Motor 2.0 TSI
72 témat v tomto fóru
-
OII 1.4TSI 90kw VS OIII 2.0TSI 162kw
-
-
- 138 odpovědí
- 45,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Motor začal na volnoběh kolísat na otáčkách a rozsvítila se kontrolka motoru. Po vytočení motoru na neutrál otáčky hned nespadnou ale třeba 1-2s se drží. Před výměnou magnetu n205 (06L 109 259A) byly tito chyby : Address 01: Engine (J623-CHHB) Labels: 06K-907-425-V1.clb Part No SW: 5G0 906 259 HW: 06K 907 425 B Component: 2.0l R4 TFSI H13 0007 Revision: --H13--- Coding: 0C1D003A2464010B1000 Shop #: WSC 73430 031 00205 ASAM Dataset: EV_ECM20TFS0215G0906259 001011 ROD: EV_ECM20TFS0215G0906259.rod VCID: 6BD21CEE821EB0192C-803E 6 Faults Found 15077 - Idle Control System RPM P0507 00 [101] …
-
- 7 odpovědí
- 4,8tis zobrazení
-
-
Stabilnejsia ocel,ktora zo spodu spevnuje blok motora s magnetickou vypustacou skrutkou,vacsia ochrana pred pripadnym kontaktom a celkom prijemne zistenie,nakolko ocel ma lepsi odvod tepla aj teplota oleja dlhodobo isla dole 3-4st.Saci kos a cela spodna cast motora po demontazi plastovej vani cistejsia uz ani nemoze byt,bez akehokolvek naznaku bordelu po 108k.Zaroven otazka do plena.Daval niekto spodny ochranny kryt motora TSI 2.0,popripade aky?Nasiel som pre 162kW,ale len s DSG. VID-20211011-WA0000.mp4
-
-
- 13 odpovědí
- 4,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj všem, Mám rok starou Octavii 2.0TSI 140kW, 7St. DSG. Najeto 20 000km. Asi měsíc pozoruju zvýšené vibrace, citelné hlavně do nohou. Dříve jsem o motoru ani nevěděl a jeho kultivovanost byla jedním z důvodů, proč jsem volil tuhle motorizaci. Jakmile ručička otáčkoměru stoupá mezi 1500-1800, cítím takové brnění do nohou a v plynovém pedálu. Pak to ustane a asi od 3000 cítím opět brnění v podlaze. Není to nic, že by drnčela palubovka, ale do nohou je to citelné. Jak kdyby mi pod nohama zavibroval telefon. Mám i pocit, že když to brní kolem těch 1500, zvuk motoru jakoby lehce "zhrubne". Ale jinak se to zvukově nijak neprojevuje. Někdy je to cítit víc, někdy méně…
-
- 15 odpovědí
- 9,6tis zobrazení
-
-
Dobrý den všem, řeším koupi auta s motorem 2.0 TSI169kw. Jedná se o vw golf 7 GTI(Performance) hledám pomoc tady, protože ve vw-club fóru mi nikdo neodpověděl už více jak 2 týdny. Chtěl by jsem zakoupit vůz r.v. 12/2013 nevíte zda li už tyto motory byly modernizované ( písty, pístní kroužky, rozvody) a nebo byl stále problém se spotřebou oleje a následným karbonem v motoru? Nerad by jsem vyhodil skoro 500 000,- za auto které mi po půl roce exne na karbon v motoru. Popřípadě, od jakého roku TSI jsou v cajku a nežerou olej, děkuji za odpověď! David
-
-
- 2 odpovědi
- 4,9tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám OIII fl 2.0 Tsi 4x4 DSG, aktuálně najeto 58 tis. Už od převzetí v salonu jsem si všiml chvění auta, který jsem nejvíc pociťoval ve volantu, radičce a na slunečních clonách. Servis od začátku vše přisuzoval 18" kolům a nedokonalému vyvážení a kvalitě českých silnic. Ale, že to není nic velkého, že to skoro necítí, kdybych jim to neřekl. Ale postupem času se jemné chvění začalo zvětšovat a tak jsem koupil novou sadu kol jak zimních tak letních - nepomohlo. Po necelých dvou letech a 50 tis km se přidalo ke chvění v intervalu otáček 2750 - 3250 ot/min ještě dunění při brždění motorem při klesání otáček z 3250 - 2750 ot/min - zvuk bych při…
-
- 2 odpovědi
- 1,9tis zobrazení
-
-
Ahoj, nesetkal se někdo s touto chybou? Při zahřátém motoru po ujetí několika km se občas rozsvítí kontrola mazničky s uvedenou chybou a opět zhasne. Znamená, že se motor přidírá a je pravděpodobně KO? Jak to případně zjistit? Díky moc :)
-
- 2 odpovědi
- 4,3tis zobrazení
-
-
Ahoj všem, Máme doma RS 245, rok 2017, DSG. Najeto cca 65 tisíc. V posledním cca půl roce se nám 3x stalo, že auto nechtělo po jízdě nastartovat. Situace byla skoro vždy prakticky stejná - příjezd (třeba na křižovatku) a zastavení, start-stop chcípl motor, po chvíli jsem lehce povolil brzdu aby auto nastartovalo. Startér točil s motorem, ale motor nechytal jako kdyby neměl palivo. Dal jsem řadičku do P, vypl zapalování a znova zapl a zkusil nastartovat. Situace byla pár sekund prakticky stejná, ale poté se začal motor trochu chytat a pomohlo lehké přidání plynu. Motor chytl, ale neměl úplně zdravej chod (vibrace, chvění), ale dalo se s tím jet. Po chvíli se to s…
-
-
- 10 odpovědí
- 4,1tis zobrazení
-
-
Zdravím místní komunitu. Už si moc nevím rady, tak si jdu pro radu sem k místním odborníkům. Vlastním motor 2.0 TSI 162kw r.v 2014. Při jízdě se stal první problém s tím, že auto z ničeho nic chcíplo, musel jsem se nechat odtáhnout, vzhledem k tomu, že již nenastartovalo. Auto se chová tak, že po zmáčknutí tlačítka nastartuje, ale hned chcípne. Auto bylo na diagnostice, která ukázala vadu škrtící klapky. Koupil jsem tedy jinou zánovní originální klapku ( vytažená z bouračky ) a namontoval jí. Auto poté nastartovalo, dokonce jsem ujel cca 300 metrů, ale pak se problém objevil znovu a auto za jízdy chcíplo. Teď opět nastartuje a hned chcípne. Nemyslím si, že by byly dvě va…
-
- 2 odpovědi
- 3,6tis zobrazení
-
-
Zdravím Vás, Mohl by mi někdo poradit mám iii octavii rs tsi 2.0 162kW 115000 km manual, poslední dobou se mi děje že na volnobeh mi kolísají otáčky 900-400 a někdy se auto vzpamatuje a někdy dokonce i chcípne už se mi to stalo i pri zařazeném 2. rychlostním stupni kdy na pedale nemám ani jednu nohu prostě jen projizdim na kvalt a brzdim motorem. V tahu za jízdy bez problému dlouhé cesty bez problému krátké přejezdy za studena za tepla někdy bez problému někdy to začne zlobit. Dva dny nic pak zase dva dny občas to začne zlobit. Dlouhé volnobehy 5 a více minut většinou konci zdechnutim. Pichnul jsem to na diagnostiku chyba vačky preskoceny řetízek asi bude potřeba vy…
-
- 27 odpovědí
- 36,5tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
-
Velmi zvažuju koupi, ale ve všech možných testech píší že spotřeba je extrémní. Málo kdo pak už napíše nějaký konkrétnější údaj, ale když už něco najdu, je to kolem 8-9 litrů při normální jízdě. Chápu že když člověk chce zablbnout, tak to vyletí nad 10 litrů, ale na dálnice a klidnou pohodovou jízdu na dovču s rodinou je to opravdu takový zřout? Oficiální údaj kombinované spotřeby je 6,6l, tak by mě zajímala praktická zkušenost..
-
-
- 28 odpovědí
- 35,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahojte, potrebujem radu. ak mi auto stoji minimalne jeden den na parkovisku, tak sa mi stava, ze po nastartovani sa motor citelne chveje. najprv su otacku zvysene nad cca 1000 ot, co je vraj normalne ale aj po poklese otacok na volnobezne sa motor stale chveje. je to take neprijemne nepravidelne chvenie. Niekde som cital, ze to ma suvis so zahrievanim katalyzatora. fakt sa mi to ale nepaci, a po tom ako mali TSI tie obrovske problemy s napinakmi rozvodovych retazi, mam celkom obavy (a to aj napriek tomu, ze 2.0 TSI sa tento problem viacmenej nikdy netykal a ze momentalne sa uz predavaju nove generacie motorov, kde 1,2 a 1,4 ma uz namiesto retaze remen). Mate s ty…
-
- 20 odpovědí
- 18,6tis zobrazení
-
-
Dobrý den, ahoj. Čím to je, že Octavia 245tka ma z 0-100kmh 6,6 a Superb 200kw 5,7. Docela velký rozdíl. Přitom Superb je težší, o 20Nm méně, o 20kw více. To Superba tak vytáhne 4x4?
-
-
- 4 odpovědi
- 3,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, obracím se na vás s problémem, který začal po vrácení mé O3 RS (r.v. 2016, najeto 75.000 km) ze servisu po menším ťukanci v koloně, kde za mou jedoucí vozidlo nedobrzdilo a trefilo mě na pravou zadní stranu. Viz. fotka. V rámci opravy byl vyměněn zadní nárazník, okrasná koncovka výfuku, držák výfuku. Z původního vyjádření při převzetí vozu zpět do servisu, že se bude nejspíše jedna o vlnovec, bylo konečné vyjádření servisu, že je to normální zvuk, který dělá proměnný zdvih ventilů. Chtěl bych se zeptat, zda někdo z majitelů RS má stejný zvuk taktéž. Seděl jsem od té doby v RS r.v. 2015, najeto 70.000 km a tento chrčivý zvuk nevydává. Specifik…
-
- 5 odpovědí
- 8,5tis zobrazení
-
-
Ahoj, kupuju Octavii 3 RS, najeto 65tis km. Má elektronickou servisku tak snad doopravdy, je to CZ. Každopádně při akceleraci v rozmezí určitých otáček cca 2500-3500(?) prostě cvrliká. Je to kovový zvuk, ze všeho nejvíc mi to připomíná ventily. Při lehké akceleraci ne, při větší ano. Na zahraničních forech to řešili nějakým klipem snad u turba, ale to byla Octavia II 2009 etc. asi první motor EA888. Máte s tím někdo zkušenosti? Díky.
-
- 13 odpovědí
- 14,1tis zobrazení
-
-
ZDAREC potřeboval bych poradit s opravou vozu (Škoda Octavia VRS 180 KW). Nastal problém že se o necelých 5000 km přejela výměna svíček takže autorizovaný servis nemůže vůz na záruku opravit.Výměna se má provádět v 60 000 km, vůz má nyní necelých 65 000 km. Ale podle intervalu co ukazuje systém v autě mám do další servisní prohlídky ještě čas momentálně nějakých 13000 km nebo cca 100 dní.Závada je třetí válec bez komprese tudíž je vozidlo nepojízdné.Poslední servis proběhl v 49 238 km 28.6.2019(OKIM Ústí nad Labem) kde se ty svíčky měli udělat protože se nastavil proměnlivý interval(další prohlídka až po 30 000km) takže podle jednoduchých počtů se přejede interval…
-
-
- 58 odpovědí
- 30,1tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Aka je hlucnost benzinoveho motora v octavii III rs 2.0 v rychlostnom spektre do 160km/hod bez priplatkoveho audia, ktore hluk tlmi? Je hluk motora nad 130kmhod obtazujuci, alebo ho vobec nepocut? Skusal som iba s cantonom a tam nebolo motor vobec pocut, ale neviem, ake je to bez cantonu. Teda, ze ci je mozne ist 150kmhod v kuse 8 hodin a clovek nevystupi z auta ohluchnuty?
-
-
- 8 odpovědí
- 6,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
zdar, mám RS v naftě, ten motor je jen pro zlost. Už jsem měnil dokonce i hlavu. problémy začali v 70tis. Tak jsem se chtěl zeptat tady, má benzínový motor také nějaké bolesti? Jednalo by se mi o modely od roku 2018, konkrétně 245PS. Díky za odpovědi
-
- 2 odpovědi
- 12,9tis zobrazení
-
-
zdravím jedná se o octavii 3 rs 2.0 tsi z nějakeho duvodu mi zůstavá olej ve 3 válci, svíčka je po cca 100km černá a stačí ji očistit a auto zase jede normalně. Diagnostika píše vynechaní zapalovaní na 3 valci. Tlaky motoru jsou na všech válcích stejné jak studena, tak za tepla. Takže valec by měl být v pohodě a teoreticky pistní kroužky taky. Nemohla by být příčina v guferech na ventilech ?
-
-
- 9 odpovědí
- 5,1tis zobrazení
-
-
-
Zdravim, chci se zeptat, u moji,zaplat panbuh sluzebni, octavie r.v.2018 me nyni ceka asi vymena motoru, motor postupne od ca. najezdu kolem 60tkm zacal bejt linejsi a postupne zacal zrat i olej a ted na dalnici v nem zaclo rachotit a nasledoval odtah do servisu. V servisu motor rozebrali a zjistili podpalenej ventil na 3 valci, ale co bylo horsi, tak celej motor je totalne zakarbonovanej, technik se me ptal kde tankuju, mame firemni Shell karty, takze tam. Jezdil jsem s autem denne Plzen-Praha a zpet, sem tam nemecko..., tedy pouze po dalnici. Technik tvrdil, ze tohle jeste nikdy nevidel, ale mechanik mi bokem tvrdil, ze nejsem prvni s touhle vadou a jestli chci jezdit d…
-
- 2 odpovědi
- 11,2tis zobrazení
-
-
-
Zdravím pánové, Nedávno jsem si koupil ojetou Octavii III RS 220 s manuální převodovkou (najeto 90 000km) a všiml jsem si problému při sešlápnutí plynu na podlahu. Jel jsem rychlosti cca 103km/h a při sešlápnutí plynu na podlahu mi kvalty dle počítače spadají dolů a motor jde do otáček (viz video). Kontrolky závady si nevšímejte, tento problém je vyřešen. Máte někdo nějaké tušení o co by mohlo jít, případně zkušenosti s tímto problémem ? 20200423_102410.mp4
-
- 3 odpovědi
- 2,6tis zobrazení
-
-
Zdravím neviem kde mam zaradiť tuto tému tak to píšem sem. Kukal som test jedného Rusa ktorý testoval benzínové aj dieselové verzie keď testoval faceliftovu verziu obyčajnú benzínovú 230 koňovú prdela do vyfuku. Bol som testovať teda obyčajnú benzínovú 230konovu a vôbec neprdela predajca mi nevedel povedať či to ma robiť či nie bol tam ten 7 stupňový automat. Kukal som Videá novej 245ky aj zrýchlenie a vôbec tá verzia do výfuku neprdí Idem si ju tento týždeň vyskúšať tak som zvedavý. Myslel som že keď 245ka je nástupca pred FL verzie 230ky bude to robiť tiez. Máte s tým neaku skúsenosť? Viem že to je blbosť ale u mna tento detail rozhodne pri kúpe či mam kúpiť starsiu v…
-
-
- 35 odpovědí
- 18,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý den, všude jsem hledal ale nikde nemůžu najít. Nemá někdo zkušenosti s blow off ventilem na octavii 3 s motorem 2.0 tsi? Potřeboval bych b/o který má skvělý zvuk, takový ten klasický pískající když odfukuje.
-
- 0 odpovědí
- 2,8tis zobrazení
-