Přejít na obsah

Brzdový spínač


anry

Doporučené příspěvky

  • o 3 týdny později...

Zdravim, potřeboval bych vědět, které piny ve spínači brzdových světel jsou datové k řídící jednotce. Ideální by bylo, kdyby měl někdo ke každýmu pinu vysvětlivku, co přesně jednotlivý pin vede za signál....

Předem děkuju za odpovědi

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Brzdový spínač obsahuje

jeden spínací kontakt - na pinu 1 je spínané plus 12V od pojistky SB2, na pinu 4 je výstup pro žárovky brzdových světel a do ŘJ

jeden rozpínací kontakt - na pinu 2 je spínané plus 12V od pojistky SB28, na pinu 3 je výstup do ŘJ

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zdravím Vás, od včerejška mi svítí kontrolka ECP. Po krátké prohlídce jsem zjistil, že je pravděpodobně KO spínač brzdových světel, protože prostě nesvítí. Koupil jsem nový spínač a teď už otázka, samotná instalace. Pročítal jsem fórum, ale nějak se nemůžu dobrat shody v jeho montáži. Pochopil jsem, že nejzásadnější je zacvaknutí do bajonetu, resp. je to ten zlomový moment. Ale četl jsem, že montáž je jednou tak jak spínač je, podruhé zase tyčku co nejvíc vytáhnout (píše se to i v návodu). Takže, byl by někdo schopen polopatickým způsobem tady popsat, jak přesně na to? Vím, že se nesmí mačkat pedál, pootáčí se s ním, atd. Ale jak má tyčka být, event. nějaké další typy a rady.... :palec2: Jinak mě prosím nebijte za toto téma, ale jak jsem psal, pročetl jsem fórum a moc moudrý z toho nejsem :help:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak spínač vyřešen, pokud by měl někdo zájem, můžu to celé popsat ;) Největší práce je s tím, než se k samotnému spínači dostanete, ale jeho demontáž a montáž v naprosté pohodě, cca 30 vteřin a nebylo co řešit. A to kvůli tomu tolik humbuku, nevím, co se dá na tom zkazit :t Ale teď mě trápí jiná věc, brzdové světla fungují, ale kontrolka EPC ne a ne zhasnout. Máte nějaké tipy :unsure:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže svítící kontrolka po výměně spínače vyřešena. Na VAGu se to mázlo a je klid. Jinak jak říkal známý mechanik, spínače jen originál zelené, s těmi jedinými není žádný problém. Když jsem s ním mluvil o problémech instalace spínače, o kterých se tady píše, říkal že jde hlavně o spínače neoriginální, přetáčejí se a i jejich kalibrace není zrovna to pravé. Takže malé doporučení, když ho budete měnit, skutečně na tom nic není, ale chce to originál B)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 11 měsíců později...

neviem ci to chapem spravne ale...ty mas asi na mysli spinac "normalnych" svetiel ktory je nalavo od volantu a tu sa diskutuje o spinaci brzdovych svetiel ktory je na pedali. Ked je vadny prave ten, cize bzdovy, rozsvecuje sa EPC a blbnu brzdove svetla, neviem ci je to tak zamerne navrhnute skodovakmi alebo je to bocny efekt, lebo EPC je myslim nieco ako kontrola elektroniky motora, ale je mozne ze to suvisi aj s brdami. Ak mas vadny spinac normalnych svetiel nema to s EPC nic spolocne a tiez nic s brzdovym snimacom. Kontrola vadnych svetiel spociva v tom ze ti to signalizuje ked mas vypalenu ziarovku a nedokaze to odhalit zly spinac. Je tma RJ ktora meria odpor v ziarovne a podla toho usudzuje ze je zla- prepalena ziarovka- nekonecny odpor. Na vadny spinac svetiel sa da asi prist len tak ze vidis ze nefunguje pochybujem teda ja som sa ste nestreetol s tmy ze by sa rozsvietila nejaka kontrola a pod (mam na mysli klasike nie brzdove svetla)...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 roky později...

Ahoj, chci se zeptat můžu nějak otestovat spínač VAGEM? Jak? jedná se mi o to že mi občas po přejetí na nerovnosti vyhodí tempomat (to čidlo na spojce je nové - páčka tempomatu i vedení atd taky) stane se to jen když přejedu díru.. A ještě mi při rozjezdu na jedničku tak divně nerovnoměrně jde motor, kamarád mi řekl že tyhle dvě věci by mohli mít co společného právě s tímto čidlem, protože dává údaje i do jednotky motoru (nevím jestli je to pravda ale bylo by to fajn /oprava za 250,-/)

 

Jinak světla se mi ale při zabrždění normálně rozsvicí, měnil jsem i to čidlo spojky (nešel mi totiž tempomat když jsem ho nainstaloval) je to už ale rok a nepamatuju se jestli mi ten motor šel podlě mě takhle "divně" už před tím nebo ne..

 

 

Případně mohl jsem nějak špatně nainstalovat to čidlo na spojkovym pedálu? Dají se otestovat nějak všechna ta čidla pedálů? Kdyžtak mi prosím někdo řekněte v jaké jednotce a na jakém kanále ve VAGU

Díky za radu :)

Editováno: , autor: Uhlíř Petr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 roky později...

Dobrý den, měl bych dotaz na toto téma. V mojí Fabii 1 zafunguje spínač brzdových světel hrozně pozdě (jsem zvyklý vypínat tempomat brzdou, ale v tomhle stavu spíš dřív chcípne motor :D). Když nastartuju, tak ABS nesvítí, ale když zabrzdím, tak hned jak pustím brzdu a svítí už furt. Byl jsem u machanika, který udělal diagnostiku a našel chybu 0526 (Spínač brzdových světel). Objednal tedy nový brzdový spínač, který ale funguje úplně stejně. Chtěl bych se tedy zeptat, mohl ten technik něco pokazit při samotné montáži - s nastavením a tak. A popřípadě bych tedy poprosil pane Supersonica, aby popsal celou výměnu, tj. má být při montáži nového spínače zmáčnutý brzdových pedál, apod. Jde mi o to, aby to bylo konečně dobře nastavené a já se nemusel bát, že to do mě někdo napere. Díky moc. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...