Říjen 24, 201311 r tak si trochu rypnu pár postřehu : ano sice teplota olej většinou nepřekračuje 100c , ano ale čídlo teploty oleje, je na spodu olejové vany , ale olej v motru příchazi do styku z daleko většími teplotami ! než to co ukazuje čídlo teploty dale pak v člancich o mytech "olejařu" hm mně by zajimalo kdo pana Ing. Jaroslav Černý, CSc. plati ? nevím jak mohl dojít k zavěru, že prodloužený interval výmněny oleje je ekologičtější ? sam uvadí že při (prodlouženém intervalu výmněny oleje, je viší spotřeba oleje ! ) a nehledě na to že dost lidí musí dolívat olej pokud maji prodloužený interval výmněny oleje ! množsti doliti oleje je sice velice individualní , ale podle skušenosti, něktěří dolívaji 05 litru na 10 tkm někteři 01 litru na 10 tkm cirka !!! a někteří u starších motoru z "longlive" dolívaji daleko více ! nehledě na to že olej ze specifikaci "longlive" je řídší ! takže je riziko uniku ven z motoru větší ! tedy mírně netěsnoti ! takže kde pak je ta opěvovaná ekologičnsot , nikde ! jak se piše ve člancich , zaleží na spusobu jizdy , tady podle toho jak jezdíte , tak olej trpi , čím kratší trasa a více studených startu , tím vice dostavá olej "zahulit" nedavno se do mně jeden soudruch ! tady z fora pustil , že je zcela nesmysl mněnit olej po 5000 km když je auto nové ! tedy po záběhu motoru , ale zcela jasně vyplývá z članku z oleje.cz ( nebo jak se to jmneuje ) že zaleží na spusobu jizdy a jelikož daný soudruch nevím jak jezdim , tak plácal akorát nesmysly , a vyvolával flame ! už to vidím dopředu jak zase vytahne ta svoje moudra už se těším Upraveno Říjen 24, 201311 r od vikyviky
Říjen 24, 201311 r vikyviky... nechci te urazit, ale misto reseni oleju a vsech moznych veci kolem Tveho auta doporucuju si po sobe precist co vyplodis a pripadne si najit doucovani z cestiny,, muzu jen vyplodit to, ze pokud nekdo jezdi 30 let se vsemi moznymi auty v autoskole, olej vzdy meni podle toho, co prikazuje vyrobce, dodrzuje servisni intervaly a nikdy nemel s auty problemy, tak to o necem svedci.. a pokud jde o tebe, men si olej treba kazdou sobotu, pokud nemas co jineho na praci.. papa p.s pise se soudruh...
Říjen 24, 201311 r Už ho prosím niekto zastrelte, to sa nedá čítať (ani gramatika, ani obsah). vikyviky:Nebudem na tie blbosti ktoré si písal reagovať, proste nemám na to energiu. Sám si protirečíš a neuvedomuješ si to, tak nemá zmysel aby som ti tu ja, alebo niekto iný odpovedali a vyvracali alebo upresňovali každú jednu sprostosť, ktorú si napísal. Prosím choď o olejoch mudrovať na http://www.oleje.cz/forum/oleje-cz-f6.html. Len pre tvoju informáciu, všetky tie veci, ako sú long life oleje, a oleje do 1.2 TSI sú tam rozobraté na X stranách. Som si istý, že si tam nájdeš aj nových kamarátov. Ďakujem za pochopenie.
Říjen 24, 201311 r ja už par aut z autoškoly viděl a ve 80-100 tkm jsou tak akorát zrale do šrotu "spíše zaleží jak se k opravám staví majitel autoškoly" hm blbosti ? ja jen vycházim z těch článku na oleje.cz ! nic víc jediná blbost co je , je to když náká ovce , baští výrobci jeho krasožvásty ohledně "longlive" oleju jediný duvod proč vyrobce vede tyhle řeči a dává do motoru "longlive" oleje tedy 5w30 a podobně ,je ten aby motor pošel nejlip těsně po zaruce nic jiného v tom není ! Ono není nic jednodušího než si sehnat dvě stejná auta ze stejným počtem tkm , ze stejnými motory (třeba 1.9 tdi PD ) jedno auto aby jezdilo na "longlive" a druhé na normální olej tedy vymněna 15 tkm a motory rozebrat a porovnat opotřebení motru ! nic víc ja osobně preferuji kratší výmněu oleje cca 8 až 10 tkm max ! je věcí každeho jak mnění olej a kdy jej mnění ! nikomu nic nevnucuji ! když se ti nelíbí jak píšu , tak proč to čteš a pak se vztekáš nikdo tě nenutí to pomně číst !
Říjen 24, 201311 r Už ho prosím niekto zastrelte, to sa nedá čítať (ani gramatika, ani obsah). vikyviky: Nebudem na tie blbosti ktoré si písal reagovať, proste nemám na to energiu. Sám si protirečíš a neuvedomuješ si to, tak nemá zmysel aby som ti tu ja, alebo niekto iný odpovedali a vyvracali alebo upresňovali každú jednu sprostosť, ktorú si napísal. Prosím choď o olejoch mudrovať na http://www.oleje.cz/forum/oleje-cz-f6.html. Len pre tvoju informáciu, všetky tie veci, ako sú long life oleje, a oleje do 1.2 TSI sú tam rozobraté na X stranách. Som si istý, že si tam nájdeš aj nových kamarátov. Ďakujem za pochopenie.
Říjen 24, 201311 r Já to ovšem číst musím, a jsou to neskutečné bláboly s naprosto šílenou gramatikou. Ušetři nás laskavě od těchto rádoby příspěvků. Evidentně o tom nic nevíš a pokoušíš se tady interpretovat jen nějaké články,kterým moc nerozumíš.
Říjen 25, 201311 r jedině blaboly co čtu jsou tvoje ! nikde si neospravdlnil ,prodlouženou vymněnu oleje ! tedy snad jen tím že když to říka výrobce, tak to musí být pčeci super pro motor ! což je samozřejmně pitomost zato tady všichni krom mně všemu rozumí ! a to že se snažím obhájit svuj nazor ! i když "zlaté tele" škoda ma jiný nazor , tak jsem ten špatný ! to je mi zcela jasné , ale sory ja svoje názory nehodlám mněnit podle toho co říka "zlaté tele" škoda
Říjen 25, 201311 r Ja myslim, ze dostatecne ospravedlneni je, ze tak olej meni asi 95% uzivatelu aut a 100% firem a kupodivu se jim motory nerozpadaji.
Říjen 25, 201311 r 100% firem ne,u nás se jede na 15 000 km. A vikyviky,zase a opět blábolíš,nic z toho co píšeš,já nikdy a nikde neobhajoval. Koukám,že máš problém nejen s vlastním psaním,ale i s pochopením psaného textu.
Říjen 25, 201311 r tak si trochu rypnu ... Pochop už konečne, že po tomto tvojom príspevku sa tu s tebou nikto nechce baviť. Keby som bol moderátorom alebo adminom tohto fóra ja, tak už dávno žerieš banány.
Říjen 25, 201311 r Ja myslim, ze dostatecne ospravedlneni je, ze tak olej meni asi 95% uzivatelu aut a 100% firem a kupodivu se jim motory nerozpadaji. s týmto musím len súhlasiť
Leden 18, 201411 r dobry den pořídil jsem si novou skodu fabii II 1.2 tsi aa zajímalo by me po kolika ujetých km se mění olej a jaký koupit dekuji
Leden 18, 201411 r dobry den pořídil jsem si novou skodu fabii II 1.2 tsi aa zajímalo by me po kolika ujetých km se mění olej a jaký koupit dekuji hej, ja nevim.. co kdyby sis pročetl takovou tu knižečku co jsi k autu dostal.. tam zjistíš spoustu zajímavých věcí...
Leden 18, 201411 r by mě zajímalo, kdes to koupil, že ti neřekli fatální informaci. jsou dvě možnosti, buď 15tis/rok nebo 30tis/2roky
Leden 18, 201411 r Pravděpodobně máš auto s prodlouženým servisním intervalem. Palubní počítač ti sám oznámí, kdy máš navštívit servis. Určí to podle způsobu používání auta. Maximum je ale 30k km a dva roky. Případně by jsi mohl mít auto s pevným servisním intervalem a to znamená maximálně 15k km a dva roky. Jesli máš trochu cit pro stroje, tak prodloužený servisní interval budeš ignorovat a olej vyměníš podle způsobu používání auta po 10-15k km. To pravděpodobně najedeš dřív, než za dva roky. Obecně platí, lepší je použít levnější olej a dvakrát ho vyměnit, než drahý a nechávat ho tam dlouho. Já měním olej každý rok, i když najedu tak 8k km. Těch pět-šest stovek za olej a dvě stovky za filtr do toho vrazim. Pouze letos v létě musím vykoumat, jak se zbavit hlášky o servisu. Auto bude dvouleté a tak počítač začně otravovat.
Leden 18, 201411 r atnarfus: když je pevný interval, tak je to 15 tisíc km nebo jeden rok, ne dva jak uvádíš.
Květen 20, 201411 r Ahoj všem. Malý dotaz. Pokud mi byl do teď dáván do motoru Castrol Edge a teď jsem koupil Mobil 1 New Life 0W 40, nebude s tím nějaký problém (rozpousteni usazenin) ohledně toho, že původní je "syntetika" a nový plná syntetika. Dík za odpověď. Milan
Květen 20, 201411 r Ne, problém s rozpouštěním usazenin mít nebudeš, akorát ti motor může začít papat trochu oleje. Upraveno Květen 20, 201411 r od ales-r
Květen 20, 201411 r Právě, že z prvovyroby jsem tam měl Mobil a ten to nežralo (30tis km). Pak začali dávat Castrol a toho jsem doleval cca 1.5 litru na 15tis km. Teď na 75tis bych se chtěl vrátit na Mobil tak věřím tomu, že ho to žrát nebude.
Květen 20, 201411 r A proč jsi nezkusil reklamovat vysokou spotřebu oleje 1l na 10000Km je celkem dost!
Květen 20, 201411 r Nevím. Protože jsem vůl. Edit. Já to zkoušel - jsem si vzpomel, ale byl jsem odpalkovany, že 1 l / 10tis km je úplně v pohodě a že to není důvod k reklamaci Upraveno Květen 20, 201411 r od miland42
Květen 20, 201411 r Když ti to žere olej, tak tam nelij 0W40, ale minimálně 5W30, 5W40 jestli máš proměnnej interval, tak co nejdřív přejdi na pevný, a u oleje se vždy podívej, jestli splňuje specifikaci danou výrobcem k tvému motoru a intervalu. Auto už nemáš v záruce, že by jsi to zkusil znovu? Edit: 5W30 ve tvém případě ne když ti to žere olej. Upraveno Květen 20, 201411 r od ales-r
Květen 20, 201411 r Motor napriek tomu, že má nabehaných na stolici x motohodín a olej bol vymenený, je vhodné po ubehnutí 5 tis km ho vymeniť z dôvodu "vybrúsenia" motora, kedy je tvorba brúsnych častíc najintenzívnejšia, z hľadiska ich tvaru, materiálového zloženia, ako aj počtu.
Květen 20, 201411 r Je to zajímavý, že ti to po výměně oleje začalo brát. Tak velký rozdíl by snad nemohl způsobit olej - jakou viskozní specifikaci má ten castrol? Jednou jsem pozoroval úbytek při nalití mogulu 10w40, ale to mohlo být tak 0,3 dcl. Až vyměníš a pojezdíš, napiš zdali se ti to zlepší a případně o kolik.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.