Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Motor 1.6 MPI

1. Zahájeno uživatelem roooom,

Zdravím všechny, tak dnes jsem absolutně nenastartoval , po rozebrání deklů jsem ve spolupráci s mojí sličnou manželkou zjistil , že mi vůbec při startování nehází jiskru kabel ze sekundáru VF trafa . Jinak vše asi šlape ( palubka , startér točí atd. atd. ) Po proměření sekundáru ( fajfka - kostra ) jsem zjistil, že má cca 3kOhm , primár 1kOhm .... nevim nevim , jestli to tak má být . Nicméně , má někdo zkušenosti s nakopnutym zapalovacim modulem ( VF trafem) u 1.6 55kW ? Ptám se proto , abych třeba zbytečně nekoupil novej , a ono to bylo něčím jináčím ... Díky za případnou radu a přeju všem Okťákům ZDAR!!!!!!!!!

• 3 odpovědi
    • 2,5tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem peterkocur,

Neviem ci je to standartne alebo nie,cvakanie ide bud od ventilou alebo od sania ide o motor 1.6 75kw,vo vag-u ziadna chyba, ???

• 4 odpovědi
    • 1,8tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem zahrada,

prosím o radu,mám 1,9TDI/66kw/r.97 né vždy ale někdy při brzdění motorem a nasledovně i brdou prí vyřazení kvaltu,s přišlápnutou brzdou mám otáčky cca pod 700ot jde to znát i na chodu motoru,když povolím brzdu otáčky se zvednou ale motor jde špatně do otáček jinak jede bez problému,poradí někdo,,díky

• 1 odpověď
    • 2,1tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem pastor,

caute neviete my poradit ked som otvoril viko motora tak tam mam zltu hmotu vyzera to ako maslo neviete co to moze byt dakujem

• 1 odpověď
    • 1,9tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem obrbaz,

Dnes sem vyčítal paměť závad a tohle na mě vyskočilo Škoda octavia 1,6 75kW r.v. 2001 (facelift). 2 Nalezeny chyby: 16514 - rada 1 -sonda 1 El.zavada v obvodu P0130 - 35-10 - - - Sporadicky 16555 - rada 1: system odmerovani paliva System prilis chudy P0171 - 35-10 - - - Sporadicky U toho prvního vis píše špatná lambda nebo vedení, já bych typoval skontrolovat kontakty atd páč je to sporadická (při vadné lambda sondě by byla trvalá?). To druhé je důsledek jestly sem to dobře pochopil. Ještě sem skusil vyčíst readiness a tohle to na mě vyhodilo: 1110 1101 recirkulace spalin - nepodařilo se vytápění lambda sondy - nepodařilo se lambdasonda - nepo…

• 3 odpovědi
    • 10,2tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem Marekkk,

chcel by som sa spytat na zivotnost motora v octavii 1.6 55kw, chcel by som taku kupit ale ma uz okolo 180.000, teda skoro 200.000km, jasne ze zalezi aj na tom ako sa jazdila ci kratke/dlhe trasy a ako a atd..., je k nej servisna knizka, takze predpokladam ze o nu bolo dobre pecovane. v inzeratoch vidim ze mavaju aj okolo 350.000km, takze by mohla este nejake roky posluzit, kedze jazdim pomerne malo km rocne. este by som sa chcel spytat ci sa nieco dolezite/drahe meni pri servise pri 200.000km, teda dufam ze netreba generalku . kamarat ma presne take auto a pri 260.000km to ide este dost schopne, sice je trosku hlucnejsie (uz to klepe) a ma uz nejake tie typicke chybicky…

• 8 odpovědí
    • 6,5tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem tomasch,

Proč má tento motor jako jedinný takovéto otáčky při měření emisí? A další podmínky? (viz hvězdička dole) .. nebo je chyba v DP?

• 3 odpovědi
    • 1,9tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem paulmack,

Dneska jsem najel něco přes 200 km a nějak mě podle pp vzrostla spotřeba a si tak 2,5l.A zdá se mě,že je to i línější a nějak to hulí a smrdí po síře. Labdu mám novou.Je na ni ujeto asi tak 3000 km.4ím to může asi být.Zítra to zkusím pichnout na vag a uvidím.Nevíte někdo předběžně co by to asi mohlo být? Díky.

• 33 odpovědí
    • 6,9tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem V€nca,

Pedal plynu ma dosti opozdene reakce, pry je to u vsech 1,6 - 75kw . Kazdopadne bych to rad odstanil. Pr. : kdyz splanu na pedal plynu na max a ihned ho pustim , tak otacky mi lezou nahoru snad jeste 1 vterinu , ne-li dyl a potom zacinaj line upadat zpet. Kazdopadne dukuji za kazdou radu .

• 18 odpovědí
    • 9,4tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem Shaarky,

Pánové, řeším tu někde problém s cukáním motoru ( http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=29777&hl= ) , chci začít s výměnou kabelů a svíček. Kabely jsou od výroby, svíčky mají ještě 10-tisíc do výměny ze 60000km intervalu. Co navrhujete ? Nemají ty svíčky ještě čas ? Každá koruna dobrá... díky. pozn. lambda již měněna, na VAGu žádná chyba, filtry (vzduch i olej) nové...

• 48 odpovědí
    • 15,6tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem Koky6,

Čau lidi mám průser jak barák Mám octu 1,6 55kw a už nějakou dobu se mi nezdály otáčky motoru při neutrálu,občas brutálně zakolísaly směrem dolů.Dnes jsem přišel na to že to nějak souvisí se servem,totiž když jsem stál na parkovišti s nastartovaným motorem a otočil volantem,ať už doleva,nebo do prava otáčky šli s rejdem synchronizovaně dolů až to chcíplo Prosím vás nevíte někdo co by s tím mohlo bejt?Že nebudu muset měnit servo,že ne...

• 3 odpovědi
    • 1,5tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem JVA,

Musí se po výměně L-sondy za katalyzátorem provádět nějaké nastavení? Motor 1,6/75kW MR 2004.

• 7 odpovědí
    • 15,3tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem bohusmy,

Zdravim, mam problem s oktavkou 1,6 74 kW, rok 2003, cca 80 000 km. Problem spociva v tom, ze uz dlhsiu dobu, ked je motor zohriaty a dam nohu dole s plynu otacky motora neklesnu na volnobezne, ale az k otackam cca 500 a potom sa vyreguluju na volnobezne. niekedy riadiacka ani nevyreguluje otacky a motor zhasne. je to dost zle hlavne v zapche a na krizovatkach, lebo pedal ma zlu odozvu, ked su otacky v okoli 1000 a hrate so spojkou a vtedy vam otacky klesaju a nereguluju sa na volnobezne. mam taky pocit subjektivny v porovnani s firemnou oktavkou, ze ma aj horsi tah pri nizsich otackach. vo vyssich otackach ide ok. neviem v com moze byt problem, pozeral som forum, ale …

• 2 odpovědi
    • 1,8tis zobrazení
  14. Host dadly
    Zahájeno uživatelem Host dadly,

Ahoj lidi. Zajímalo by mě, jak startujete. Jde mi o to, že když zapnu zapalování, tak se klasicky rozběhne čerpadlo, ale taky mi začne "bzučet" ve škrtící klapce. Cca po 15ti vteřinách to v ní cvakne a je klid. Klapka je v pořádku, to mám ověřený. Tak by mě zajímalo, jestli s tím nemáte někdo nějaký praktický zkušenosti. Mám startovat až po tom, co v klapce "cvakne", nebo je to jedno.

• 7 odpovědí
    • 2tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem hguitars,

Ahoj, tak si takhle jedu od známých z chaty a najednou mi letí teplota vody nahoru , až jsem to málem uvařil. Všiml jsem si že mi nesepnul ventilátor dochlazování a tak jsem vše začal řešit. Zkouška ventilátoru... Běhá OK. termospínač výměna OK. Termostat výměna, takže OK. A po těhle krocích a pouze pár projetích jsem si teprve všiml toho nejpodstatnějšího!!!! Horní hadice co jde do chladiče horká jako prase, ALE CHLADIČ STUDENÝ A TÍM PÁDEM I SPODNÍ HADICE CO VEDE ZPĚT DO MOTORU KDE JE I TERMOSTAT, no prostě to zřejmě neproudí, takže kde je chyba???? Že by pumpa??? Ta byla ale měněná při rozvodech cca před 10 000km. OCTAVIA 1.6 55kW 1997 Předem dík za rady a pos…

• 22 odpovědí
    • 16,8tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem alonso84301,

napiste nieco o tejto rakete

• 10 odpovědí
    • 2,9tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem asu111,

Caute vsetci. Som tu viacmenej novy .Octavku mam cca 2 mesiace.Je to 1.6-74KW. Zistil som ,ze ked je chladnejsie Tak pri nastartovani a rozbehu mi auto 1 alebo dva krat sklbne akokeby malo malo paliva,alebo moc? Potom uz to je v pohode. Ked je teplesie vonku tak je to OK.Spravi mi to iba po starte studeneho motora a ked je chladnejsie. Je to normalne? Co stym? Dik za vsetky rady.

• 8 odpovědí
    • 2,8tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem Vinca,

Nazdar inzenyri, jelikoz mam porad problem, ze pri rozjizdeni skacu, jak na oprcanej koze, tak jsem koukl na motor, spis jsem si chtel zkotrolovat, zda-li neni nejaka praskla hadice, protoze se me zda-lo, ze mi to nekde saje vzduch a zjistil jsem, ze mam utrhlou v takovem husim ohybani " trubku odvetrani " ( 06A103217A ) , ktera vede od vicka plneni oleje nekam dole do motoru. Chci se zeptat, zda-li to muze mit vliv spise, k cemu ta trubka slouzi. A druhy dotaz, kde se da koupit, nasel jsem si ji na www.skoda-dily.cz , jenze nechapu, proc pisou 2ks. Ta trubka se sklada ze dvou kusu? nemyslim pocetne. A nebo kde esce nakupuje te. Jinak mam octu 2002 1.6/75kW a motor AVU. Z…

• 26 odpovědí
    • 11,3tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem Ján Storoška,

Cawte.Chcel by som sa spytat ze casto sa mi robi na olejovom viku zo spodu pena,podobna hnedej slahacke.Stale ju poutieram a o tyzden je to tam zase.Su to nejake vypary alebo sa tam nieco zraza?Vymenil som olej,dal som olej DELPHI Prestige plus 5w40,nechal som ho poriadne odtiect ,vymenil som olejovy filter a vsetko co k tomu patri.Mam sa niecoho obavat alebo je to normalny jav.Predtym som mal Feliciu potom som mal Fabiu a s takymto javom som sa nestretol.Vsetky naplne su v poriadku,nic neubuda.V meste s nim skoro vobec nejazdim.Octavia bola moj sen ale som trochu sklamany s tohto auta lebo stale sa s nim nieco deje a uz pojedol dost penazi.Motor 1.6 75 kw r.v. 11/2003.N…

• 55 odpovědí
    • 8,3tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem NASUDKH,

Čím by to mohlo být, vzd. f., olej. f. a olej je po výměně. Jezdím že na to vůbec nešlapu! Předem děkuji za radu. R.v.2000, 120000 km najeto.

• 6 odpovědí
    • 1,9tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem octavio,

Nerad zakladam takuto temu, ale uz dlhsi cas sa obcas pokusam dat dolu kryt rozvodov na Octavii 1.6i 75kW (AVU) a nejde nijako dole a ja to nemozem nikde v navodoch najst... poradite ako na to? Co mam kde zatlacit, potiahnut,...ide mi o kontrolu remena... prikladam aj foto...

• 1 odpověď
    • 3,6tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem Franta,

Nevíte, jestli je více krytů na motor 1.6l/74kW? Existuje jenom ten s nápisem 1,6-SR? Co vlastně to SR znamená?

• 10 odpovědí
    • 12tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem viewer,

Ahoj, tak jsem zjistil, že přesto, že kámoš má úplně stejné auto, tak má na tom plastu co je na motoru jiné označení. Obě auta jsou stejný MR, stejný motor BFQ a já tam mám jak je vidět na fotce 1,6 SR kdežto on tam má jen to 1,6, jinak nic. Nevíte někdo v čem je rozdíl ?

• 11 odpovědí
    • 9,3tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem tommys,

Ahoj, mám otázečku, dneska a předvčera se mi stalo že jsem při průjezdu kruháčem a podřazení rychlosti umřel. Najel jsem do křižovatky řadim ze 4 na 3 a bum auto zhaslí, asi jednou nebo dvakrát nezávisle na tomto problému jsem si všiml že mi otáčky při podřazení klesnou někdy na okamžik nebezbečně pod 800, tak jako zhoupnout zhruba na 200 a pak nahoru. Benzínu v autě je dost takže to nechcíplo kvůli nedostatku. Nedávno cca měsíc spátky jsem měl sundaný sání abych mrknul na klapku a je zasviněná, ale při jízdě nebylo nic znát volnoběžý otáčky držej, krom toho občasnýho propadu, takže jsem si řekl že budu čistit až to začne opravdu blbnout. No a tak mě napadlo jestli to s t…

• 3 odpovědi
    • 2,8tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem Laky30,

Vie mi niekto povedať ako sa presné volá tento označený diel? Súrne ho potrebujem! bez_n_zvu.bmp bez_n_zvu1.bmp

• 5 odpovědí
    • 2,6tis zobrazení

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.