Motor 1.6 MPI
1 031 témat v tomto fóru
-
Zdravím, Moja Octavia 1.6 GLXi 55 KW poslednú dobu vydáva veľmi zvláštne a nepríjmné zvuky. Dlhú dobu som si bol istý, že to má na svedomí prídavný ventilátor chladenia, ale odpojil som ho a chvíľu som jazdil bez neho, nepríjemné kvíliace zvuky zostali. Stáva sa to hlavne za studena, pri prekročení 2000-2500 otáčok a veľmi často to pozorujem aj na voľnobehu, keď dhší čas stojím (semafór). Po zahriatí motora kvíliace zvuky zmiznú a vrátia sa opäť (nie je to pravidlo) pri parkovaní, dlhšom cúvání a vytáčaní motora na prvom zaradenom stupni. Kdesi na fóre som čítal, že sa môže jednať o "napínaciu kladku" ? Môžete mi to prosím niekto potvrdiť, vyvrátiť. Prípájam video, ktor…
-
- 32 odpovědí
- 11,8tis zobrazení
-
-
ahoj, chcem sa len spýtať, ako sa volá táto hadica na fotkách, stratil som ten vrchný dekel s nasávaním vzduchu a kvoli tomu má vraj motor vyššiu spotrebu, potrebujem zistiť len názov tejto časti, aby som ho mohol niekde zohnať....ďakujem "Banálna otázka" a tomu odpovídající stupidní název vlákna! - "Pomoc" To je to, co by ses dočetl v pravidlech, kdyby jsi je četl. ano, je mi to jasne, ospravedlnujem sa, ale na druhej strane: ako by si sa na to ty spytal, keby nevies, ako sa to vola, ved o to mi slo, ze jaky to ma nazov, aby som si to mohol niekde na nete zohnat, zatial mi tu nik neporadil, iba lucky.jack, aj to zacal dost vysmesnym postojom, a ty, kedze ma vies edito…
-
- 7 odpovědí
- 1,5tis zobrazení
-
-
-
Ahoj, prosím o radu. Za jízdy se mi roztrhl rozdělovač. Mám tam Marelli. Chci se zeptat pokud ho vyměním dá se nasvativ předstih přes VAG340Z? Je možné tam dám i jiný rozdělovač třeba bosch? Ještě mám dotaz zda po výměne auto nastartuji, nebo se musí restartovat palubní počítač atd?
-
- 6 odpovědí
- 15tis zobrazení
-
-
ahoj oktaviáni, nevím čím jiným mám nahradit mýdlo, aby mi nešustil (občas) klínový, neboli drážkový řemen, v servisu mi na něj koukali, na výměnu není, mám octavii 2002, 1,6, 75kW, díky za rady
-
- 22 odpovědí
- 14tis zobrazení
-
-
hledal jsem zde na foru celkem dlouho a ... nenasel... chci vymenit cidlo teploty chladici kapaliny na moji 55kW 1.6 oktavce, ale vsude v obchodech maji X druhu techto cidel... na autokelly jsem nasel i nejake parametry odporu, ale nikde neni napsane, ktere cidlo je originalni... mam r.v.1997, SLX vybavu... v aute mam cerne cidlo s modrym pruhem, netusim, zda jiz bylo nekdy menene... diky predem za radu,
-
- 9 odpovědí
- 10,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
uvažuji o montáží sportovního filtru, kuželu. nejde mě o nějaký zvyšování výkonu, spíše o estetickou stránku věci. bude problém, když oddělám ten původní díl sání, kde je klapka, která se otevírá a zívírá v závislosti na teplotě a buď se vzduch nasává od výfukového potrubí, nebo z venku? možná stupidní dotaz, jen jestli to nebude mít vliv rapidně na spotřebu, chod motoru..........
-
- 9 odpovědí
- 6,4tis zobrazení
-
-
Dobrý den Jsem zde nováček.Potřeboval bych poradit neb jsem už zoufalý.Mám škodu octavii 1,6 75Kw a poslední dobou mi dělají problém starty ale není to pravidelné.Starter točí ale motor nechytá,až když šlápnu na plyn tak naskočí.A nepravidelně se rožne diagnostika motoru s chybou 16555-řada 1, systém dávkování paliva, systém příliž chudý.A včera mi motor během jízdy prostě zhasl .Zastavil jsem a nastartoval a jel dál už jsem stoho jelen.Vyměnil jsem snad už co se dalo(svíčky,kabely,filtry,regulátor tlaku,škrtící klapku, a pořád nic. Moc prosím o radu.Děkuji
-
- 5 odpovědí
- 5,9tis zobrazení
-
-
Nevi nekdo co to je za tesneni na obrazku? cislo 4.Staci poslat SZ
-
- 4 odpovědi
- 1,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, byl jsem dneska na první technické s Oct. Tour po čtyřech letech, motor MPI 1.6, 75KW, najeto cca 93kKm. Chlápek na emisích se mi ptal, zda to žere olej, protože je dost vysoká hladina HC. Na protokolu je uvedeno 12 při volnoběhu a 8 při otáčkách, norma na protokolu uvedená je 100. Tak nevím, zda je to hodně. Že by to žralo olej nevím, naposled byl měněn na servisce a nejsem si vědom, že by něco říkali. Zítra zkouknu, jaká je hladina oleje, ale nemyslím, že něco poznám. To by to muselo žrát půl litru na tisíc a to bych asi neprošel Technickou jsem prošel, ale trochu mi to vrtá hlavou. Víte někdo, popř. můžete mrknout na váš protokol, kolik to má "normálně" mít? A…
-
- 1 odpověď
- 5tis zobrazení
-
-
Dobrý den Mám oct 1 1.6 MPI 2005.V pátek ráno, tak jako každý den ráno v pohodiččce bez jakéhokoliv nadávávní nastartovalo a odjel jsem.V noci z pátku na sobotu byl u nás silný mráz a v sobotu ráno vozidlo nešlo nastartovat.Ovšem při otočení klíčku to vůbec nic nedělalo, z motoru se objevilo jakési cvakání a a zhruba z oblasti kam se lije brzdovka (asi) tak takový jakýsii pérovotý zvuk.Jinak nějaký naznak roztočení vůbec žádný.Zkoušel jsem nabít baterku, zkoušel jsem nastartovat přes baterii druhého auta, stále bez úspěchu, takže to vypadá na odtah.Máte někdo tušení, co by to tak mohlo být a na co se mám připravit?
-
- 5 odpovědí
- 2tis zobrazení
-
-
Zdravím. Potřeboval bych poradit, jde chipovat motor 1,6 75 kw rv. 2004? na cimbu.cz psali, že tento motor nejde chipnout, jinde sem o tom nic nenašel tak nevím... http://www.cimbu.cz/index.php?page=ecu&chip=42&lng=cze Může mi někdo prosím poradit? Diky
-
- 3 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
-
-
-
asi pre týždnom som bol na pumpe natankoval som a šiel naštartovať,otočím klúčikom a nič ,ani štartér netočilo ,elektronika svietila ale.vytiahol som klúče zo zapaľovania strčil znova a už to nakoplo,neriešil som to teda, ale začalo sa to opakovať že to šlo až na 3x nakopnúť.Po týždni to už nejde ani po pol hodine naštartovať,môžete poradiť kde by mohla byť chyba? je to v spínacej skrinke alebo v štartéri či niekde inde?
-
- 5 odpovědí
- 7,3tis zobrazení
-
-
Dobrý den Mám oct 1 2005 s motorem 1.6 MPI 75 Kw necelých 14 dní.Auto má najeto 112 000 km.Určitě bude na čase vyměnit rozvody + olej a asi i vzduchový filtr.Na co bych si u tohoto motoru při aktuální kilometráži měl dát ještě pozor? Co vyměnit? co zkontrolovat? Do originalniho sevisu se mi z finančních duvodu nechce a v servisni knižce jsou razítka neoriginalniho servisu, takže jí celkově moc nevěřím.Jinak bych se chtěl ještě zeptat zda je normální, že auto má slušnou akceleraci až od cca 2800 ot, do té těchto otáček je to poměrně na moje překvapení líné (předchozí vozidlo bylo renault).Jinak spotřeba zatím 7,2 l (okresky + město) takže podle mě docela dobré.
-
- 1 odpověď
- 2,4tis zobrazení
-
-
Ahoj, v posledních dnech jsem si všiml, že při rozjezdu, když je studeny motor tak pouze na jedničku se zatřepe celý předek auta. Čím by to mohlo být ? Jakmile se motor ohřeje, je to v pohodě, ale zastudena se zatřepe při rozjezdech a je mu úplně jedno, jestli dám více či méně plynu.
-
-
- 52 odpovědí
- 15,8tis zobrazení
-
-
Ahoj zjistil jsem,že nemám žádný signál na hallově snímači otáček vačky...chyba 0515 G40,nemaměřil jsem ani ťuk...ale nevím jak to čidlo vyměnit,musí se sundat i ozubené kolo od vačky?
-
- 4 odpovědi
- 4,4tis zobrazení
-
-
motor AKL 1.6 74kW po preventivnim vycisteni skrtici klapky pri montazi klimy(kdyz byla zasrana tak to bylo OK) kolisaji otacky volnobehu mezi 1000-1500 otackama. provedl jsem nasledujici: -nekolikrat vymazani adaptačnich hodnot a zakladni nastaveni klapky VAGem -vymena teplotniho cidla -zkouska tesnosti hadice sani vcetne odvetrani ventiloveho vika -vycisteni vahy vzduchu -zkouska tesnosti mezi motorem a klapkou -kontrola kontaktu kostry v motorovem prostoru -jeste jsem kontroloval narychlo (zrcatkem) vlnovec jestli se neztraci plyny pro lambdu nekde mezi motorem a katem a mozna si jeste na neco vzpomenu navic ve vagu vyskakuji chyby kterych se nemuzu zbavit t…
-
- 24 odpovědí
- 16,3tis zobrazení
-
-
Zdravím. Mám OC1 1,6 75kw rv 2002. Už půl roku mě zlobí jeden problem. Vždy to začne rozsvícením kontrolky ASR, pak se přidá EPC a kontrolka řídící jednotky motoru (oranžový vrtulník ) Potom se to různě rozsvicí. Motor padá do nouzáku, nebo nejde natočit, nebo nejede vůbec a chcípá. Vag hodí tak 9 závad. Škrtící klapku, lambdu a hmotnost vzduchu. Smažou závady a tak 3 týdny je klid a pak to začne znovu. Někdy to začne zlobit hned. Dnes hodil 11 závad. 7 škrtící klapku, 3 lambda a 1 hmotnost vzduchu. Jezdim ze servisu do servisu a neví. Jeden sází na škrtící klapku, další na bordel v elektrice motoru. Nesetkal se stim prosim někdo??? Předem díky
-
- 9 odpovědí
- 8,2tis zobrazení
-
-
Poradte stale hodi tieto poruchy, ked spravim readines same nuly sonda II nova Adresa 01: Motor Labely: nevybrány Objednací číslo řídící jednoky: 06A 906 033 BG Systém a/nebo verze: SIMOS33 1.6l 2V 00HS4600 Kódování: 00031 Číslo dílny: WSC 31480 Další informace: TMBCX41U538668948 SKZ7Z0B1441413 6 závad nalezeno. 16554 - rada valcu 1: system odmerovani paliva: chybna funkce P0170 - 35-10 - - - Sporadická 16520 - rada valcu 1 - sonda 2: chyba v el. obvodu P0136 - 35-10 - - - Sporadická 16725 - snimac polohy vack./klik.hridele (G40) : neverohodny signal P…
-
- 3 odpovědi
- 5,5tis zobrazení
-
-
Mám pocit, že mi auto nejako privela dymí z výfuku. Včera v noci som čakal na kámoša a ako tak som čakal, tak som pozrel do spätných zdkadiel a za autom bolo pomerne vela bieleho dymu. Po takých 5 minútach, čo som tam stál bol dym už takmer okolo celého auta, aj pred autom. Žiadne zmeny v správani sa auta a motora som nespozoroval. Pri jazde som dymenie tiež nespozoroval, len keď stojím na mieste, tak sa okolo auta začne hromadiť pomerne vela dymu. Je to normálne, alebo bude niekde problém? Za rady vopred Ďakujem.
-
- 2 odpovědi
- 4,8tis zobrazení
-
-
Prosím o radu nevím jak sundat plastový kryt na motoru 1.6 MPI 75 Kw. Nejspíš se za něj pořádně vezme zkoušel jsem to, ale bojím se abych něco nepo... Děkuji za radu.
-
- 6 odpovědí
- 11,1tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny.Dneska ráno jsem zjistil,že když nastartuji studený motor a parkrat jej na volnobeh proslapnu jemne,tak třeba po pátém sešlápnutí vystřelí obrovskou ránu jako z pušky.Nevíte někdo čím by to mohlo být?Děkuji
-
-
- 5 odpovědí
- 1,8tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny a prosím o radu, mám problémy se svojí Octavii 1,6 55kw rok 97 najeto cca 130000, neměl jsem s ní dlouhou dobu cca 2-3 roky žádné problémy, minulý rok v zimě kdy byly velké mrazy -20 jsem jednou nechal stát venku namísto garáže a jel cca 15km do práce a těsně před prací začal cukat motor a na křižovtce při rozjezdu se zakuckal a chcípl a už jsem to nenastartoval pouze střelba do výfuku a jinak nic. Odtáhly mě nechaly a po čase když auto odstálo nějakou dobu prostě zase jelo normálně. Od té doby jezdilo bez problémů celé léto nic akorát občas motor za běhu cukl ale jinak žádný problém. V zimě cukal víc v létě téměř vůbec po té zimě jsem nalil aditiva do b…
-
- 6 odpovědí
- 4,3tis zobrazení
-
-
Chci se vás zeptat, chci objednat těsnění sání (to co je na parozích), ale nejsem si jistej jestli mám vybrané správné těsnění, tzn. horní a spodní (jestli mám správné číslo dílu)...? horní těsnění číslo 06A133227B spodní těsnění číslo 06A133398F Mám to správně vybrané nebo ne? Celkem naléhavě bych to potřeboval vědět, protože ještě dneska bych to chtěl na cc-autodílech objednat. Díky EDIT: těsnění už mám objednané, zjistil jsem si, že toto těsnění je správné... Omlouvám se za založení tématu a pokud chcete, tak toto téma můžete smazat
-
- 0 odpovědí
- 1,4tis zobrazení
-
-
Zdarec, mám zvláštní problém, Octavia tour 1.6, začalo se mi stávat, že se motor občas začal lehce dusit/jako na 3 válce/, hlavně při přidání plynu, ale tu a tam i u ubírání, prostě občas a nepravidelně... Diagnostika píše sporadickou chybu v elektrickém obvodě 1 řada... Včera jsem s hrůzou zjistil, že tento pokles výkonu je závislý na dání blikačů!! Takže, když vyhodím blikač, poklesne výkon!! Proto se mi to stává nejčastěji při předjíždění, kdy dám blikač a přidám plyn... Musím dodat, že mi páčka od blikačů způsobovala již několikrát "tikání" jako od přerušovače světel- to zde bylo mnohokrát řešeno a byla již dříve prostříkaná a závada přestala a i nyní je tento problé…
-
- 2 odpovědi
- 1,4tis zobrazení
-
-
Nemá niekto skúsenosť na O 1,6 AKL pri zaradenom 4 prevodovom stupni je vysoká spotreba/cez 10l/ a divné trasenie motora. Na diagnostike nie je žiadna závada. Trasenie nie je nejak výrazné no predtým to nebolo. A divné,že je iba na 4 pr. stupni.Stretol sa už niekto s tým? Robí to pri 50-60Km/h a keď tam dám 5ku tak len pri pridávaní. A ešte taká jedna vec, keď pustím úplne plyn tak normálne by mala spotreba skočiť na 0 ale takto ukazuje pp nejaké 3l.
-
- 6 odpovědí
- 1,9tis zobrazení
-