Přejít na obsah

palubní deska


stoliver

Doporučené příspěvky

Ten zvuk čo popisujete, vydáva teleso, v ktorom je uložený ventilátor. Stačí dať dole spodný polystyrén vľavo pod schránkami a potom dlaňou buchúť do toho plastového "bubna" - mal by to byť ten istý zvuk. Ten istý zvuk počuť, keď sa zavretou päsťou udrie do záslepky vpravo vedľa ovládacieho panelu klímy.

A čo sa s tým dá spraviť? Obávam sa, že nič :ph34r:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na "rezonance" uvnitř,jako by z A sloupků mám taky postřeh : zkuste poklepat venkovní zpětná zrcátka ... mě docela pěkně drnčí i když zabouchnu dveře :kuk: Jde o lakovaná zrcátka s výhřevem a ovládáním. (V práci Room praktic s černejma bez ničeho a ani nehlesnou :feve: )

Tohle je na F II combi - máte nějakou zkušenost,řešili jste to servisem ???

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Čaute. Pročetl jsem celé fórum o vrzání a nikde jsem nenarazil na toto. Mám FII ve sportu 1.4. Cca po 200km začalo vrzat trochu palubovka u řidiče v oblasti přechodu měkčené a tvrzené části. Je to zvuk podobný vrzání polystyrenu. Nicméně zvuk není až tak výrazný = vím že auto nemůže být 100% bez chyb a tohle je slyšet opravdu až na kostkách. Oblast vrzání je nad ovládáním světel.

Co je však drsotaaa a s čím se nehodlám smířit, je nepopsatelný zvuk (žádné lupání) ale nesnesitelné vrzání až pískání - dokonce i když mám radio (dance) na 17 vol. je to slyšet. Oblast je něco jako pod airbagem, nebo nekde v přepážce motoru. Také když zavírám dveře spolujezdce i řidiče, nahlas to vrže. Jednou jsem se naštval a šel jsem bušit do přístrojovky, aby se to ozvalo a nic. Tak jsem vylezl ven a fláknul pod sloupkem do hrany blatníku, v tu chvíli to v tom stejně vrzlo (stejný zvuk) a vrch blatníku jakoby zaskočil na své místo. Od té doby to vrže cca o 15% méně, ale i tak je to hrůza. Aktuálně mám najeto 2500 km. Nelepsi se to ani, kdyz je tepleji spis naopak. To moje stará felda 1.6MPI se 170tis. byla v tomhle lepší.

Nemáte s tím někdo podobnou zkušenost? Nebo nevíte, jak to vypadá pod blatníkem či mezi přepážkou, kde by se to vrzání skrývalo. Do servisu se mi moc nechce, ale kdyz na to prijde, tak tohle vrzání slyší i hluchej - takže scénu v servisu bych s tím udělat mohl.

Díky předem za jakoukoliv radu.

BTW: přikládám také obrázky míst.

post-32861-1238356855_thumb.png

post-32861-1238356867_thumb.jpg

Editováno: , autor: MikeshII
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mikesh: Otvor hornú schránku, v jej hornej časti sú 2 šróby - vyšróbuj ich a vyber schránku. Otvor PP dvere, na bočnej strane prístrojovky je krytka - treba ju opatrne vypáčiť a vybrať. No a nakoniec ešte opatrne odtrhni plastový kryt A-stĺpika, ale netrhni moc, je tam repráčik, z ktorého treba odpojiť káble. Skús potom počúvať, či sa ten zvuk nejak mení... Ak to ide naozaj z niekade zvnútra pod stĺpikom a okno, mohla by to byť kovová konzola idúca naprieč autom, mohli by byť nedotiahnuté šróby. Iné ma nenapadá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za radu Igore. Upřímně řečeno se mi nechce rozebírat půlka auta - to nechám na servisu, ale určitě zkusím více zapátrat. Teď bude tepleji tak prolezu i motorový prostor a uvidíme. Jinak mě to teda taky docela štve u nového auta a taková rachotina - skoro se s tím stydím vozit známí.

BTW: Máš pěknou červenou fabku, taky přemýšlím o bílé střeše, barvu máme stejnou. Též se těším na letní BEAR 16" 205.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera se stala podivná věc. Když jsem přejížděl koleje - luplo(vrzlo) to v přepážce za přístrojovkou a zvuk se definitivně ztratil. Vypadá to, že tam něco zapomněli ve výrobě nebo nevím. Každopádně už mi to nevrže a jsem maximálně spokojenej. To je důkaz, že některý věci je lepší neřešit - vyřeší se to samo :-)

Editováno: , autor: MikeshII
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

...Tak mi něco HRKÁ v pal desce.Já jsem od novoty přesvědčený že to dělá ventilátor.Něco jak by byl vent. uvolněný nebo se hýbal.Dělá to při průjezdech nerovností,nebo taky když bouchnu do volantu,tak se ozve zvuk.

Nebo když hodím spátečku tak to zesílí.Když ventilátor úplně vypnu tak se to zlepší,ale stále to hrká ale méně.

Když jsem jim to předváděl v servisu tak sice říkal že to jsou někde káble uvolněné,ale já se přiklaním k tomu ventil.

Pak mi řikal že by musela jít palubka ven.Tak asi si to nechám udělat při roč. prohlídce.

jó je to FII elegance. 1.4

Editováno: , autor: Franta8
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím,tak u mého Roomstera mám taky cvrčky v palubce.V zimě to vrzalo více a nejlepší odpověď jsem dostal u prodejce: "mě to taky v autě vrže" Nevím,jestli se s tím mám smířit,anebo to zkusit dát opravit.Nicméně představa,že mi rozebírají palubku mne poněkud děsí,aby to pak nebylo ještě horší..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, tak teď mi volali ze servisu a to dunění\rezonování z místa jakoby pod airbagem spolujezdce, při přejezdu nerovností opravdu dělá ventilátor. Dělá to jen když je zapnutý, mají prý přípis ze Škodovky, že ho v tomto případě mají měnit za nový, takže už ho mám objednaný. Mám MR09, takže je zřejmě ještě novější verze ventilátoru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Tak uz mam aj ja prvu reklamaciu.Volal som do servisuze mi bucha niekde od ventilatora pri prejazde nerovnosti a hned objednavaju novy ventilator.Super Servis

Editováno: , autor: Blacky
pravidla rikaji - necituj posledni prispevek!!!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...