 Hmm mě účtovali 4,2 litrů Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ronskispeed Vloženo 17. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2017 @brrrrm mozno lepsie vyliali ten stary :-) A preco by uctovali 3,5, ked mozu 4? To je to iste, ked stoji u nich olej diametralne viac ako ked si ho kupis ty. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brrrrm Vloženo 17. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2017 @ronskispeed ja sa nehádam, napísal som to len pre info ostatným, koľko u mňa trebalo dolievať pri domácej výmene, pri ktorej som naozaj bol, čiže tie 4l v servise sú podľa mňa úplne normálne.. navyše ako si spomínal, zaokrúhľovať by sa malo stále smerom nahor predsa, aby sa im ľahšie rátalo na faktúre! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ronskispeed Vloženo 17. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2017 ja sa nehadam ani nechcem... mna vyslovene seru tieto ich praktiky a ked si chces doniest vlastny olej a filter potom vyhrazky o padnuti zaruky a pod. Mozno by to obhajovali ze musia celu jednotku uctovat, aj ked naleju len polovicu z nej. (alebo preleju max na ryske?) No v prvom pripade by ti mali pol litra dat pri preberani vozidla na "dolievanie." Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
epo Vloženo 17. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2017 Copak do nemocnice si muzes donest vlastni krev? Do hospody vlastni maso? Zkus se na to divat i timhle pohledem... Doneses si vlastni olej, podepises jim, ze na tvoji zadost ho tam daji a co kdyz v te pixle bude neco jineho protoze eshop jsou podvodnici? Budes se se servisem soudit, ze ti tam nalili neco jineho nez bylo napsane na baleni? Nemaji zapotrebi jit do rizka. A bo, znackove veci jsou vzdy drazsi, ale to nemi jen u aut prece... 1 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mp390 Vloženo 17. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2017 Minimálně první případ je opravdu mimo. Každý normální člověk, pokud jde na plánovanou operaci, si před ní nechá odebrat krev, kterou mu při operaci vrátí. Zamezí se tak naprosto všem nežádoucím reakcím. Ale dost OT. Na nošení vlastního oleje nevidím nic špatného. Pokud si totiž servis za běžně prodávaný Shell LL olej (4 litry za 1000 Kč) řekne 3200 Kč, je to opravdu šílenost. To mi pak vyjde lépe kupovat Millers Oils za 500 litr. K otázce nevráceného 0,4 litru - není možné, že servis motor propláchne trochou oleje než zašpuntuje vanu? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lumirnavrat Vloženo 18. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2017 - K otázce nevráceného 0,4 litru - není možné, že servis motor propláchne trochou oleje než zašpuntuje vanu? docela bych se tomu nedivil, protoze nektera TPI to maj v pokynech co jsem myslim videl. Takze je mozne, ze ten postup maji narizeny. Ale jen hadam. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ronskispeed Vloženo 18. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2017 @epo nic v zlom, ale zober si tu marzu na tom oleji... to je uz vyslovene ojebabravanie zakaznika. Na to by mal existovat zakon o neprimeranom zisku z tovaru. Normalne kupil 1l oleja povedzme za 7€... oni tam maju urcite mnozstevnu zlavu, mozno beru v sudoch a maju zazmluvneneho dodavatela... to su vsetky aspekty na nizsiu cenu nakupu oleja... Oni kupuju olej mozno za 5€/l a tebe ho potom predaju za 20€/l a to neviem ci som aj malo nepovedal. Keby mali cenu povedzme 10€/l, tak vela ludi by ani nevymyslalo s vlastnym olejom. 5 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ralff Vloženo 18. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2017 Jó KLUCI to je SVOBODNÉ PODNIKÁNÍ. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ronskispeed Vloženo 18. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2017 Ano mame tu demokraciu, slobodu a tiez slobodu slova. Ale v konecnom dosledku to funguje len dovtedy, pokial to vyhovuje tym tam hore. Ak nie, tak je zle nedobre. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanxx Vloženo 18. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2017 zkuste si propočítat cenu inkoustu do tiskárny. To jsou mi ale pálky. Ale to podnikání má také přeci jen nějaké meze. A to je tlačení automobilkou do určitých servisů. To znamená omezení výběru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dodge Vloženo 18. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2017 To je pravda, do mojí inkoustové tiskárny stojí originální náplň 420,- Kč a neoriginální, bez problémů tisknoucí 36,- Kč. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 18. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2017 Pánové, vedete opět nesmyslnou debatu, která je zde již několikrát a k ničemu nevede a je tady navíc poněkud off topic. Buď budou příspěvky k tématu, nebo to tady zamknu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
veliz Vloženo 27. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2017 V servisu, kam jezdím já, používají originální olej Škoda v originálních obalech. Vždy se platí celé litrové balení, pokud se tam celé nevejde, může si zákazník odvézt zbytek oleje na dolévání. Originální olej v originálním obalu je možné jakožto originální díl požadovat v každém Škoda servisu, pokud si zákazník přinese vlastní originální balení oleje Škoda, je servis povinen ho akceptovat, pokud ne, změňte dílnu. Pokud by někdo nevěřil, že ho tam opravdu nalijí, může být servisu přítomen, alespoň v mém servisu to možné je, byl jsem několikrát přítomen. Při tomto systému je okradení na oleji naprosto vyloučené. Výrobce neřeší viskozitu, rozlišuje pouze pevný (VW 502 00) a proměnlivý interval (VW 504 00) pro TSI motory. V mém případě 1,2TSI_66kW pevný interval v servisu 319 Kč / 1l, na skoda-dily 290 Kč/1l. Prodloužený interval stojí kupodivu podobně. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mp390 Vloženo 27. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2017 Asi chodíš do nějakého rozumnějšího servisu, nebo máš kontakty. Tady v Plzni je cena LL oleje v servisu cca 850 Kč za litr. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zby Vloženo 27. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2017 Já měl na poslední faktuře AS z předminulého týdne 4 l LL oleje po 500 Kč (navíc ještě 5 % sleva). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mp390 Vloženo 27. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2017 (editace) I těch 605 Kč za litr je prostě hrozně moc... To je 2300 za výměnu. 4 litry, přičemž běžně kupuju kolem 1000 ten samý, co lejou v servisu. I Millers Oils stojí pod 600 za litr. Ano, je legrační řešit cenu oleje (měním každých 15 tisíc a dávám LL) u auta v ceně F3, ale je mi prostě proti srsti vyhazovat peníze jen tak zbytečně. Editováno: 27. Říjen 2017, autor: mp390 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FFA Vloženo 29. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2017 Pytal som sa na vlastny olej v Ziline v Impe, Todose aj Galimexe. Nikde ziaden problem, len musi splnat normu ale prides o Skoda Mobility. Zaruka samozrejme vlastnym olejom nepadne... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.