Hado Vloženo 4. Červen 2020 Sdílet Vloženo 4. Červen 2020 Ja mám 59kw so 420 000km a klepe mi to veľmi podobne, ak sa mi podarí, skúsim to nahrať pre porovnanie. Robil som generálku, hlavu som mal už 2x na repase, vymenené sú aj zdvihátka aj vahadlá a klepe to aj tak. Po generálke to nerobilo pár dní, potom to znovu začalo. Podľa intenzity zvuku mne ide ten klepotavý zvuk skôr od spodku motora akoby z olejovej vane. Skús sa započúvať či aj tebe to skôr nejde z dola , možno máme podobný problém :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pandora Vloženo 4. Červen 2020 Sdílet Vloženo 4. Červen 2020 Škoda, že mne to dělá po 25 tisících km. Ještě to vyzkouším projet 10 až 15 minut při 3 500 až 4 000 otáčkách. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 4. Červen 2020 Sdílet Vloženo 4. Červen 2020 Podla zvuku mi to pripada ako nenatlakovany hydroštel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 4. Červen 2020 Sdílet Vloženo 4. Červen 2020 Aj mne sa zda akoby nebolo niekoľko zdvihatok natlakované. @Pandora Ak si myslíš, že sú to piesty tak to by po 25tkm bola asi rarita. Keď chceš tak piesty ti nahrám ako klepú hocikedy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pandora Vloženo 4. Červen 2020 Sdílet Vloženo 4. Červen 2020 A co s tím, že nějaké zdvihátko není natlakované mám dělat? Ono to po 90 vteřinách zmizí ten zvuk. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mkaba Vloženo 4. Červen 2020 Sdílet Vloženo 4. Červen 2020 Servis! Tady to nevyřešíš [emoji6] Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hado Vloženo 4. Červen 2020 Sdílet Vloženo 4. Červen 2020 (editace) Bez rozobratia aj tak na nič pravdepodobne neprídu. Ale skúsiť spýtať sa môže, možno bude mať niekto priamu skúsenosť s týmto motorom a riešením. Mne by sa tiež nechcelo ísť do demontáže hlavy na blind pri nájazde 25 000km :) BTW toto je zvuk môjho CGGA, napoly teplý štart, prestane klepať až pri 80°C. Ale pri pridaní plynu v otáčkach 1200-2000 to klepe aj pri teplom, pri vyšších už neklepe. :D vid.mp4 Editováno: 4. Červen 2020, autor: Hado Nanovo nahrané video, pôvodné nešlo :) 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pandora Vloženo 28. Červen 2020 Sdílet Vloženo 28. Červen 2020 Ahoj, včera jsem jel Praha - HK po D11, otacky 3200 až 3600 a dnes klapavý zvuk zdvihatek po studeném startu byl kratší dobu.Mám již nakoupeny Mogul Racing 5w40 na výměnu, předpokládám, že proplach olejem dělat nemusím... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
robo_27 Vloženo 13. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 13. Červenec 2020 Pandora ten zvuk to z toho videa to akoby bol diesel.... My sme auto kupovali myslím v podobnom čase. Nám to klepalo občas úplne na začiatku, auto bolo ešte v záruke ale myslím si že to malo súvis s tými horšími letnými štartami - ako nám to klepalo vtedy to mám niekde uložené, ale aj to nebolo tak ako Tebe teraz. Možno by si mohol nahrať video kde ten zvuk zmizne, prípadne môžem nahrať z nášho motora a porovnáme to. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
GOLF10 Vloženo 25. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2020 Většinou to má za vinu olej,tedy jeho hustota a jak rychle je schopen natlakovat zdvihátka. Teď zrovna jsem řešil tohle s jedním ,vyměnil si já jaře olej ,ale nevšiml si že mu prodaly místo 5W40 co dává ,tak tam dal 10W40. A než se motor zahrál tak to klapalo jak blbý.I známý co dělá v autorizaku, když to slyšel tak to potvrdil. I když ten Mogul by to měl splňovat ,jak viskozitou tak normou VW. Ten proplach bych udělal preventivně nic tím nepokazíš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel354 Vloženo 15. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2021 Zdravím,chtěl bych si koupit Praktika s motorem 1,4. montoval se i po FL ?? v letech 2011-2015 ? Chtěl jsem TSI ale to mi bylo nedoporučeno. Díky P. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ThomasHK Vloženo 26. Květen 2023 Sdílet Vloženo 26. Květen 2023 Ahoj, narazil jsem u manželky fabie 1.4 16v 63Kw na tento zvuk, který se někdy chvíli ozývá u vypnutého motoru - video jsem náhodně našel na YT staršího data, ale zvuk je přesný: https://youtu.be/EJQ6lyhnCec Někdo prozradí, co že ten zvuk způsobuje? :) Nějaký ventil, kompresor klimy? Auto jezdí denně úplně v klidu, není to pravidlem, že bych to zaslechl, díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Emppu Vloženo 26. Květen 2023 Sdílet Vloženo 26. Květen 2023 Já vím že to je asi totální blbost, ale nemůže to být jen nějaká "pokažená" plašička na kuny? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ThomasHK Vloženo 26. Květen 2023 Sdílet Vloženo 26. Květen 2023 (editace) Hele nebudu tvrdit, že mě to taky nenapadlo :) auto je z Německa, kde si na tohle i celkem potrpí, ale ať jsem hledal, jak jsem hledal.... nic jsem nenašel. Slyšet je to jen občas než motor vystydne, většinou konkrétně u té naší to udělá párkrát a zmlkne. Je to absolutně totožný zvuk s tím z videa, takže by tam muselo být to samé, ale zatím jsem na to nepřišel. Ne že by na tom stál svět, ale zajímá mě to :D Editováno: 26. Květen 2023, autor: ThomasHK Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Domio Vloženo 30. Květen 2023 Sdílet Vloženo 30. Květen 2023 Při zapnutém nebo vypnutém klíčku? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ThomasHK Vloženo 30. Květen 2023 Sdílet Vloženo 30. Květen 2023 Co si vybavuji tak i při zcela vypnutém - pozoroval jsem to, když jsem odcházel od auta po jízdě např. Ale není to rozhodně pravidlem, všiml jsem si toho jen párkrát. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atlan Vloženo 30. Květen 2023 Sdílet Vloženo 30. Květen 2023 Nieje to servomotor klapky na sacom potrubi. Hlada zakladnu polohu 0 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ThomasHK Vloženo 30. Květen 2023 Sdílet Vloženo 30. Květen 2023 To by teoreticky dávalo smysl, díky za tip... Měnila se nedávno i autobaterie, mohla se smazat adaptace nebo něco... Každopádně asi neuškodí, když ji omrknu a případně vyčistím, nebo nechám vyčistit při dalším servisu ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alma Vloženo 30. Květen 2023 Sdílet Vloženo 30. Květen 2023 Vyčistit a udělat základní nastavení. I když to třeba nepomůže tak to rozhodně nění na škodu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ThomasHK Vloženo 30. Květen 2023 Sdílet Vloženo 30. Květen 2023 Dost mě v souvislosti s tím zaujalo toto téma: https://forum.skodahome.cz/topic/152389-v%C3%BDm%C4%9Bna-ventilu-odv%C4%9Btr%C3%A1v%C3%A1n%C3%AD-klikov%C3%A9-sk%C5%99%C3%ADn%C4%9B-diagnostika/ Možná nebude od věci nechat zkontrolovat či vyměnit i odlučovač oleje - při problémech s ním se klapka snaží často nastavovat polohu i po vypnutí motoru. Mám poslední měsíc výroby s tím levnějším elektricky ohřívaným :) zkrátka udělat při olejovém servisu i tohle a klapku a mít v podstatě klid. každopádně děkuji všem! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Emppu Vloženo 25. Dubna Sdílet Vloženo 25. Dubna Ahoj, tak mi to dneska začalo dělat stejný zvuk také Sice jsem to zaznamenal pouze jednou, po další jízdě a vypnutí motoru už byl klid. Podařilo se přijít na to, co ten zvuk dělalo? 🙂 Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ThomasHK Vloženo 25. Dubna Sdílet Vloženo 25. Dubna Hele podle všeho ta klapka Vyčistil jsem, vrátil... Mohlo to být i výměnou autobaterie, že si hledala polohu atd., od té doby jsem se na to nesoustředil a nezaznamenal to Podle všeho tedy nic, co by měl člověk řešit, pokud to nedělá pořád. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Emppu Vloženo 26. Dubna Sdílet Vloženo 26. Dubna Díky 🙂 Za 14 dní jdu na olej tak to nechám vyčistit a vyměnit pro jistotu i ten odlučovač. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.