Podvozek
262 témat v tomto fóru
-
Prosím o radu jak postupovat v diag vcds 19.6.2 při odvzdušnění brzd... Jelikož je spousty návodu ale v diag je to úplně jiné menu.
-
- 6 odpovědí
- 7,8tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
-
Potřeboval bych poradit od těch, kteří měnili vzadu koutouče - ale jen ti, co mají 253mm. Ostatní velikosti kotoučů to tam mají jinak, takže za informace děkuji, ale nepomohou mi... Podle škodovácké díl. příručky stačí sundat třmen. Držák třmenu - s vodícími čepy (to o co jsou opřeny destičky) sice trošku překrývá kotouč, ale nejspíše lze kotouč trochu našikmou stáhnout náboje a z toho držáku třmenu se to uvolní - vytáhne. Stačilo Vám sundat jenom třmen (píst) a destičky a mohli jste už sundat kotouč? Ptám se pro to, že zde jde o Leona 5F, brzda je naprosto stejná s O3, ale v dílenské příručce tvrdí, že je nutno sundat i Držák třmenu s vodícími čepy - jenže ten …
-
- 5 odpovědí
- 7,7tis zobrazení
-
-
Ahoj, snažil jsem se najít odpověď ale vyhledávač nabízí odpovědi/obrázky pouze k OI a OII. Chtěl bych tedy požádat o informaci, v jakých místech OIII zvednout dílenským zvedákem ? Díky..
-
-
- 7 odpovědí
- 21,5tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Ahoj, Nezkoušel jste tu někdo měnit na octavii III klasické těhlice s 80mm ložisky za hliníkové s 85mm ložisky? Pasuje zbytek dílů? Tj, ramena, řídící tyče a poloosy? Děkuji.
-
- 3 odpovědi
- 1,4tis zobrazení
-
-
Ahoj všem, prosím o odpověď. Mám na své octaviii III 1,6. TDI 77 kw najeto cca 3500 km a stále mi neustalo od podvozku takové syčení (jakoby ucházelo kolo). JInak lépe se tento zvuk nedá popsat. Dělá to na volnoběh, za jízdy možná taky, ale to přehlučí motor a vevnitř auta to na volnoběh slyšet není, ale jakmile vystoupíte a auto si obcházíte, když klepe na volnoběh, tak to syčí a syčí. Dnes to chvilku syčelo přerušovaně ts ts ts ts ts ts, ale jinak po příjezdu domů ono již známé tssssssssssssssssssssssssssssssssss. Nevíte v čem by mohl být problém? Děkuji za odpověď. M.
-
-
- 23 odpovědí
- 20,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dnes som bol v servise na prehliadku, a nasli mi zlomenú zadnú pružinu, najazd 92 000 km, rv. 2016. Octavia combi, že vraj únava materiálu alebo ze nejaký vytlk na ceste to mohol sposobit. Viete mi poradiť či kúpiť originál pružiny alebo niečo iné.
-
- 2 odpovědi
- 3,3tis zobrazení
-
-
Zdravím mám dotaz zda jste se někdo setkal s tímto. Octavia 3 2,0 tdi 110kw 4x4. Při jízdě na 1 a 2 rychlostní stupeň z zadní části se ozyva bzučeni či hučení. Vše při zatáčení do levai prava a couvání též při zatáčení. Pod plynem. Na neutral jsem to neslyšel. A není to pravidlem. Ještě si myslím zese to zintenzivni při zahřátí auta. Díky za rady, poznatky.
-
- 0 odpovědí
- 1,1tis zobrazení
-
-
Zdravím, pri prudší akceleraci na mokru nebo na dlazebnich kostkach - zkrátka při prokluzu kol - se ozvou velké rány od přední nápravy…jakoby takové bouchání když se ty kola protočí… nevite prosím proč se tak děje,jinak je náprava zcela v pořádku,auto má najeto 52 tis,1,4 tsi. Diky za odpovědi
-
- 8 odpovědí
- 4,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, nenašel jsem tu podobné téma, což mě trochu děsí. Mám OIII, najeto asi 4k km, v podstatě od začátku mi dělá to, že jak při couvání, tak jízdě dopředu krokem, při plném rejdu, se ozývají zvuky podobné, jak by se dvě plochy třely o sebe...nicméně jsem měnil kola na zimní, jev je tam pořád, ale nikde jsem nenašel, že by třeba kolo se třelo o podběh nebo cokoliv jiného divného...nemůže tam něco kroutit při rejdu, třeba ty plechy, co kryjí kotouč? Nesetkal se s tím někdo?
-
-
- 27 odpovědí
- 37,5tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Zdravím, mám octu 3 1.2 77kw 2014 ročník a na dovolené jsem si (hlavně při složitějším parkování kdy točíte plný rejd v pomalé rychlosti) všiml, že se mi ozve 1 kovové lupnutí vždy když dám plný rejd doprava úplně těsně před maximálním natočením kol. A ozve se mi většinou ve stejném místě i hned znova když jdu kola zatočit zpátky na střed. Podle infa tady na foru jsem čekal, že bude začínat odcházet homokyneťák, axiální táhlo nebo horní ložisko nad tlumičem, ale teďka jsme s kolegou co spravuje auta (nedělá řízení) na rampě zvedli a zjistili, že ten zvuk tam při vypnutém motoru není a celé točení probíhá v pohodě. Začne se vždy ozývat až po nastartování a podle poslechu s…
-
- 9 odpovědí
- 5,5tis zobrazení
-
-
-
Ahoj, zajímala by mě vaše zkušenost a názor na proraženou pneu z boku. Zažil jste někdo a nechával opravit? Podařilo se mi štrejchnout o obrubník, naneštěstí šlo o nové pneu. Dirka v pneu mini, šla ucpat lehce prilozenim prstu. V pneuservisu řekli, že to lze opravit a taky tak učinili. Ujišťoval mě, že to je v pohodě, dle faktury byla použita kordova záplata. Mě se jedná o to, zda máte zkušenost. Četla jsem horory, že boční poškození se nikdy nemá opravovat a protože s tím hodně jezdím, tak se trochu bojím. Servisakovi jsem hned na začátku řekla, že případně nemám problém s nasazením nové pneu, ale on tvrdil, že oprava lze a je to v pohodě. Cestuji s autem doc…
-
- 3 odpovědi
- 3,5tis zobrazení
-
-
Ahoj, Scout 1,8Tsi 2015 110tkm .. projevuje se pri cca 70km/h a vice takove pískání jakmile dam nohu z plynu, zas pridam a je klid.. co to může byt? Nesetkal jste se stim nekdo? :) nejakeho dobreho mechanika okoli Krkonoš neznate
-
- 1 odpověď
- 4,3tis zobrazení
-
-
Ahoj všem, delší dobu řeším nepříjemný dunivý zvuk v případě, kdy přejíždím nerovnost (výmol) - vyskytuje se nepravidelně (jednou jo, jednou ne). Měnil jsem i u řidiče plastový kryt podvozku, kdy se zdál lehce deformovaný od kamene, ale změna žádná. O3FL 2019, najeto cca 35000. Nemá někdo podobné zkušenosti?
-
- 4 odpovědi
- 4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, mám dotaz ohledně ráfku škoda - Turbine R18 7,5J x 18" ET 51. Mám tyto disky na Octavii III s obutým pneu 225/40. V budoucnu bych chtěl tyto ráfky použít na VW Tiguan 2.0 TSI. Je možné na tento ráfek 7,5J x 18" ET 51 obout pneumatiku šíře 235/55? A půjdou kola i na VW Tiguan? Počet děr a rozteč by měla být stejná u obou aut na 5x112. A jak je to s případným ET... Děkuji za odpovědi.
-
- 0 odpovědí
- 1,9tis zobrazení
-
-
Ahoj, na druhém autě, které najezdí cca 3-4000 km ročně mám 4leté disky, na kterých se objevila rez na vnitřní (rubové) straně. Objevil jsem ji dnes, když jsem zimní sadu připravoval na letní spánek. Jsou to sice obyčejné Dezenty, ale kupoval jsem je jako nové a nájezd mají minimální (cca 6000 km max). Auto celoročně parkuje v suché nevytápěné garáži. Rez je na 2 ze 4 disků. Ty už jsou po záruce, takže to samozřejmě opravím, ale jen pro zajímavost - myslíte, že je to normální? Nebo je to tím, že jsou to prostě levné disky, u kterých není lakování úplně tip ťop? Díky za reakce.
-
-
- 3 odpovědi
- 3,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Nazdar, neviete mi nahodou niekto povedat ake su rozmery prednych a zadnych brzdovych kotucov na octaviu 1.6 tdi, popripade rovno aj poradit aku znacku sa oplati kupit. Vdaka
-
- 2 odpovědi
- 3,8tis zobrazení
-
-
Zdravím.Mám octu 2014 1.6 tdi 77kw naj. 165tis. Pri pravém rejdu (levý ,rovně o.k.),rychlosti 30+ a zařazeném kvaltu slyším zvuk jako když něco drhne.Ložisko,desky,kotouče jsem vyloučil když to dělá jen s kvaltem.Pak mě napadá jen homokineťák nebo 😱převodovka.Má někdo zkušenost? Díky.
-
- 2 odpovědi
- 5,4tis zobrazení
-
-
Ahojte. Pri cúvaní počujem pískanie, ktoré ide od ľavého zadného kolesa. Môže to byť niečo vážne? Ďakujem.
-
- 1 odpověď
- 5,1tis zobrazení
-
-
Zdravím, podařilo se mi v cca 20-30 km při odbočování nabrat pravým zadním kolem obrubník. Hned jsem cítil že je něco špatně - jako by to kolo mělo "tvar vejce". Víc podrobně: i na hladké a rovné vozovce jsem cítil spíše periodické vrávorání, prostě jako bych zadní nápravou přejížděl přes vertikální překážku. Bylo cítit hlavně při nižších rychlostech. Auto jsem okamžitě odstavil a vzal do autorizáku. Nicméně to má háček. Momentálně jsem ve Francii, a kvalita i autorizovaných servisů se nedá ani zdaleka srovnat s kvalitou těch Českých. Řekl jsem přesně to, co se stalo, na což jsem dostal nabídku nechat udělat geometrii. Řekl jsem jim ať se podívají…
-
-
- 7 odpovědí
- 6,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Prosím nesetkal se někdo s nepravidelným hučením od zadní časti vozu octavia 3 combi rs tdi 135kw? Jedu a už někde od 30km střídavé hučení ze zadní části vozu.Nejintenzivnějši mezi 80-120km. Dával jsem za vinu ložiskům.Proběhla výměna vpředu i vzadu a nic se nezměnilo. Není to stálá ale střídavá intenzita hluku. Jako víc míň víc míň Nesetkal se někdo s tím???
-
- 7 odpovědí
- 9,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím všechny, už asi rok poslouchám rezonanční zvuk. Musím říct že mě to už začalo dost lézt na nervy. Myslel jsem že se to ozývá z interiéru. Měl jsem před tím VW Golf VII a u něj jsem pak zjistil že jsem nechal brýle v kastlíku nad hlavou a rachotí ale u mé O3 jsem vše z vozu vyndal do posledního smítka a stejně se tento zvuk ozýval stále dál. Málem sem rozebral i tapec jak už mě to štvalo. Ten rezonující zvuk se ozýval když jsem například jel z kopce na zařazený rychlostní stupeň bez plynu nebo při rozjezdech a také když jsem stál na místě stačilo zlehka přidávat a bylo to dost slyšet. Nakonec jsem zajel do značkového servisu tam mi auto zvedli a řekli že se už s tí…
-
- 1 odpověď
- 2,3tis zobrazení
-
-
Ahoj, byl jsem s autem (2018, najeto cca 40 tis, u mě cca půl roku) na pravidelným servise a důraz jsem dal na kontrolu brzd. Proč? protože při brždění a zejména po vyjetí po stání (jen přes noc) je to jako by byly destičky totálně vyjeté (jako kov na kov). Po nějaké době se to sice trochu uklidní, ale i tak slyším ten "škrábavý" zvuk, i když méně. Po servise mi řekli, že technik nic špatnýho nenašel a desky a kotouče jsou v pohodě do minimálně další kontroly...chápu, že při delším stání se to stává, než se to "ojede", ale u několik předchozích vozidel to nebylo rozhodně takhle extrémní a už vůbec ne pořád...nejspíš to nechám projet ještě v jiném servisu, nicméně si …
-
- 8 odpovědí
- 4,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, zajímá mě, zda dáváte na ALU kolech přednost kovovému ventilu/ventilku? Díky
-
-
- 11 odpovědí
- 7,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, netušíte někdo, jaké číslo má tento kryt? Díky za odpověď.
-
- 4 odpovědi
- 3,7tis zobrazení
-
-
Ahoj všichni, v některých článcích a rozhovorech na internetu se píše o adaptivních tlumičích pro Škodovky (z výroby). Pletu se nebo dnes ještě není dostupné nic a dnešní přepínání jízdních režimů v Oktávce nemá na tlumiče žádný vliv? Když to není dostupné dnes tak zbývá pouze čekat na další modelový rok, co?
-
-
- 96 odpovědí
- 106,3tis zobrazení
- 5 sledujících
-