Přejít na obsah

Máte problémy s řízením? Nefunguje servo?


Martin 3500

Doporučené příspěvky

Musíš to mať ak je to ešte obalené v plaste, keď sa toho chytíš ten plast pod ktorým je molitan nasiaknutý vodou sa ti rozpadne v rukách. Najlepšie sa dostaneš k tomu konektoru keď dáš dolu vnútorný blatník a potom predný nárazník.Ten stačí dať len na jednej starane dole druhú nemusíš povoľovať len tie dve šróby čo ho držia pri chladiči.A na ten senzor potrebuješ nejaký nádstavec cca 30 cm na konci s 4 imbusom.Ja som si urobil T-čko na konci 4 imb. Dá sa to od spodu keď si posvietiš a na ten inb. si daj kus vazelíny nech ti imbusáky nespadnú dolu len opatrne a OK.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemusí pokud je to Fabka Junior tak tam servo nenajde. Na odpojení svorkovnice stačí vyndat L mlhovku nebo L krytku nárazníku. Jinak ten plast osobně vždy vyndavám i s nasáknutým molitanem a zpět ho nikdy nedávám!!!!! Právě ten násáklej molitan může být problém!! Zadržuje vodu , která časem způsobí oxidaci a nefungující servo. Jinak jsem ten co nakonec pomohl vyřešit problém ejpril která založila tento příspěvek. :palec2:

Editováno: , autor: Olin
porušení pravidel - nekopírovat předchozí příspěvek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

MINULY TYDEN JSEM KOUPIL SENZOR Z VRAKACE ZA 500.MEL JSEM TROCHU OBAVY ABY BYL OK.DNESKA JSEM NA TOM S KAMOSEMA DELAL A UZ JE TO V CAJKU.CIDLO Z VRAKACE BEHA JAK CERT.STARE CIDLO JSME VYCISTILI OD KOROZE,VYSUSILI A ZNOVU PRO ZKOUSKU ZAPOJILI,A EJHLE ONO SE ROZCHODILO.TAK JSEM TAM DAL TO Z VRAKACE A TOHLE PUVODNI CO SE ROZCHODILO SI NECHAM PRO STRYCKA PRIHODU.TAKZE ABSOLUTNI SPOKOJENOST.MYSLIM ZE JE ZBYTECNY KUPOVAT NOVY ZA 3500 NEBO REPASOVANY ZA 2500.STACI OBVOLAT PAR KSEFTU S AUTAMA A VZDYCKY SE NECO ZA 500 NAJDE.PAK UZ JEN VERIT ZE TO BUDE CHODIT.JO A BACHA AT VAM NESPADNE SROUBEK DO NAPRAVNICE.DOCELA JSME SE U TOHO ZAPOTILI NEZ JSME HO NASLI. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Máš pravdu mna to stálo 25 eur z búračky a je to OK.Aj pôvodný snímač bude asi ok ale kábliky čo sneho idú sú zhnité skoro do polky.Vytiahol som ich a dal nové uvidím či bude fungovať.Teraz sa mi nechce do toho starať keď to funguje.Ono to pravdepodobne natiahne vlhkosť cez tie malé otvory na snímači, na tom čo som založil som to zalakoval bezfarebným lakom.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

zdravím,mám jen takový dotaz,a to ,jestli je možné,že by mi občas světla a palubka problikly zdůvodu slabé autobaterie?Vag občas hlásí sporadickou chybu a servo občas jde moc lehce.Když jsem zkoušel baterii hustoměrem,tak u dvou článků nic moc.Autobaterie je stále originál,r.v. auta přelom 2001-2002.

díky za radu :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pravděpodobně ano.Měl jsem stejný problém a po výměně čidla OK.Je fakt,že jsem kontroloval i kabelový svazek v motorovém prostoru a ten je zvednutý a v pořádku.

ok..taky sem dnes kontroloval svazek a je vpohodě,,nedávno ho mám měnený a vše je ok!..Ted někdy skusím ještě mrknout na to čidlo jak vypadá--popřípadě skusím vysušit jak tu psal někdo a hodit z5 a co to udělá..Skusím všechno možné co jsem se tu dočetl no a potom budu postupovat dále:-)..díky za reakci
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mam otazku chcel som vyskusat odpojit senzor natocenia kolies ako je to podla tych fotiek ukazane lebo mam zo servom tiez problem ale ja tu ciernu skrinku odkial mam odpojit konektor nemam ?? :kuk: mam tam trubu aj nadobku na vodu ale inac uz nic :/

Ahojte, menil som baterku a ked som dal novu tak mi uz nejde servo.

Pocas toho ako som nemal baterku som tocil vlantom pri vypnutom motore.

Doteraz som jazdil bez senzoru natocenia, servo na 50%.

Dakujem za radu.

Editováno: , autor: ddodino
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možná jsem to špatně popsal,mám starší typ řízení TRW do roku 03,čerpadlo jako takové zatím šlape ale řízení rosí a bude třeba ho asi vyměnit a tak by mne zajímalo zda teoreticky můžu vzít novější typ TRW kompletní řízení tzn. včetně snímače,a jen přehodím stávající čerpadlo ze starého typu řízení na nový hřeben vč. nového čidla a bude to vše spolu fungovat.

edit:tak podle vseho nelze vzajemne kombinovat stare a novejsi trw rizeni a to vlastne zadnou casti,tzn. vymena ano ale pouze komplet tzn. hreben,snimac,cerpadlo,kdyz necham stare cerpadlo tak s nim nebude novy snimac komunikovat a opacne.....takze kdyz vymena tak jen celek.

Editováno: , autor: sep
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Fabii mám 4 roky a už jsem nechával měnit senzor úhlu od TRW podruhý. Naposled dneska sem vyzvedával auto ze servisu a měnili mi ho :-D Doporučuji si koupit spodní kryt motoru, lidi co ho maj tak s posilovačem nemaj problém. Od silnice na ten senzor nejdou nečistoty a voda a to má samozřejmě vliv na životnost. Na netu jde sehnat už od 200,- a tahle investice se fakt vyplatí :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...