Podvozek
143 témat v tomto fóru
-
ŠKODA Superb je prvním modelem, který je vybaven adaptivním podvozkem DCC se systémem Driving Mode Select. DCC řidiči umožňuje přizpůsobit si jízdní vlastnosti vozidla svým osobním preferencím díky výběru mezi režimy Normal, Sport, individual a Comfort.
-
-
- 267 odpovědí
- 133,9tis zobrazení
- 7 sledujících
-
-
-
Ahoj, mám SIII 2.0TDI 140KW, předokolku LK, r.v. konec 2015 na 235x45xR18. Koupil jsem to na Pirelkách se slušným vzorkem,ale byl jsem hodně nepříjemně překvapem hlučností podvozku. Přezul jsem na zimáky Dunlopy winter sport 5 a čekalo mě příjemné překvapení, že sice odhlučnění je celkově asi největší slabinou auta,ale ten hroznej hluk od kol už je mnohem lepší. Sice v pneuservisu neviděli na gumách žádný oskákní ani jiné defekty,ale už je tam dávat nechci. Takže bych Vás poprosil o vaší zkušenost, na čem jezdíte a který pneu Vám přijdou nejtišší. Na SII jsem měl jako poslední Nexeny SU1 a ty byly krásně tiché,ale na vodě nic moc. Předem…
-
-
- 203 odpovědí
- 62tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Narazil jsem na zajimavy problem a to pri vyberu zimnich pneu. Me auti ma v technicaku tyto rozmery: R18 235/45 94W R17 215/55 94W Bohuzel jak jsem zjistil ani v jednom rozmeru se neda pneu sehnat, jedine jit do nizsiho rychlostniho indexu(pak to ale neni spravne a vsimavejsi policajt by se v tom mohl rypat) a nebo potom jit do vyssiho vahoveho indexu a tim je 98 - jenze to je rozdil 650 vs 730kg a to nevim jestli neni uz moc ... a ted babo rad
-
-
- 266 odpovědí
- 105,8tis zobrazení
- 4 sledující
-
-
V TP mam napsané zimáky M+S jen na 17", ale pro letňaky mám zapsané jak 18" 17" 16" .... potřeboval bych vyřešit jak zapsat k 16" - stejný rozměr jako pro letňáky i zimáky - je na to nějaký hint? Ze strany škodovky to beru jako naprostý šikan a igoranci protože letní 16" jsou v rozmery 215/60 nebo 215/55 , tedy jsou stejne široké jako zapsane zimni 17" tedy 215/55 Co stím.....
-
- 1 odpověď
- 111 zobrazení
-
-
Zdravím, chcel som sa spýtať ako je zo spoľahlivosťou pohonu 4x4 na Škode Superb 3 140kw DSG. Plánujem ju kúpiť, no jeden mechanik vravel že sa kazí na nej zadný náhon. Aké máte skúsenosti? Za odpovede vopred ďakujem 😉
-
-
- 11 odpovědí
- 1,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ložiska diferenciálu (hučení) Zdravím, mám Superba 3, 206kw. Najeto 80tis. Při rozjezdech nebo nízké rychlosti mi auto divně hučí. Dělá to i u podřazení z 3 na 2 a 1. Dočetl jsem se že by to mohly být nějaké ložiska diferenciálu. Chci se zeptat, zda někdo neměl stejný problém, popř., jak ho řešil? Díky
-
-
- 10 odpovědí
- 1,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím pánové, tak riešim už vyše roka nepríjemné vibrácie, ktoré začínajú od rýchlosti 100km/h. Nevibruje pri brzdení, ani to neprechádza do volantu. Mam S3, A7, 110kW, diesel predokolka. V servise ma najprv odpalkovali špatnými pneu, potom diskami. Nakoniec som to pomenil, problém samozrejme pretrvával a pretrváva ďalej. Tak som skúsil iný servis kde vymenili obe predné poloosy na záruku. No samozrejme nepomohlo. Robí to stále aj keď pridám alebo uberiem plyn, aj ked vyhodim do neutralu. Tažko identifikovať, že či to ide z predu alebo zo zadu. Geometria je viackrat robená a skontrolovaná v rôznych servisoch a vždy bola tip top. Pneu kúpená už tretia nová s…
-
-
- 121 odpovědí
- 24,7tis zobrazení
- 6 sledujících
-
-
Zdravim, uvazuji o koupi ojeteho S3 rv2015. Na stredove konzoli ma tlacitko drive mode selection, coz me trosku desi. Predpokladam, ze to automaticky znamena, ze ma dcc podvozek a prip. výměna tlumicu bude pekna raketa. Je to tak?
-
-
- 31 odpovědí
- 21tis zobrazení
-
-
Tak dnes nahodene letne kolesa z Kodiaqa RS 20 palcov (aspon som ich videl dnes na nom v predajni), aj s Aero krytmi. O nich este neviem co si mam mysliet, v najhorsom ich vyhodim.... kombinacia s Eibach pruzinami, DCC, a podlozkami mi pride konecne doladena. jediny problem su podlozky 2cm, budem musiet ist na 1,5cm, pri prepruzeni velmi jemne skrtne. Uz su objednane. Keby niekto chcel duralove 2cm podlozky & skrutky 6000km na aute napiste. Otestovane na origo 19tkach s Eibach pruzinami bez problemov.
-
-
- 23 odpovědí
- 5,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Jsem čerstvě po pravidelný prohlídce (Superb 2.0 TDI, 147kw), po 5 letech měnili brzdovou kapalinu. Od tý doby je pedál brzd měkčí a pružnější a hlavně se silou dá prošlápnout až na doraz (to před tím nešel). Nedá se ani napumpovat tak, jako předtím (s každým šlápnutím zabíral výš a výš). Teď jsem tam s tím byl zpět, zkontrolovali to a prý je to u nafťáku normální, ale teda vůbec z toho nemám dobrý pocit (je to normálně auto jarov, tak velkej autorizák). Při nižších rychlostech to brzdí dobře, ale na dálnici už si říkám, že kdybych chtěl brzdit naplno, tak to prostě prošlápnu a trochu potenciálu brždění prostě mít k dispozici nebudu. Co vy na to?
-
-
- 6 odpovědí
- 361 zobrazení
- 2 sledující
-
-
-
Přesunutá diskuze z tématu o sportovních pružinách. Hlavne by to chcelo stabilizator z Passatu, nech to jazdi normalne a neplave ako gauc.
-
-
- 26 odpovědí
- 1,2tis zobrazení
-
-
Ahoj, Superb III sedan 2.0 TDI 140 kW DSG 4x4 r.v 2018. Při rozjezdu a plném rejdu se od zadních pneumatik ozývá hluk v interiéru, jako když se pneu o něco odírá. Z venku je to zřetelnější a vychází od kol. Nejdřív to bylo výhradně z zadní pravé strany, teď se přidala i zadní levá. Při jízdě to není slyšet a při srovnání kol je to taktéž v pořádku. Kamarád se kterým jsem nedávno cestoval, že by tipoval 4x4, jenže v květnu (ještě než zvuky začaly) byl měněný olej a podle mechaniků je 4x4 v pořádku. Zkontroloval jsem dotažení kol, trochu odfouknul a přifouknul a nic. Doufal jsem že by to mohly být ramena, ale stejně se zeptám, jestli se tu už někdo s tím nesetkal…
-
- 4 odpovědi
- 415 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Má tu někdo zkušenosti s rozdílem v komfortu mezi 18" a 19" koly?
-
-
- 113 odpovědí
- 40,4tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdravím všechny mechaniky z Prahy. Potřeboval bych pomoct. Včera jsem si chtěl vyměnit brzdové destičky vzadu, tak jsem zatáhl servomotorek ale málo. Zkusil jsem to znovu jenže se aktivoval až se celý vyšrouboval a teď mám v ruce hromadu kuliček a pruzinek. Našel by se někdo kdo to opraví na místě? Samozřejmě zaplatím
-
- 1 odpověď
- 488 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Panove prosim netusite nekdo jakou duhovyrobu pruzin pro Sportlina Tdi dsg 4x4 koupit? Idealne s nejakym odkazem... potazmo co stoji original? jdu menit neco na podvozku, tak zvazuju udelat i pruziny. predem dekuju...
-
-
- 3 odpovědi
- 1,3tis zobrazení
-
-
Ahoj, měníte celá ramena nebo jen silentbloky u náprav? V druhovýrobě jsou ceny za sadu ramen tak nízké, že cena za přelisování bude stejná jako výměna celého ramene. Nebo je ten plech z druhovýroby bláto a raději nechat originál ramena a přelisovat?
-
-
- 16 odpovědí
- 6,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, potrebujem vymenit predne kotuce a platnicky. Aku kombinaciu by ste doporucili? nie origo SA. Ate, textar??? Popripade mix znaciek kotuc vs platnicka? Co vam najlepsie fungovalo? Viete niekto akej znacky su prvovyrobne origo kotuce a platne? Dakujem
-
-
- 970 odpovědí
- 288tis zobrazení
- 16 sledujících
-
-
Ahoj, je sice hezké, že výrobci čeholiv předpokládají, že uživatelé jejich produktů jsou nesvéprávní orangutani, ale dost často výrobci svými zlepšováky dělají více škody než užitku. Zjistil jsem, že S3 2020 automaticky sepne "ručku", když se pokouším couvat s otevřenými dveřmi u řidiče. Autu se prostě zablokují kola krátce po rozjezdu... Dost nepříjemné poprvé. Dá se to nějak deaktivovat? Zajíždím do dost ošklivého místa, kde každý cm hraje roli a nechci poškrábat disky. Se všemi auty jsem couval s otevřenými dveřmi u řidiče, jen tady to nejde...
-
-
- 9 odpovědí
- 3,5tis zobrazení
-
-
Zdravím Při natočení kol do pravé strany se mi stavá, že cítím silné vibrace jakoby kolo bylo špatně vyváženo ( mám nové a vyvážené ) nedělá to ale pořád…
-
- 7 odpovědí
- 1,3tis zobrazení
-
-
Ahoj, když se rozjíždím a zároveň zatáčím (například do křižovatky), tak se od zadní nápravy ozývá takové jakoby "drhnutí" , je to při zatáčení doleva i doprava. Pokud při zatáčení ještě více přidám plyn, tak krom drhnutí auto trochu škubne, jak kdyby se na zadní kola přesunulo více točivého momentu. Chtěl jsem se zeptat, zda tento jev někdo na Superbu 4x4 pozoruje, případně pokud by někdo byl z Brna o okolí, jestli bych se s ním nemohl domluvit, zajel bych za ním a vyzkoušel by to v mém autě a poté ukázal ve svém. Vůbec netuším, čím to může být. Auto je nové, mám najeto 750 km, nicméně jezdil jsem dvojkovým superbem 4x4 a passatem CC 4x4 a ani jed…
-
-
- 96 odpovědí
- 28,7tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Máte již nějaké zkušenosti z montáží zimních řetězů na různé typy disků, auto dostanu na 18" kolech a další disky kupovat nechci. Prosím nepište mi, že si mám koupit 4x4, nevyužiji to. Díky RGB
-
-
- 55 odpovědí
- 20,6tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Ahojte, puká mi volant pri státí/parkovaní, počas jazdy všetko ok, mám nové tlmiče, uloženie tlmičov, axialna tyč, čap riadenia, silenty ramena, stabilizator, zavesny čap. Niekto nejak skusenosť? Snáď to nebude prevodka riadenia . Viď. video. Diki vopred 💪🏻 IMG_4753.mov
-
- 0 odpovědí
- 364 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Caute, dal som prezuvat gumy, a naznacili mi, ze disky ze su uz nic moc, ze by to chcelo nove. Tak som pozeral po novych diskoch aj tu, a videl som, ze Marek-P89 ma tam nove disky ale tie vyvazovacie zavazia tam ma tiez.. Som si myslel, ze ked ich tam mam zo 10, tak ze to je uz moc, ze max byva jedno dve.. Disky mam kadejako osuchane od obrubnikov, uz som take kupil, ale auto ide krasne, nic nevibruje, stopu drzi pri akejkolvek rychlosti. Tak som z toho zmateny, ze ci to mam nejak riesit a dat disky opravit a pouzivat ich napr. so zimnymi gumami, popripade vobec, alebo mam naozaj kupit nove disky? Da sa nejak zistit, ze ci su disky vyslovene zle? Ako, ch…
-
-
- 12 odpovědí
- 1,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím všechny, trápí mě dost nepříjemný problém a to chvění volantu (cca 1 mm tam a zpět) při rychlostech cca od 90 kmh do 130 kmh. Jak jedu pomaleji nebo rychleji, chvění zmizí. Stejně tak se chvění projevuje jen na nějakém povrchu. Dokonce mi připadá, že čím hladší povrch, tím horší. Je jedno jestli brzdím, jedu pod plynem nebo plachtím. Mám origo letní VEGA (myslím) 18" a origo zimní MODUS 18". Dělá to na obou. Auto jsem teď dával do servisu a bylo mi řečeno, že to byly pouze nevyvážené kola. Je pravda, že na kola dali poměrně hodně závaží, každopádně to problém neodstranilo. Auto má najeto cca 30 tis. km a dělá to podle mě od začátk…
-
-
- 20 odpovědí
- 5,3tis zobrazení
-
-
Ahoj, mám Superba 3 2.0Tdi 110kw kombi 6DSG 2017 na normálních tlumičích. Najeto 191 tisíc Nechával jsem měnit komplet tlumiče, pružiny a stab tyčky - Sachs Důvod výměny - Hrozně tvrdej zadek. Po výměně bylo auto asi 3 dny v pohodě, pak se to postupně zhoršovalo, tak jsem dal auto do jiného servisu, kde se dal na zadek origo tlumiče a pružiny + geometrie. Auto vydrželo super asi 2 dny. Teď je to jak kdy. Někdy je hrozně tvrdý, někdo nerovnosti relativně dobře filtruje, ale prostě je to na hovno. Je to i podle venkovních teplot. Auto chci prodat a v tomhle stavu se obávám, že to nikdo soudný nekoupí. Nějaké nápady co tam může být…
-
- 3 odpovědi
- 762 zobrazení
- 1 sledující
-