Přejít na obsah

SW verzie a aktualizácie infotainmentu


Doporučené příspěvky

@patrikcevelahele, osobne si taky nemyslim, ze bude vic verzi souboru. Na stranu druhou je ale pravda, ze pokud si dobre pamatuji, tak verze 18XX byly rozdilne podle HW56 a nebo HW58, takze to taky uplne tak nemusi platit. Navic porovnani s Windowsem, a neber me ve zlem, pokulhava. Windows dela 1 dodavatel softwaru a tisice, mozna desetisice dodavatelu hardwaru zarucuji kompatibilitu s timto systemem. Tam ani neni mozne, aby delal Microsoft verzi pro Asus zakladni desku, pro MSI zakladni desku, Gigabyte, pro Intel procesor, pro AMD, atd. Podobne je na tom Android, ktery je jeste k tomu open source a vyrobci HW si jej upravuji pro sebe. A kdyz jsi u Windowsu zminil periferie, tak tam uz vubec neni podobnost. Vyrobci periferii si vydavaji vlastni ovladace prave pro Windows, aby uplnou kompatibilitu zarucili. To je jako kdyby vyrobci komfortnich jednotek ve voze delali vlastni ovladace pro MIB SW. To proste urcite ne. Ovsem kde bych videl jistou podobnost (VW AG MIB a jejich SW) je takovy iPhone. Tam si jeden vyrobce vyviji SW i HW a kdo se pohybuje kolem iPhonu, tak vi ze jednotlive modely maji kazdy svuj lehce pozmeneny soubor instalacni IPSW (pri stejne verzi systemu). Ikdyz to uz dnes vi malokdo, jelikoz iPhony se v dnesni dobe aktualizuji primarne rozdilovym OTA (kezby to tak bylo i u Skodovky jednou. Myslim skutecne OTA aktualizace SW. Ne nejake OTA aktualizace navodu a obchodu). Takze tam bych spis videl podobnost. Samozrejme

tim netvrdim, ze to tak musi byt u Skodovky a urcite nemaji jen jeden soubor pro vsechny HW a VIN. Treba ano. Jen si tim jako laik proste nemohu byt jisty a pokud mam moznost si to v autorizaku zadarmo nechat udelat na moje VIN, tak to vyuziji. Nevidim do tohoto vyvoje systemu VW AG a nevim o nem vubec nic a pokud Ty ano, tak se omlouvam a treba mas pravdu. Dalsi vec je, ze soubory mohou byt upraveny i pro urcite trhy (nemyslim ted jazyk systemu). Jinak ale s Tebou ve vsem ostatnim souhlasim a nerad bych rozvijel OT :)

Editováno: , autor: iphonik4
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Presne to si myslím tiež, auto sa pripojí na servery škody a ťahá si SW podľa VIN čísla.

Nehovoriac o tom, že keď počas upgrade niečo skape, tak to zbohom záručná oprava.

Majú na to svoje postupy a ty máš záruku.

Keď si vydržal s nepodareným SW od kúpy auta až doteraz, tak radšej už vydrž, dokedy ti to neprehrajú v škode vrámci záruky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Asi jsem objevil 1. chybu v SW 1941. S autem nejezdím denně, proto mi její objevení a potvrzení si, že se situace opakuje, chvíli trvalo.

 

Vůz, respektive infotainment si nepamatuje poslední přehrávanou písničku přes BT a při každém startu se přehrává hudba od prvního songu dle abecedy, co mám v telefonu, a to třeba ikdyž je další start jen minutu po skončení předchozí jízdy. Máte někdo podobnou zkušenost?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 29. 6. 2023 na 15:23, OpelInsi napsal:

Páni, okrem toho, že vám po aktualizácii na 1941 infotainment prestal samovoľne reštartovať:

- zmenila sa možnosť nastavenia ohrevu volanttu? tzn. je možné ho vypnúť alebo predvoliť na inú intenzitu?

Po aktualizaci stále není možné nastavit vyhřívání volantu v závislosti na teplotě. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
V 23. 7. 2023 na 19:24, ersasa napsal:

Po aktualizaci stále není možné nastavit vyhřívání volantu v závislosti na teplotě. 

Potvrzuji...po updatu na 1941 mi to taky neslo nastavit, ALE pak jsem smazal uzivatele a znovu se prihlasil a najedou to slo...

 

Ale aby to nebylo az tak idealni, tak se  mi ted objevuje takovy nesvar, ze obcas je slyset zvukovy efekt pri dotyku displeje (tuknuti tlacitka) a obcas je ticho i kdyz je to povoleny. 

ECO tipy nezmizely a otravujou ma porad (i kdyz jsou v menu vypnute)

Restart nastesti zadny !!

 

EDIT : Ecotipy zmizely...ja konecne nasel menu kde to jde vypnout.. Pokud to nekoho trapi, tak menu je schovane v asistentech - ale neni to v tech ikonkach kolem auta, ale je tam jeste jedno podmenu pro vsechny asistenty a tam se najednou ukaze i eco asistence... opravdu dobre schovane...

image.png.e20080ded11bc9b65e9904a729970092.png

Editováno: , autor: maxo24
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...
On 12/2/2023 at 2:00 PM, olso said:

Neviem k tomuto updatu najst info / plny changelog 🤔

image.jpg

 

Aku si mal verziu predtym? Ja mam H56 / SW 1889, mne ten update asi sam nepride. A vlastne ho ani nechcem kedze mi vsetko funguje, len keby nahodou doplnili do starsich VC feature, kde je mozne menit strednu sekciu, to sa ale urcite nestane :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 8. 8. 2023 na 13:30, cz_honza84 napsal:

Včera jsem přebral auto, které je vyrobené před 3 týdny a verze infotaimentu 1940.

20230807_214745.jpg

 

1940 je totožná jako 1941. Akorát že 1940 je dodávaná z výroby, 1941 je označení verze dodávaná servisem, resp OTA.

Editováno: , autor: lucky.jack
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Ahojte. Mam O4 len nedavno. V servise mi tvrdili ze mam aktualizaciu a ze si to mam spravit sam ale v systeme radia nic neukazuje. Nemam zaplatene sluzby skoda connect. Myslite ze je to tym? Auto je rv 2020. Verzia sw je 1896. Ked som pripojil doma auto k wifi tiez nic neponuklo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@septim Co vím, tak nejaktuálnější verze je 1941. Ale tu si tam sám snadno nenahraješ.
a.) Pokud je auto v záruce, tak se objednej na přehrání, důvodů k reklamaci je spousta (neustálé restarty infotainmentu, nefungující asistenti, často zlobí práce s profily apod.). Pokud tě zase odbydou, změň servis.
b.) pokud je auto po záruce, přehrání může stát cca 1000,-, doba přehrání je tak +-2 hodinky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na tuhle verzi to vzuchem nepříjde, čekal jsem dva měsíce a nic. V servise udělají rovnou všechny jednotky, na které bude update. Realita je taková, že se jim do toho nechce, protože občas to nedá nějaká jednotka. Aktualizace by ti měly přijít i bez zaplaceného connectu, Škoda udává, že je poskytuje zdarma.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestliže je na auto vydaná aktualizace OTA (Over The Air) tak si auto stáhne samo. Nicméně je doporučený(ne-li nutný) mít v autě udělanýho Hlavního uživatele.

Jinak tyhle OTA jsou posílány dávkově postupně, aby v rámci přetížení nespadly servery (interní vyjádření škodovky).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, septim napsal:

Hmm v servise ma odbili ze si to mam podla ich systemu urobit sam. System nic neukazuje... parada. Auto uz mam nakodovane podla seba, otazka ci mi tam potom vsetko nezmazu zase...

Mi po updatu 1941 v servise většina nakódovaných věcí zůstala beze změny (zvuk pasu, zvuk dveří, zvuk kufru, skandinavské svícení, zamčení nastartovaného auta, 30 barev ambient, možnost klasického tempomatu, G-Meter) Jediné co nezůstalo bylo Video in Motion.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja by som sa ešte pozrel z iného uhla -> máš problémy s 1896. Mne auto s týmto SW fungovalo bezchybne. Od upgrade na 1941 mám presne všetky problémy so senzormi, ktoré tento SW mal riešiť.

Takže už by som si žiadny upgrade nedal urobiť.

Ak máš reštarty infotainmentu potom samozrejme upgrade je treba urobiť.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...