tomdd Vloženo 21. Březen 2020 Sdílet Vloženo 21. Březen 2020 Jak vypnout tuto funkci? Když vyndám klíček při zapnutém blinkru svítí levé nebo pravé obrysovky. Asi to v životě nepoužiji, jen mi to vybije baterku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel z HK Vloženo 21. Březen 2020 Sdílet Vloženo 21. Březen 2020 ????? a co takhle dát páčku blinkrů do nuly 2 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Čečulák Vloženo 21. Březen 2020 Sdílet Vloženo 21. Březen 2020 Mělo by ti stačit akustické upozornění. Tato funkce má v autě svůj účel, až budeš velkej, tak na to možná přijdeš :). 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomdd Vloženo 21. Březen 2020 Autor Sdílet Vloženo 21. Březen 2020 No, zvukové upozornění to nemá a od dob škody 100 (nebo kde jsem to naposled viděl?) jsem tuto funkci nepoužil a nic na tom měnit nehodlám. Takže když někdo odpoví k tématu budu povděčen. Ostatní se nemusí obtěžovat. Děkuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Čečulák Vloženo 21. Březen 2020 Sdílet Vloženo 21. Březen 2020 Myslim akusticke upozorneni na zapnuta svetla pomoci packy blinkru po vytazeni klicku. Toto S 100 nikdy nemela. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomdd Vloženo 21. Březen 2020 Autor Sdílet Vloženo 21. Březen 2020 (editace) Myslím ty parkovací světla, možná to měla 105/120? Nepamatuji, ale nějaká škodovka to byla. Prostě mě tato funkce obtěžuje a nechci ji. Poradí někdo? Tím autem se moc nejezdí, takže batarka bude vybitá dost i bez nějakého zbytečného svícení. Editováno: 21. Březen 2020, autor: tomdd Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Čečulák Vloženo 21. Březen 2020 Sdílet Vloženo 21. Březen 2020 Uz z nazvu tematu je videt, ze nevis co delas. Sviti ti pouze strana, co mas zapomenuty blinkr a je to z duvodu prodlouzeni svitivosti auta v nouzovem stavu, setri to aku. Chyba je u tebe a muzes ohrozit ostatni ucastniky provozu odstranenim teto funkce. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomdd Vloženo 21. Březen 2020 Autor Sdílet Vloženo 21. Březen 2020 Proč tuto super funkci jiná (nová) auta nemají? Všechna ohrožují? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fosgen Vloženo 21. Březen 2020 Sdílet Vloženo 21. Březen 2020 Já to mám na autě z 2013 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomdd Vloženo 21. Březen 2020 Autor Sdílet Vloženo 21. Březen 2020 V posledních měsících jsem jezdil 4mi auty a má to jen tato fabka. Služební Fabia iii to nemá. No ale vypnout to je asi problém... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Čečulák Vloženo 21. Březen 2020 Sdílet Vloženo 21. Březen 2020 Vsechna nova auta v kterych jsem sedel to maji. Pokud to nektera nemaji jak tvdis, muze to byt pouzitim LED technologie s nizsi spotrebou a tim delsim intervalem nouzoveho osveleni treba. Tve auto bylo schvalene do provozu s touto funkci a ty bys nemel deaktivaci ohrozovat ostatni. Doufam, ze te nikdy nepotkam a tim debatu s tebou koncim. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 21. Březen 2020 Sdílet Vloženo 21. Březen 2020 (editace) Fabia III to má, pokud má automatické zapínání světel, tak se to aktivuje jen ve tmě (+ ona umí rozlišovat případ kdy zapomeneš vypnout směrovku - nesvítí a případ kdy dáš směrovku až po vypnutí motoru - svítí parkovací světla na dané straně). Vypnout to asi jinak nejde, je to prostě vlastnost a mají to všechny novější koncernová auta... Proto je v autě taky akustická signalizace aby člověka při vystupování na toto upozornila. Jinak parkovací světla samozřejmě nesvítí pokud necháš páčku blinkrů v nulové pozici: Editováno: 21. Březen 2020, autor: Martab 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomdd Vloženo 21. Březen 2020 Autor Sdílet Vloženo 21. Březen 2020 Aha, dík za vysvětlení. Tu F3 mám asi 2 roky a ještě jsem si té funkce nevšiml. Asi je to tam udělané fakt rozumně. U té F1 mě za pár měsíců už několikrát upozorňovali, že svítím. Takže je jen otázka času, kdy vybiju baterku. Ale, jak jsem pochopil, mělo by to po otevření dveří kvílet? To nedělá, vytáhnu klíček, otevřu dveře, na palubce nic nesvítí, nepípá, vystoupím, zamknu a svítí levá nebo pravá strana. Takže bude chyba někde v tom pípáku? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel z HK Vloženo 21. Březen 2020 Sdílet Vloženo 21. Březen 2020 Kouknul jsem do schéma a vypnout to nejde je to na přímo. Pokud jseš tak zapomětlivej tak vem štípačky a přecvakni šedý kablík 1mm od spínací skříňky. Nebo opravit pískání! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 21. Březen 2020 Sdílet Vloženo 21. Březen 2020 (editace) Jo, pípat by to mělo (myslím že snad Junior neměl signalizaci, jinak by to mělo pískat). Když necháš rozsvícené světla, vytáhneš klíček a otevřeš dveře, píská to? EDIT: Tak podle ceníku z 2004 má mít i Junior signalizaci. Editováno: 21. Březen 2020, autor: Martab Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 21. Březen 2020 Sdílet Vloženo 21. Březen 2020 Tak pozor, můj Junior zvukovou signalizaci má. Zase jeden problém o .... Apropo tu funkci měla už Š100 bez zvukové signalizace a je dle mě užitečná. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomdd Vloženo 21. Březen 2020 Autor Sdílet Vloženo 21. Březen 2020 Dík, zkusím opravit ten pípák, nenapadlo mne, že by to mělo pípat, při tom zápalem blinkru. Teď si uvědomuji, že blbne spínač ve dveřích řidiče. Zlobí otevírání 5.dveří. Po tom už jsem pátral, má to souvislost s otevřením dveří řidiče. Když otevřu jen dveře řidiče, 5. dveře většinou otevřít nejdou. Když otevřu jiné dveře, tak 5. jdou. Vlastní pípák asi pípa, někdy jsem ho už slyšel, i když většinou jezdím na denní. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 21. Březen 2020 Sdílet Vloženo 21. Březen 2020 Podle toho co popisuješ s těmi dveřmi, bude nejspíš špatný mikrospínač ve dveřích řidiče, auto nepozná otevřené dveře a proto nepípá a ani neodjistí kufr (lze ověřit i tím, že přepneš světlo na stropě tak, aby se spínalo s otevřením dveří, pokud se světlo rozsvítí, je snímač OK, pokud světlo nereaguje, tak je snímač KO) 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 21. Březen 2020 Sdílet Vloženo 21. Březen 2020 Tak to evidentně není problém pro někoho zbytečné fce a kdo by dnes studoval manuály... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomdd Vloženo 21. Březen 2020 Autor Sdílet Vloženo 21. Březen 2020 Ale jo, užitečná funkce to může být. S tím pípákem to i dává smysl. Bez něj je to trochu k vzteku. V každém případě ale Felicia a Forman tuto funkci parkovacek neměli. Takže proti nim mi to přišlo jako funkce pro zlost. Proto ten, pro někoho nepřijatelný, nápad s demontáží, to se omlouvám. Zítra vyzkouším spínač ve dveřích. Dá se k němu nějak civilizované dostat/proměřit? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 21. Březen 2020 Sdílet Vloženo 21. Březen 2020 Co a kdo měl si taky pamatuju a s problémem to nesouvisí a ke spínači tady bude xx témat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koudy71 Vloženo 22. Duben 2020 Sdílet Vloženo 22. Duben 2020 Tuto funkci měla uz 1000ka a Škoda ji má na všech autech. Až se ti auto někdy zastaví budeš rád že můžeš svítit jen jednou stranou. Jen nechápu jakej je problém vypnout blinkr. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Encore1106 Vloženo 29. leden 2024 Sdílet Vloženo 29. leden 2024 Opráším toto téma, z nějakého důvodu mi svítí s blinkrem obě strany. Je jedno, jestli dám páčku doprava nebo doleva, pokaždé svítí levé i pravé zároveň. Kdysi to fungovalo správně, podivoval jsem se nad tím, že svítí jen půlka, neznal jsem tuto funkci. Nějaký nápad, kde hledat chybu a uvést to do původního stavu? Vše ostatní svítí jak má, relé i ovladač světel, tempomat, blinkry, dálky ok. Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 29. leden 2024 Sdílet Vloženo 29. leden 2024 Pravděpodobně páčka, zkus ji prostříknout čističem kontaktů 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.