Přejít na obsah

Po výměně baterky motor nestartuje 1.2 tsi


milan322

Doporučené příspěvky

Fabia II, r.v. 2014, 1.2 tsi 63 kw, benzín 

najeto: 129536 km

Výměna svíček cca v: 110000 km

Výměna baterky cca v : 129470 km

 

Zdravím před 2 týdny mi nenastartovala fabka, odemknul jsem přes centrál, palubní počítač se načetl, zkusil jsem párkrát nastartovat a nic, tak jsem auto nahodil přes kabely pár dní jsem jezdil a poté znova auto nechtělo nastartovat, ale s tím rozdílem, že ani nešlo odemknout přes centrál a palubní počítač se nenačetl, takže znova jsem to nakopl přes kabely a v pátek 11.12.2020 jsem jel do servisu, aby proměřili baterku, řekli že je úplně mrtvá, tak jsem ji nechal vyměnit.

Byla tam baterka Banner 12 V 44 Ah a dali mi tam novou Banner opět 12 V 44 Ah.

 

V pátek jse odjel ze servisu auto asi za vteřinku nastartovalo, v sobotu stálo v neděli jsem jel zas během vteřiny nastartovalo a teď o tři dny později zas nechce nastartovat, parkuji na sídláku a jezdim snim teď tak 2x týdně, protože mám firemní. Odemknul jsem auto přes centrál, počítač se načetl, rádio hraje, zkusim nastartovat a nic,  byl slyšet “startér” jak se pokusil 3x auto nahodit ale auto se nenastartovalo( kontrolky zůstaly rosvícený)vyndal jsem klíč dal do první polohy zkusil nastartovat  a to samé. Poté na 3-4 pokus se i zhasly kontrolky a už nebyl slyšet startér, ale jen procvakávání.
 

chci se zeptat co může být za problém?

 

Přeci neni snad možný, že když auto tři dni stálo a je tam nová baterka s kterou jsem najel snad ani ne 100 km, že by se zas vybila.

Jak je zmíněno výše svíčky jsem nechal měnit před 20 000 km, tak tim by to snad taky nemělo být.

 

Může se tedy nová baterka v chladných dnech po pár dnech vybít  a je to normální, nebo problém bude u svíček/startéru, nebo někde jinde? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim, díky za odpovědi. Auto jsem dal do servisu, kde to proměřili nechali si to tam i přes víkend a pak to proměřovali znovu a na nic nepřišli, že jsou hodnoty všude v pořádku i na baterce, akorát vymazali chyby v diagnostice, kde byly chyby od posledního nenastartování. Nic jsem neplatil a auto zatím týden funguje, tak uvidim když teď bude pár dní stát zas. Snad to bude v pohodě, kdyžtak bych zas musel jet do servisu, ale zkusil bych štěstí jinde. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...