Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Ahojte Skodovaci,

som bol v servise Skoda a bolo mi povedane, ze by som mal menit predne a zadne brzdy nakomplet (dosticky a ak kotuce), kedze uz maju dost toho za sebou a su zjazdene, co mozem potvrdit, kedze mi to ukazovali. Rovnako by som mal vymenit este pred zimou dorazy zadnych tlmicov, ktore budu za chvilu kaput.

Kedze sa v tomto nevyznam, a kotucov je niekolko typov 280,288 atd. vedel by mi niekto pls zistit kody dielov, ktore potrebujem, aby som si to mohol pozriet na nete a hlavne vedel by mi niekto odporucit znacku, ktoru je dobre kupit, kedze nie vsetko je asi kvalitne icon_e_smile.gif.

Automobil mam Skoda Octavia 1.6 FSI, 2007, kod motora je BLF.

P.S.: pripadne vie niekto odporucit aj servis v ba, kde mi to vymenia za rozumnu cenu, lebo predpokladam, ze autorizak skoda by mi dal astronomicku cenu icon_e_biggrin.gif

Dakujem vsetkym za pomoc icon_e_smile.gif

Vloženo

Předek máš 280 x 22, zadek bys měl mít 253 x 10. Když si sedneš na 15min k PC a pročteš si témata, která tu o tom jsou, zjistíš, že každý preferuje jinou značku. Já mám třeba kotouče zimmermann a desky Ferodo DS..desky špiní, takže pokud bys chtěl čisté kola, musíš pořídit keramic.desky (textar apod.) Ale jak říkám, každý preferuje jinou značku..je tu o tom asi 10 témat.

• o 2 týdny později...
Vloženo

Bude to asi super, ale za víc jak 30 tisíc je to docela úlet. To už je lepší koupit RS brzdy z OIII, komplet se dá sehnat kolem 10, což je třetina.

A máš na ně nějaký odkaz. Docela bych se podíval

• o 4 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
Vloženo

Ahoj, potřebuju radu, jak vyměnit pouzdra čepů u předního brzd třmenu. Stávající nějak ven dostanu, ale jak tam vtlačit ty nové.

Musí se odmontovat třmen od hadičky nebo to zvládnu i na autě? Jo a ještě jedna otázka čepi mají imbus nebo torx. :kol-28: Mám 1,9tdi 77kw BKC

Vloženo

jak vyměnit pouzdra čepů u předního brzd třmenu. jak tam vtlačit ty nové.

Musí se odmontovat třmen od hadičky nebo to zvládnu i na autě? 

nemusíš nič odmontovávať...nové tam natlačíš,hlavne si to pekne očisti (ten strmeň) ,poprípade zľahka potri vazelínkou

Vloženo

Zdravim dnes som menil komplet brzdy na predku kotuce a platnicky po zapojeni senzoru opotrebovania platniciek kontrolka nadalej svieti a diagnostika pise bez chyby viete poradit ako na to ?

konektor si dobre zatlačil? ...zacvakol?...ak bude kontrolka svietiť ďalej,problém bude pravdepodobne v kabeláži

Vloženo

Ahoj,

přečetl jsem si nemalý počet příspěvků o brzdách a přesto se dovolím zeptat jaké kotouče a desky zvolit. Mám 2.0TDi 103kW PD, čili rozměr je jasnej, 288x25. Jezdím jako člověk a originální brzdy mi nevadí. Jejich účinek je pro mě dostačující. Normálně bych šel znovu do originálních dílů, ale zase bych rád volil něco, co nebude podléhat korozí a špinit tím kola.

Četl jsem spoustu dobrých hodnocení na Zimmermann Sport (kotouče) + Zimmernann (desky).  Avšak 100 lidí, 100 názorů. Nechci do toho sypat mega peněz, ale jestli dám za lepší desky o 1000 Kč navíc, tak se z toho nepoložím.

Co mi doporučíte? Jakou kombinaci. Nechci pískání, vibrace, shity, ani nic podobnýho. Ohledně brzdového účinku, jak už jsem psal, s originálníma jsem spokojenej.

Díky :)

Vloženo

Okruh vlastností je jasný. :kol-47: V tom případě volit kotouče čisté ( né sportovní s drážkami nebo dírami ) nejlépe od firem ( Zimmermann, Textar nebo Ferodo ) a k tomu keramické destičky ( ATE nebo Textar Epad) aby našpinili kola. :kol-28:

Vloženo (editace)

Podle zkušeností zde na fóru tedy bude řešení Zimmermann (klasické, ne verze SPORT) a desky ATE Ceramic vyhovující? Brzdí, nepískají a nešpiní kola?

A abych to měl kompletní.Na zadní nápravu můžu dát také Zimmermann (klasiku, 260x12) a bzrdy ATE? Tam už není označení Ceramic :| Takže zadek špinavej a předej čistej? :D

Editováno: , autor: Pawlisko
  • o 4 týdny později...
Vloženo

Panove, asi polozim blbou otazku a mozna jste blbejsi odpovedi ale zvolil jsem si na predek pro scouta Zimmermann Sport a keramicek brzdicky od ATE a na zadek klasiku Zimmermann a ma otazka zni: maji se brzdy nejak zajizdet? Nekdo rika ano, nekdo rika ze to nema smysl. Priklanim se k te verzi, ze kdyz si koupim nove auto, tak ty brzdy preci take nezajizdim.. Nebo bych snad mel? A jak?

• o 2 měsíce později...
Vloženo

Bude znatelný rozdíl v účinnosti brzd, když vyměním stávající 280mm za 288mm? Musí se měnit těhlice, třmen, držák třmenu a ještě něco nebo to je vše? Díky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...